Hoe maak je een kamer vanaf een balkon?

 Hoe maak je een kamer vanaf een balkon?

Balkon voor velen is een plaats, meer precies, een magazijn van oude dingen. Niemand gebruikt deze dingen voor het beoogde doel, maar ze slaan ze toch op, uit angst om weggegooid te worden. Het moet brutaler zijn, want vanaf het balkon kun je een kamer maken, dus het appartement opnieuw plannen, waardoor het groter wordt.

Functies en voordelen

Elke herontwikkeling is een tijdrovend en financieel iets. Maar uiteindelijk blijkt het iets interessants en origineels te zijn. Bijvoorbeeld een woonkamer vanaf een balkon. De eigenaardigheid van het overbrengen van een balkon naar een kamer - deze acties zijn herontwikkeling en worden beheerst door huisvestingswetgeving. Het is verboden zonder toestemming van de lokale overheid om het balkon in de kamer opnieuw te maken.

Het grote voordeel van deze aanpassing is de uitbreiding van de woonruimte van het appartement, die ontbreekt in de huizen van de oude gebouwen, "Chroesjtsjov-huizen".

Opties voor herontwikkeling in de woonkamer

Herontwikkeling van het balkon in de loggia - ruimteontwerper fantasie. Er zijn veel ideeën over hoe een balkon een zelfstandige ruimte met een eigen functionele ruimte kan worden. Overweeg de populaire opties:

 • Office. Het balkon is gemakkelijk om te vormen tot een kantoor, er is een tafel, een stoel, planken en kasten geplaatst.
 • Workshop. Creatieve mensen zijn dol op een eigen plek om schilderijen, sculpturen, aardewerk te maken. Het blijft daar om een ​​tafel, kast en kunstbenodigdheden te plaatsen.
 • Voor liefhebbers van de tuin en de tuin - serre. Het belangrijkste ding - om de juiste verlichting en verwarming te bieden. Dan kun je het hele jaar door oogsten.
 • De wintertuin is een droom van bloemisten en plantenliefhebbers. Hij is blij met het uitzicht bij bewolkt en koud winterweer. Om de tuin er nog spectaculairder te laten uitzien, zijn spiegels op het balkon gemonteerd, de aangrenzende muur met de kamer is gemaakt van glas.
 • Kinderkamer. Het installeert dia's, horizontale balken, ringen, rekken en kluisjes voor het opbergen van speelgoed, in de zomer - een opblaasbaar zwembad.
 • Recreatieruimte. Op het balkon is het gemakkelijk om een ​​zone te creëren voor ontspanning - zet rieten stoelen, een tafel, theeceremonieaccessoires, een schommelstoel. Voor vrouwen is de ideale optie een balkon in de vorm van een spa-ruimte - een kleine bank en een tafel met accessoires voor huid- en haarverzorging.
 • De eetkamer. Als de afmetingen van het balkon dit toelaten, is het toegestaan ​​om een ​​eetkamer uit te rusten - om een ​​tafel, stoelen en een klein nachtkastje te plaatsen voor de gerechten.

Voorbereidende werkzaamheden

Ze doen alles vanaf het balkon, van de eetkamer tot de studeerkamer. Deskundigen hebben een actieplan opgesteld dat zal helpen om de geplande herontwikkeling snel uit te voeren.

 • Coördinatie van herontwikkeling. Hier moet je naar de huiscode kijken. In overeenstemming met zijn vereisten, is het in de beginfase noodzakelijk om verschillende keren te bezoeken. De overdracht van een balkon naar een woning wordt gecoördineerd met de lokale overheidsinstantie (gemeentelijke administratie) na het verstrekken van een aantal documenten, waarvan de belangrijkste zijn projectdocumentatie die is uitgegeven door een gespecialiseerde organisatie.

Deze documentatie geeft een oordeel over de mogelijkheid (onvermogen om) herontwikkeling door te voerenvolgens de technische specificaties van het huis.

 • De overeenkomst is ontvangen en nu moeten we de toekomstige kamer beglazen. Hoogwaardige glas en kozijnen zullen de ruimte warm en geluiddicht maken. Op de markt zijn verschillende soorten ramen: hout, plastic, euro, frameloze. Glazen hebben ook een soortendiversiteit: gewoon, gekleurd glas, getint.

Om het hele jaar door gebruik te maken van het kamerbalkon en geen gebruik te maken van kachels, is het beter om kozijnen te kiezen die geen koude lucht toestaan ​​- driekamerramen met dubbele beglazing, waarvan de breedte begint bij 48 mm of dubbele beglazing met ingebouwde "thermische spiegels".

 • Warming. De naden op het balkon worden behandeld met kit, de oude isolatie wordt gedemonteerd. Als er scheuren zijn, zijn deze gevuld met schuim. Schuim moet duur kopen, omdat producten van slechte kwaliteit kunnen afbrokkelen als gevolg van temperatuurveranderingen en vocht. Ze verwarmen de balkons met schuim of minerale wol, ze zijn betaalbaar en duurzaam.

Warme muren, plafond en vloer. Dus op het balkon blijft de temperatuur aangenaam. Dik linoleum of tapijt als verwarming zal volledig ondoeltreffend zijn.

 • Lighting.De kwestie van elektriciteit wordt van tevoren bedacht - hoe de bedrading wordt uitgevoerd, waar de schakelaars en stopcontacten worden geplaatst. De bedrading wordt uit de aangrenzende ruimte verwijderd en opengemaakt.
 • Na afloop van het voorbereidende werk worden de specialisten van het technisch inventarisbureau gebeld. Ze inspecteren de gewijzigde indeling van de woningen en geven op basis van metingen een nieuw technisch paspoort af. Deze actie in de toekomst zal helpen problemen met de mogelijke verkoop van een appartement te voorkomen.

Regeling van afgewerkte gebouwen

Woonkamer - een gezellige en comfortabele kamer waar het leuk is om te zijn. Nu is het de taak om een ​​echte kamer te maken vanaf het voormalige balkon. Het decoreren en inrichten van de kamer zal helpen om het gewenste effect te bereiken. Het ontwerp is onafhankelijk bedacht of gemaakt door experts.

Reparaties worden op dezelfde manier uitgevoerd als in andere kamers. Het plafond is gekozen (scharnierend, rekbaar, kunststof panelen, tegels), muren kunnen worden geverfd, pleisterwerk worden geplaatst, bedekt met behang, het is beter om de vloer met houten platen te leggen en er laminaat, tegels, linoleum of tapijt op te leggen.

Verder is de kamer ingericht met noodzakelijk meubilair in overeenstemming met zijn functionele doel.Decoratieve elementen worden toegevoegd - gordijnen, jaloezieën, lampen.

Interessante ontwerpideeën

Moderne designbedrijven bieden veel ideeën over het uitrusten van een woonkamer op een balkon. Bijvoorbeeld, op zo'n hoogte tussen zachte kussens, is het aangenaam en ontspannend na een dag hard werken om thee te drinken en uit het raam te kijken, of om samen met vrienden te zitten, terwijl je af en toe een waterpijp drinkt.

Een andere optie is een kamer voor een student. Het balkon is verdeeld in twee zones - werken (stoel, tafel, planken) en speelkamer. In zo'n lichte, gezellige kamer is het niet alleen prettig om te zijn, maar ook leuker en gemakkelijker om de lessen te leren.

Kantoor voor een volwassene - een succesvol, druk, dankbaar comfort en beknoptheid. Hier leidt niets je af, je kunt jezelf onderdompelen in het oplossen van werkproblemen, of gewoon alleen met jezelf blijven.

De wintertuin op het balkon ziet er prachtig uit. Het is leuk om gewoon door zo'n kas te lopen, uit het raam te kijken, te genieten van de schoonheid van bloemen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer