Balustrade

 Balustrade

Balustrades op de balkons zijn niet alleen nodig om te voorkomen dat mensen vallen, maar ook om de gevel een mooie en harmonieuze uitstraling te geven. Deze belangrijke onderdelen zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben een ander ontwerp. Voorafgaand aan de start van de directe montage, moeten de kenmerken en kenmerken van alle soorten leuningen en methoden voor de installatie ervan worden onderzocht.

Functies en voordelen

Het balkonblok, voorzien van prachtige leuningen, kan het uiterlijk van het huis effectief veranderen of het completer maken. Met behulp van goed gekozen onderdelen die geschikt zijn voor het algemene ensemble, kunt u de stijl van de gevel benadrukken.

Moderne bedrijven bieden eigenaars van woningen en appartementen opties gemaakt van verschillende materialen. Elke afzonderlijke kopie heeft zijn eigen kenmerken en onderscheidende kenmerken.

Om nog maar te zwijgen van de veiligheid van de balkonleuning. Ze kunnen mensen beschermen tegen onbedoeld vallen. Deze positieve kwaliteit is vooral belangrijk als een klein kind in het appartement woont.

Veel mensen gebruiken leuningen als basis voor het bevestigen van bloempotten of elegante bloempotten met weelderige hangplanten. Dus met behulp van deze elementen kunt u een zeer delicaat interieur in de Franse stijl creëren.

Tegenwoordig hebben balustrades een divers ontwerp. Het kunnen tijdloze klassiekers zijn met vloeiende lijnen en minimalistische uitvoering of luxueuze barok met zijn fascinerende lijnen en verweving. De keuze voor een geschikte optie hangt af van het algehele uiterlijk en de stijl van het huis, evenals van de smaakvoorkeuren van de eigenaren.

U kunt deze onderdelen zelf installeren. Hiervoor moet je jezelf vertrouwd maken met de basis van dit werk. Als twijfels aan je knagen en je bent niet zeker van je mogelijkheden, dan is het beter om je tot professionele installateurs te wenden.

Hoogwaardige en duurzame leuningen zijn gemaakt van duurzame materialen die niet corroderen en mechanische schade veroorzaken.

Soorten ontwerpen

Balkonhekken zijn gelast, gesmeed of gecombineerd (gemengd). Beschouw ze in meer detail.

  • De meest toegankelijke en vaak tegengekomen zijn gelaste constructies. Ze verschillen niet van elegant ontwerp en hebben vaak eenvoudige patronen met geometrische vormen. Maar na verloop van tijd hebben de relingen met dergelijke structuren veel veranderingen ondergaan. Decoratieve elementen erin zijn complexer en verfijnder geworden, dus vandaag kunt u niet alleen beknopt kiezen, maar ook de originele versie. Gelaste omheiningen op geen enkele manier inferieur aan andere soorten constructies. Hun belangrijkste voordeel is duurzaamheid. Als je een gebied uitrust met een parapet van hoogwaardig materiaal, dan zal het niet minder dan vijftig jaar duren.
  • Verbluffend uiterlijk met gesmede ontwerpen. Dergelijke balkonhekken onderscheiden zich door hun hoge artistieke waarde. Ze zijn gemaakt door ervaren vakmensen die hun werk creatief benaderen en als resultaat krijgen ze de reling van een breed scala aan stijlen. Het hek in gotische stijl is bijvoorbeeld voorzien van een klaverblad en rozetten met vier bloembladen. Byzantijnse stijl gaat gepaard met ingewikkelde details en elegantbloemen ornamenten. Vurige hekken in de Russische stijl hebben prachtige patronen in de nationale sleutel. Balustrades in renaissance stijl zijn uitgerust met spiraalvormige details, trossen druiven en chique bloemknoppen. De onovertroffen barokstijl wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van krullen en bloemenmanden. De rococo-reling heeft asymmetrische elementen, verdund met volumineuze bloemstukken.
  • Onlangs zijn hekken populair, waarbij verschillende stijlen tegelijk worden gecombineerd. Vermeldenswaardig is het spectaculaire Franse uitzicht op de balkonleuning. Vroeger werden dergelijke leuningen vanaf de buitenkant voor de deuren geïnstalleerd. Er was een vrije ruimte, maar deze was erg klein. In de loop van de tijd zijn deze ontwerpen veranderd en nu worden ze gecombineerd met chique, kamerhoge beglazing.

Het grote voordeel van het Franse hekwerk is het opmerkelijke uiterlijk. Hiermee kunt u externe bekleding en extra isolatie van het onderste deel van het balkonblok weigeren.

Het installeren van dergelijke structuren kost niet veel tijd, vooral als u de installatie toevertrouwt aan professionals.In minder dan 4 uur zal alles klaar zijn.

materialen

Grondstoffen voor de productie van balkonhekwerk moeten even betrouwbaar zijn en bestand zijn tegen ongunstige omgevingsomstandigheden. Laten we in meer detail de meest voorkomende materialen beschouwen die worden gebruikt bij de vervaardiging van slijtvaste en duurzame afrasteringen.

De meest voorkomende reling van metaal. Zo heeft roestvrij staal een harmonieus uiterlijk. Met behulp van dergelijke details kunt u een harmonieus en interessant ontwerp maken.

Duurzame borstweringen van een vergelijkbaar materiaal kunnen een hol, geblazen of vast binnendeel hebben. De dwarsdoorsnede van de reling kan rechthoekig of vierkant zijn. De vorm is ook heel anders: de lijnen kunnen streng en recht of elegant en gebogen zijn.

Roestvrij staal is niet bang voor slechte weersomstandigheden en extreme temperaturen. Het blijft lang mooi. De reling van dit materiaal ziet er stijlvol uit, ook als ze niet met decoratieve verven worden behandeld.

Stenen en stenen hekken zijn enorm en zeer bestendig. Het installeren van dergelijke structuren is moeilijk, maar het eindresultaat is het waard.Voordat u de stenen balustrade installeert, moet u ervoor zorgen dat het plafond bestand is tegen een ernstige belasting.

De steen kan natuurlijk of kunstmatig zijn. Bijvoorbeeld, elementen gemaakt van een concrete oplossing met speciale onzuiverheden kunnen bogen op een mooie uitstraling en duurzaamheid.

Ook kan de reling glas en kunststof zijn. Als u besluit om het balkon te versieren met glazen hekken, dan is het aan te bevelen om alleen opties met heet glas te kiezen, omdat deze duurzamer zijn.

Deze producten kunnen roestvrijstalen inserts bevatten. Uiterlijk zullen ze broos en gewichtloos lijken, maar dit heeft geen invloed op hun kracht. Kunststof leuningen hebben lage kosten. Maar ze moeten aan een stevig metalen frame worden bevestigd.

Gemeenschappelijk vandaag reling van hout. Ze kunnen niet alleen aanwezig zijn in houten gebouwen, maar ook in bakstenen gebouwen. Opgemerkt moet worden dat soortgelijke leuning niet echt praktisch en slijtvast is.

De boom tolereert geen temperatuurdalingen en andere nadelige omgevingsfactoren. Het is onderhevig aan rot, en verschillende parasieten vinden daar vaak hun toevlucht.Als u besluit uw balkon uit te rusten met een dergelijk hek, moet u extra geld en impregnaties in voorraad nemen voor houtverwerking.

Tips om te kiezen

Als de technische staat van uw balkon het mogelijk maakt om de reling te installeren, dan moet u geschikte onderdelen selecteren in overeenstemming met de algemene stijl van het gebouw.

Als uw huis te oud is, is het niet aan te raden om te zware constructies te gebruiken, omdat deze aanzienlijke schade aan de plafonds kunnen veroorzaken.

Let op de hoogte van de reling. Het mag niet lager zijn dan 1 - 1,2 m.

Tussen verticale balken mag er niet meer dan 12 cm zijn.

Als er een kind in huis is, is het beter om naar de hogere reling te gaan.

Hoogwaardige en betrouwbare omheiningen moeten gemakkelijk bestand zijn tegen zware belastingen. Dit geldt niet alleen voor het gewicht van mensen, maar ook voor de wind die van buitenaf op de structuur inwerkt.

Corrosie en andere soortgelijke schade mogen niet zichtbaar zijn op het relingoppervlak.

Als u besluit om een ​​balkon of een loggia te versieren met een hekwerk met artistiek smeedwerk, is het beter om de opties met scherpe details te verlaten.

DIY-installatie

De manier waarop de reling is geïnstalleerd, wordt beïnvloed door het materiaal.Wat onveranderd blijft, is dat er onder elke omheining een solide basis moet zijn. U kunt het maken door aan de buitenrand van het betonnen plafondprofiel van een metaal met een grote dwarsdoorsnede te bevestigen. Bevestig deze structuren met ankerbouten.

Het bovenste deel van de zijrailstukken wordt ook geïnstalleerd met behulp van ankerbouten. In eerste instantie is het noodzakelijk om het hek vanaf één rand te monteren en verder langs de omtrek van het plafond te volgen. De eerste rekken worden eerst bevestigd en gefixeerd, waarna de leuningen worden geïnstalleerd.

De laatste fase zal de muren van het hek naaien. Het is noodzakelijk voor de installatie van prefab leuningen gemaakt van hout of roestvrij staal.

Hoe de reling op het balkon onafhankelijk geïnstalleerd kan worden, zie meer in de video hieronder.

Als je een smeedijzeren borstwering hebt gekocht, moet je hem anders installeren. Dergelijke exemplaren zijn solide structuren, dus worden ze vaak vastgelast aan een sterk metalen profiel of daaraan vastgemaakt met bouten.

Zijelementen worden aan het gebouw bevestigd door middel van hypotheken waaraan omheiningen zijn gelast of geschroefd.

Hoe valse omheiningen te installeren, zie onderstaande video.

Interessante ontwerpoplossingen

Laten we eens een paar mooie en aantrekkelijke balkons bekijken, compleet met leuningen.

  • Een chique balkon in een gebouw met wit pleisterwerk kan worden ingericht met zwart smeedijzeren hekwerk met stenen of bakstenen zijwanden, ook behandeld met lichte coatings. Op zo'n achtergrond zullen kleine straatlantaarns van zwarte kleur in retrostijl er harmonieus uitzien.
  • Een klein open balkon kan worden ingericht met eenvoudige zwarte roestvrijstalen balustrades. Ze worden gecombineerd met rustige beige muren en glazen ramen met witte kunststof kozijnen. Het ensemble zal netjes en discreet zijn.
  • Houten balustrades zien er indrukwekkend uit op een klein balkon met hoge en smalle ramen, evenals houten kozijnen tegen witte of crèmekleurige muren.
  • Tegen de achtergrond van rode en gele bakstenen zien zwarte smeedijzeren balustrades met verhoogde secties er geweldig uit. Ze kunnen worden aangevuld met potten of potten met kleurrijke planten.
  • Ongeverfde roestvrij stalen leuningen worden gecombineerd met minimalistische balkons.Ze kunnen worden aangevuld met gebouwen met een eenvoudige en onopvallende uitstraling. Verzacht grof ensemble kan een mooie laminaat of een eurolining zijn.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer