De balkon-duig voltooien

 De balkon-duig voltooien

De indeling van de loggia vindt plaats in verschillende fasen. Ze zijn op het laatste moment bezig met ontwerpen en het algehele uiterlijk van de kamer is afhankelijk van deze werken. Het afwerken van de balkon-duig is een goedkope en praktische optie die de kamer gezellig en aangenaam zal maken.

Functies, voor- en nadelen

De balkon-duig bedekken - een populaire en gemeenschappelijke oplossing. Het materiaal is gemakkelijk te hanteren en te installeren, betaalbaar en heeft aantrekkelijke uiterlijke kenmerken.

Aanvankelijk, voering - goed geschaafd houten bord, maar nu kan het worden gemaakt van andere grondstoffen. Het is echter het natuurlijke materiaal dat de beste eigenschappen heeft.

De voordelen van voering omvatten:

 • Sterkte. Natuurlijk hout is bestand tegen externe mechanische invloeden, er zijn geen krassen op.
 • Veiligheid en milieuvriendelijkheid. Voering stoot geen schadelijke stoffen uit in de lucht, het is niet-toxisch.
 • Lange levensduur. De gebruikstijd van de ommanteling kan oplopen tot 20 jaar, mits correct geïnstalleerd.
 • Thermoregulatie. De voering absorbeert de zonnestralen en houdt samen de warmte binnen vast.
 • Ruisonderdrukking Het materiaal absorbeert geluiden van de straat, dus het zal stil zijn op het balkon.

Als u onder een dakspaan bent geïnstalleerd, verberg dan ook draden en communicaties, wat belangrijk is bij het upgraden van de woonkamer. Voering kan niet worden geverfd, waardoor de tijd van reparatiewerkzaamheden wordt verkort. Plus staat en onderhoudsvriendelijkheid. Als er vuil verschijnt, volstaat het om het materiaal te vegen.

Dankzij de natuurlijke structuur voelt de wandbekleding prettig aan. Het draagt ​​bij tot de creatie en het onderhoud van het microklimaat in de kamer, neemt deel aan de luchtcirculatie. Daarom zal het balkon een comfortabele temperatuur behouden, zowel bij koud als bij warm weer. Het garandeert het behoud van een constante luchtvochtigheid.

Dit materiaal heeft een aantal nadelen:

 • Een van de nadelen verbonden aan de eigenaardigheden van de structuur van de lambrisering: het is licht en ontsteekt snel.
 • Zoals alle houtproducten is voering gevoelig voor vocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Om voortijdige schade te voorkomen, worden platen behandeld met speciale verbindingen.
 • Bovendien, als u de regels overtreedt van de werking van de materialen zijn vervormd.

Welke is beter om te scheren?

Voering is van verschillende typen, verschillende operationele en externe kenmerken. De materiaalkeuze hangt af van de specifieke kenmerken van de installatie van planken en de zorg voor hen, evenals het interieur van de toekomstige woning. Een loggia kan een van de volgende typen voering zijn.

hout

Natuurlijk materiaal met alle voordelen. Voering is gemaakt in de vorm van dunne panelen van verschillende afmetingen. Bars zijn gemaakt van verschillende houtsoorten: essen, eiken, elzen, ceder, linden, sparren, dennen, lariks. Het materiaal "ademt", staat niet toe dat de lucht op het balkon blijft staan. Het ongewone kenmerk van de beplating is een aangename, frisse geur. Het komt allereerst van planken van naaldrassen.

Afhankelijk van de kwaliteit van de grondstoffen voering onderverdeeld in soorten:

 • Het beste materiaal is gemarkeerd met "Extra". Besturen zijn goed verwerkt, verstoken van externe gebreken. De kosten van dergelijk materiaal zijn hoger.
 • Klasse "A" staat kleine knopen toe, maar is zeer duurzaam.
 • Hout van gemiddelde kwaliteit wordt gebruikt om klasse B-voering te creëren. Op de ongelijke bars kunnen scheuren en harszakken worden geplaatst.
 • Het materiaal van de laagste kwaliteit heeft een klasse "C". Voering slecht gepolijst, gemakkelijk vervormd. Op de planken zitten knoopsgaten tot 25 mm, niet-doorlopende scheuren, strips en andere defecten.

Het wordt gebruikt voor gevelbekledingen, technische en ondersteunende gebouwen.

Euro voering

Een verscheidenheid aan houten panelen. Uiterlijk lijken deze typen erg op elkaar, maar eurolining is van hogere kwaliteit omdat het is gemaakt volgens de Europese normen. Dergelijk materiaal is duurder, de prijs is te wijten aan hoge prestaties. Sterkere voering, gemaakt van de beste houtsoorten.

Het materiaal is verdeeld in grootte en vorm. Er zijn standaardprofielen, softline, landhuis, landhau, Amerikaans, blokhuis.

De populairste top is de laatste.Uiterlijk ziet het model er aan de ene kant uit als een hout in de vorm van een cilinder.

Voering doen met de strikte eisen met betrekking tot het opnemen van de grootte. Het heeft een dikte van 13, 16 of 19 mm en de breedte is 80, 100, 110, 120 mm. De lengte van de balk is 500-6000 mm.

plastic

Bouwmaterialen zijn gemaakt van PVC, vinyl, hebben goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. De werkingstermijn van de plastic voering bedraagt ​​30 jaar.

Polyvinylchloride behoort tot milieuveilige grondstoffen: het bevat geen schadelijke chemische verbindingen, wat wordt bevestigd door hygiënecertificaten.

Plastic staven worden eenvoudig gemonteerd, waardoor de dichtheid van de verbinding wordt gegarandeerd. Ze zijn bestand tegen UV-stralen, vervagen niet in de zon. Het materiaal is niet bang voor koud en warm weer: het werktemperatuurbereik is van -50 tot +50 C. Een breed scala aan designbalken stelt u in staat ze op te halen voor elk interieur. Fabrikanten maken plastic voering, imiteren natuurlijke materialen, versierd met tekeningen of patronen.

De genoemde materialen hebben hun voor- en nadelen. Kunststof panelen fungeren als een goedkoop analoog van houten planken en hebben zelfs een langere levensduur.Tegelijkertijd zijn het houten planken die worden geassocieerd met adel en comfort. Houten voering is beter bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen, maar is plastic - bestand tegen vuur.

Doe de berekening

Voordat u reparaties uitvoert, moet u bepalen welke hoeveelheid materiaal vereist is. Als u de berekening correct uitvoert, voorkomt u dat u extra kaarten koopt en kunt u geen geld naar beneden gooien.

Voor bekleding neemt u de voering zelf en houten staven, voor de aankoop moet u hun afmetingen weten:

 • Het eerste ding is berekend deel van de kamer. Voor het meten van de lengte, breedte en hoogte is een meetlint of een conventionele meetlint nodig. Lees uit de resulterende waarden het gebied van de deuren en raamopeningen. Door het ongelijkmatige oppervlak en de kenmerken van de bevestigingsmiddelen van de rails, kan er nuttige ruimte verloren gaan en kunnen tijdens het werk verschillende platen worden beschadigd. Voor dit doel wordt nog eens 8-10% toegevoegd aan het uiteindelijke cijfer.
 • Om de hoeveelheid voering te berekenen, wordt de vloerruimte gedeeld door het oppervlak van één bord. Voor latten met standaardafmetingen (60x9,5 cm) is deze waarde 0,52 m2.
 • Het aantal staven dat wordt gebruikt voor de installatie van de lat, moet worden bepaald.De standaardafmetingen van het onderdeel zijn 50x40 cm. De hoogte van het werkoppervlak wordt gedeeld door het interval tussen de geleiders (0,6) en vermenigvuldigd met de lengte. Metrische straal kan worden verkregen door de geleerde waarden te vouwen.
 • Voor het kopen is het noodzakelijk om de grootte van profielen van een bepaald merk te verduidelijken. U kunt dit doen bij de consultants in de bouwmarkt of op de website van de fabrikant. In de regel plaatsen bedrijven speciale rekenmachines voor het berekenen van materialen.

Vereiste hulpmiddelen

Voor installatie van de voering hebben uw eigen handen geen gespecialiseerde professionele apparatuur nodig, en dit is het voordeel. De lijst varieert afhankelijk van het gekozen materiaaltype, maar over het algemeen omvat de lijst met hulpmiddelen:

 • Perforator, boor met percussiemechanisme;
 • Boor 4 of 6 mm;
 • Schroevendraaier (elektrisch of batterij);
 • Boer;
 • IJzerzaag, legpuzzel;
 • Bouwniveau, body kit, nylon koord;
 • Beetje oversteken;
 • hamer bijl.

Om te meten, hebt u ook een meetlint, een vierkant en een potlood nodig, de bevestigingsmiddelen zijn gemaakt met spijkers met grote koppen (60 mm), schroeven op hout of metaal (50, 75 en 90 mm) en verankeringsparaplu's.En tijdens de afwerking zullen er onderdelen nodig zijn voor het afwerken van meubels: hoeken en plinten.

Hoe u uw eigen handen scheert: stap voor stap instructies

Het afwerken van het balkon gebeurt in verschillende stappen:

 • In de eerste fase worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, die bedoeld zijn om de oppervlakken te reinigen van oude verf, witkalk en andere afwerkingsmaterialen. Moet worden verwijderd en het venster hellingen, vensterbank en plint - krijg je een doos zonder alles.
 • Voordat de frames worden afgedekt, worden ze geïnspecteerd. De vergane delen worden vervangen, er wordt een antiseptisch middel op het oppervlak aangebracht om schade aan het wandpaneel te voorkomen. Om het uiterlijk van de schimmel te voorkomen, moeten de oppervlakken aan de noordkant worden behandeld; als alternatief wordt een film met waterdichting onder het frame geplaatst. De openingen tussen de planken en de muren zijn gevuld met schuim. Wanneer de balkonomheining van metaalplaten is gemaakt, wordt een laag schuimblokken gecreëerd die op de cementmortel wordt gelegd.
 • De oppervlakken waarop de wandbekleding moet worden gelegd, moeten zo gelijkmatig mogelijk zijn: de bekleding duurt dus langer. De bestaande hobbels en scheuren worden geëgaliseerd met een primer, het wordt aanbevolen om het in twee lagen aan te brengen.Voordat u doorgaat naar de volgende fase, moet u wachten tot de oplossing volledig is gedroogd.

Van de installatie van de lat is afhankelijk van het eindresultaat van al het werk. Reiki staat loodrecht op de voering van de planken. Pre-onderdelen voor het frame worden ook behandeld met antiseptische middelen. Bij het repareren is het belangrijk om de volgorde van het werk te volgen. De eerste zijn de lamellen aan het plafond (op een afstand van 10 cm) en op de vloer (de inkeping is 3-5 cm).

Installatie stappen voor kratten:

 • Snijd de hark van de gewenste lengte. Op de balk markeert u met regelmatige tussenpozen. Met behulp van een boor die qua diameter overeenkomt met de afmetingen van de bevestigingsmiddelen, worden er gaten gemaakt.
 • De balk wordt op de muur aangebracht, op de plaats van toekomstige armaturen worden gaten met een diepte van 5-6 cm in de muur geboord.
 • Zelftappende schroeven worden gebruikt voor bevestigingsmiddelen en worden aanvankelijk niet volledig vastgedraaid om de gelijkmatigheid van de installatie van onderdelen te controleren.
 • Schroeven gehamerd met een hamer, laat ongeveer 10 mm. Dan zijn ze gedraaid om het ontwerp het strakst vast te houden.

De resterende balken worden op dezelfde manier geïnstalleerd. Na het installeren van de twee delen tussen hen zijn de andere elementen van de kratten opgemaakt.Voor dit doel, de verticale spanning nylon koorden. De intervallen tussen de staven mogen niet langer zijn dan 60 cm. Het frame is op alle wanden en het plafond gemonteerd.

Gidsen zijn ook verpakt rond de openingen. Ze worden verticaal en horizontaal genageld in een enkel vlak met het frame. Als u de loggia wilt verwarmen, worden de details tussen de lamellen gestapeld. Gerolde materialen kunnen direct op de wanden worden geplakt en vervolgens het frame aan de bovenkant vullen.

Wanneer het balkon wordt verwerkt in een vochtig klimaat, kunt u de oppervlakken bedekken met waterdichte stopverf voordat u de lat plaatst.

Het bedekken van het balkon is eenvoudig, vooral als de rails correct zijn geïnstalleerd. Houten voering is op twee manieren gestapeld en de installatie heeft plastic materialen.

Met open steun

Voor de installatie worden zelftappende schroeven en spijkers gebruikt, met behulp waarvan de panelen op het frame worden geschroefd. Dit is een eenvoudige en snelle manier van beplating, maar het verliest in esthetische kenmerken, omdat het uiterlijk van het wandpaneel verslechterd door uitstekende schroeven.

Met verborgen montage

Tijdens het werken worden de spijkers in de binnenkant van de groef gedreven en worden de doppen verwarmd om te voorkomen dat de volgende elementen worden geïnstalleerd. Als bevestigingsmiddelen kan Klymery van metaalplaat worden gebruikt. Installatie is gemaakt van de ene hoek naar de andere. Klyamery ingebracht in de groeven en geschroefd met schroeven. Latere panelen worden geïnstalleerd in de slots van de vorige, de procedure wordt tot het einde herhaald.

Kunststof voering

Voordat u begint te werken in de hoek van de hoek. Het is met een constructiestapelaar aan het frame bevestigd en vervolgens wordt een paneel in het onderdeel geplaatst. De voering is uitgerust met een dunne verlenging - op deze plaats zijn beugels geïnstalleerd. Het volgende element wordt in de groef geplaatst, dit gebeurt met alle planken totdat het werk is voltooid. Soms wilt u het laatste bord op de breedte van de muur snijden.

In de laatste fase zijn de afwerkingswerkzaamheden voltooid. Het wordt aanbevolen om de clapboard af te dekken met een oplossing om te beschermen tegen burn-out bij inwerking van zonlicht. Gebruik voor deze doeleinden lak, bestand tegen onstabiele temperatuuromstandigheden, bioprotectieve impregnatie, voorkoming van vergane formaties en schimmel.Bovendien kunnen platen van natuurlijk hout worden geverfd om de schaduw en textuur van het materiaal te benadrukken.

Een meer gedetailleerd proces van het afwerken van het balkon met clapboard kan worden bekeken in de volgende video:

Interessante ideeën

Houten materialen zien er in elke kamer voordelig uit. De luxe van hout geeft het balkon een vleugje comfort, terwijl de natuurlijke bruine tinten op een kalmerende manier zullen werken. De originele oplossing zal de vloer en wanden bedekken met panelen van verschillende kleuren.

Dit geeft het ontwerp van de loggia een conceptueel en modern ontwerp.

Meer terughoudend in het voordeel optie met plinten contrasterende tinten. Details verbergen niet alleen onregelmatigheden en scheuren, maar kleuren ook de kleur van de hoofdcoating. Het is noodzakelijk om elementen te selecteren die verschillende tonen donkerder zijn dan de wandpanelen.

U kunt ook hoeken, raamopeningen inklappen.

Fans van natuurlijk hout kunnen doorgaan met het inbouwen van meubels in dezelfde kleur als de lambrisering. Een tafel en een bank gemaakt van hout zullen eruitzien als een voortzetting van de muren. Bovendien bespaart het ruimte, omdat het meubilair zich in de hoeken zal bevinden.

Samen met natuurlijke materialen zien gebreide decoratieve elementen er goed uit,stenen ornamenten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer