Hoe een balkon te scheren?

Hoe een balkon te scheren?

Elk balkon of elke loggia heeft een buiten- en binnenhuisdecoratie nodig. Tegenwoordig bieden fabrikanten een verscheidenheid aan bouwmaterialen voor het afdekken van balkonblokken. Ze hebben verschillende kleuren, texturen en kwaliteitskenmerken.

Functies en voordelen

Als u van uw balkon een volwaardige woonkamer wilt maken, dan kunt u niet zonder interne en externe decoratie. Vandaag in de winkels kunt u een enorme verscheidenheid aan materialen ontmoeten voor binnen- en buitenbekleding van balkons en loggia's.

Kwaliteitsgerichte materialen moeten een aantal zeer belangrijke kenmerken hebben.

Opgemerkt moet worden een verbluffend ontwerp, dat kan worden bereikt met de hulp van interne en externe decoratie. Goed geselecteerde materialen van geschikte kleur zullen u toelaten om een ​​zeer mooi en gezellig interieur te creëren, geschikt voor werk, vrije tijd of een ontmoeting met vrienden bij een kopje thee.

De meeste afwerkmaterialen zijn vochtbestendig - deze functie speelt een zeer belangrijke rol. Na verloop van tijd zal het balkon niet vochtig worden en op zijn grondgebied zal er geen schimmel en een onaangename specifieke geur zijn.

Een ander kenmerk van hoogwaardige afwerkingsmaterialen is hun slijtvastheid. Als we het bijvoorbeeld hebben over plastic panelen of gevelbekleding, zijn deze platings niet bang voor slecht weer en andere negatieve omgevingsfactoren. De enige uitzonderingen zijn wanneer de panelen in verschillende kleuren zijn geverfd.

Na verloop van tijd kunnen ze vervagen en opbranden onder invloed van zonlicht.

Buiten- en binnenhuisdecoratie vereist zelden speciale en regelmatige zorg. Als u uw balkonblok met goed voeringmateriaal hebt ingericht, hoeft u zich geen zorgen te maken over het feit dat u regelmatig reparatiewerkzaamheden moet uitvoeren en geld moet uitgeven aan een verscheidenheid aan coatings.

In de regel geldt dit voor coatings van natuurlijk hout.

In kwaliteit en mooie voering heeft veel voordelen. Het verlengt de levensduur van alle oppervlakken van de balkonkamer en behoudt lange tijd het hoofdmateriaal waarop het is geïnstalleerd. De binnenafwerking beschermt de kamer tegen bevriezing, wind, tocht en vele andere negatieve factoren.

vereisten

U kunt het balkon versieren met behulp van dakspanen, gevelbeplating, plastic panelen, gegolfd, enz. Alles hangt af van uw voorkeuren en budget.

Maar alle materialen moeten een aantal eigenschappen hebben waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u ze koopt:

 • Ze zouden licht moeten zijn. Een klein gewicht is nodig om het balkonblok aan extra lasten te onderwerpen. Dit is vooral belangrijk als het appartement zich in een oud huis of Chroesjtsjov bevindt.
 • Geconfronteerd moet bestand zijn tegen vocht en vocht. Dit is te wijten aan het feit dat het niet zal worden beschermd tegen regen en sneeuw (als we het hebben over een buitendecoratie), en het uiterlijk van een condensaat daarop is volledig onvermijdelijk.
 • Geconcentreerde materialen mogen niet bang zijn voor ultraviolette straling. Anders zullen ze na verloop van tijd hun aantrekkelijkheid verliezen en zelfs vervormen.
 • Het wordt aanbevolen om alleen hoogwaardige beplating te kiezen. Je moet geen geld sparen, omdat te goedkope grondstoffen niet lang genoeg meegaan. Goede materialen zijn duurzaam.
 • De huid moet milieuvriendelijk en brandveilig zijn. Deze kwaliteiten zijn erg belangrijk, omdat giftige en schadelijke materialen een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid van alle bewoners van het appartement.

materialen

Laminaatvloer

Veel eigenaren van appartementen richten zich nu op laminaatvloeren. Deze opties moeten worden aangepakt voor het interieur van het balkon, omdat ze van hout zijn. Moderne fabrikanten bieden consumenten een breed scala aan laminaat in verschillende stijlen.

Uiterlijk kan dit materiaal natuurlijk hout herhalen of ongebruikelijke patronen hebben.

Een dergelijke bekleding wordt zowel voor vloerdecoratie als voor wanden gebruikt. Ze is niet bang voor temperatuurveranderingen en blootstelling aan zonlicht.

Laminaat vereist geen speciale zorg. Het is gemakkelijk schoon te maken en bespaart geen stof op zichzelf. Het is vermeldenswaard dat vandaag een dergelijke voering kan worden gekozen voor elke portemonnee.

hout

Houtbekleding is heel gebruikelijk.De meest voorkomende en populaire materialen zijn voering, eurolining, terassnaya karton of panelen, imitatie van hout en blokhuis. Ze verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua bevestigingsmethode.

gegoten

Voering verschilt in grote levensduur. Als zij de juiste zorg krijgt, dan zal het u meer dan een decennium van dienst zijn. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat u ongeveer eens per 3-5 jaar het oppervlak moet herstellen en bijwerken.

Als je dit niet doet, verliest het hout zijn aantrekkelijke uiterlijk en instorting.

Voering is een praktisch materiaal. Deze eigenschap is rechtstreeks afhankelijk van het type oppervlak. De aanwezigheid van een speciale modderbeschermende film vergemakkelijkt bijvoorbeeld de verzorging van de voering. Met eenvoudige panelen is vuil niet zo eenvoudig schoon te maken.

Dergelijke beplating is zeer eenvoudig te installeren. U kunt het zelf installeren.

Voor buitenbekleding moet hout alleen worden gebruikt als u het balkon van een privéhuis van hout rangschikt.

Je zult een heel mooi en harmonieus ensemble hebben.

MDF-panelen

MDF-panelen zijn ook gemaakt van hout.Ze zijn in veel opzichten vergelijkbaar met dakspaan en zijn meer geavanceerde houtvezelplaat. Een onderscheidend kenmerk van MDF-panelen is de aanwezigheid van een speciale lamineerfilm - het maakt het materiaal vochtbestendig.

Moderne fabrikanten bieden verschillende opties voor houtvezelplaat. Ze zijn vlak met een beschermende polymeerlaag aan de voorkant en panelen met patronen in reliëf.

De belangrijkste voordelen van MDF-panelen zijn hun lage kosten en eenvoudige installatie. De installatie van een dergelijke afwerking kost u minimale tijd en moeite. Voorbereidende werkzaamheden voor dit materiaal zijn niet vereist.

Veel mensen verbergen de bedrading, verschillende technische communicatie en zelfs verwarming achter de panelen.

Blokhuis

De blokhutafwerking ziet er duur en origineel uit. Dit materiaal verscheen niet zo lang geleden op de Russische markt, maar wist al een grote populariteit te verwerven. De basis van zijn productie is hout. Het blokhuis wordt beschouwd als een ander soort klassieke voering, maar het heeft een iets andere vorm.

Eén kant van een dergelijk paneel is vlak en de andere is cilindrisch.Op de platte helft bevinden zich speciale montagegroeven en spikes. Door middel van deze details wordt installatie van bekledingsmateriaal gemaakt. Ook zijn aan deze zijde slots ontworpen voor extra ventilatie en het elimineren van de spanning die wordt ontvangen van onnodige belastingen.

Extern is deze trim vergelijkbaar met het natuurlijke logboek van de boom.

Decking

Tegenwoordig vindt u in de straten van de stad een groot aantal balkons, versierd met golfplaten. Deze optie is meer geschikt voor externe bekleding:

 • Het heeft een hoge slijtvastheid.
 • Decking is niet bang voor slecht weer en extreme temperaturen.
 • Hij is heel licht en creëert geen extra belastingen voor het balkon.
 • De installatie van dergelijk materiaal is eenvoudig en snel. Voor de installatie hebt u geen extra bevestigingsmiddelen of speciaal gereedschap nodig. Vaak onder de gegolfde pasvormisolatie.

Professionele werkbladen kunnen verschillen. De meest gangbare gegalvaniseerde vloerbedekking, coating van aluzink of polymeercoating. Dit materiaal is niet onderhevig aan corrosie. Vandaag kunt u vellen van verschillende kleuren ophalen. Verf wordt toegepast op professionele vellen bij hoge temperaturen en vasthoudenzo lang mogelijk

plastic

Het meest gebruikte materiaal voor het plaatsen van balkons is van kunststof. Het heeft niet alleen een betaalbare prijs, maar ook een aantrekkelijk uiterlijk.

Het meest gebruikelijke traditionele plastic is wit. Visueel kan deze facing het balkon ruimer en lichter maken. Tegen de achtergrond van een dergelijk ontwerp ziet absoluut elke beglazing er prachtig uit, van panoramisch tot glas in lood.

Vandaag in de winkels kunt u het paneel van verschillende kleuren ontmoeten. Maar het is vermeldenswaard dat ze onder invloed van zonlicht vervagen.

Hoe kan je buiten scheren?

Voor buitenontwerp wordt het aanbevolen om duurzamere materialen te kiezen die geen speciale zorg behoeven tijdens hun werking:

 • U kunt verwijzen naar dergelijk populair materiaal als zijspoor. Het kan van metaal of vinyl zijn. Mensen kiezen vaak voor deze facing vanwege de duurzaamheid en weerstand tegen ongunstige omstandigheden.

Siding is niet bang voor lage of hoge temperaturen, evenals hun verschillen. Hij verliest zijn kleur niet in de loop van de tijd en is niet bang voor vocht.

 • Een goede optie zou worden geprofileerd. Dunne metalen (of plastic) vellen met een gegolfd oppervlak zijn zeer duurzaam. Na verloop van tijd verliezen ze hun aantrekkingskracht niet. Verf erop zal niet instorten of barsten.

De dikte van de vellen mag u niet in de war brengen, omdat de sterkte en betrouwbaarheid van dit afwerkmateriaal wordt geboden door de reliëfstructuur.

 • Houten voering is ook geschikt. Maar met een vergelijkbare trim, zult u het van tijd tot tijd moeten behandelen met speciale impregneringen die de duurzaamheid van het materiaal garanderen. Als u dit niet doet, kan zich een schimmel vormen op het oppervlak van het balkonblok en in het binnengedeelte en kan er vocht verschijnen.
 • Vaak worden kunststof panelen en PVC-voering gebruikt voor externe bekleding van het balkon. Het grote voordeel van deze materialen is hun gemak en eenvoudige installatie. Je kunt deze facing zelf installeren. Het nadeel van dergelijke opties is hun gevoeligheid voor mechanische schade.

Binnenvoering

U kunt pas naar de binnenvoering gaan nadat u de balkonkamer heeft verwarmd. Opties kunnen als volgt zijn:

 • Meestal zijn balkons versierd met plastic panelen. Dit materiaal is geschikt voor zowel interne als externe decoratie. Het is bestand tegen vocht of vocht. Onlangs zijn er veel vraag naar decoratieve panelen met imitatie van natuurlijk hout van verschillende tonen. Deze oplossingen zien er erg duur en stijlvol uit.
 • Vaak worden MDF-panelen gebruikt voor het trimmen van het interieur. Ze hebben niet alleen een mooie uitstraling, maar ook milieuvriendelijkheid. In veel opzichten zijn deze materialen vergelijkbaar met natuurlijk hout en verschillen alleen in hun plasticiteit. Met behulp van MDF-panelen kunt u zelfs de wanden op het balkon, maar ze verdragen geen vocht en vocht.
 • Een goede oplossing zou zijn om op te ruimen. Het is niet alleen geschikt voor externe bekleding. Tegenwoordig wenden veel appartementseigenaars zich tot deze lambrisering voor de inrichting van het balkon. Een van de volgende opties is mogelijk: metalen, vinyl of houten panelen.
 • Voor binnenbeplating passen gipsplaat. Het is brandveilig en is niet onderhevig aan de negatieve invloed van de zonnestralen. Daarom is het geschikt voor een balkon, zowel aan de schaduwzijde als aan de zonnige kant.
 • Een andere veelzijdige optie is blokhuis. Het is heel eenvoudig geïnstalleerd en dus kunnen vrouwen houten, metaal en vinyl zijn.
 • Goedkoop claddingmateriaal is voering. De installatie van dergelijke beplating kan met de hand worden gedaan, zonder ervaring op dit gebied van activiteit. Het is de moeite waard om de duurzaamheid van kwaliteitsvoering te vermelden.

Het is noodzakelijk om vooraf de plafondbekleding te bepalen. Het moet niet worden genegeerd, omdat een ongevormd plafond de algehele uitstraling van het balkon zal bederven:

 • Veel mensen draaien gipsplaatplaten. Met dit eenvoudige en betaalbare materiaal, kunt u een perfect vlak oppervlak maken en de lichten erin integreren.
 • Heel vaak worden kunststof panelen gebruikt voor het bekleden van het plafond. Visueel kunnen ze de ruimte langer en ruimer maken. In een dergelijk plafond kunnen ook armaturen worden geïnstalleerd.
 • Vaak is het plafond afgewerkt met laminaat. Ook deze optie is geschikt voor wand- en vloerdecoratie. Onlangs hebben veel eigenaren zich tot deze ongebruikelijke beslissing gewend. Een dergelijke populariteit van het materiaal is te danken aan de eenvoud van de installatie en het gebrek aan constante zorg.
 • Een ander geschikt materiaal is eurolining en traditionele houten voering. De tweede optie is minder handig in gebruik, omdat er regelmatig onderhoud nodig is.

Hoe je een balkonsklap kunt scheren, kun je leren van de volgende video.

Mooie ideeën

Door een deskundige selectie van externe en interne voering kan een zeer mooie en gezellige kamer op het balkon worden gevormd. Laten we een aantal interessante ontwerpmogelijkheden voor een balkonblok nader bekijken:

 • Je kunt de wanden rangschikken met heldere plastic panelen, leg bruine of bordeauxrode tegels op de vloer en pak klassieke witte raamkozijnen met kleppen op. U krijgt een eenvoudige, maar zeer gezellige kamer waarin u een wintertuin kunt uitrusten of een klein recreatiegebied kunt organiseren.
 • Zijpanelen zijn ideaal voor bekleding. Met behulp van zo'n citroenkleurig materiaal kun je een klein balkonblok maken met schuifdeuren van kunststof.
 • Buitenbekleding clapboard. Het zal harmonieus samen met houten vensters van een geschikte schaduw kijken.
 • Een perfecte oplossing voor het interieur van het balkon zal een blokhuis zijn, lijkt op een cilinderblok Met dergelijke mooie panelen ziet er geweldig uit op houten vloer en beglazing met houten of witte kunststof frames. In zo'n kamer zal heel mooi en rustig zijn.
 • Tegen de achtergrond van een balkonblok dat is omlijst met blauwe zeilen, Witte kunststof frames zien er altijd fantastisch uit. Beglazing kan absoluut alles zijn.
 • Het ziet er heel leuk uit, klein, netjes balkon met lichtpanelen. Het is aan de buitenkant omhuld met wit plastic PVC en aangevuld met felle potten met bloemen aan de randen.
 • Leg een donker laminaat op de vloer van het balkon Verwerk de muren met decoratieve gips met een zachte gele kleur en snijd het plafond af met smalle witte panelen. Op zo'n contrasterende achtergrond kun je een bar of een rustruimte met een boekenkast uitrusten.
 • Goed uitziende grote balkons, omhuld met bordeauxrood of donkerrood metalen profiel. Ze zijn opvallend en duur. Dit effect wordt bereikt door het contrast van de buitenbekleding en witte beglazingsframes.
 • Het professionele blad kan niet alleen gesloten, maar ook open balkons worden uitgegeven. Als u bijvoorbeeld naar een klein open gebied kijkt, kunt u contrasterende zwarte, donkergroene of donkergrijze vellen oppakken.
Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer