Bar op het balkon

 Bar op het balkon

Loggia is al lang niet meer geassocieerd met de plaats die uitsluitend wordt gebruikt voor het bewaren van oude dingen. De kamer kan worden omgezet in een stijlvolle voortzetting van de keuken of een aparte eetkamer. Gebruik hiervoor de bar op het balkon.

Doel, voor- en nadelen

De bar in de keuken of het studio-appartement is een bekend onderdeel van het interieur geworden. Dit is echter niet de enige optie om zo'n tafel te plaatsen. Rek op het balkon zal een frisse ontwerpoplossing zijn, verschillende praktische aspecten en functionaliteit. Deze optie is geschikt voor smalle loggieën, waar er een tekort is aan vrije ruimte.Het meubel neemt weinig ruimte in beslag en is geschikt voor interieurs in moderne stijl.

De voordelen van de bar:

 • Het tafelblad is toegankelijk vanaf de zijkant van de keuken en de loggia, waardoor er meer mensen achter kunnen worden geplaatst, terwijl het minder ruimte inneemt.
 • Rack zal de keukentafel vervangen. In de lege ruimte kunt u extra kasten, kasten en headsets plaatsen.
 • De veelzijdigheid van het meubelstuk. Daarboven passen de planken voor het bewaren van gerechten, dranken, producten.
 • Lage kosten. Als u kiest voor een spaanplaat (spaanplaat) als basis, zal het maken en installeren van de tafel relatief goedkoop zijn.

Het rek heeft een aantal nadelen:

 • Het model is niet altijd geschikt voor een volledige maaltijd. Dit wordt vooral gevoeld in gezinnen waar kinderen zijn: baby's zijn ongemakkelijk om aan de tafel van dit ontwerp te eten.
 • De glazen en flessen op het statief staan ​​snel onder het stof en moeten voortdurend worden gereinigd.
 • Als er een groot aantal voorwerpen en accessoires boven de tafel ligt, wordt de keuken visueel overbelast. Het nadeel is merkbaar in zeer kleine kamers.
 • Zitten aan de bar kan alleen op hoge stoelen staan, wat misschien niet voor iedereen geschikt is.

Om een ​​toog tussen de keuken en de loggia te installeren, is geen speciale vergunning vereist als de muur ertussen niet in de buurt is. Bovendien wordt deze modeltabel gebruikt voor zoneringruimtes. In het bijzonder zal het mogelijk maken om de ruimte te verdelen voor het koken van de keuken en eetkamer.

Types en vormen

Er zijn twee soorten staaftellers, afhankelijk van de ontwerp- en ontwerpfuncties. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken, waarmee rekening wordt gehouden bij het nadenken over het toekomstige interieur.

Klassieke modellen zijn racks van groot formaat, verschillende omvang. Ze zijn geïnstalleerd als een afzonderlijk meubelstuk met een veelvoud aan planken en de mogelijkheid om elektrische apparaten in te bouwen. Mini-rekken hebben een klein werkblad en worden gebruikt als vervanging voor de keukentafel in een beperkte ruimte.

Locatie opties

Voordat ze een bar kopen of produceren, ontwikkelen ze een project voor een toekomstige loggia. Op basis van het doel van het gebruik van het balkon en de ontwerpideeën van de eigenaar van het appartement, bepaal je de grootte van de tafel, de ontwerpkenmerken en de ruimte. Er zijn verschillende opties voor het plaatsen van de balk:

 • In plaats van een balkonblok. De meest functionele en algemene optie, gekenmerkt door installatiegemak.
 • In plaats van de vensterbank. De binnenste dorpellijst wordt gedemonteerd, het raamkozijn wordt overgebracht naar de zijkant van de kamer of de keuken, een kleine bar bevindt zich in de vrijgekomen ruimte.
 • In de lege deuropening. De ruimte tussen de keuken en de loggia is volledig vrijgemaakt, omdat er geen uitsteeksel onder het raam zal zijn.
 • Direct op het balkon. Het model wordt geïnstalleerd vanaf een van de uiteinden van de loggia, stoelen of stoelen worden in de buurt geplaatst. Zittend aan de tafel kunt u het uitzicht vanuit het raam bewonderen, want u krijgt een complete plek om te ontspannen.

Ook kan het rek aan de muur worden bevestigd - zodat het op het balkon begint en in de keuken uitkomt. In dit geval heeft het model zijn eigen ondersteuning. Wanneer u de tafel installeert, kunt u kiezen voor rechthoekige of rekken met afgeronde hoeken, uitgerust met metalen onderdelen of minimalistisch.

materialen

Werkbladen variëren in kleur, patroon en materiaal. Externe kenmerken worden geselecteerd rekening houdend met de binnenruimte en decoratieve elementen. Natuurlijke materialen zien er nobel uit,beschikken over de beste operationele kenmerken en langer dienen. Ze zijn echter duurder. Gebruik voor de fabricage van barrekken:

hout

Het rek van het massief wordt gekenmerkt door massaliteit en ziet er nobel uit. Tot de populaire behoren soorten als den, naalden, berken, eiken. Deze werkbladen zijn milieuvriendelijk: ze stoten geen schadelijke stoffen uit in de lucht. Tegelijkertijd hebben ze constante zorg nodig, anders blijven er vlekken op het oppervlak achter.

spaanplaat

Het wijdverspreide materiaal dat de lage prijs en goede operationele kenmerken combineert. Dit tafelblad is bedekt met een film of plastic, is bestand tegen de effecten van vloeistoffen. Het materiaal is niet bang voor agressieve omgevingen, het is duurzaam en gemaakt in een groot aantal kleuren.

metalen

Duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud - de voordelen van dit materiaal. Het roest niet, bestand tegen uitwendige mechanische belasting. Installatie is een solide basis, het is mogelijk om een ​​monolithisch aanrecht te krijgen. Een onderscheidend kenmerk is het feit dat dergelijke modellen geen stand kunnen houden onder de hitte.

acryl

Van dit buigzame materiaal kan een staaf van elke vorm en grootte worden gemaakt. In het bijzonder is het geschikt voor het maken van een convex of concaaf tafelblad. Indien nodig is acrylverf versierd met een groot aantal decoratieve elementen.

steen

Bij het maken van een toog kan gebruik worden gemaakt van kunstmatige of natuursteen. De eerste van de materialen is beter geschikt voor verwerking, geschikt voor het maken van niet alleen tafelbladen, maar ook voor stichtingen. Het interieur ziet er goed uit als de stenen worden gemaakt tafel en keuken. Het materiaal is duurzaam, bestand tegen hoge temperaturen en chemische verbindingen. Een aanrecht in natuursteen zal tientallen jaren meegaan, maar het zal een hoge prijs hebben.

glas

Een standaard met een dergelijk tafelblad past in een modern interieur. Glas is in praktische zin inferieur aan andere materialen, maar het heeft goede uiterlijke kenmerken. De toog weerspiegelt goed het licht, gemaakt in een groot aantal tinten.

accessoires

Het rek wordt gekenmerkt door een hoge functionaliteit. Samen met het zijn geïnstalleerde containers voor fruit, gemonteerd, vouwen en glijdende planken, dakrails.Het gebruik van accessoires stelt u in staat om keukenruimte te besparen, ze kunnen ook deel uitmaken van het interieur en u kunt kleuraccenten plaatsen. Onderdelen zijn gemaakt van metaal en glas en hun kleur varieert, wat de selectie van elementen voor een bepaald tafelblad vereenvoudigt.

Accessoires zijn onderverdeeld in verschillende typen, afhankelijk van het doel en de functies. In het ontwerp van bar tellers zijn er houders voor glazen en flessen, hangers voor apparaten, bekers, servetten. Er zijn ook universele elementen die worden gebruikt voor de opslag van gerechten, producten en andere dingen. Accessoires zijn barkrukken. Ze worden in de juiste stijl in het rek gekocht.

Interessante ideeën

Een ongebruikelijke oplossing om van een balkon een deel van de keuken te maken, is de installatie van een hoekstaaf met een gestroomlijnde vorm. De optie is geschikt voor een loggia met een onregelmatige vorm. In combinatie met decoratieve items met contrasterende tinten, is het mogelijk om een ​​stijlvolle ruimte te creëren om te ontspannen en samen te komen met vrienden.

De standaard in de vorm van een halve cirkel met glazen inzetstukken geeft het interieur een concept. U kunt twee of drie basistinten kiezen waarin u alle meubels en decoratieve elementen opraapt.En door de ongewone grootte van het tafelblad kunt u ruimte maken aan de randen van de bar. Indien nodig kunt u de verlichting aan het rack vasthouden.

Houten meubels worden in verschillende stijlen gebruikt. De toog, gemaakt van massief hout en geïnstalleerd aan de zijkant van de tafel, wordt gekenmerkt door opzettelijke eenvoud. Als een optie - het kan zonder poten en voet worden geplaatst en direct aan de muur worden bevestigd. In tegenstelling tot de minimale details, kunt u bonte muren maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer