Blinds naar het balkon

Tegenwoordig is het balkon niet langer een magazijn van onnodige dingen. Op het hoogtepunt van populariteit - verander het in een recreatiegebied. Iemand verwarmt het balkon en verbindt het met de kamer, iemand maakt er reparaties en zet gestoffeerde meubels en iemand verfrist alleen de plafonds en muren.

Wat het ook was, maar de gordijnen op het balkon zijn nu niet alleen een onderwerp van decor geworden, maar ook een accessoire dat aan een bepaalde noodzakelijke functionaliteit voldoet. En een van hun meest populaire types zijn rolluiken voor op het balkon.

types

Gordijnen op het balkon spelen een belangrijke praktische rol: ze beschermen de kamer tegen fel zonlicht en laten buitenstaanders niet zien wat er in uw huis gebeurt. Maar hun decoratieve functie is geweldig - ze creëren een gezellige sfeer in de kamer.

Rolgordijnen (rolluiken) hebben een aantal voordelen ten opzichte van gewone rolluiken. Een van de belangrijkste: ze verkleinen de grootte van de ruimte niet visueel. Met hen lijkt de kamer of het balkon meer vrij.

Dergelijke hoogwaardige gordijnen zijn gemakkelijk te onderhouden, ze zijn gemakkelijk te verwijderen, te wassen of schoon te maken en hoeven niet lang te worden afgevlakt.

Het maakt niet uit wat uw raamkozijn is gemaakt van hout of kunststof, rolgordijnen kunnen op elk materiaal worden bevestigd en blijven zeer goed plakken.

U kunt ze zelfs ophalen bij de meest veeleisende klanten, omdat er een groot aantal verschillende soorten van dergelijke producten zijn:

  • De eenvoudigste rolgordijnen zijn een canvas geïmpregneerd met een speciale samenstelling die vuil en vocht afstoot. Het doek wordt opgerold door middel van een handmatige of mechanische aandrijving op een speciale as. De breedte van het canvas kan willekeurig zijn en eenvoudige structuren hangen gewoonlijk vrij langs het glas. Aan het einde van het doek is er een lichte weging.
  • Er is een complexer "cassette" -ontwerp. Ze hebben zijden van het canvas die in speciale stroken zijn geplaatst en die een betere pasvorm op het glas bieden.
  • In sommige uitvoeringsvormen wordt het bovenste rolluik gesloten door een speciaal ontwerp, dat een enkel concept creëert met het gehele raamkozijn.
  • De dag-nacht gordijnen, die aan populariteit winnen, waarvan het doek afwisselend stroken van dicht en afwisselend afwisseltdoorzichtig materiaal. Door de rijstroken te roteren, kunt u de lichtdoorvoer van dergelijke rollen variëren.
  • Verschillende gordijnen en materiaal. Er zijn rolgordijnen gemaakt van een gewone en dichte stof, die geen licht doorlaat. Er zijn gordijnen, waarvan de stof is gemaakt van bamboe. Bamboe rolleta ziet er nobel uit en wordt beschouwd als een van de meest milieuvriendelijke.
  • Materiaalrollen kunnen ook variëren. Er zijn opties die het licht helemaal niet doorlaten en het slechts een beetje doorlaten. Er zijn ook meer transparante en ondoorzichtige opties. Dit is vooral belangrijk voor degenen die op de lagere verdiepingen wonen.

Bovendien verschillen rolluiken in hun ontwerp. Er zijn zowel eenvoudiger monophonic, en met heldere grote of kleine afdrukken. Vaak, om hun interieur te diversifiëren, krijgen ze gordijnen in verschillende kleuren en combineren ze op hetzelfde balkon.

Een ander voordeel van rolgordijnen is dat ze geen stof op zich verzamelen. Gewone gordijnen verzamelen op zich al het straatstof, dat we vervolgens inademen. En het is een goede omgeving voor veel pathogene bacteriën en draagt ​​niet alleen bij aan de verspreiding van verschillende virussen, maar ook aan de ontwikkeling van chronische ziekten.

Wat is beter - zonwering of rolgordijnen?

Volgens de functionaliteit zijn rolluiken en jaloezieën erg vergelijkbaar. Maar luiken worden meestal gemaakt van een enkel doek. Tegelijkertijd worden de jaloezieën verzameld uit smalle langs- of dwarsstrips. Het lamellenmateriaal kan ook anders zijn. Er zijn zowel lichtmetalen, plastic als stoffen jaloezieën.

Meestal worden jaloezieën gebruikt in kantoorruimte. Daarom geeft hun gebruik in het appartement het interieur een vrij strikte uitstraling. In dit geval maken rolgordijnen daarentegen juist de kamer comfortabeler.

Stoffen jaloezieën hebben vaak een verticale richting van de banden. En hun nadeel is dat de riemen niet vanaf de onderkant zijn bevestigd, wat betekent dat ze licht kunnen overbrengen, bijvoorbeeld als de wind waait.

Zowel blinds als rolgordijnen verschillen in de democratische prijs. Afhankelijk van het materiaal kan deze prijs natuurlijk variëren. Maar gemiddeld gezien, gezien het gemak van de rolopties, is deze lager dan op normale stoffen gordijnen.

Ontwerpvoorbeelden

Er zijn veel ontwerpvarianten. Maar vergeet niet dat bij het kiezen van het is het noodzakelijk om zich te concentreren op de kamer waarin de rolluiken worden geplaatst.Als u ze juist kiest, kunt u de visuele perceptie van het balkon of de kamer wijzigen.

Gordijnen met een groot patroon vergroten de ruimte visueel en zijn geschikt voor kleine balkons.

Veelzijdig zullen modellen zijn van monofone stof. Je kunt ze combineren met andere accessoires om het ontwerp het meest compleet te maken.

Als uw balkon aan de zuidkant ligt, is het aan te raden om luiken met koude tinten te kiezen. En integendeel, voor de kant waar minder zon is, is het beter om warmere kleuren te kiezen. Natuurlijk is het noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat aan de zuidkant de gordijnstof dichter moet zijn en niet in de zon mag vervagen.

Welnu, degenen die zich geen balkon of kamer zonder tule of gordijnen kunnen voorstellen, kunnen ze combineren met rolluiken. Een canvasgordijn kan bijvoorbeeld dik zijn, terwijl u eroverheen kunt vliegen met lichte vliegende tule. Of andersom, aan de dunne stof van het rolluik, voeg dikke gordijnen toe.

Zie de volgende video voor meer informatie over de functies van rolgordijnen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer