Balkon kas

 Balkon kas

De serre voor het balkon is een zeer handige en praktische uitrusting. Hiermee kunt u planten laten groeien en de meest comfortabele omstandigheden creëren. Een verscheidenheid aan opties voor kassen voor het balkon stelt u in staat om het ideale model te kiezen.

Soorten kassen

Er is een enorm aantal kassen, afhankelijk van de vorm en de grootte:

 • Kleine kassen voor een balkon hebben veel voordelen. Ze worden gekenmerkt door toegankelijkheid en bruikbaarheid. Zelfs in een kleine kamer kun je je eigen zaailingen laten groeien.
 • Kas voor het balkon wordt meestal gepresenteerd in de vorm van een rek, dat is bedekt met een transparante film.Het kan na gebruik snel worden geïnstalleerd en gedemonteerd.
 • Kassen op 4 planken worden gekenmerkt door compactheid. Ze hebben afmetingen van bij benadering 50x50x157cm, nemen weinig ruimte in beslag en hebben een gewicht van niet meer dan vijf kilogram. U kunt ze zelf op uw balkon monteren.
 • De meest populaire modellen zijn kassen met 3 planken. Hun maten zijn meestal 50x70x127cm. Deze optie kan niet alleen worden gebruikt als een kas voor planten, maar ook als balkondecoratie.
 • Mini-kassen kunnen draagbaar zijn, waardoor u ze vrijelijk van de ene hoek van de kamer naar de andere kunt verplaatsen. Fabrikanten bieden modellen van verschillende groottes en met een verschillend aantal lagen aan.
 • Sommige modellen hebben ingebouwde ventilatie, irrigatie en extra verlichting. Ze worden geautomatiseerd genoemd, omdat de kas zelfstandig alle processen regelt die nodig zijn voor de normale groei van planten. Deze kas heeft ongeveer vier vierkante meter. De tuinman is alleen verantwoordelijk voor het planten van de planten en de resterende processen worden uitgevoerd door het automatiseringssysteem.
 • Velen geven de voorkeur aan de kas-vitrine, die ook dient als een element van de inrichting van het balkon. Een dergelijke kas wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een autonome structuur, die bovendien een gesloten film is. Het open gedeelte van het model bevindt zich in het gebied van de gevel.
7 foto

Wat kan geplant worden?

Als je een eigen tuin hebt, maar er geen tijd of tijd is om tijd te besteden aan het maken van een broeikas op het perceel, dan is de ideale uitweg uit deze situatie het kweken van zaailingen op je balkon. Door de compactheid van de kas kan, zonder veel ruimte in beslag te nemen, zaailingen worden gekweekt voor verdere beplanting in uw tuin.

Voor dergelijke doeleinden kan de kas alleen van maart tot mei worden gebruikt. Als het niet nodig is, kan het gemakkelijk worden opgevouwen en verwijderd, zodat het geen extra ruimte in beslag neemt. Kas wordt vaak gebruikt voor het kweken van groen. Dit zal het jaar en het jaar toelaten om uzelf en uw gezin te plezieren met verse groenten.

Hoe doe je het zelf?

Pnichok op het balkon is geen ingewikkelde structuur, dus als je wilt, kun je het zelf maken. Een verscheidenheid aan materialen die thuis zijn, zal het doen. Het kunnen onnodige buizen, tralies, oude raamkozijnen gemaakt van hout, glas en plastic folie zijn.

Alvorens direct aan de bouw van een serre te beginnen, zou u een paar belangrijke punten moeten overwegen:

 • Waar is de beste plaats op het balkon? Het mag de beweging niet hinderen. Het is noodzakelijk om toegang tot de structuur te creëren voor een comfortabele verzorging van de planten.
 • Bepaal de grootte van het toekomstige ontwerp, evenals welke materialen u zult maken. U kunt kant-en-klare materialen kopen of zoeken tussen de beschikbare hulpmiddelen.
 • Als het balkon aan de zuidkant ligt, krijgen de planten voldoende licht. In een ander geval moet u nadenken over extra lichtbronnen, waar ze zich zullen bevinden.
 • Vergeet uw materiële mogelijkheden niet en houd rekening met uw vaardigheden in de bouwsector.

Houten framekas

De eenvoudigste oplossing voor het bouwen van structuren voor een kas is een houten frame. Het productieproces omvat verschillende stappen:

 • Eerst moet je de grootte van het deksel en de lade berekenen en een voldoende hoeveelheid materiaal verzamelen. U hebt houten planken en spijlen nodig, schroeven en scharnieren, polycarbonaat of glas.
 • Een uitstekende oplossing zou zijn om een ​​schema te maken voor een toekomstige kas, waar de afmetingen van de structuur moeten worden aangegeven.
 • Daarna kunt u overgaan tot het vervaardigen en monteren van delen van de doos.Houten planken moeten zorgvuldig worden behandeld met een beschermingsmiddel. Alle naden moeten worden geseald. Het is beter om het binnenste gedeelte wit te schilderen en buiten kun je de kleur naar eigen goeddunken gebruiken.
 • Het dubbele frame moet vouwbaar zijn en speciale groeven hebben waar het glas wordt ingevoegd. U hebt ook houten profielen nodig voor een betrouwbare bevestiging van glas.
 • Voor het gebruiksgemak van het frame, kunt u de hendel installeren. Het frame is met lussen met klemmen aan de structuur bevestigd. Hierdoor wordt de klep op verschillende posities vergrendeld.
 • Als de kas het hele jaar door wordt gebruikt, moet u zorgen voor de opwarming. Hiervoor kunt u minerale wol of schuim gebruiken, omdat ze isolerende eigenschappen hebben. Isolatie wordt zowel binnen als buiten gebruikt.

Metalen constructie

Kas op het balkon kan gemaakt zijn van onnodige metalen buizen:

 • Voor het maken van een betrouwbare frame gebruikte buizen gemaakt van metaal of kunststof. De keuze van de maten is individueel.
 • Om de structuur stabiliteit te geven, kunt u de dragende muur van het balkon gebruiken en de behuizing eraan vastmaken.
 • De kas moet worden opgevuld met planken, die dan worden geïnstalleerd op trays of potten. Het aantal planken is het tellen waard gezien de hoogte van de planten.
 • Boven de serre is bedekt met plastic film die licht doorgeeft, en ook planten beschermt tegen externe factoren. De film moet heel strak passen. Afstanden zullen leiden tot warmteverlies in de structuur.
 • Aan de ene kant van de structuur moet een scharnierende deur worden geïnstalleerd, die veilig wordt gesloten door de aanwezigheid van een ritssluiting of plakband. Om de ritssluiting op de film te fixeren, kunt u een speciale lijm gebruiken of met een extra laag papier het strijkijzer lopen.

Hoe maak je een kas op het balkon met hun eigen handen, zie de volgende video.

Licht organisatie

Meestal worden aan het einde van de winter of aan het begin van de lente zaden voor zaailingen geplant. Het is tijdens deze periode dat de planten een voldoende hoeveelheid extra licht nodig hebben voor actieve groei. Als we het hebben over aubergines, paprika's en tomaten, dan is het daglicht niet genoeg voor hen, zelfs niet in de late lente. Kunstlicht is ideaal voor regio's in het noorden of noordwesten.

 • De meest voorkomende en goedkope optie is het gebruik van LED's. Met een bepaalde combinatie van kleuren, kunt u het gewenste spectrum creëren voor normale verlichting van planten, wat praktisch hetzelfde is als daglicht.
 • Het is erg handig om kant-en-klare "fitolampu" te gebruiken. Het kan worden gekocht bij een gespecialiseerde winkel of doe het zelf. Het bevat in één fles een hele reeks LED's. De kracht van phytolamps wordt aangepast afhankelijk van het oppervlak van de kas.
 • Als u uw eigen handen maakt, moet u de totale stroomverbruik gebruikte LED's berekenen. Deze combinatie wordt meestal gebruikt: twee rode, een blauwe en een extra LED met witte of groene kleur.
 • Wanneer u een extra verlichtingssysteem installeert, moet u overwegen elk niveau in de kas waterdicht te maken. Overtollig water dat uit de afvoergaten van de potten kan lekken, mag niet in elektrische apparaten terechtkomen.

Druppelirrigatiesysteem

Voor het gemak maken veel kopers van kassen gebruik van een druppelvormig irrigatiesysteem. Het biedt vele voordelen, waarvan de belangrijkste is dat de planten vocht krijgen en je de stelen niet beschadigt of breekt.

De functionaliteit van het systeem schuilt in de automatisering, die uw tijd vrijmaakt van water geven. De essentie van dit systeem is dat het water rechtstreeks naar het wortelsysteem brengt, terwijl het de bladeren en de toplaag van de grond niet bevloeit.

Het druppelbevloeiingssysteem kan onafhankelijk worden gemaakt en de watertank moet zich boven het installatieniveau bevinden. In gespecialiseerde winkels verkocht kant en klare optie voor irrigatie van planten in de kas. Een vat water kan op elke geschikte plaats op het balkon staan.

Het automatische systeem bevat een kleine dompelpomp. Omdat de kassen voor balkons klein zijn, hebben de planten geen grote hoeveelheid water nodig. Om het irrigatiesysteem zelf te maken, kunt u de buizen uit de medische "druppelaars" gebruiken.

Extra verbindingselementen kunnen worden gekocht bij de dierenwinkel. Je hebt ook een programmeur nodig om het systeem in en uit te schakelen, wat niet duur is. Alle elementen moeten worden aangesloten en automatische irrigatie voor uw planten is gereed.

Hoe druppelirrigatie van planten op het balkon te maken, zie onderstaande video.

beoordelingen

Kassen voor het balkon zoals velen, omdat ze veel voordelen bieden. Ze kunnen kant-en-klaar worden gekocht in gespecialiseerde winkels of het zelf doen. De winkels verkopen kant-en-klaar frame, dat later de coating van polyethyleen rekt.

Veel gebruikers zien de esthetiek van de kas en zijn aantrekkelijke uiterlijk. Het past harmonisch in het interieurontwerp. In een kleine kas kunt u gemakkelijk sierplanten of zaailingen schikken. Deze optie is veel beter dan het plaatsen van talloze potten op de vensterbanken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer