Retro garland: hoe te maken en te installeren?

Nieuwjaar veroorzaakt verschillende associaties. Maar kerstbomen en karakteristieke gerechten, bekende personages en verhalen putten niet de hele vakantiesfeer uit. Om de ruimte voor nieuwjaar en andere vieringen te versieren, proberen veel mensen slingers te gebruiken.

Speciale functies

Deze producten worden gemakkelijk geleverd door de moderne industrie. Maar het externe effect voldoet niet altijd aan de behoeften van de consument. In sommige gevallen levert het gebruik van retro slingers die zelfs met uw eigen handen kunnen worden gemaakt zeer goede resultaten op. Voordat dergelijke werkzaamheden van groot belang zijn om u goed voor te bereiden, selecteert u de juiste ontwerpideeën. Zoek geschikte ontwerpopties, foto's zijn vrij eenvoudig.

We moeten nadenken over een paar nuances:

 • Zal het het product passen in de situatie;
 • of het mogelijk zal zijn om het idee te belichamen, gebruikmakend van de beschikbare componenten;
 • hoeveel het gaat kosten

Populaire optie

Slingers van de gloeilampen van Edison stellen u in staat om een ​​ongewoon interessante compositie te creëren. Ze passen goed, zelfs in zeer moderne interieurs, ze zien er veel origineler uit dan veel van de nieuwste ontwerpen. Uiterlijk lijkt meer op gloeilampen (ja, degenen die al lang geleden werden gebruikt). Afhankelijk van het ontwerp van de ontwerpers kunnen lampen worden uitgerust met lampenkappen of niet zijn uitgerust met lampenkappen.

Ongeacht of er een lampenkap is of niet, de externe aantrekkelijkheid wordt niet verzwakt. Wolfraamgloeidraad heeft een grote afmeting en wordt geassocieerd met verhoogde esthetische kenmerken. Belangrijk is dat de lampen geen giftig kwik bevatten en in dit opzicht betere energiebesparende structuren. Consumenten zijn blij met het feit dat het kleurenspectrum van de straling volledig samenvalt met het spectrum van de zonnestralen.

Er zijn verschillende zwakke punten:

 • hoge kosten;
 • korte duur van de operatie;
 • aanzienlijk stroomverbruik;
 • sterke verwarming van de buitenschaal van de kolf (risico van brandwonden en vuur).

Hoe: stap voor stap instructies

Straatverlichting op basis van retro-lampen kan zowel het huis als de tuin versieren. Al het werk is eenvoudig met je eigen handen te doen.

De basisdetails voor de meesters zijn:

 • munitie;
 • bedrading;
 • gloeilampen;
 • plug;
 • dimmer.

Al deze elementen zijn aanwezig in elke gemaakte configuratie, ongeacht technische en ontwerpbeslissingen. En de rest van de ruimte voor menselijke fantasie is bijna onbeperkt. Vanaf het begin moet u overwegen hoe ver de lampen van elkaar worden geplaatst. Het is belangrijk om te onthouden dat na voltooiing van het werk, ze een beetje dichter bij elkaar zullen komen. Het wordt aanbevolen om de verlichtingspunten op 650-700 mm in te stellen, hoewel afhankelijk van het ontwerpconcept en de specifieke taak, de afstand kan variëren.

Verder, het voorbereiden van een krans voor thuis of voor de straat, de draad is dubbelgevouwen, en de randen zijn omwikkeld met isolerende tape. Blauw of zwart, het doet er niet echt toe, behalve om esthetische redenen. Pak vervolgens de tang en bijt door het deksel van het deksel om de geleidende draden bloot te leggen. Als er geen speciale forceps zijn, kunt u een mes gebruiken om de isolatie te verbreken.Wanneer dit werk is voltooid, is het de beurt aan de installatie van cartridges.

plug
dimmer

Met behulp van een normale spijkerkoordellus werd de isolatielaag verwijderd. Vergeet natuurlijk niet dat op dit moment de structuur moet worden gedeactiveerd. Een paar geleiders wordt in de achtersteven van de patroon gestoken. De schroef wordt pas vastgezet nadat de elementen op de elektrische contacten zijn aangesloten. Zorg er in dit geval voor dat de moer er zelfs een beetje uit blijft.

Edison-gloeilamp selectie

Deze ontwerpen kunnen onderling aanzienlijk verschillen. Hun installatie in lampen in plaats van gebruikelijke lichtbronnen is toegestaan. Maar in dit geval is het noodzakelijk om te controleren hoe ze technisch en esthetisch worden gecombineerd. Een andere overweging: naleving van de stijl van de kamer of de gevel van het huis. Als het ontwerp is ontworpen in de klassieke geest, is een goede manier om dit te benadrukken het kiezen van producten, aangevuld met het versieren van koorden.

Voor buiten- en natte ruimtes zijn open lampen van Edison niet geschikt. Ze zien er misschien heel sierlijk uit, maar je moet veiligheidsoverwegingen niet vergeten. Vervolgens moet je je richten op de algehele verlichting van een bepaalde plaats,zodat het niet overdreven donker is en geen verblindend effect creëert. Net als bij andere producten is de selectie door de fabrikant van groot belang. Niet alle bedrijven leveren dezelfde kwaliteitsproducten - u moet letten op de beoordelingen en de duur van uw aanwezigheid op de markt.

Aanvullende aanbevelingen

Ervaren vakmensen adviseren met behulp van:

 • PV-seriedraden met veel geleiders;
 • zelfgemaakte dozen voor het decoreren van dimmers;
 • carbolite patronen;
 • mat bolvormige bollen 25-40 watt.

Werk vereist mogelijk soldeerbouten en accessoires voor hen, markers, elektrische boormachines. Het is beter om de draad met een zekere marge te nemen, er moet reserve worden overgelaten voor de kracht van de dimmer. De markering wordt gebruikt om twee keer de gewenste grenzen en voegen op de gevouwen draad te markeren. Alle plaatsen waar de contacten zijn bevestigd, moeten stevig worden bevestigd, maar zonder overmatige belasting. Lampen zijn parallel verbonden met de fout dat het werk van het resterende deel van de slinger niet wordt verstoord.

Ongewone optie

In plaats van stroom van het netwerk moet je soms een krans op batterijen maken. In dit geval zal zelfs een plotselinge uitval niet onaangenaam worden.verrast. Lithium-gebaseerde batterijen worden vaak gebruikt. De aanbevolen spanning is 3 V (niet meer nodig). De diodemontages worden met epoxylijm aan de batterijen bevestigd.

Dergelijke ontwerpen kunnen op de veranda worden aangebracht of aan de boog worden gehangen, evenals aan andere decoratieve elementen in de tuin. Gewoonlijk wordt de anode bevestigd aan de positieve pool en de kathode aan het negatieve deel van de batterij. Nadat de lijm is uitgehard, is het noodzakelijk om de verbinding te versterken door deze met tape te wikkelen. Het wordt aanbevolen om van 10 tot 20 bollen in zo'n slinger te gebruiken. Als ze kleiner zijn, is er geen esthetisch effect. Als er meer is - zal de complexiteit van het werk onnodig toenemen.

Ten slotte is het de moeite waard om de basisregels voor veiligheid te vermelden bij het gebruik van zelfgemaakte guirlandes:

 • je moet ze niet plaatsen waar waterspetters ten minste periodiek voorkomen;
 • het is noodzakelijk om het verschil tussen decoratieve elementen thuis en op straat duidelijk te begrijpen, zowel in het ontwerp als in de ophanging;
 • het is onmogelijk om guirlandes in de gangpaden te monteren en op plaatsen waar water op hen kan terechtkomen, kan er sneeuw vallen;
 • installatie van dergelijke structuren dichtbij de grond of zeer laag,omdat het daar gemakkelijk is om zich eraan vast te klampen of te breken;
 • elke slinger moet zijn aangesloten op een strikt gescheiden verkooppunt;
 • Controleer voor het aansluiten de toestand van de stopcontacten, decoratieve lampen en isolatie.

Zie de volgende video om te leren hoe je snel een retro-garland kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer