Hoe de vloer op het balkon te isoleren?

 Hoe de vloer op het balkon te isoleren?

Balkons zijn een kleine open ruimte om te ontspannen in de zomer. Vanuit een kleine ruimte kun je een heerlijke hoek maken voor ontspanning. Houd er echter rekening mee dat het geen zin heeft om de vloer te verwarmen als het balkon open blijft naar buiten. Daarom moet u voordat u de vloer opwarmt, het balkon sluiten. Verwarmde vloer op het balkon - het is gemakkelijk en goedkoop.

Apparaat "warme vloer"

Als je de vloer warm wilt houden, kan dat niet zonder speciale trucs en technologie. Er zijn veel manieren om de vloer op het balkon te verwarmen, maar een van de meest effectieve is met behulp van het "warme vloer" -systeem. Het hoofdkenmerk van deze uitvinding is dat deze werkt volgens het principe van de zogenaamde verwarmer. Dit is een zeer nuttige uitvinding, omdat het verboden is om een ​​verwarmingssysteem op de balkons te installeren, dat werkt door water te pompen. Dit alles voor de veiligheid van het gebouw.

Deze methode om een ​​balkon te verwarmen heeft brede toepassing gevonden bij klanten die de gewoonte hebben om vaak verkouden te worden. Het is ook uiterst effectief voor mensen met allergieën en astma. Het feit is dat de vloer, hoewel deze de temperatuur van de lucht eromheen verhoogt, echter, de vochtigheid van de laatste wordt vrijwel onaangetast door het feit dat deze een relatief lage oppervlaktetemperatuur heeft. Ook wordt bij gebruik van dergelijke vloeren de hoeveelheid stof in de geïsoleerde ruimte aanzienlijk verminderd. Zeer handige functie voor allergieën en astma.

Speciale functies

Warmteoverdracht langs de vloer wordt uitgevoerd met behulp van een elektrische kabel, die ook een verwarmingselement is. Vervolgens isoleren we het hele apparaat van binnenuit met een betonnen verbinding binnen 3-8 cm. Het is belangrijk op te merken dat bij het monteren van een verwarmingselement de afstand tussen de kabels uniform moet zijn. Dit zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en verhoogt tevens de garantie dat de kabel niet oververhit raakt.

Het belangrijkste in deze montage is dat wanneer we de vloer opwarmen, de kabel niet onmiddellijk gelegd moet worden, maar op een soort warmte-isolator. Als warmte-isolator in Chroesjtsjov kunt u eenvoudige aluminiumfolie gebruiken waaraan een kunstmatig materiaal is bevestigd. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de toevoer van warme lucht alleen naar boven verloopt, dat wil zeggen op het geïsoleerde balkon. Als je dit advies negeert, zal het uiteindelijk blijken dat een deel van de warmte het plafond zal verwarmen naar de buren hieronder.

Verwarmingselementen zijn van twee typen - enkelkernige en tweekernige kabels. Ze verschillen in fysieke kenmerken en elektromagnetische geleidbaarheid.

Om hoogwaardige vloerisolatie op het balkon te maken, moet u kabels van vaste lengte gebruiken. Het belangrijkste geheim is dat de kracht van warmte-afgifte afhangt van de lengte van het verwarmingselement zelf. Daarom, als u de kabel onder de tegel legt, moet u er rekening mee houden hoe goed de keramiek warmte vasthoudt. Een ander belangrijk element bij de berekening van de kabel zijn de dikte van de wanden, het oppervlak van de kamer, evenals de aanwezigheid of afwezigheid van een plafond met een luik.

Hier zijn enkele technische tips die u kunnen helpen bij het oplossen van uw berekeningen:

 • Als u van plan bent om het balkon te verwarmen met andere verwarmingstoestellen, dan moet het gemiddelde vermogen voldoende zijn als het binnen 140 - 180 W per meter in een vierkant ligt;
 • Bij het installeren van andere verwarmers, zou 80-150 W voldoende moeten zijn;
 • In de aanwezigheid van houten vloeren zal voldoende vermogen zijn in 80-100 watt.

Deze tips helpen u extra energie te besparen en oververhitting van het verwarmingselement te voorkomen.

Typen coatings

Om de vraag te beantwoorden hoe de vloer op het balkon te isoleren, moet u ook weten welke verdieping meer warmte zal vasthouden. Niemand wil echt dat de helft van de elektriciteit in de lege ruimte wordt doorgebracht, en ik zou ook graag zien dat de hoes zo lang mogelijk dienst doet.

De leiders in warmteoverdracht worden beschouwd als de vloeren die zijn bedekt met keramische tegels. Het is een bekend feit dat keramische tegels, zoals bakstenen, warmte kunnen vasthouden en behouden gedurende een lange tijd. Ook zijn keramiek vrij duurzaam materiaal.

Na keramische tegels moet linoleum of tapijt. Deze twee materialen houden de warmte iets minder vast, maar ze veranderen in geval van vervorming veel gemakkelijker dan keramische materialen zoals platen.

De houten vloer staat op de laatste plaats op de lijst van warmteoverdracht. Deze coatings houden de warmte niet op de best mogelijke manier vast en bovendien zijn ze extreem kortstondig. Bij constante verwarming wordt het hout gedroogd en weldra zal de houtbedekking u teleurstellen. Er is zo'n coating en een klein voordeel: het is een snelle verandering in de temperatuur. Dat wil zeggen, om de houten vloer te verwarmen "vanuit het niets" zal veel sneller zijn dan zijn tegenhangers in de vorm van keramische tegels en linoleum.

Bouw kenmerken

Het is noodzakelijk om de folie op de vloer te leggen, maar tegelijkertijd is het uitermate belangrijk om alle openingen tussen de vloer en de aangrenzende muur met een stopverf aan te brengen. Er is nog een belangrijke regel die moet worden onthouden wanneer u uw vloer op het balkon isoleert. Leg het verwarmingselement niet direct op de folie. Er moet een dunne laag cement tussen de folie en de kabel zijn. Dit moment moet worden vervuld en mag in geen geval worden genegeerd, omdat het onderdeel is van veiligheidsvoorzorgsmaatregelen.

Als je een concrete dekvloer zo horizontaal mogelijk wilt maken, gebruik dan een beter niveau. Teken aan de muur met behulp van dit apparaat een uniforme lijn - een begrenzer, volgens welke u wordt geleid bij het gieten van beton. Vul vervolgens de vloer, laat een extra 0,5 cm en lijn uit.Deze afstand is nodig om de zogenaamde "vloeibare vloer" te gebruiken. Een geweldige uitvinding die, wanneer gedroogd, een volledig vlakke vloer zal geven en u veel tijd en zenuwen zal besparen.

Wat te isoleren?

Het is niet genoeg om het verwarmingselement op de vloer te houden. Het is ook noodzakelijk om de materialen te overwegen die de warmte het best kunnen vasthouden. Tot op heden zijn dergelijke materialen enorm. Er zijn, zowel duur als mooi, en vrij goedkoop en onopvallend.

Dit type isolatie wordt passief genoemd, omdat het geen lastige apparaten gebruikt en eerder primitief is. Het basisprincipe is dat het materiaal zelf wordt geïnstalleerd op de plaatsen die u wilt opwarmen. Vanwege zijn eigenschappen om warm te blijven en niet om de kou buiten te laten, is deze optie geweldig voor mensen met een gemiddeld inkomen.

Hier is een lijst van de meest populaire en betaalbare gebouwisolatoren:

 • penofol;
 • schuim kunststof;
 • geschuimd polystyreen;
 • minerale wol.

Het meest geavanceerde en innovatieve materiaal is penofol. Dit materiaal is een geschuimd polyethyleen, dat bedekt is met een beschermende aluminiumfilm.Deze stof is vrij flexibel, dus het werken met een dergelijke coating is buitengewoon handig. Er zijn twee soorten penofola - met eenzijdige aluminium coating en dubbelzijdig.

Natuurlijk heeft de dubbelzijdige penofol een breder scala aan nuttige eigenschappen. Een daarvan is bescherming tegen condensatie. De productie van het materiaal en de opslag ervan gebeurt op rollen, dus een speciale aluminiumfilm wordt gebruikt om de voegen te verwijderen. Je kunt niet bang zijn dat in het geval van een buiging het zal worden vervormd, daarom staat deze uitvinding aan het hoofd van de lijst van warmte behoud en gemak in werk.

Wil je met een minimum aan kosten maximale resultaten behalen in vloerverwarming, dan is schuim onder de materialen het meest geschikt. Het wordt beschouwd als de goedkoopste en meest voorkomende, als een kachel, samen met penoplex. Bovendien is het gemakkelijk toegankelijk, en het is buitengewoon gemakkelijk te vervoeren vanwege zijn buitengewone lichtheid. Plus schuim is dat je deze substantie van elke grootte en dikte kunt krijgen. Echter, onder de minnen is dat het behoorlijk zwaar en kwetsbaar is. Bij het werken met hem is het noodzakelijk om te overwegen.Anders zullen de kosten van het kopen van een thermische isolator de verwachte kosten overtreffen.

Geëxtrudeerd polystyreen is een ander analoog van schuimplastic. Dit materiaal is bijna hetzelfde in waarde als gewoon schuim. Oorspronkelijk was het gemaakt om te verwarmen en werd het wijdverspreid vanwege de beschikbaarheid en lage kosten. In tegenstelling tot puur schuim is geëxtrudeerd polystyreen flexibeler en licht. De belangrijkste voordelen zijn dat het niet rot, niet vatbaar is voor ontsteking en dat het ook geen schimmel en schimmels veroorzaakt.

Een van de oudste, meest betrouwbare en beproefde materialen op deze lijst is minerale wol. Kortom, het is gemaakt van glasvezel, hoewel het soms gebeurt dat ze het maken van basaltgaren. Het belangrijkste verschil en onmiskenbare voordelen kunnen worden overwogen dat de minerale wol geen vocht absorbeert, niet onderhevig is aan verbranding, in het algemeen niet reageert op bijna elke chemie en geen houder is voor schimmels en andere levende organismen. Een groot pluspunt is dat het, net als het materiaal, zacht is en op elke plaats kan worden gebruikt.Zelfs ondanks het feit dat de coating krom is, zal minerale wol het perfect aan.

Het is belangrijk dat het vanwege de speciale structuur van het materiaal noodzakelijk is om in handschoenen te werken om onaangename sensaties te voorkomen. Feit is dat de stof waaruit katoen is gemaakt bestaat uit vezels, fragiel en scherp van aard. Bij contact met de huid breken ze onmiddellijk af, waardoor jeuk en ongemak ontstaat. Daarom is het noodzakelijk dat u voorzorgsmaatregelen neemt en handschoenen draagt.

opleiding

Je moet beginnen met de voorbereiding van de vloer. Om de isolatie goed te maken en niet alle inspanningen tevergeefs te besteden, is het belangrijk om te overwegen dat de vloer zo gelijkmatig mogelijk is en geen scheuren bevat.

Deskundigen adviseren voor aanvang van de werkzaamheden aan de isolatie om een ​​dekvloer te maken. Alvorens aan deze voorbereidende fase te beginnen, moet de administratie van het huis duidelijk maken of het veilig zal zijn om het balkon zwaarder te maken. Als ze toestemming geven voor reparaties, zal het mogelijk zijn om de zaak zonder angst verder te zetten. Anders moet je de vloer waterpas maken en de scheuren op een andere manier afdekken.

Hoe warm je je eigen handen?

Voor isolatie hebben we enkele opties beschikbaar met het gebruik van geëxpandeerde klei. Hier is het belangrijk om te leren dat je, ondanks de kracht van het huis, het niet moet overdrijven met een dekvloer. Je moet het zo dun mogelijk maken. De coating moet dus net genoeg zijn, zodat er geen scheuren ontstaan ​​en deze was behoorlijk duurzaam. In het algemeen gebruiken reparateurs in hun arsenaal geëxpandeerde klei en perliet voor het uitvoeren van dit soort werk. Perliet is echter niet altijd gemakkelijk te gebruiken in aanwezigheid van beperkte ruimte. Dit komt door het feit dat perliet in een betonmolen moet worden gekneed. Om deze reden wordt vaker geëxpandeerde klei in een beperkte ruimte gebruikt.

Hier zijn stap voor stap instructies die u zullen helpen de oplossing zelf voor te bereiden:

 • Drie delen gezuiverd zand, omdat de oplossing langer dan een jaar meegaat, dus wordt aanbevolen om alleen bouwzand te gebruiken en niet "in de natuur" gerekruteerd;
 • Een deel van claydite en een deel van cement. In het geval dat er een noodzaak is om het soortelijk gewicht van de oplossing te verminderen, dan wordt een deel van de geëxpandeerde klei verminderd;
 • Een tiende van de limoen.

Typische fouten

De meeste mensen maken de typische fouten bij het opwarmen van de vloer. Hier zijn enkele tips om u te helpen deze te vermijden:

 • Alle ontvangen materialen moeten in een handige container worden gemengd. Nadat het mengsel homogeen is geworden, moet u geleidelijk het water toevoegen en de oplossing blijven mengen. Het mengsel is klaar als het in dichtheid is en lijkt op een dikke zure room. Het is belangrijk om het niet te overdrijven met de toevoeging van water, want als er te veel van is, dan zal de oplossing niet alleen lang uitdrogen, maar de kwaliteit van de chape kan hier ook onder lijden en zal niet zo lang meegaan als gepland.

Wanneer zelf-styling belangrijk is om eenvoudige regels te volgen. Het is belangrijk om het balkon rondom de omtrek te isoleren. Dit gebeurt met behulp van montageschuim of speciale zelfklevende tape.

 • Je moet ook niet vanuit het midden beginnen, maar vanuit de verste hoeken van het balkon. Tijdens het werk is het noodzakelijk om het niveau van de vloer constant te controleren met behulp van een gebouwniveau om oneffenheden in de vloer te voorkomen. Na voltooiing van het werk, moet u wachten tot het oppervlak volledig droog is. Meestal droogt de vloer binnen twee tot drie dagen uit, maar als je maximale sterkte van de dekvloer wilt bereiken,dat is een kunstje. Binnen 10-12 dagen moet je de vloer twee keer per dag bevochtigen, terwijl je hem bedekt met een film. Zo krijgt de vloer de hoogste sterkte.

aanbevelingen

Het is het beste om de vloer op het balkon in de zomer te verwarmen, in plaats van in de winter, omdat tijdens de constructie het noodzakelijk is dat het vocht sneller verdampt om de oplossing beter te laten "koppelen".

Het is het beste om de "warme vloer" van het systeem te verwarmen. Dit is erg handig, omdat u zelf de temperatuur van de vloer op het balkon kunt aanpassen. Nu is het gemakkelijk om op kamertemperatuur op het balkon te komen!

Tot slot bieden we een video-zelfstudie over het onderwerp.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer