Hoe isoleer ik een balkon?

 Hoe isoleer ik een balkon?

De zomer loopt niet ten einde, maar er is weinig tijd over om het balkon op te warmen en andere gerelateerde problemen op te lossen. Als iemand besluit zijn levensomstandigheden te verbeteren, moeten we beginnen te werken.

Speciale functies

Veel van de eigenaren van appartementen met balkons willen ze verbinden met een kamer of met een keuken. Dit is een behoorlijk serieus probleem, maar het kan onafhankelijk of met de hulp van ervaren vakmensen worden opgelost. In het tweede geval, meer financiële kosten, maar uiteindelijk krijg je de perfecte resultaten.

Een van de belangrijkste problemen die moet worden opgelost, is het isoleren van het balkon. Er moet rekening worden gehouden met veel grote en kleine problemen die zich onvermijdelijk voordoen tijdens de herontwikkeling, zelfs als deze onbeduidend is.

We moeten ons duidelijk voorstellen hoe het gedeelte van het balkon dat is getransformeerd in een deel van een kamer of keuken zal worden gebruikt.

Waar te warm?

Het is noodzakelijk om de balkons en loggia's in die gevallen te verwarmen als het warme type balkon in het appartement is gekozen, waar is besloten om het bij de kamer of keuken te voegen. Verschillen in de isolatiemethoden in een paneelhuis van een willekeurig aantal verdiepingen zijn gering. In de "Chroesjtsjov" zijn balkons in de open lucht klein en niet erg comfortabel voor beglazing, maar het probleem is opgelost en meesters kunnen het oude balkon "doen herleven". Er zijn extra problemen bij het beglazen, isoleren en afwerken van balkons op de bovenste verdieping.

In Stalin-type huizen met hoge plafonds of in appartementen van geprefabriceerde huizen en "Chroesjtsjov", gelegen op de bovenste verdieping, is het noodzakelijk om het probleem van beglazing en installatie van het dak op te lossen. Het moet het balkon betrouwbaar beschermen tegen sneeuwbelasting, regen en andere ongewenste effecten.

Soorten balkons

Balkons in uiterlijk, interieurindeling, functionaliteit, isolatie zijn net zo divers als de huizen waartoe ze behoren. Balkon met glazen balk heeft ook zijn eigen variëteiten.

Elegant balkon rond de omtrek en hoogte van het balkon heet Frans. Dergelijke balkons worden geïnstalleerd in privégebouwen of speciale gebouwen. In de regel worden ze niet verwarmd, ze dienen als een uitstekende decoratie van het huis.

Panoramisch geglazuurde balkons kunnen worden toegeschreven aan half-warm, omdat een groot deel van het glazen oppervlak niet in staat is om warmte vast te houden. Dergelijke balkons, evenals glas in lood, dienen meer esthetiek en ontwerp van het huis. Een warm balkon handhaaft de kamertemperatuur en vaak zijn dergelijke balkons verbonden met een kamer of de keuken van een appartement.

Ze hebben veel eisen. Ze moeten warm worden gehouden, ruimtes zijn voor recreatie of werk en de rol van de eetkamer gedeeltelijk of volledig vervullen.

Uiterlijk ziet een koud balkon er meestal als een warm balkon uit, maar er is geen warmte binnen, en daarom kan de opstelling veel goedkoper zijn dan andere opties. Er zijn ook balkons van het type "erker", maar deze hebben vaker een decoratieve functie en kunnen de verlichting van de kamer waaraan ze zijn bevestigd vergroten.

Welke materialen te gebruiken?

Het afwerken van balkons met hun opwarming moet worden uitgevoerd met behulp van dergelijke materialen om bestand te zijn tegen temperatuurveranderingen en de mogelijke penetratie en ophoping van vocht gedurende een lange tijd.De weerstand van deze materialen tegen vervaging door de zonnestralen is belangrijk (wanneer ze door het glas van een balkonraam slaan).

Om een ​​balkon goed te isoleren, moet men weten welke onderdelen en van welk materiaal in dergelijke werken moet worden gebruikt.

Hier is een voorbeeldlijst van onderdelen op een goed geïsoleerd balkon:

 • wind vocht beschermend membraan;
 • seksuele vertraging;
 • vloerisolatie;
 • hitteschild;
 • vloerpen;
 • laminaatvloer;
 • afwerkpaneel;
 • waterafvoer;
 • frame- en raaminstallatieprofiel;
 • dampschermmembraan.

Om jarenlang het balkon kwalitatief te verwarmen, moet u isolatie kiezen die het best geschikt is voor een bepaalde categorie. De veiligheid van warmte op het balkon en de prijs zijn afhankelijk van de technologische eigenschappen, hittebestendigheid. Het is mogelijk om het warmte-isolerende materiaal uit een aantal te kiezen:

 • geëxtrudeerd polystyreenschuim, schuimend polystyreen;
 • schuim kunststof;
 • penoplex;
 • foiled polyethyleenschuim (penofol en ecofol);
 • glasvezel;
 • minerale wol.
7 foto

Materialen van synthetische harsen met vulstoffen worden beschouwd als de beste voor thermische isolatie van ruimten met verschillende profielen en niveaus. Zoals alle andere isolatiematerialen, moeten ze aan bepaalde eisen voldoen:

 • lage thermische geleidbaarheid;
 • weerstand tegen bacteriën;
 • hoge hydrofobiciteit;
 • geluidsisolatie;
 • gemakkelijk te bewerken.

De beste materialen die aan deze vereisten voldoen, zijn geëxtrudeerd polystyreenschuim en expandeerbaar polystyreen in de vorm van platen, handig voor installatie. De dikte van het isolatiemateriaal hangt af van de klimatologische omstandigheden, het oppervlak van het balkon, de geselecteerde vloeroptie. Het is goed om eraan te herinneren dat de installatie van alle onderdelen voor thermische isolatie wordt uitgevoerd na de installatie van het frame en de basis voor de ramen.

Voordat met de verwering van een balkon wordt begonnen, worden dubbele beglazing verwijderd en teruggezet nadat alle oppervlakken zijn afgemaakt. Gebruik voor de onderstellen en kozijnen een ander aluminium profiel.

Hoe maak je jezelf?

Als de eigenaar van het huis tot op zekere hoogte bekend is met de bouw- en reparatiebranche en al het minimum aantal werktuigen in handen heeft, nadat hij in het algemeen kennis heeft gemaakt met de volgorde van werken en zijn financiële mogelijkheden heeft ingeschat, kunt u beginnen met werken met uw eigen handen.

Een goede optie zou zijn om met een vriend of met een ervaren buurman te werken - de eigenaar van een verwarmd balkon.

Het beste van alles, wanneer al het werk zal worden gedaan door de meesters, maar dit is niet een zeer budgetoptie. In de meeste gevallen wordt het werk nog steeds onafhankelijk gedaan. Als er een goede stap-voor-stap-instructie is, worden alle materialen berekend en ingekocht, daarna rest alleen nog het correct uitvoeren van alle stappen van reparatie en isolatie van het balkon. We moeten dus de isolatie van het balkon uitvoeren, rekening houdend met het feit dat ze net de beglazing van ons object hebben voltooid. Over ramen met dubbele beglazing is al gezegd.

binnen

Het is noodzakelijk het basismateriaal voor thermische isolatie te bepalen. Goedkopere optie - minerale wol. Ze heeft veel positieve eigenschappen, maar ze trekt vocht naar zich toe. Het is beter om een ​​beetje geld uit te geven en schuimplaten of extrusie-polystyreenschuim (EPS) te kopen. Laten we beginnen met vloerisolatie:

 1. Oppervlakken voorbereiden voor vloerisolatiewerkzaamheden. Het is noodzakelijk om de gaten in het beton, alle voegen met de platen en de muur af te dichten met schuim.
 2. Markeer de vloer voor het bevestigen van de grill. De steek in het rooster moet ongeveer 10 mm langer zijn dan de breedte van de isolatieplaat.
 3. Leg de balken 4x4 cm of de dikte van de isolatie.De buitenste staven plaatsen zich terug van de muur op 50-100 mm.
 4. Leg de krattenplaten of platen isolatie in de vloer en lijm ze op de vloer met vloeibare nagels of speciale lijm.
 5. Folie op het schuim om verijdelde penofol of ekofol te leggen.
 6. Gebruik zelftappende schroeven om multiplex of spaanplaten (20 mm dik) aan de staven te bevestigen.
 7. Bedek de vloer met een afwerkingslaag (linoleum of keramische tegels volgens een speciale technologie).

We bieden video-instructies aan over het opwarmen van een verdieping met balkons eronder.

De muren van het balkon moeten met dezelfde technologie worden geïsoleerd. Het is alleen nodig om rekening te houden met de types van de locatie van de muren en beglazing. procedure:

 1. Begin met het dichten van alle scheuren.
 2. Markeer de bevestigingspunten van de kratten.
 3. We bevestigen 4x4 blokken (of andere, afhankelijk van de dikte van de isolatieplaten) aan de muur op afstanden die vergelijkbaar zijn met vloerisolatie.
 4. Lijm schuimvellen met vloeibare spijkers.
 5. Giet alle scheuren met schuim en lijm met montagetape.
 6. Op de top van de isolatie lag verijdelde penofol, folie op het balkon. Gewrichten worden ook afgeplakt.
 7. Bevestig bovenop de folielaag nog een krat voor het bevestigen van de afwerking.
 8. Breng een afwerking aan.

Wij bieden voor het bekijken van stap-voor-stap instructies over de professionele weatherization van balkons.

Je kunt de afwerking van binnenuit maken met verschillende materialen om het hele oppervlak te bedekken. Voor elk type materiaal is werk aan een bepaalde technologie vereist. U kunt het materiaal kiezen uit een aantal van:

 • verschillende plastic panelen;
 • keramische, betegelde, geglazuurde glanzende en matte tegels;
 • gipsplaat (als basis voor verdere verwerking);
 • decoratieve soorten stenen;
 • pleister voor schilderwerk;
 • voering van verschillende kwaliteiten van een boom.

Een beetje over de trim. Vaker dan andere, houten dakspaan en kunststof panelen worden gebruikt als beplating, als gevolg daarvan, het binnenste oppervlak van het balkon krijgt een aangename uitstraling, een lust voor het oog. Deze materialen zijn bestand tegen verschillende invloeden, ze zijn waterdicht.

Kunststofpanelen zijn niet bang voor extreme temperaturen, verval. De installatie van dergelijke panelen is eenvoudig, het oppervlak blijkt zonder naden te zijn, wat gemakkelijk te reinigen en te wassen is. Voering - de meest milieuvriendelijke beplating, daarom geëist door de meeste balkonbezitters.

De beste voering komt uit serie A, het heeft een prachtige textuur en een gepolijst oppervlak.

Nu zijn ze begonnen met gipsplaat te gebruiken voor plating. Ik moet zeggen dat het alleen op warme balkons kan worden gebruikt. We zullen stopverf moeten aanbrengen en dan behang moeten schilderen of plakken, maar dan betaalt alles zich terug met een geweldig ontwerp.

Als u voldoende geld heeft, zijn kurkpanelen perfect om mee te bedekken. Installatie van dergelijke panelen is ook eenvoudig. Ze zijn bestand tegen extreme temperaturen, vervagen niet in de zon, zijn bestand tegen vocht, laten geen geurtjes toe, zijn niet bang voor schimmel en schimmels.

Bij het opwarmen moest de vloer iets omhoog. Wanneer het plafond is geïsoleerd, neemt het totale volume van het balkon af. Dit zou niet moeten storen - integendeel, er blijft meer warmte over. Als dit niet de laatste verdieping is, is uw plafond de vloer van het balkon van een buurman die boven u woont. Het is belangrijk om te vragen of het object is geïsoleerd. Mogelijk moet u de afdichting van de openingen en de afwerking van uw plafond beperken. In andere gevallen moet u de weersbestemming starten door de stapsgewijze instructies te volgen, die weinig verschillen van de vorige.

Een speciale functie kan alleen isolatie met speciale onderdelen zijn.Een ander kenmerk van het werk is de installatie van een vizier op het balkon van de laatste verdieping, hiervoor moet u kennis maken met de technologie die in een speciaal artikel wordt geschetst.

buiten

Typische fouten

 • Om te beginnen met werken, zonder tot het einde alle nodige aanbevelingen en adviezen van ervaren vakmensen te hebben bestudeerd.
 • De overgang naar andere fasen van het werk, zonder te wachten op de bevestiging van materialen, oplossingen, kleefstoffen.
 • Het gebruik van ondermaatse en defecte materialen, kwaliteitsverlies als het goedkoper is.
 • Werk zonder een bepaalde voorraad materialen, een verspilling van tijd om het missende te verwerven. De materiaalvoorraad zou 5-10% hoger moeten zijn dan geschat.
 • Het aantal en de functionaliteit van de tool garanderen niet dat alle soorten werk worden uitgevoerd.

Het werk wordt niet aanbevolen om hun eigen handen te nemen, als het balkon zich boven de eerste verdieping bevindt. Dergelijk werk wordt uitgevoerd door speciale teams - met volledige implementatie van beveiligingsmaatregelen. Alleen zij kunnen het dak en de muur buiten repareren en isoleren.

Met het succesvol vermijden van alle fouten en het verkrijgen van een goede ervaring, kom je uit op een warm, mooi en gezellig balkon.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer