Aan de muur gemonteerde wasdroger op het balkon

 Aan de muur gemonteerde wasdroger op het balkon

Na het wassen in een typemachine wordt het wasgoed bijna droog. De touwen hangen in de badkamer, op de balkons, loggia's en zelfs in de keuken zijn verleden tijd. Nu kunt u een droger op het balkon plaatsen. Er zijn veel verschillende accessoires voor het drogen van kleding die niet veel ruimte in beslag nemen en het interieur niet bederven. Een daarvan is een aan de muur gemonteerde droger.

voordelen

Wanddroger is een universeel apparaat voor het drogen van kleding in de kamer. Fabrikanten bieden veel modellen die qua uiterlijk en bevestigingswijze verschillen. Elk gezin kan de benodigde uitrusting ophalen op basis van de kenmerken van het interieur en de hoeveelheid kleding die gewoonlijk thuis wordt gedroogd.

Allereerst is het voordeel van de wanddroger ruimtebesparend. Vouwmodellen en volledig vrije ruimte voor economische doeleinden.

Ze zijn eenvoudig te installeren, dus u hoeft de masters niet te bellen en gespecialiseerde bouwmachines te zoeken.

types

Aan de muur bevestigde wasdrogers hebben verschillende variaties. U kunt een geschikt model kiezen afhankelijk van de eigenschappen van de kamer.

stationair

Als het huis een balkon of loggia heeft, waarin de ruimte specifiek is toegewezen voor het ophangen van kleding, dan is in dit geval een stationaire droger perfect. In feite zijn dit dezelfde touwen die vroeger langs het terrein werden uitgerekt. Alleen modern design ziet er veel netter uit.

De meeste eigenaren geven er de voorkeur aan om ze aan de buitenkant van het balkon te bevestigen. Deze locatie heeft zijn voor- en nadelen.

voordelen:

 • eenvoudig te installeren;
 • is niet in strijd met de stijl van het interieur;
 • ondergoed interfereert niet in het huis;
 • droogt snel als het weer goed is.

nadelen:

 • schone kleren op straat worden vies;
 • bij regenachtig weer zal je het niet gebruiken;
 • in het koude seizoen droogt het langzaam;
 • verwent de buitenkant van het huis vanaf de zijkant van de straat.

Sommige aan de muur gemonteerde drogers zijn opgevuld rond de randen. Dit geldt voor grote loggia's, waarbij het onmogelijk is om de hele lengte van het apparaat te gebruiken. Dankzij de rollen kunt u eenvoudig het bovenste of onderste deel van het touw trekken en gemakkelijk het moeilijk bereikbare ding pakken.

glijdend

Intrekbare wasdroger van het balkon is een paar metalen buizen verbonden door een accordeonachtig mechanisme. Indien nodig is het geavanceerd. Ze worden op elke geschikte plaats geïnstalleerd: buiten, op het balkon of in de badkamer.

Het grote voordeel van dit apparaat is compactheid.

Meestal zijn ze klein van breedte (van een halve tot 1.2 m), dus ze zijn meer geschikt voor het drogen van vrijetijdskleding en beddengoed past er niet in.

Folding

Hun ontwerp bestaat uit twee delen:

 • Stilstaat. Het is stevig aan de muur bevestigd. Het heeft een trommel waarop de touwen zijn gewikkeld.
 • Mobile. Bevestigd aan de uiteinden van het touw, uitgerekt en bevestigd aan de tegenoverliggende muur. Nadat de kleding droog is, kunnen ze worden verwijderd en worden de touwen opnieuw op de trommel gewikkeld.

Opvouwbare droger kan door uzelf worden gemaakt of in de winkel worden gekocht.Het voordeel van de gekochte modellen is dat ze zijn uitgerust met automatisch oprollen van touwen. Dit model is gekozen vanwege het feit dat zij:

 • in opgevouwen toestand neemt het niet veel ruimte in;
 • heeft een eenvoudige structuur;
 • geweldig voor kamers waar elke centimeter ruimte wordt gewaardeerd;
 • lage kosten.

Schuifdrogers hebben echter verschillende nadelen:

 • behoud niet meer dan zeven kilogram;
 • de touwen zullen snel zakken;
 • De belangrijkste onderdelen zijn gemaakt van kunststof met een korte levensduur.

Wallfix-drogers hebben de bovengenoemde nadelen niet. Dit is een robuust ontwerp dat bestaat uit metalen buizen die diagonaal uit een stationaire doos steken. Het wasgoed wordt opgehangen aan touwen gespannen tussen de buizen.

Dit apparaat is duurder dan zijn plastic tegenhangers. Het grootste nadeel is dat de droger in uitgeklapte positie vrij veel ruimte in beslag neemt. Daarom is het handiger om het in privéwoningen te gebruiken, waar Wallfix aan de muur in de achtertuin kan worden bevestigd.

scharnierende

Een ander type muurdrogers - vouwen. Het bestaat uit een stationaire grote rechthoekige basis en een beweegbaar deel in de vorm van een frame met lamellen.Wanneer ze niet worden gebruikt, zijn ze verbonden en, indien nodig, kantelt het frame in een hoek van 45 of 90 graden en kunt u kleding op de latten hangen.

Dit model neemt veel ruimte op de muur in beslag, maar in dit geval heeft de flip-down droger een decoratieve functie. Er zijn veel modellen met verschillende kleuren en met het originele ontwerp.

"Elevator"

Dit model kan gelijktijdig worden toegeschreven aan zowel wand- als plafonddrogers vanwege het feit dat er twee bevestigingsvlakken nodig zijn. Het bestaat uit horizontale metalen buizen, waarvan de hoogte wordt geregeld door een speciaal mechanisme. Een dergelijke droger is behoorlijk duurzaam en is bestand tegen een gewicht tot 20 kg.

Voordat je de linnen metalen buizen ophangt, valt deze op de vereiste hoogte en als onnodig - weer terug naar het plafond. In elke positie neemt de droger weinig ruimte in, zodat deze geschikt is voor kleine ruimtes.

Elektrische droger

In badkamers begonnen ze vaak drogers te installeren met een verwarmingselement - handdoekdrogers in de vorm van een ladder. Het kan ook worden gebruikt om een ​​klein aantal dingen te drogen. Vooral helpen elektrische drogers in de appartementen in de winter.Ze creëren een aangename temperatuur in de badkamer en besparen de kamer tegen overmatig vocht.

Bij de installatie en bediening van dit type apparatuur moeten alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Om elektrische drogers beter aan te sluiten om een ​​specialist uit te nodigen.

materiaal

Het populairste materiaal voor drogers is plastic. Het heeft een groot aantal voordelen:

 • niet corrodeert en zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliest;
 • lage kosten;
 • vereist geen speciale zorg;
 • laat geen vlekken achter op schone kleding;
 • kunststof latten wringen geen linnen;
 • de situatie waarin de kleding zich vastklampt aan de uitstekende structuren van de droger en breuken is uitgesloten.

Aluminium drogers zijn lichtgewicht en goedkoop. Misschien is dit waar hun plussen eindigen. Aluminium onderdelen worden snel geoxideerd door vocht - niet de beste eigenschap van het materiaal voor de droger. Ze zijn van korte duur en beginnen uiteindelijk de kleding te verwennen.

Staalconstructies zijn beter dan aluminium, maar na verloop van tijd oxideren ze op dezelfde manier. Verschillende coatings kunnen het leven slechts een korte tijd verlengen. Als u een metalen armatuur koopt, is het beter om uw keuze op roestvrij staal te stoppen. Tegen kostprijs zal het veel duurder zijn, maar het zal nog vele jaren meegaan.

Het is de moeite waard mechanismen met een polymeerpoedercoating te vermijden. Vocht kraakt, verliest zijn uiterlijk en zal kleding bederven.

inrichting

Voordat u het apparaat gaat repareren, moet u nadenken over een plaats ervoor. Om linnengoed te voorzien van een gratis aanpak.

Wandmontage wasdroger is belangrijk om correct te installeren. Het moet aan de dragende muur worden bevestigd, omdat de constructies enkele kilo's natte was moeten weerstaan. Het mag geen gips of een andere afwerking vernietigen.

Hoe te kiezen?

Om niet teleurgesteld te zijn over de aankoop, is het beter om aandacht te besteden aan verschillende aanbevelingen.

 • De droger moet niet veel ruimte in beslag nemen. Voordat u naar de winkel gaat, moet u metingen uitvoeren en de installatieplaats vooraf beschrijven.
 • Als het balkon een plek is voor gezinsrecreatie, is het beter om de voorkeur te geven aan vouwmechanismen.
 • Er moet niet alleen aandacht worden besteed aan de kosten, maar ook aan het materiaal van het product. Roestvrij staal zal veel duurder zijn dan aluminium, maar in dit geval is het beter om niet te sparen.
 • Voor de droger is de afstand tussen de staven erg belangrijk. Het mag niet smal zijn, anders droogt het wasgoed lang en kunnen vlekken achterblijven.
 • Wandgevouwde vouwdrogers zijn niet ontworpen voor een groot aantal dingen en beddengoed. In dit opzicht zijn ze aanzienlijk inferieur aan traditionele touwen.

Hoe doe je het zelf?

Een droger maken met je eigen handen is een fluitje van een cent. Vooral als je het niet in hard rock hoeft te monteren.

 1. Maak twee houten blokken of andere delen klaar die als verankering kunnen worden gebruikt.
 2. Boor verschillende gaten symmetrisch voor de schroeven.
 3. Boor drie gaten in de muur en hang de bevestigingen met deuvels.
 4. Het blijft om de waslijn uit te rekken en op de schroeven te bevestigen.

Hoe je een muurklerendroger met hun eigen handen maakt, zie de volgende video.

Interessante ideeën in het interieur

Voor iemand is een wasdroger slechts een apparaat voor huishoudelijke doeleinden zonder opsmuk, maar voor sommigen is het belangrijk om de interieurstijl te behouden en een ontwerp te kiezen dat er harmonieus uitziet in de kamer. Er zijn veel originele modellen muurdrogers.

Een heel mooi type muurdroger is een houten structuur, die naast het beweegbare deel ook een plank en haken heeft.

Opgemerkt moet worden dat de boom er meer esthetisch uitziet en niet alleen het interieur niet bederft, maar het ook perfect aanvult. Sommige modellen kunnen zelfs in andere kamers worden gebruikt, bijvoorbeeld in doorloopruimten of in de gang.

Als niet alleen de functionele maar ook decoratieve rol wordt toegewezen aan de droger, dan is de beste optie een vouwdroger. Het past perfect in het interieur, waar het hoofdgedeelte van de structuur eruitziet als een paneel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer