Soorten slingers van ballen en masterclasses bij hun vervaardiging

 Soorten slingers van ballen en masterclasses bij hun vervaardiging

Een slinger van ballonnen is een fancy decoratie die om verschillende redenen is geadresseerd. Er zijn veel interessante combinaties van een dergelijk decor. Ze kunnen niet alleen variëren in hun vorm, maar ook in kleuren. Vandaag zullen we ontdekken welke soorten balletjes slingers er zijn en hoe je ze zelf kunt maken.

Speciale functies

Tegenwoordig worden er veel decoratieve toevoegingen gebruikt om een ​​feestelijke en gastvrije sfeer te creëren. Een van de meest populaire en spectaculaire producten zijn guirlandes.Bij de vervaardiging gebruikte ballen, die worden gekenmerkt door een ander ontwerp van de grootte. Dergelijke oplossingen zien er erg interessant uit en trekken veel aandacht. In de regel passen decoraties van een dergelijke vorm naadloos in vele interieurensembles. Bovendien kunnen ze om verschillende redenen worden gebruikt.

species

Mooie slingers ballen zijn anders. Vaak kun je bij verschillende evenementen de standaardopties in de vorm van een boog vinden, maar dit is niet de enige manier om dergelijke versieringen uit te voeren. Laten we ze beter leren kennen.

Van ballonnen

De meest voorkomende zijn eenvoudige (maar niet minder aantrekkelijke) boogvormige exemplaren. Constructies in de vorm van een groot hart worden als de tweede meest populaire beschouwd. In dergelijke decoraties kunnen zowel enkelkleurige als meerkleurige ballen aanwezig zijn. In beide gevallen krijg je originele en aantrekkelijke sieraden die nooit worden genegeerd. Slingers van ballen kunnen de meest verschillende structuur hebben.

De belangrijkste voordelen van dit decor zijn:

 • redelijke prijs - koop een soortgelijke decoratie of maak er een eigen zak van voor iedereen, want de slingers van ballonnen zijn goedkoop;
 • de mogelijkheid om te gebruiken bij grote evenementen - een slinger bestaande uit ballonnen kan worden gebruikt om niet alleen een bescheiden feest te decoreren, maar ook een groots feest met veel gasten;
 • productiesnelheid - een paar mooie ballonnen kunnen in slechts een paar minuten worden gemaakt, dus er zal niet veel vrije tijd zijn om een ​​feestelijke kamer in te richten;
 • lange levensduur - ondanks het feit dat ballonnen niet de meest duurzame producten zijn, kan de inrichting ervan enkele dagen zonder verlies blijven (natuurlijk, om een ​​dergelijk resultaat te bereiken, moet je je houden aan de technologie van het maken van slingers);
 • veelzijdigheid - met dergelijke decoraties worden niet alleen verschillende kamers, maar ook auto's versierd (meestal worden dergelijke decoraties gebruikt voor het decoreren van auto's uit een huwelijksoptocht).

flat

Platte variëteiten van decoraties worden op dezelfde manier gemaakt als eenvoudige ronde of vierkante slingers. Vier ballen gecombineerd met elkaar en verbonden met vislijn of lint. Bij het samenstellen van deze decoratieve compositie is het erg belangrijk om de kalibratie op verantwoorde wijze te benaderen.gebruikte ballen. Om een ​​platte guirlande te maken, moet je eerst een schijn van een bloem met vier bloemblaadjes bouwen. Naast het centrale deel van de bal is bevestigd, dat een meer bescheiden formaat heeft, zal het de functie van het midden uitvoeren. Dergelijke ontwerpen zijn erg populair omdat ze er interessant uitzien, maar eenvoudig worden gemaakt. Het kost erg weinig tijd.

straat

Straatslingers zijn opgebouwd uit dichtere bollen. Voor gewone slingers zijn opties eenvoudiger. In de regel tolereren straatconstructies gemakkelijk lage temperaturen (vorstbestendig), maar de uitputtende warmte heeft een negatief effect op hen. Straatverlichting van hoge kwaliteit kan een week (of langer) aanhouden, als er in deze periode mooi weer is zonder harde wind.

Het omsnoeren van ballen op straat wordt vaak gebruikt bij het openen van nieuwe etablissementen of bij het houden van verschillende soorten evenementen. Kies in de regel voor lichtere ballen. Een dergelijk besluit, ondanks zijn aantrekkelijkheid, kan echter niet praktisch worden genoemd. Ideale weersomstandigheden doen zich niet altijd voor, zodat de levensduur van dergelijke decoraties aanzienlijk kan worden verminderd.

LED-licht

Waanzinnig populair vandaag LED slingers bolvorm.Dergelijke versieringen worden het vaakst gebruikt tijdens de nieuwjaarsvakantie. Ze worden niet alleen op kerstbomen (straat en thuis) opgehangen, maar ook op verschillende stedelijke objecten. Met behulp van zorgvuldig geselecteerde guirlandes kun je de situatie een echt feestelijke en elegante uitstraling geven. Gloeiende decoraties met diodes hebben veel positieve eigenschappen:

 • laag stroomverbruik;
 • diodeverven worden niet warm;
 • een aangenaam, maar heel helder licht hebben;
 • dienen voor een zeer lange tijd;
 • niet bang voor externe invloeden door neerslag;
 • ze zijn niet bang voor temperatuurdalingen (natuurlijk, als ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen);
 • presenteerde een breed assortiment.

We moeten echter niet vergeten dat deze producten vrij duur zijn, maar hun prestaties en lange levensduur rechtvaardigen de hoge prijs.

Thaise lantaarns

Thaise lantaarns zijn een echte trend, ze zijn enorm populair. Zaklampen zijn katoen en rotan. Deze details completeren en completeren vaak het interieur van verschillende stijlen. Overweeg de karakteristieke kenmerken van de threadopties.

 • Dergelijke versieringen kunnen alleen in droge en afgesloten ruimtes worden bewaard.
 • Zulke modellen zijn lichtgevend en werken op 220V netspanning.
 • Weefselproducten kunnen worden gebruikt bij temperaturen van 0 tot +45 graden.
 • Het is verboden dergelijke slingers mee te nemen terwijl ze zijn verpakt. Bovendien kunnen ze niet worden afgedekt, zelfs met zeer lichte en transparante stoffen / spreien.
 • Het wordt niet aanbevolen om deze modieuze ronde slingers op te slaan op plaatsen waar ze onbeheerd blijven of kinderen / dieren kunnen bereiken.

Het spectaculaire ontwerp heeft ronde rotanenslingers. Volgens de ontwerpers werpen dergelijke decoraties een zeer mooie schaduw. Rotanopties zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Vaak zijn deze decoraties, zoals geweven, het resultaat van handarbeid.

papier

Zeer mooie en originele slingers zijn gemaakt van gekleurd papier of karton. Dergelijke decoraties kunnen eenvoudig met de hand worden gemaakt. Omgaan met dergelijk werk is niet moeilijk, het is zelfs een kind. Als alles netjes en correct gebeurt, zal het resultaat u zeker bevallen. De prachtige papieren slingers in de vorm van een bal worden in verschillende gevallen behandeld.Ze worden op verschillende bases opgehangen tijdens feesten, naamdagen en andere soortgelijke evenementen. Vaak combineren papiersamenstellingen verschillende kleuren tegelijkertijd. Het resultaat is een positief en opvallend landschap.

Selectie van materialen

Het is goed mogelijk om bolvormige slingers met uw eigen handen te maken. Meestal maken mensen hun eigen papieren decoraties en maken ze ook interessante composities van ballonnen. Dus, voor de vervaardiging van slingers van ballonnen zijn in de meeste gevallen dergelijke materialen nodig.

 • De ballonnen zelf. Bepaal eerst hun kleuren - beslis of het ontwerp monochroom is of uit meerdere kleuren bestaat. Het is ook uiterst belangrijk om de diameter van de ballen te beschouwen. Als u van plan bent om een ​​decoratie te maken die op straat zal liggen, is het raadzaam om producten te kiezen met een diameter van ongeveer 12 inch. Voor thuisoplossingen zijn er genoeg ballen met een diameter van 5 en 9 inch.
 • Heb ook een pomp nodig. Om een ​​mooie en volwaardige compositie te vormen, komen heel veel ballonnen van pas. Om ze het meest op te blazen, gebruikt u speciale pompen met compacte afmetingen.In de regel worden ze verkocht in speciale winkels waar verschillende goederen voor vakanties worden aangeboden.
 • Vislijn De basis van de "lucht" -samenstelling moet vislijn zijn. Gewoon erop en het ontwerp zal beginnen te houden. Het moet transparant en dicht zijn, maar tegelijkertijd flexibel genoeg.

Als u van plan bent om goedkope, maar mooie slingers in de vorm van ballen van papier te maken, dan zult u andere componenten nodig hebben.

 • Kleur papier. Ballen voor een krans worden er van gemaakt. Je kunt niet 1 of 2, maar veel kleuren gebruiken.
 • Perforator
 • Draad en naaimachine.

Als je vandaag hebt besloten om de mode ballen uit je eigen handen te maken, dan zou je de volgende materialen moeten kopen:

 • rubberen ballen;
 • PVA-lijm;
 • thread;
 • zetmeel.

Voor het maken van draadballen, kunt u bijna elk type draad gebruiken. Het kunnen bijvoorbeeld acryl- of katoenopties zijn. Het is niet aan te bevelen om alleen op wollen draden te gebruiken. Ideale perfecte kunststoffen. De grootte van de ballonnen hangt grotendeels af van de plaats waar u het toekomstige decor wilt installeren. Als u bijvoorbeeld besluit om ze aan te vullen met een kroonluchter in huis, moet u grotere opties kopen.Het is raadzaam om producten met een speciale ring aan het uiteinde te kiezen. Het is handig voor hem om het resulterende product op te hangen.

Wat de PVA-lijm betreft, moet er rekening mee worden gehouden dat het alleen in een speciale ijzerhandel moet worden gekocht. Het pakket moet noodzakelijkerwijs aangeven dat het kan worden gebruikt om te werken met houten oppervlakken. Het is niet nodig om een ​​kleverige compositie in een gewone kantoorboekhandel te kopen, omdat het daar vanaf het begin wordt verdund met water.

opleiding

Als je een mooi ontwerp van ballonnen gaat maken, dan U zult het volgende voorbereidende werk moeten doen:

 • bereid de kalibrator voor - met behulp hiervan kunt u de grootte van de reeds opgeblazen ballen bepalen;
 • blaas ballen op met behulp van een pomp of nodig iemand uit om je te helpen;
 • leg opgeblazen ballen op schone oppervlakken;
 • Zorg ervoor dat u beslist hoe lang de toekomstige constructie zal zijn (op basis van deze parameter moet u een geschikte vislijn of waslijn kiezen).

Als je decoraties van papier maakt, moet je in de eerste fases het vereiste aantal ballen snijden,met behulp van een perforator (in plaats van een perforator kunt u een klein glas of een klein glas nemen, op papier zetten en een potlood omcirkelen). Voorbereide cirkels moeten met een schaar worden gesneden. Alvorens tot de productie van draadkogels over te gaan, moet u niet alleen alle benodigde materialen in voorraad hebben, maar ook de lijm goed voorbereiden op toekomstige werkzaamheden.

Hiervoor heb je nodig:

 • verdun 3 eetlepels zetmeel met water;
 • het resulterende mengsel moet grondig worden gemengd en vervolgens worden toegevoegd aan een halve liter witte lijm;
 • daarna zal de lijm behoorlijk vloeibaar worden, dus het zal veel gemakkelijker zijn om de draad aan te brengen, en het zetmeel zal het product sterker maken.

Je moet ook ballonnen opblazen. Dit kan zowel onafhankelijk als met behulp van een pomp worden gedaan. Daarna moeten ze de technische olie smeren. Dit proces is noodzakelijk zodat de hechtmiddelsamenstelling niet begint te hechten aan de bal, maar zich verzamelt in gebieden waar geen draden aanwezig zijn.

Hoe doe je het zelf?

Na voltooiing van de voorbereidende werkzaamheden moet overgaan tot de directe vervaardiging van bolvormige decoraties. Laten we beginnen met de stapsgewijze instructies voor het maken van een van de meest aantrekkelijke slingers van ballonnen.

 • Blaas eerst 2 ballonnen op, maar doe dit niet tot het uiterste.Blaas het product op, laat de lucht er iets uit ontsnappen. Dit moet gedaan worden om het spanningsniveau in de muren te verminderen, anders zullen ze gewoon barsten. Het is niet nodig om de staarten van de ballen vast te maken met draad. Druk ze gewoon met uw vingers aan.
 • Vervolgens moet je de diameter van de ballen controleren. Om precies te zijn, gebruikt u hiervoor een speciaal sjabloon, een bord met een gat in het midden. Als de opgeblazen bal daar te gemakkelijk binnenkomt, moet deze ook worden opgeblazen. Als het integendeel niet slaagt, zal het nodig zijn om het iets te laten zakken.
 • Om ervoor te zorgen dat de ballen even groot zijn, moeten ze met elkaar worden gekruist, twee keer worden gedraaid en in een knoop worden gebonden.
 • Het volgende detail dat moet worden voorbereid, zijn de vier. Je moet een paar tweeën nemen, kruislings zetten en dan draaien. Het basisgedeelte is dus klaar.

Dan kunt u doorgaan met het samenstellen van het landschap. Als je van plan bent om het tweekleurig te maken, dan moet je om de vier voor te bereiden twee paar ballen van verschillende kleuren nemen en ze verdraaien zodat de details van één tint tegenover elkaar liggen, en de kleuren elkaar afwisselen. De assemblage wordt als volgt uitgevoerd.

 • Trek de lijn grondig tussen 2 statische objecten (het kan bijvoorbeeld een stoel, een tafel, een kast zijn). Laat aan beide zijden vrije uiteinden van ongeveer 1-1,5 m, zodat later geen problemen meer zullen zijn met de bevestigingen.
 • Pak de vier en bevestig hem aan de vislijn. 2 ballen moeten worden vastgehouden en de andere 2 moeten rond de vislijn worden gedraaid, zodat alle elementen stevig worden bevestigd en de volgorde van de kleuren niet verandert.
 • Neem nu nog vier. Herhaal dezelfde stappen. Zorg ervoor dat de kleuren correct zijn gerangschikt en afgewisseld. Het is wenselijk dat ze zich op een gespreide manier bevinden.

Als alle ballen geregen zijn, moet je controleren of ze strak genoeg zijn om naar elkaar toe te bewegen en of alle kleuren op de voor hen gereserveerde plaatsen liggen. Beveiligde losse eindjes. Wat de zelfproductie van ronde papieren slingers betreft, is hier ook niets gecompliceerds. Als u het vereiste aantal snijcirkels wilt voorbereiden, hebt u het volgende nodig:

 • om de uitgesneden blanco's in te delen volgens de geplande kleurencombinatie;
 • begin nu met het naaien van ronde stapels met een naaimachine;
 • na het naaien van een item, ga naar het volgende, zonder de draad te verbreken;
 • Kortom, het is noodzakelijk om elke cirkel in twee te buigen.

En nu zullen we een masterclass overwegen over het maken van modieuze garens met draad. Het is beter om de draden op de voorbereide ballen met een assistent te winden. Helaas zijn die niet altijd en moeten alles alleen doen. In dit geval is een effectieve, maar niet de prettigste manier om zelf met de vingers aan de draden te kleven. Startdraad in te schakelen de bal moet worden vastgebonden in een knoop, en dan is het noodzakelijk om door te gaan met zachtjes de draad op een ronde basis winden. Je kunt de draad in kleine porties in lijm dopen en deze vervolgens op de bal draaien. In dit geval kunnen de materialen gewoon in de war raken, dus is het beter om ze gewoon met je handen te bedekken terwijl je op de bal ligt. Natuurlijk kost het veel tijd en geduld, maar de discussies zullen niet verward worden.

Een omwikkelde ballon moet slechts een paar dagen worden opgedroogd om te drogen. Dan zal het zachtjes moeten afblazen. Daarna zal een bal van draden klaar zijn. Natuurlijk zijn er nog steeds veel interessante productietechnieken van slingers van ballen.Onder hen zijn beide erg eenvoudig en vrij complex. Het bovenstaande zijn de meest begrijpelijke masterclasses waarmee iedereen desgewenst het hoofd kan bieden.

Interessante voorbeelden

Goed gemaakte slingers van ballen kunnen niet alleen het bestaande interieur verfraaien, maar ook een feestelijk tintje geven. Overweeg enkele aantrekkelijke ensembles waarin deze originele decoraties aanwezig zijn.

Bij de ingang van de nieuw geopende bedrijven in de meeste gevallen, set van slingers van ballonnen, tentoongesteld in de vorm van hoge en afgeronde bogen. Dergelijke sieraden trekken meer aandacht als gemaakt van kleurrijke ballonnen. Het kunnen bijvoorbeeld harmonieuze combinaties zijn van wit en blauw, turkoois en zilver, wit en oranje, goud en rood en vele andere kleuren.

Slingers van ballonnen, speciaal gemaakt voor kinderfeestjes, zien er bijzonder zacht en mooi uit. In de regel worden voor dergelijke evenementen materialen van rustige en "zoete" kleuren zoals violet, roze, wit, turkoois of lichtgeel gebruikt. Dergelijke ontwerpen kunnen worden gemaakt in de vorm van bogen, aangevuld met grote kleuren contrasterende kleuren (van ballen), of glanzende ballen in de vorm van sterretjes - variantengewicht.In dit geval, de decoraties in de stijl van "Rainbow", het combineren van alle kleuren van het spectrum van de regenboog.

De ballonnen maken een zeer interessant en mooi (asymmetrisch of gebogen) landschap. Vaak worden ze in speciale fotozones en fotostudio's geplaatst. Deze ontwerpen combineren meestal 2, 3 en meer kleuren. Mooie kleurrijke bogen worden soms gebouwd voor kinderfeestjes, als aanvulling op de verschillende thematische rekwisieten. Een product gemaakt van ballen van verschillende grootte in roze, witte, mint, blauwe, dieprode en gele kleuren zal bijvoorbeeld in harmonie zijn met de figuren van mooie roze flamingo's.

De ballen maken zeer interessante vloerdecoraties. Het kunnen bijvoorbeeld lange bloemen zijn met groene ballen aan de onderkant en roze (bloemblaadjes) aan de bovenkant. Het is beter om het centrum van geïmproviseerde knoppen aan te vullen met kleine rode ballen.

Modieuze rotanenslingers met achtergrondverlichting in de vorm van een hart vormen de perfecte aanvulling op het romantische en mysterieuze interieur. Een witblauwe (of driekleurig wit-blauw-paarse) rotanenslinger op een dicht wit touw zal een prachtige decoratie zijn van een lichte kamer in subtiele tonen.

Hoe je een slinger ballen maakt met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer