Glazen deuren voor bad: de voor- en nadelen

Het aanbrengen van het bad is een belangrijk onderdeel, dat bepalend is voor de goede werking van de stoomruimte, de veiligheid en het comfortniveau van de bezoekers. Aangezien het traditionele materiaal voor het bad hout is, worden glasproducten (in het bijzonder deuren) met enige voorzichtigheid behandeld.

Dit betekent echter niet dat ze niet in bad kunnen worden gebruikt: volgens sommige eigenschappen zijn ze beter dan de eigenschappen van natuurlijk hout.

Kenmerken: voor- en nadelen

Deuren gemaakt van glas, gemaakt voor sauna's en baden, hebben veel voordelen, waardoor ze een absoluut gerechtvaardigde populariteit genieten.

We merken de belangrijkste voordelen van glazen deuren voor het bad:

 • Weerstand tegen temperatuurveranderingen, zodat er geen thermische uitzetting van het materiaal is. Daarom behoudt de deur zijn oorspronkelijke vorm en krimpt niet en zwelt niet uit vocht.
 • Het glas is bestand tegen corrosie en verval, wat een positief kenmerk is in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid.
 • Gezondheidsveiligheid en hygiëne. Glas is een milieuvriendelijk product dat geen schimmel, schimmel of ziekteverwekkers vormt.
 • Mooie verschijning. Glazen deuren worden vertegenwoordigd door een grote verscheidenheid aan modellen en verschillende decoratiemogelijkheden, waardoor u een model kunt kiezen dat is gebaseerd op uw eigen smaakvoorkeuren.
 • Goede hittebestendigheid, zodat de producten voldoen aan de brandveiligheidsnormen. Het geeft de kans om doeken te gebruiken in de buurt van verwarmingsapparaten.
 • Eenvoud in zorg en onderhoud van glazen deurpanelen. Voor hun behandeling is het niet nodig om speciale formuleringen aan te schaffen voor het wassen van het oppervlak, gewone huishoudproducten, propere doeken of sponzen zijn voldoende.
 • Lange levensduur. Glasproducten zijn niet vatbaar voor beschadiging en vernietiging, zelfs niet onder invloed van de omstandigheden in de stoomkamer, zodat ze meer dan twaalf jaar kunnen worden gebruikt.
 • De hoge lichttransmissiesnelheid van glas, waardoor ze de maximale lichtstroom in de stoomkamer leveren (in tegenstelling tot andere producten).Met deze eigenschap kunt u energiekosten verlagen.

In aanwezigheid van een grote lijst van positieve eigenschappen van glazen deuren voor baden en sauna's, Het is de moeite waard om verschillende nadelen van dit product te benadrukken:

 • Hoge kosten. De productietechnologie van dergelijke producten, evenals de goede kwaliteit van grondstoffen, suggereren hoge kosten van het product.
 • Grote afmetingen van het product hebben invloed op het gewicht van de glazen deur. Het installeren van het canvas kost meerdere mensen: alleen werken werkt niet.
 • Dit materiaal is kwetsbaar: glas is gevoelig voor mechanische stress. Dit nadeel wordt geëlimineerd door afschrikken, hetgeen de sterkte van het eindproduct verhoogt. Meestal heeft de deur naar de stoomkamer een dikte van ongeveer 10 mm, deze maat is voldoende voor een goede duurzaamheid en weerstand tegen mogelijke mechanische schade.

Ondanks de tekortkomingen, zijn er grote vraag naar glazen deuren voor baden.

Aanzichten en ontwerp

Niet alle experts adviseren om de glazen deur in het bad te doen. Dit wordt verklaard door het feit dat stoom kan weggaan. Voorzie hiervoor een hoge drempel (ongeveer 10 cm) met een deur dicht tegen de deurstijl.Voor de sauna is de situatie omgekeerd - in deze kamers laten ze bewust een kleine afstand onder de deur achter om de luchtstroom te waarborgen.

Er is een uitweg uit deze situatie: het is voldoende dat de deur naar buiten opengaat. Van binnenuit is het noodzakelijk om een ​​drempel te maken die de warmte zal houden en niet zal laten ontsnappen.

Kwaliteitsproducten zijn zo gemaakt dat de stoom de voegen van de deur niet passeert met de doos. Bij het product is een zegel voor de doos gevoegd.

U kunt producten volgens verschillende criteria indelen:

 • Afhankelijk van de wijze van openen zijn de deuren glijden, slingeren en slingeren. Het laatste type doek wordt alleen gebruikt voor sauna's.
 • Op basis van de specifieke kenmerken van de productie kunnen glazen deuren worden gecombineerd en massief. In het geval van combinatie bij de vervaardiging van het gebruik van verschillende decoratieve elementen van hout of kunststof.
 • Het ontwerp van doeken is divers: deuren kunnen dekkend, transparant zijn, met een ornament of een kleurtint. De koper heeft de mogelijkheid om een ​​model te kiezen voor de binnenkant van het bad.

Het deurkozijn is gemaakt van twee soorten materiaal: aluminiumlegering en hout.Elke versie veronderstelt zijn technologie en volgorde van installatie. De metalen structuur kan bijvoorbeeld alleen aan het begin van het proces worden geïnstalleerd. Dozen gemaakt van hout zijn in deze kwestie niet zo veeleisend, hun installatie kan worden uitgevoerd voor en na de decoratieve afwerking van de stoomkamer.

Voor de Finse sauna, die werkt bij hoge luchttemperaturen met een minimale vochtigheidsindicator, wordt aanbevolen om structuren te installeren die gemaakt zijn van naaldhout, evenals linden of elzen. De doos van aluminiumlegering is perfect voor een Turkse sauna of een Russisch bad. De glazen deur past perfect in het interieur van de kamer, waarvan de wanden met baksteen worden bekleed. Tegenwoordig wordt een groot aantal glazen deuren voor baden en sauna's op de binnenlandse markt voor dergelijke producten gepresenteerd.

In het productieproces met een spiegel, doorschijnend, mat en van een patroon voorzien glas. Bieden een verscheidenheid aan kleuren voor schilderijen. Het kunnen deuren zijn in brons, grijs, beige, wit of groen in matte of glanzende afwerking. Elk van de gepresenteerde soorten ontwerp van een glazen deur perfect zal geschikt zijn voor een zweetruimte.

Verschillende materialen worden gebruikt in het productieproces.daarom kunnen de uiteindelijke kosten van het eindproduct verschillen. Glazen doeken hebben verschillende ontwerpen. Dit kan een product zijn dat uit volledig glas of meerdere glazen elementen bestaat. Gecombineerde deuren zijn populair vanwege het unieke ontwerp en de mogelijkheid van een succesvolle combinatie met een andere samenstelling van het bad in het interieur.

Glazen lakens geven extra licht, houten lijsten worden geassocieerd met warmte en comfort.

afmeting

Typische maten van glazen deuren voor baden, die worden geproduceerd door binnenlandse bedrijven of buitenlandse bedrijven, zijn bijna hetzelfde. Bij het kopen van dergelijke producten moet rekening worden gehouden met de hoogte, de breedte van de doos en het canvas zelf. De breedte van het canvas varieert van 52-72 cm, de doos is 59-79 cm .De hoogte van het canvas wordt meestal gepresenteerd in de volgende maten: 184-202 cm, de doos is 189-209 cm .De meeste bedrijven bieden diensten voor de productie van doek op basis van individuele metingen, meestal deze maat is 700x1700 mm.

bevindingen

De deskundige keuze van hoogwaardige componenten voor de deuren is een van de belangrijkste voorbereidende fasen voor de installatie. Er moet aan worden herinnerd dat de dikte van het glasproduct 10 mm kan bereiken, met een gewicht van 1 vierkant.m zal ongeveer 30 kg zijn. Voor betrouwbare bevestiging en om schade aan de deur uit te sluiten, hebt u krachtige en sterke scharnieren nodig. Staalcomponenten zullen het noodzakelijke veiligheidsniveau bieden. Bovendien moeten ze bestand zijn tegen hoge temperaturen en vochtigheid.

Op basis van ervaring zijn de meeste experts ervan overtuigd dat er drie scharnieren nodig zijn voor het monteren van deuren. Bij het kiezen van houders moet er rekening mee worden gehouden dat het metaal gevoelig is voor corrosie, daarom is het noodzakelijk om scharnieren te kopen die gemaakt zijn van roestvrij staal of andere legeringen die bestand zijn tegen vocht.

De kwaliteit van deze materialen kan niet worden opgeslagen: de duurzaamheid van de hele constructie hangt ervan af.

Een van de belangrijkste componenten is de grendel, die de deur een stevige en stevige pasvorm geeft. Goedkope opties voor glazen deuren zijn voorzien van een balvanger. In de meeste gevallen worden dergelijke hulpstukken snel vervormd, wat gepaard gaat met systeembeheersing. Een ideale optie voor een stoombad is een magnetische sluiting. Het is optimaal comfortabel in gebruik, veilig en heeft een lange levensduur. Om de deur op een magneet te openen, duwt u hem zachtjes.

Het handvat is een ander onderdeel van de deur. (meestal worden producten voor stoomruimtes aangevuld met houten producten die niet vervormd zijn tijdens blootstelling aan hoge temperaturen). Vergrendelingen en vergrendelingen om te zorgen voor een goede fixatie van het mes in de gesloten positie, worden meestal aan de buitenkant van de deur geïnstalleerd. De belangrijkste vereisten voor fittingen (naast de aanvaardbare kosten) zijn gebruiksgemak en kwaliteit. Bijna alle baddeuren hebben een siliconen pakking tussen de houten handgreep en het glas. Dit element biedt betrouwbare bescherming van de constructie tegen beschadiging.

Installatie tips

Installatie van glazen deuren voor het bad is een eenvoudig proces, want voor dergelijk werk is geen speciale kennis vereist. Het verdient echter de voorkeur om een ​​andere persoon te helpen, omdat u de deur in de juiste positie moet vergrendelen (deze heeft een groot gewicht). Voordat u met zelfstandig werken begint, moet u de instructies voor het installeren van het product in detail bestuderen. Het deurkozijn kan uit twee soorten bestaan: hout of metaal. Het laatste type boxset na het afronden van de muren in de kamer.

De belangrijkste functie van de deur naar het bad is om de temperatuur in de kamer te handhaven. Hiervoor en er is een kwaliteitszegel rond de omtrek van het canvas.

Maar je moet de toegang van frisse lucht niet vergeten.

Voor de installatie van het product hebt u de volgende materialen en hulpmiddelen nodig:

 • boor;
 • scotch, schroeven, handschoenen;
 • polyurethaanschuim en vloeibare nagels;
 • wiggen voor hout;
 • roulette en niveau;
 • canvas en doos.

Montagetechnologie omvat de implementatie van verschillende werkfasen:

 • Initieel gemaakte installatiedoos. Tijdens het uitvoeren van deze procedure moet u ervoor zorgen dat deze zich strikt langs de verticale lijn bevindt. Hierdoor zullen er in de toekomst geen problemen meer zijn met de vervorming en vervormingen van glaswerk en de hele structuur.
 • Bevestig met behulp van schroeven de doos, controleer de nauwkeurigheid van de installatie. Installatie gaat uit van de aanwezigheid van technische spelingen voor wiggen.
 • Hang vervolgens het deurblad op. Het is beter om dit werk samen te doen. Eerst wordt het doek opgehangen aan de schuren, waarna de bevestigingen worden vastgedraaid.
 • Controleer vervolgens de juistheid van de installatie: de deur is gesloten en inspecteer alle openingen, die dezelfde grootte moeten hebben.Voer indien nodig aanpassingen uit.
 • De volgende stap is vergrendeling en handgrepen van bevestigingsmiddelen. De afstand tussen de muur en de doos zapenyvayut. De spleten met een kleine diameter moeten een verborgen platband zijn.

De deur naar het stoombad vervult een belangrijke rol: biedt een praktische functie en heeft invloed op de algemene stijl van het bad in de kamer. Stijlvolle en comfortabele glazen deuren voor een stoombad - de sleutel tot een comfortabel verblijf en rust. Voordat u koopt, moet u bladeren door de beoordelingen over het model dat u bevalt: hierdoor kunt u een kwaliteitsproduct kopen.

Tips voor het installeren van een glazen deur in het bad in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer