Een krans van vlaggen: nieuwe ideeën en 'klassiekers' bekend uit de kindertijd

Velen geloven dat het maken van een slinger van vlaggen heel eenvoudig is, daarom zijn ze gerelateerd aan deze activiteit zonder de juiste ernst. En het is tevergeefs, want met behulp van deze decoratie kun je een kamer regelen voor elke vakantie - verjaardag, verjaardag van de bruiloft en het nieuwe jaar. Het enige dat u nodig hebt, is een interessant idee, toegankelijke materialen en een behoorlijke inspanning.

waardigheid

Een zelfgemaakte krans van vlaggen heeft vele voordelen die het gunstig onderscheiden van alle andere opties voor een feestelijke inrichting van de kamer. Het is belangrijk dat dit een universele decoratie is, die zowel geschikt is voor het vieren van een kinderverjaardag met uw gezin als voor een luidruchtig banket. Een pluspunt is de prijs.Om vlaggen te maken, wordt meestal papier, jute of katoen gebruikt. Dit alles kan in elke winkel tegen een zeer betaalbare prijs worden gekocht.

Het is opmerkelijk dat het met eenvoudige vlaggen realistisch is om de grootste evenementen uit te geven. Zonder veel moeite en kosten versier je de hal zelfs voor een bruiloft van enkele honderden gasten. Als je lege vlaggen hebt, kun je ze in slechts een paar minuten combineren tot één slinger. Als er geen selectievakjes in de juiste hoeveelheid zijn, kun je ze altijd gewoon op de printer afdrukken. Slingers van vlaggen worden een redder in nood, als je kort voor het festival ontdekt dat je te weinig ballen hebt of ze barsten - in dit geval kun je het decor vervangen door vlaggen, vooral als je papier gebruikt.

Slingers kunnen niet alleen aan de muur worden gehangen, maar ook aan auto's, trouwtreinen of bomen. Zelfs de meest onbereikbare kamer of goedkope auto is voor onze ogen getransformeerd en begint er erg stijlvol en sfeervol uit te zien.

tekortkomingen

Er zijn praktisch geen nadelen aan de slingers van vlaggen, het enige negatieve is geassocieerd met het gebruik van papieren decoraties - ze kunnen alleen in het interieur worden gebruikt.Ze kunnen bomen, huizengebied of auto's alleen in het warme seizoen versieren, en zelfs dan alleen bij droog en zonnig weer. Onder invloed van regen valt het papier snel door en verliest het zijn esthetische aantrekkingskracht, en tijdens een sterke wind kan de papierhouder gemakkelijk scheuren.

Als u vastbesloten bent om de straat op de feestlocatie te versieren met dergelijke producten, dan moet u de voorkeur geven aan stoffen van stoffen, en dergelijke die hun vorm goed behouden. Dan kunt u de decoratie zelfs in de winter ophangen om de plot bij u thuis werkelijk fantastisch en magisch te maken aan de vooravond van het belangrijkste winterfeest.

Gebruikte typen en materiaal

Slingers van vlaggen zijn gemaakt van eenvoudige, eenvoudige materialen. Meestal wordt papier gebruikt om sieraden te maken - meestal wordt karton of speciaal gekleurd papier gebruikt voor de printer. De gebruikelijke kleur is echter geschikt om een ​​eenmalige decoratie te maken, bij voorkeur tweezijdig. Ziet er goed uit gelamineerd materiaal. Papier wordt gebruikt om vierkante en driehoekige vlaggen te maken. Daarnaast kun je er volumetrische bloemen van maken en ze in een prachtige krans verbinden.

Weefsel is een materiaal dat bestand is tegen natuurlijke omstandigheden. Het vergelijkbare decor kan zowel in de kamers als op een locatie in de buurt van het huis worden gebruikt. Op de stof kun je altijd je favoriete patroon plaatsen en zelfs het materiaal kan gemakkelijk worden gewist. Als je zo'n ornament hebt gemaakt, kun je het nog vele malen in allerlei situaties ophangen. Meestal nemen ze gewoon katoen of linnen, maar in de afgelopen jaren is de vintage-stijl in zwang geraakt, wat de tendensen van het maken van vlaggenslingers enigszins heeft veranderd - tegenwoordig gebruiken ze steeds vaker een jute-ornament met kanten elementen.

Het vlaggenlint is erg handig, dat is een dunne band met kant-en-klare blanks van willekeurige vorm, meestal driehoekig of rechthoekig, de randen kunnen worden berekend of niet. Alles wat je nodig hebt om een ​​kamer te versieren, is om het lint op maat te knippen en op te hangen. Op de stof kunt u decoratieve elementen toevoegen. Het is erg handig en stelt u in staat om aanzienlijk tijd en moeite te besparen, maar tegelijkertijd zijn de kosten van kant-en-klare opties iets hoger dan wanneer u met hun eigen handen een krans vlaggen maakt.

Natuurlijk kan de slinger gemaakt zijn van andere materialen, bijvoorbeeldVelen gebruiken plastic of plastic zakken met felle kleuren, maar het zijn papier en karton die als de belangrijkste worden beschouwd bij de vervaardiging van decoratieve composities. Wat betreft de methode om de slinger te verbinden, zijn er verschillende opties. Naaimachines, oogjesmodellen en met kleine gaatjes worden het meest gebruikt.

Neernaaien gebeurt met een naaimachine, in dit geval worden de blanks aan de tape genaaidmet een groot verlangen kunt u ze stevig aan elkaar vastmaken, zodat het gevoel van een ononderbroken lijn ontstaat. Je kunt echter een kleine afstand tussen de lege plekken laten - het hangt allemaal af van je verbeelding. Op dezelfde manier kun je in 15 minuten tientallen meters slingers maken.

Gebruik vaak een soort krans van vlaggen met nette gaatjes. In dit geval zijn er op elk werkstuk 1-2 gaten waardoor de voet wordt vastgehouden. Tegelijkertijd kunnen ze zowel aan de bovenkant als aan de tegenovergestelde zijden van de vlag worden uitgegeven. Om een ​​gat te vormen, kunt u een eenvoudige perforator gebruiken, waarna het vrij eenvoudig wordt om een ​​slinger te verbinden.

De meest duurzame optie wordt beschouwd als de pakkingring op de pakkingring.Ze zijn gemonteerd in de gaten op de vlaggen en zijn binnenkort kleine plastic of metalen bussen. Dankzij dit apparaat zullen de gaten niet breken, de slinger is geschikt voor herhaald gebruik. Blanks kunnen verschillende vormen, kleuren en grootten hebben, hoewel de A5 de meest veelzijdige is.

Alles voorbereiden wat je nodig hebt om te beginnen

Om een ​​stijlvolle en originele slinger te maken voor een feestelijk decor van de kamer, moet u allereerst zelf de vlaggen maken. Indien gewenst kunnen ze worden gekocht in de winkel, maar vaker worden de vlaggen onafhankelijk gemaakt van alle beschikbare tools. Als je van de tweede optie houdt, moet je eerst een sjabloon van vlaggen bedenken, alleen geleid door je verbeeldingskracht. Dan is alles eenvoudig: als u een decoratie van papier maakt, hoeft u het alleen nog maar op een printer te printen en vervolgens het benodigde aantal lege plekken in te korten. Als je geen printer bij de hand hebt, maak dan een stencil en knip alle andere vlaggen erop.

In het geval dat u een vrij grote ruimte moet regelen, en het vergt enkele honderden vlaggen, is het beter om speciale snijmachines te gebruiken.Dergelijke diensten worden geleverd door elk bureau dat gespecialiseerd is in buitenreclame. Om een ​​slinger van stoffenvlaggen te maken, moet je ook een patroon maken, het is voor hem dat het patroon later zal worden voorbereid. En je zult waarschijnlijk de lege plekken met je eigen handen moeten snijden, maar je kunt je familieleden hierop aanspreken, ze zullen graag tijd aan deze activiteit besteden tijdens het kijken naar je favoriete tv-programma.

En natuurlijk hebt u een vlecht, een vislijn of een rubberen band nodig waarop de vlag kan worden bevestigd. Evenals een naald met draad om de afgewerkte elementen met elkaar te verbinden.

Een ander handig schema is combinaties van vlaggen van verschillende typen en kleuren. - Het is allerminst een geheim dat een product in monochrome kleuren snel saai wordt, maar de veelkleurige versie is zeer origineel, fris en kleurrijk.

Interessante ideeën en de implementatie ervan

Er zijn veel ideeën over hoe je mooie en ongewone slingers kunt maken. Overweeg er een paar.

Klassieke en originele vormen

Het is heel eenvoudig om een ​​klassieke slinger te maken met vlaggen.

  • Knip uit gekleurd papier de vormstukken uit de gewenste vorm. Ze kunnen dubbelzijdig zijn met een bocht in het bevestigingspunt naar de vlecht of eenzijdig, dan moet je in het bovenste gedeelte 2 gaten maken, bij voorkeur met een perforator.
  • Vlaggen worden op het gekookte snoer geplaatst. Als je ze bilateraal maakt, moet iedereen buigen, op de vlecht gooien en vastmaken met een nietmachine, lijm of een naald en draad. Eenzijdige modellen op het snoer, alsof ze zijn gehecht.

Houd er rekening mee dat eenzijdige opties de voorkeur hebben voor wanddecoratie, maar niemand mag de achterkant ervan zien. De kleur van de slinger kan heel verschillend zijn - iemand gebruikt contrasten en iemand geeft de voorkeur aan het effect van een vloeiende kleurovergang. Als u echter alleen wit papier tot uw beschikking heeft, kunnen er zeer originele slingers van worden gemaakt. Om dit te doen, moet u afbeeldingen zoeken en afdrukken met uw favoriete sprookjesfiguren en deze vervolgens in de doos plakken.

Ongewone slingers maken ze driedimensionale vormen - bloemen, harten, speelgoed. Ze zullen de held van de gelegenheid behagen en zullen zijn gasten veel vreugde brengen.

Opties voor een kindervakantie

Als u zich voorbereidt op het houden van een kinderfeest, dan heeft u sieraden nodig die snel een vrolijke sfeer en een feestelijke sfeer creëren. Voor deze ideale slingers van vlaggen ziet het er stijlvol uit, en de tijd zal er behoorlijk wat aan moeten besteden.De gemakkelijkste optie is een decoratie gemaakt van papieren vlaggen. In dit geval kunnen de lege plekken worden versierd met afbeeldingen van sprookjesachtige tekens en kunt u daarop de inscriptie 'gelukkige verjaardag' gebruiken.

Het zal echter veel interessanter en origineler zijn als je een krans van stofdelen maakt en versier het met heldere decoratieve knoppen. Je hebt nodig: materiaal, papier, rubber, knopen en witte lijm. Om te beginnen moet papier uit verschillende sjablonen van verschillende formaten worden gesneden en kunt u elk papier, zelfs kranten en oude tijdschriften meenemen.

Daarna is het noodzakelijk om de stof volgens de gemaakte patronen te knippen, zodat de stukjes iets kleiner zijn dan de papieren. Van de restjes moet je kleine vierkanten maken en wanneer alles klaar is ontbind je alle lege plekken: op elke papieren doek en daarop - een vierkant. Het is raadzaam om contrasterende kleuren te kiezen. Als je van de geselecteerde combinatie houdt, kun je veilig blanco's combineren in een drielaagse vlag.

Dan begint het belangrijkste: de decoratie van vlaggen. Om dit te doen, naaien ze een knop tot in het midden of plakken er pailletten op. U kunt dus alle vlaggen of alternatieve "slimme" elementen rangschikken.Aan het einde van het werk moet je vlaggen naaien op het lint en de slinger is helemaal klaar.

Voor een familiefeest

Voor een familiefeest zijn alle ideeën van de slinger echter geschikt, omdat dit een vakantie is die is ontworpen voor zowel jongere kinderen als ouderen, meisjes en jongens. Dan moeten de slingers veelzijdiger zijn om te voldoen aan de smaak en wensen van alle gezinsleden. Zeer harmonieus op dergelijke feestdagen markeren decors met een decoratie gemaakt van kleine papieren bloemen.

Om ze te maken, is het noodzakelijk om een ​​halve cirkel te snijden met contouren van bloemblaadjes van bilateraal papier, en dan om knoppen te verzamelen. Om dit te doen, is de halve cirkel opgerold met een kegel, drie spaties gaan naar een bloem. Dan is een dunne spiraal gemaakt van groen papier - ze tekenen een cirkel en tekenen er een 'slak' in en knippen deze vervolgens uit volgens de markeringen. Het blijft alleen om de bloemen recht te maken en te fixeren op een soort draad, je kunt ze met gewone lijm monteren.

Als een verrassing voor de tweede helft

Om een ​​kamer voor je geliefde te regelen, maken ze vaak een krans van harten. Om dit te doen, wordt een groot aantal blanco papier van hetzelfde formaat uit papier gesneden, vervolgens over 2 gevouwen en genaaid.De slinger is klaar, voor gebruik moeten de resulterende bloembladen iets worden gebogen om de decoratie er levendiger, luchtiger en spectaculairder uit te laten zien. Maak volgens hetzelfde principe een krans van vlinders. Natuurlijk zullen ze ook je tweede helft leuk vinden.

Nieuwjaarsmodellen

De kerstverlichting van de vlaggen ziet er erg indrukwekkend uit. Natuurlijk kunnen ze van papier worden gemaakt, maar in feite wordt de atmosfeer van warmte overgebracht door decoraties gemaakt van een dergelijk eenvoudig materiaal als jute. En je kunt het op verschillende manieren versieren - afgezwakt met witte gouache en de decoupage-techniek gebruiken om het nieuwjaarspatroon toe te passen, om interessante decoraties te maken van kant, plastic dennentakken en glazen kralen met contrasterende kleuren. En als je vrije tijd hebt, kun je afbeeldingen maken van vilt van een rendier of een nieuwjaarsboom en naaien vlaggen, afwisselend door een, twee of drie.

Zorg ervoor dat u in dit geval verzekerd bent van een warme huiselijke sfeer, gevuld met de verwachting van een sprookje en een nieuwjaarswonder.

Prachtige voorbeelden

Interessante ideeën-slingers voor kinder- en familiefeesten.

Hartornamenten zien er beter uit voor geliefden.

Maar misschien geven de meeste van alle ruimte voor fantasie slingers van vlaggen die het nieuwe jaar maken.

Hoe je een slinger van vlaggen maakt met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer