Kerstversieringen van kegels: kenmerken en geheimen van de productie

 Kerstversieringen van kegels: kenmerken en geheimen van de productie

Kegels zijn een natuurlijk materiaal waaruit zeer mooie nieuwjaarsdecoraties worden verkregen. Dergelijke producten kunnen onafhankelijk worden gemaakt, zonder grote inspanningen te leveren. Decoraties van kegels kunnen worden aangevuld door een verscheidenheid van bases, van planken tot deurpanelen. Vandaag zullen we eens nader bekijken wat voor soort ornamenten van kegels er zijn en hoe ze met uw eigen handen kunnen worden gemaakt.

Selectie van materialen

Decoraties gemaakt van kegels zijn al lang populair. Hun relevantie is nog steeds niet vervaagd, omdat ze een zeer interessante en aantrekkelijke uitstraling hebben. Kegels maken charmante nieuwjaarskransen, kleine uilen en honden en vele andere aantrekkelijke figuren.Bij het maken van een spectaculair decor kunt u niet alleen hele kegels gebruiken, maar ook hun individuele schalen.

Van de laatste worden originele bloemsamenstellingen van verschillende tinten verkregen.

Dennenappels worden meestal gemaakt met behulp van dergelijke materialen.zoals PVA-lijm, kleurrijke linten, tape, oude kranten, draad, nylondraad, verven in verschillende kleuren. Vaak bij de vervaardiging van dergelijke decor gebruikt oud zacht speelgoed van kleine afmetingen. Natuurlijk hangt de lijst met vereiste materialen voornamelijk af van de specifieke ambachten waarvan u de productie wilt doen.

Hoe te doen?

Dennenappels worden meestal dichter bij het nieuwe jaar gemaakt. Het was op dit moment dat een dergelijke inrichting bijzonder relevant is. Met de hulp van dennenappels kunt u het decor zowel binnen als buiten het huis aanvullen. Ze zijn op verschillende plaatsen geïnstalleerd. Het is goed mogelijk om deze spectaculaire versieringen met je eigen handen te maken. Overweeg een paar stapsgewijze instructies voor het maken van dergelijke decoraties.

slingers

Maak van de kegels prachtige kerstslingers. Dergelijke decoraties kunnen elke situatie transformeren, waardoor ze comfortabeler worden, ennatuurlijk, feestelijk. Ze hangen dit decor op verschillende soorten terrein - het ziet er overal harmonieus uit.

Als u besluit om zelfstandig zo'n interessant nieuwjaarsevenement te maken, moet u aandelen in voorraad nemen zoals:

 • kegels zelf (de hoeveelheid van deze natuurlijke materialen hangt af van hoe lang de slinger die u van plan bent te maken);
 • touw of touw (in plaats van deze delen is het toegestaan ​​om een ​​smal lint te gebruiken);
 • acrylverf voor goud of zilver (in plaats van verf is het toegestaan ​​glitter en gewone PVA-lijm te kopen);
 • haken (je kunt ze kopen in handwerkwinkels);
 • borstel;
 • tang;
 • borstel.

  Eerst moet u het werkstuk schoonmaken. Verwijder alle vuil en stof van ze. Het uitvoeren van dergelijke procedures is erg handig met een klein penseel. Kegels kunnen ook worden gewassen onder een kleine stroom water. Daarna moeten natuurlijke materialen uitdrogen.

  Gebruik hoogwaardige acrylverf en een penseel om de uiteinden van de kegels te verven met een zilver of goud mengsel. Het is erg belangrijk om elk geschilderd deel volledig te laten drogen. U kunt ook een andere methode gebruiken: breng PVA-lijm aan op de toppen van de kegeltjes en giet vervolgens overvloedig over de gelegde kleeflaag. Wanneer de lijm opdroogt, moeten de extra glanzende deeltjes worden weggevaagd.

  Alle geoogste natuurlijke materialen worden op dezelfde manier gemaakt.

  Neem nu de haken. Ze kunnen zowel in winkels voor handwerken worden gekocht als in veel winkels in winkels. Steek ze met een tang in de bovenkant van de kegels. Neem daarna het touw, knip een stuk van de gewenste lengte en rijg het in elk gat. Zorg ervoor dat u knopen op de haken maakt zodat de kegels op basis van de meest betrouwbare en stabiele worden gehouden, ze mogen niet op de draad bengelen. Het is wenselijk om ten minste 15 cm tussen de afzonderlijke elementen te weerstaan.

  Het bovenste deel van de kegels is ook toegestaan ​​om te versieren met schattige strikken linten. Het resultaat is een heel mooie kerstdecoratie. Zoals je kunt zien, is de productie heel eenvoudig en kost het een minimum aan vrije tijd.

  kransen

  De kegels maken spectaculaire nieuwjaarskransen. Zo'n decor wordt meestal opgehangen aan de deurpanelen of muren. Het is ook mogelijk om kerstkronen van natuurlijke materialen met uw eigen handen te maken. Dit proces kost behoorlijk wat vrije tijd.

  Om een ​​mooie decoratie te maken heb je de volgende componenten nodig:

  • dennenappels (elke grootte);
  • gekleurde draad;
  • dikke draad voor de vervaardiging van een frame-raamwerk;
  • draadsnijders;
  • tang.

  En nu zullen we stap voor stap bekijken hoe dergelijke decoratieve objecten worden gemaakt:

  • je moet eerst het skelet voor de toekomstige krans weven met dikke draad;
  • dan moeten de hobbels worden bevestigd aan het resulterende frame met behulp van gekleurde draad;
  • het vullen van het frame moet beginnen met de binnenring;
  • dan kun je naar de buitenste ring gaan;
  • bevestig de natuurlijke materialen tussen de frameringen;
  • het is toegestaan ​​om een ​​vervaardigd onderdeel verder te versieren, gebaseerd op zijn eigen voorkeuren, verwijzend naar verven, klatergoud en andere soortgelijke elementen.

  Versier zo'n krans kan een verscheidenheid aan details zijn. Van prachtige glimmende linten van verschillende kleuren tot snoep, grote rode strikken en schitterende hagelslag. Bovendien zijn deze decoraties gemaakt van oude ijzeren hangers of krantenframes.

  De kabouters

  Niet alleen verschillende kransen en guirlandes zijn gemaakt van kegels, maar ook verschillende figuren. Uit dergelijke natuurlijke materialen blijken heel mooie uilen te komen. Vaak worden de hobbels gebruikt bij de vervaardiging van het symbool van het komende jaar.Er zijn nog meer interessante figuren, waarvan de schepping door veel meesters wordt toegepast.

  Kleine dwergen maken van de kegels is eenvoudig.

  Om dergelijke creatieve werken uit te voeren, moet u de volgende componenten opslaan:

  • een grote dennenappel;
  • veelkleurig vilt;
  • siliconen lijm;
  • ogen (bij voorkeur plastic);
  • badstof;
  • erwten paprika;
  • draad en naald;
  • wit vel A4-kantoorpapier;
  • katoenen ballen;
  • schaar.

  Eerst moet je het hoofd van de toekomstige kabouter bouwen. Als u een schuimbal of een grote kraal in hout op voorraad heeft, kunt u deze delen gebruiken. Meestal zijn ze gelijmd of vast op een brok, die de rol van de basis van de figuur, dat wil zeggen, zijn lichaam zal spelen.

  Als u de genoemde componenten niet hebt, kunt u deze productieversie raadplegen:

  • nat A4-papier met water;
  • dan is het nodig om een ​​kleine, maar dichte bal te persen en te rollen;
  • terwijl het resulterende deel nog steeds nat is, zal het op het natuurlijke materiaal geplant moeten worden;
  • dan moet je de bal op de pinecone laten liggen totdat deze helemaal droog is en terwijl het hoofd van de toekomstige kabouter volledig is opgedroogd, moet je elementen voorbereiden die de rol van kleding voor de beeldjes van vilt zullen spelen;
  • voor het maken van de dop, moet je eerst het juiste patroon maken, dan het patroon op het vilt opleggen, alle contouren afsnijden en dan het deel afsnijden;
  • de volgende fase is langs de randen verwerken met een steek van een lusvormig type;
  • Op het bovenste deel van de resulterende dop, naai of lijm een ​​kleine decoratieve bal van watten.

  Dan kunt u overgaan tot de vervaardiging van handgrepen kabouter. Maak ze van een speciale badstof. Om dit te doen, is het noodzakelijk om dit element tussen de schalen van natuurlijk materiaal te beveiligen. De uiteinden van de draad moeten worden gedraaid en de handgrepen zijn klaar. Vervolgens maken we handschoenen. Teken hiervoor patronen en beheer 4 identieke delen op het viltmateriaal. Elk element moet worden gesneden. Dan worden ze aan elkaar gehecht. Als de kleine wanten klaar zijn, kunnen ze op de dreigende figuur worden gelegd.

  Sokken voor de kabouter moeten ook van vilt worden gemaakt. Ze zijn vastgelijmd aan de onderkant van de bulten. Daarna zal er nogal wat zijn, en de kabouter zal klaar zijn. Je moet er een dop op doen met siliconenlijm.

  Maak nu het gezicht van de decoratieve figuren. Het is noodzakelijk om de ogen en neus van peper te lijmen, evenals een kaboutermond te tekenen.

  Om de kerst-kabouter niet te bleek te laten lijken, kunnen zijn wangen extra bruin worden met behulp van droge blush of roze tinten.

  Het figuur moet worden aangevuld met een miniatuur sjaal. Het moet ook gemaakt zijn van vilt 20 cm lang en 2,5-3 cm breed. Knip de pony op de uiteinden van de sjaal. Het resultaat zal een heel schattig klein kaboutertje zijn. Je kunt meerdere van dergelijke figuren maken en ze in een nieuwjaarssamenstelling plaatsen.

  New Year's composities

  De kegels maken hele mooie vakantiesamenstellingen, die vaak worden gebruikt, niet alleen om het huis te versieren, maar ook om geschenken te versieren.

  Overweeg een aantal interessante combinaties met natuurlijke materialen.

  • Op platte basis, zoals een plank of vensterbank, kunt u de kegels ontbinden en er LED-slingers aan toevoegen. Zo'n tandem ziet er helder en aantrekkelijk uit als hij wordt aangevuld met kunstmatige sneeuw en klatergoud. In een dergelijke decoratie kan aanwezig zijn zoals gebruikelijk, en kegels, versierd met glitters.
  • Kegels zien er erg aantrekkelijk uit als ze in dezelfde samenstelling worden geplaatst met mandarijnen, naalden en andere soortgelijke accessoires uit het Nieuwjaars-thema.
  • Vaak, om een ​​tafel of een interieur als geheel te versieren, worden mooie gerechten gemaakt (dit kan zowel een glazen als een rieten vat zijn) en worden er veel verschillende kegels in geplaatst. Je kunt aan deze eenvoudige compositie een paar kleine takjes toevoegen (niet noodzakelijk alleen maar coniferen).
  • Interessante en kleine samenstellingen worden verkregen als de randen van de veren van de kegels bedekt zijn met sneeuwwitte verf met onopvallende sprankeling en de overblijvende oppervlakken van het natuurlijke materiaal zijn geverfd met groene verf. Het resultaat is een soort mini-kerstboom. Het wordt origineler als je het in een kleine aarden pot doet en er bovenop een grote gouden ster toevoegt.
  • Van de kegeltjes, kun je een eigenaardig kader maken van hoge elegante witte kaarsen, ingevoegd in elegante transparante kandelaars die eruit zien als nette vazen. Dergelijke versieringen vormen een geweldige aanvulling op de feesttafel.

  De opties voor het maken van prachtige composities met kegels zijn geweldig.

  Het hangt allemaal af van de smaak en voorkeuren van de eigenaren die hun huis willen versieren.

  De sterren

  Weinig mensen weten het, maar de kegels maken zeer originele en spectaculaire nieuwjaarsterren.Dergelijke decoraties trekken veel aandacht omdat ze er niet triviaal uitzien.

  Om een ​​dergelijke decoratie met uw eigen handen te maken, zijn de volgende componenten nuttig:

  • hobbels van verschillende grootte;
  • metalen spiesen of stevige draad;
  • gekleurde linten.

   Originele sterren zijn als volgt gemaakt van kegels.

   • Van de draad zijn verschillende spiesjes gemaakt. Ze moeten worden verbonden en een bocht maken in het centrale deel om een ​​soort vijfpuntige basis te krijgen.
   • Nu moet je de kegels rijgen en er een mooi ontwerp van maken. Ze moet van je houden!
   • Een van de staven moet buigen en binden met een lint, waarvoor de ster aan de deur, naast de muur of naast de open haard kan worden gehangen. Vaak worden deze decorartikelen boven aan de bomen geplaatst.

   Mooie voorbeelden in het interieur

   Kransen van kegels zien er erg mooi en harmonieus uit, als ze worden aangevuld met takjes naaldbomen. In dergelijke tandems kunt u decoratieve bessen van rood opnemen, en bedekken met witte stukken verf die rijp of gevallen sneeuw nabootsen. Kerstkransen zien er geweldig uit als je ze in het midden uitrust met een hangende gesloten zaklantaarn met opengewerkte details.

   Van het prachtige ensemble van gekleurde lichtkegels, takken en kerstballen kan een spectaculaire kandelaar komen. Op een soortgelijke achtergrond zal een witte, dichte kaars er harmonieus uitzien. Het is toegestaan ​​om bulkmateriaal te fixeren door onderaan transparant glaswerk te gebruiken. Het resultaat is een originele kerstdecoratie die veel aandacht trekt.

   Op de vensterbank in het huis kun je een heel ongewone mand maken, gemaakt met je eigen handen van kegels. Deze decoratie moet volledig zijn gemaakt van natuurlijke materialen en het handvat van de mand is geen uitzondering. Dit decor zal er zowel in de winter als in het zomerseizoen goed uitzien.

   In de nieuwjaarsvakantie kan het bijvoorbeeld worden aangevuld met kunstmatig besneeuwde sneeuw en in de zomer kan het worden versierd met kleine bloemen.

    Van de kegeltjes kun je een onopvallende slinger maken op basis van een dichte rode draad. Natuurlijke materialen zelf voor een dergelijke ondergrond kunnen aan de randen wit worden geverfd. Zo'n decoratie zal vooral organisch passen in de situatie, aangehouden in heldere en witte tinten. Ze zullen verrukt zijn van hun schoonheid, maar ze zullen niet uit het algemene ensemble komen.

    Zie de volgende video voor informatie over het zelf maken van kerstspeelgoed met je eigen handen.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer