Decoreren van het balkon met decoratieve steen

 Decoreren van het balkon met decoratieve steen

Natuursteen wordt al meer dan honderd jaar gebruikt voor constructie en decoratie. Veel van zijn voordelen (sterkte, hardheid, uitstekende esthetiek) kunnen niet worden overschat. Hij heeft echter ook bepaalde eigenschappen die het gebruik ervan voor het decoreren van balkons in woongebouwen aanzienlijk kunnen beperken - gewicht en prijs. De uitweg uit deze situatie zal het gebruik van decoratieve steen van kunstmatige oorsprong zijn.

Voors en tegens

Kunststeen is een mengsel van cement, zand, bindmiddelen, verschillende vulstoffen en weekmakers. De fysisch-mechanische en operationele kenmerken ervan zijn rechtstreeks afhankelijk van de samenstelling van het materiaal.Uiterlijk lijkt de kunstmatige analoog sterk op de steen van natuurlijke oorsprong.

Voordelen van decoratieve steen:

 1. Duurzaamheid, hardheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid.
 2. Redelijke prijs.
 3. Een breed scala aan kleuren en texturen.
 4. Snelle en eenvoudige installatie (geen professioneel gereedschap en veel ervaring vereist, een lijmmengsel van voldoende kwaliteit).
 5. Weerstand tegen extreme temperaturen.
 6. Bestand tegen corrosie, waterbestendigheid.
 7. Uitstekende thermische isolatie-eigenschappen.
 8. Weerstand tegen chemische reagentia.
 9. Milieuvriendelijkheid, hypoallergeen.
 10. Prachtige decoratieve eigenschappen.
 11. Weerstand tegen schimmel, schimmel.
 12. brandbeveiliging.
 13. Eenvoud en gemak van onderhoud en verzorging.

Zulke prachtige kenmerken maken decoratieve steen een bijna ideaal materiaal om naar een balkonkamer te kijken. Er zijn echter een paar nadelen waar je ook op moet letten bij het kiezen van de juiste afwerking.

 1. Een kortere levensduur in vergelijking met natuursteen (het nadeel is voorwaardelijk, aangezien de levensduur naar schatting enkele tientallen jaren is).
 2. Sommige soorten steen zijn zeer onstabiel tot mechanische stress.

Wat te kiezen - kunstmatig of natuurlijk?

Bij het kiezen van een geschikt materiaal, is het noodzakelijk om al zijn voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen. Natuurlijk is het vinden van een materiaal dat sterker, veiliger en mooier is dan een natuursteen moeilijk, maar het gewicht en de hoge kosten ervan kunnen doorslaggevende factoren zijn bij het kiezen van een kunstmatige tegenhanger.

Bovendien imiteren moderne materialen bijna volledig het oppervlak van natuursteen, hoewel ze aanzienlijk minder wegen en tegelijkertijd staan.

Vergelijkende kenmerken van natuurlijke en kunstmatige steen:

 • Kunstmateriaal is veel goedkoper dan natuurlijk.
 • Kunstmatig analoog wordt gepresenteerd in een breed scala van maten en diktes. Dit vergemakkelijkt het proces van de installatie enorm.
 • Het balkon niet verstevigen.
 • Bij installatie is de obreshetka niet nodig, de kunststeen is eenvoudig te snijden.

Het assortiment decoratieve materialen van kunstmatige oorsprong is zeer breed en divers. Hier zijn enkele van de meest populaire en gebruikte opties:

 • panelen die natuurlijk marmer, graniet, kwarts nabootsen (het materiaal heeft ruwe randen, natuurlijke spaanders, convex, kromlijnig oppervlak);
 • panelen die zandsteen, kalksteen en andere materialen imiteren (gladde randen, plat oppervlak);
 • imitatie van keien en keien (puinsteen);
 • baksteen imitatie;
 • imitatie grondsteen;
 • materiaal met patronen en combinaties van tinten niet gevonden in de natuurlijke omgeving.

Moderne technologieën voor het maken en verwerken van kunststeen maakten het mogelijk om het breedste scala aan mooie en betaalbare opties voor balkons te creëren. Onder hen: graniet, acrylsteen, conglomeraten, kunstmatige kwarts en gips.

Porseleinen tegel - de meest duurzame van de gepresenteerde opties. Het bestaat uit mineralen, verschillende soorten klei, veldspaat, kleurstoffen. Het ziet eruit als een tegel van zeer duurzaam en hoogwaardig glas, het oppervlak is zo glad en glad.

De conglomeraten omvatten granietschilfers, marmer, kalkspaanders, kwarts, kleurstoffen. Dit materiaal wordt gekenmerkt door hoge sterkte en slijtvastheid, weerstand tegen temperatuurveranderingen.

Acryl heeft een laag soortelijk gewicht, dus het is gemakkelijk te hanteren en te installeren. Gepresenteerd in een breed scala aan kleuren.

Kwarts is geschikt voor gebruik binnen en buiten. Handhaaft een grote belasting en plotselinge veranderingen in temperatuur.

Gips is het minst duurzame materiaal. Het heeft een lage waterbestendigheid, daarom wordt het niet aanbevolen om het op balkons te gebruiken zonder extra waterdichting.

Waar te plaatsen?

Een van de voordelen van de decoratieve steen is de uitstekende compatibiliteit met andere afwerkingsmaterialen. Dit geeft bijna onbeperkte mogelijkheden voor het creëren van interessante, complexe, originele ontwerpen van balkons.

Decoratieve steen kan worden gebruikt voor het bekleden van de gehele binnenruimte. Het is het beste om de meest lichtgewicht materialen van lichte, warme kleuren te kiezen, anders zal een kleine kamer op het balkon er erg moeilijk uitzien.

De meest voorkomende interieurs zijn het combineren van steen en andere materialen (behang, decoratieve pleister, verf).

Het ziet er heel interessant uit als een steen een deel van een geverfde of gepleisterde muur bedekt. Het creëert een gevoel van onafgewerkte baksteen of metselwerk.

Een meer rigoureuze optie - het ontwerp van de binnenste hoeken met een steen. Metselwerk kan symmetrisch zijn of een gevoel van ruwe hoek creëren met gescheurde, gekartelde randen.

Decoratieve steen kan worden gebruikt voor raam- of deuropeningen, een of meerdere muren. Bij het combineren van materialen met verschillende texturen, is het erg belangrijk om het juiste kleurenschema te kiezen.

Afwerkingsstadia

Decoratieve steen kan worden gestapeld op houten, metalen, schuimblok, baksteen, beton en andere soorten oppervlakken.

Het hele proces van het ontwerp van de binnenruimte van het balkon kan in verschillende fasen worden verdeeld:

 1. Voorbereidende werkzaamheden. Voordat de hoofdfabriek wordt gestart, moet de toestand van de wanden grondig worden onderzocht: elimineer onregelmatigheden, reparatiescheuren, gips of zelfs niveauverschillen met behulp van een gipsplaat. Dan is het noodzakelijk om het oppervlak in 2-3 stappen te primen.
 2. Balkonafwerking. Het grootste deel van het werk kan op twee manieren worden gedaan: met voegen en op een naadloze manier. De eerste optie is vrij eenvoudig en zelfs voor beginnende meesters. Dankzij de kleine naden tussen de panelen kunt u kleine onregelmatigheden maskeren en verbergenontstaan ​​in de loop van het werk.
 3. Naadloze versie vereist veel meer inspanning en training. Tijdens het werk moet zorgvuldig worden gecontroleerd of overtollige lijm niet op de buitenkant van de tegel valt, anders zal het zeer moeilijk zijn om het poreuze, ongelijke materiaal te reinigen. Maar het afgewerkte oppervlak ziet er glad, solide, monolithisch canvas uit zonder een enkele naad. Het leggen van de plaat begint vanuit de hoek van de kamer.
 4. Stapelen. De meest verantwoordelijke en lange fase. Haast is hier uitgesloten. Vóór de start van de directe installatie raden ervaren aannemers eerst de panelen op de vloer aan om het meest optimale ontwerp te kiezen en te spelen met tinten van verschillende panelen. Vermijd, indien mogelijk, een te frequente herhaling van patronen en kleurveranderingen. Om niet in de war te raken, kunt u tegels op de achterkant nummeren.
 5. Vervolgens wordt rond de omtrek van de kamer het nulniveau weerkaatst en een ondersteuning geïnstalleerd. (hiervoor kunt u bijvoorbeeld fragmenten van een metalen profiel gebruiken).
 6. Leggen begint van onder naar boven, zodat er een hele plaat onder het plafond is. Alle trimmen gebeurt vlak bij de vloer.
 7. Voor het lijmen is het het beste om witte lijm op cementbasis te gebruiken. De samenstelling met behulp van een kam wordt aangebracht op de muur en een spatel met een dunne laag op elke tegel. Vervolgens wordt de tegel gelijmd en gedurende enkele seconden strak tegen de muur gedrukt. Na het einde van de eerste rij begint het leggen van de volgende. Op een dag is het aan te raden om tegels te leggen van maximaal 1,5 meter hoog. Overtollige lijm wordt onmiddellijk verwijderd.

Na voltooiing van het werk, is het noodzakelijk om de tegel tijd voor de definitieve fixatie te geven (12-48 uur, afhankelijk van de samenstelling van de lijm). Pas daarna gaan de voegen grout worden.

beoordelingen

De eigenaren van balkons, die decoratieve steen als een gedeeltelijke of complete decoratie gebruikten, delen graag hun indrukken op de pagina's van thematische sites. Ze zien de prachtige esthetische voordelen van een dergelijk materiaal dat helemaal niet onderdoen voor de schoonheid van natuursteen. Het gemak en de eenvoud van de installatie, evenals het lage gewicht van de panelen zijn de onmiskenbare voordelen van kunststeen.

De rijke keuze aan texturen, kleuren en betaalbare kosten maakt de keuze voor dit materiaal bijna vanzelfsprekend.

Bovendien zien kopers de uitstekende compatibiliteit van decoratieve steen met hout, gips, verf, behang en andere afwerkingsmaterialen.Het interieur, gemaakt in combinatie van deze materialen, ziet er echt duur, verfijnd en nobel uit.

Ontwerpvoorbeelden

Een prachtige combinatie van materialen met verschillende textuur in het interieur van het balkon, ingericht in de stijl van de Provence. Een van de muren is versierd met een decoratieve steen en versierd met bloemstukken. Fijne pastelkleuren dragen bij aan een zeer gezellige en warme sfeer.

De combinatie van decoratieve steen en gips ziet er buitengewoon origineel uit dankzij de asymmetrische voering. De manier van registreren waarbij de ruimte er kunstmatig verouderd uitziet met een stenen muur die van tijd tot tijd verwoest is, is tegenwoordig bijzonder populair. Een extra hoogtepunt van het balkon bestaat uit zijn ongewone vormsector.

Zelfs een heel kleine kamer kan prachtig worden versierd met behulp van een dergelijk reliëf en bulkmateriaal als decoratieve steen. Bijvoorbeeld, zoals in dit geval. De wanden zijn afgewerkt met rijk sierpleisterwerk en de raam- en deuropeningen zijn bekleed met steen. Het bleek een zeer modern en mooi interieur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer