Beglazing van een balkon met uitvoeren

Beglazing van een balkon met uitvoeren

Iedereen heeft een mooi en gezellig balkon. Op zo'n gebied kun je niet alleen verschillende dingen opslaan, maar ook een goede tijd hebben. Maar wat te doen als uw balkon te bescheiden is? Met dit probleem kunt u omgaan met het verwijderen en installeren van de bijbehorende beglazing.

Voors en tegens

Veel appartementseigenaren hebben te maken met het probleem van een klein gebied. Dit is vaak niet alleen van toepassing op woonkamers, maar ook op een balkon. Om de laatste ruimer te maken, kunt u de verwijdering en een geschikte variant van de beglazing gebruiken.

Visueel zien deze ontwerpen er veel meer uit.Maar dit is niet van toepassing op de vloer. Het blijft hetzelfde en breidt niet uit.

Na een mooi geglazuurd balkon ziet de verwijdering er erg interessant en modern uit. Tegenwoordig hebben veel eigenaren glas aan alle drie zijden. Deze oplossing is nog origineler en aantrekkelijker.

In dit ontwerp ziet de Franse en panoramische beglazing er bijzonder indrukwekkend uit. Dergelijke structuren zijn duur, maar hun schoonheid en kwaliteit dekken de hoge prijs meer dan goed.

Na de juiste selectie van hoogwaardige beglazing komt er veel zonneschijn in de kamer, dus het wordt aanbevolen dat mensen die hun huis helderder willen maken, worden behandeld met de optie om uit te voeren.

Voor deze constructies is het ook mogelijk om koude of warme beglazing te kiezen. De keuze van een geschikte optie hangt af van hoe u de balkonruimte gaat gebruiken.

Op afstand beglazing heeft nadelen. Hun grootste nadeel is een aanzienlijke weging van het balkon. Om deze reden kunnen niet alle appartementseigenaren contact met hem opnemen.

Bijvoorbeeld, afgelegen structuren zijn niet geschikt voor oude huizen of kleine "Chroesjtsjov".Zware voorwerpen kunnen grote schade aan de gevel van het gebouw veroorzaken en dit leidt vaak tot ernstige gevolgen in de vorm van beschadigingen, scheuren, enz.

Voordat u het externe balkon rechtstreeks installeert, moet u ervoor zorgen dat de betonnen vloer zich in de normale technische staat bevindt en indien nodig een aantal reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

Typen draagbare structuren en hun kenmerken

Voorheen moet u beslissen hoeveel vierkante meters u aan uw balkonunit wilt toevoegen. Daarna moet u alle bijbehorende documentatie verzamelen en beslissen hoe u het balkon wilt verwijderen.

Vergroot het gebied dat u kunt:

 • met behulp van het verwijderen van de vensterbank;
 • met behulp van de uitbreiding aan de basis van de plaat.

De eerste versie van de herontwikkeling van het balkon impliceert een toename van de vrije ruimte als gevolg van de installatie van constructies, die buiten de grenzen van de voormalige omheining uitsteken. Tegelijkertijd blijven de afmetingen van de basis van de kamer ongewijzigd.

Simpel gezegd worden geglazuurde frames verplaatst naar een afstand die overeenkomt met de breedte van de dorpel. Ze kunnen alleen naar voren of direct naar drie kanten worden gericht.Met deze methode kunt u extra vrije ruimte krijgen (30 - 35 cm).

Deze versie van de reconstructie moet worden aangepakt als het vloeroppervlak niet moet worden verhoogd. Vaak geven mensen de voorkeur aan deze methode als er geen volwaardige vensterbank op hun balkon is of als er niet voldoende ruimte is voor een boekenplank en levende planten.

Populair en de tweede methode, die bestaat uit het uitbreiden van het balkon aan de voet van de betonnen plaat. Anders wordt het genoemd - het verwijderen van de vloer. Deze methode is ingewikkelder en tijdrovender, dus niet elke appartementseigenaar spreekt hem aan.

Zo'n reconstructie is niet eenvoudig, maar het resultaat van de implementatie ervan is meer merkbaar en voelbaar. Als al het werk correct en correct is uitgevoerd, kan het oppervlak van het balkonblok oplopen tot een halve meter.

Er is nog een andere ongewone manier om het balkon te verwijderen. Hij heeft een sprekende titel - een vlinder. Het gebruik ervan houdt in dat de balkonstructuur schuin op de zijgedeelten wordt bevestigd en dat de beglazing op een driehoekige basis wordt bevestigd die aan de muur van het huis en de zijkant van het balkon is bevestigd.

Beglazingsopties

Voor afgelegen balkons wordt het aanbevolen om een ​​glas te kiezen dat de kamer warmer en comfortabeler zou maken. Het kan zowel warm als koud zijn.

De beste optie is een warme beglazing. Hiermee kunt u het hele jaar door op het balkon blijven, vooral als er extra verwarmingstoestellen en verwarmingstoestellen op staan. Warme ramen hebben uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Met dergelijke opties vergeet je het vervelende geluid van de binnenplaats.

Maar dit ontwerp van het balkon is moeilijk te installeren en is duur. Voor de installatie is het nodig om de ruimte te verwarmen om de isolerende eigenschappen te verbeteren en de volledige structuur te versterken. Deze werken vereisen extra geldelijke investeringen van de verhuurder, maar u kunt niet zonder, omdat kunststof ramen met dubbele beglazing (de meest gebruikelijke optie) veel gewicht in de schaal leggen en de basis daarvoor moet worden versterkt.

Met dergelijke raamontwerpen kunt u het balkon omvormen tot een volwaardige woonkamer. Het zal het hele jaar beschikbaar zijn. Veel appartementeigenaars zetten balkons om in kantoren, barhoekjes, creatieve ruimtes of gezellige zitgedeeltes met zachte banken.

Voor elk balkon geschikt koud glas. In de basis van dergelijke constructies is er een aluminiumprofiel, gekenmerkt door lichtheid en duurzaamheid. Dergelijke ramen creëren geen extra belasting op de betonnen vloer.

Dergelijke beglazing is ook veel gevraagd omdat het veel goedkoper is. Maar een kamer met dergelijke ramen kan niet worden omgezet in een woonkamer. Het zal koud zijn, en in de winter zal de temperatuur binnenin volledig gelijk zijn aan die op straat.

Dergelijke oplossingen zijn bedoeld om het balkonblok te beschermen tegen ongunstige omgevingsfactoren. Deze omvatten plotselinge windvlagen, regen, hagel, sneeuwval, etc.

Frame-ontwerpen zijn verschillend:

 • Houten kozijnen zijn milieuvriendelijk en hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Ze zijn goedkoop, maar ze moeten regelmatig worden behandeld met antiseptische impregnatie om de levensduur te verlengen en een aantrekkelijk uiterlijk te behouden. Het grootste nadeel van dergelijke frames is hun gevoeligheid voor uitdroging en vervaging. Na vele jaren van operatie zien ze er niet erg mooi uit. Vaak lijken ze barsten als gevolg van overmatige droogheid.
 • Aluminium frames hebben een laag gewicht. Ze zijn zeer betrouwbaar en duurzaam.Gelijkaardige ontwerpen worden op verschillende balkons gebruikt. Dergelijke frames worden meestal gevonden in koude beglazing. Ze kunnen in elk gebouw worden ingebed, omdat ze geen zware druk op de betonvloer uitoefenen.
 • De meest populaire zijn PVC-frames. Meestal zijn ze geadresseerd om warme balkons te versieren. Ze onderscheiden zich door uitstekende geluids- en warmte-isolerende eigenschappen en hebben ook een redelijke prijs.

Momenten van legalisatie

Advocaten bevelen sterk aan om ontwerpwijzigingen met betrekking tot loggia's en balkons in appartementsgebouwen te legaliseren. Zonder de juiste rechten kunt u de balkonruimte uitbreiden tot 30 cm. Krachten, geld en tijd voor een dergelijke reconstructie zullen veel kosten en u krijgt het minimale resultaat.

Voor meer tastbare verhogingen in het gebied, moet u vergunningen afgeven en de afgelegen balkonconstructie legitimeren.

Eerst moet je een aanvraag schrijven voor het opstellen van herontwikkeling. Dit kan worden gedaan op de architectonische afdeling van uw stad. Vervolgens moet u wachten op de beslissing van de commissie.

Als het positief is, kunt u het project in een speciale organisatie maken.Zorg dat je een licentie hebt. Het voltooide project moet worden gecoördineerd met de afdelingen SES, MES en brandweer.

Pas daarna kunt u overgaan tot de reconstructie van het balkon en vervolgens een commissie uitnodigen bestaande uit vertegenwoordigers van de openbare dienst, de gemeenteraad en de projectorganisatie. U moet een handeling van aanvaarding van het object uitvoeren.

Als uw appartement zich op de begane grond bevindt en u een extra basis hebt geïnstalleerd, moet een dergelijk project worden gecoördineerd met de beheersorganisatie met betrekking tot uw perceel.

Nuances van het verwijderen van het balkon: wanneer niet uitbreiden?

Vergeet niet dat er omstandigheden zijn waarbij het verwijderen en uitbreiden van het balkon niet mogelijk is.

 • Dit is van toepassing op situaties waarin raamontwerpen te veel gewicht hebben (meer dan 80 kg). De zwaarste zijn de populaire PVC-ontwerpen. Elke warme beglazing heeft een aanzienlijk gewicht, dus u moet er heel voorzichtig mee zijn als u in een oud huis woont dat serieuze reparaties vereist.
 • Als het balkon te oud is en al meer dan twintig jaar wordt gebruikt, is het niet aan te raden om dergelijke reconstructies ermee uit te voeren. Dit kan leiden tot het instorten van vloeren of het verschijnen van brede scheuren op de muren.
 • Een belangrijke rol wordt gespeeld door de locatie van het balkonblok. Als het zich op de begane grond bevindt, zijn er verschillende afval van buren, maar ook stof en vuil van de stad op het vizier.

Beglazing van het balkon met de verwijdering: podia

Het is mogelijk om een ​​draagbaar balkon met uw eigen handen te glazuren, vooral als u een lasmachine in uw arsenaal hebt of zelf de diensten van een lasser gebruikt.

 • Eerst moet je het dragende kader doen. Tel alle materialen die je nodig hebt. Meet de lengte van de balkonleuning, rekening houdend met het feit dat deze in de toekomst wordt vastgebonden aan de bovenste en onderste delen.
 • Bepaal het ontwerp van de beugels: met hun lengte, afstand en hoeveelheid verwijdering. Dientengevolge moeten alle resultaten van berekeningen worden opgeteld bij de aanschaf van de benodigde materialen voor het lassen.
 • Het is noodzakelijk om de reling van het hek te verwijderen. De borstweringafwerking moet met een lasapparaat worden uitgevoerd. Als de ramen op het balkon te lang zijn, kan het profiel worden bijgesneden en op zijn plaats worden gekookt.
 • Nadat u het profiel hebt bevestigd, moet u de horizontale positie ervan controleren op een normaal niveau. Noodzaak om de situatie aan te passen, indien nodig.Daarna kunt u het frame aan het hek lassen.
 • Vervolgens moet u beugels lassen. Hun aantal hangt af van de lengte van de borstwering en trede.
 • Daarna moet op basis van de borstwering worden opgemerkt dat de montagegebieden van de beugels klein zijn. Elk van hen moet op drie plaatsen worden bevestigd volgens de verwijdering en aan het frame worden gelast.
 • Na het lassen van de beugels, moet u beginnen met omsnoeren vanuit de hoek langs de buitenrand van de steel. Om dit te doen, is het metalen profiel bevestigd aan de uiteinden van de beugels.
 • Als u met een balkon met muren werkt, worden de zijbeugels aan de muren extra met ankers aan de muren bevestigd. Als er geen hekken aan de zijkanten zijn, is het in de omgeving van de uiterste haken noodzakelijk om steunpalen te installeren.
 • Na het lassen met het frame, is het noodzakelijk om slakken neer te slaan en de structuur te bedekken met een speciale bodemsamenstelling.
 • Nu kunt u direct doorgaan met de installatie van beglazing.
 • Eerst moeten er drie gaten worden gemaakt op de locatie van elk raamprofiel. Ze zijn nodig om de frames met schroeven te bevestigen.
 • Daarna moet je het raam verwijderen en de lijst verwijderen.
 • Vervolgens kunt u de kaders installeren en aan het kader vastmaken.
 • Onder de ramen moet je eb installeren en bovenaan - een vizier. De breedte van de laatste moet worden berekend in overeenstemming met de verwijdering van het balkon.
 • Aan het einde van het werk, is het noodzakelijk om een ​​vensterbank te installeren, de vleugel op zijn plaats te hangen en de dubbele beglazing in te brengen.

Een ding om in gedachten te houden is het vizier. Vanwege het ontwerp op afstand, zal het een grote breedte hebben en gedeeltelijk boven de balkonruimte zijn gelegen. Dit kan leiden tot een lichte afname van de geluidsisolatie. Om de dichtheid te verbeteren, is het noodzakelijk om extra geluidsisolatie van het vizier zelf te maken en een balkonplafondplaat te plaatsen.

Een illustratief voorbeeld van het ontwerp van het verwijderen van het balkon vindt u in de video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer