Buitenafwerking balkon

Balkonkamer wordt aantrekkelijker en completer, als u kiest voor hoogwaardige en mooie materialen voor binnenhuisinrichting. Maar we mogen het uiterlijk van het balkon niet vergeten. Vandaag in de winkels vindt u veel verschillende materialen voor gevelbekleding.

Plating voordelen

Voor de decoratie van het buitenste deel van het balkonblok wordt een verscheidenheid aan materialen vervaardigd, van houten panelen tot metalen platen. U kunt kiezen voor een betrouwbare en duurzame optie voor elke smaak en elk budget. Gelukkig bieden moderne fabrikanten consumenten een chique reeks bouwmaterialen in alle kleuren en tinten. Hierdoor kunnen appartementseigenaren hun huis op een stijlvolle en harmonieuze manier inrichten.

De belangrijkste voordelen van een hoogwaardige buitenafwerking zijn de beschermende eigenschappen.. Het beschermt de basis van het balkon tegen de negatieve effecten en ongunstige omgevingsomstandigheden. Goed gekozen en correct geïnstalleerde bekledingsmaterialen kunnen de levensduur van de kamer aanzienlijk verlengen.

Veel ontwerpopties kunnen onafhankelijk worden ingesteld. Het is niet nodig om werknemers in dienst te nemen en extra geld uit te geven, omdat je de installatie zelf kunt doen. Als u nog steeds twijfelt aan uw kracht of bang bent om met dergelijk werk om te gaan, neem dan contact op met de experts.

Opgemerkt moet worden een aantrekkelijke verschijning, die een ommanteld balkon verkrijgt. Na al het werk aan de buitenafwerking ziet het er heel netjes en mooi uit.

Hoogwaardige materialen hebben thermische isolatie-eigenschappen. Natuurlijk kunnen ze niet de rol van echte verwarmingstoestellen spelen, maar ze zullen helpen om een ​​comfortabel klimaat in de balkonkamer te handhaven, vooral als het een warme beglazing heeft.

Met behulp van betrouwbare en slijtvaste afwerkingsmaterialen beschermt u het balkon tegen de schadelijke gevolgen van vocht en vocht.

Hoe te eindigen?

Tot op heden zijn er een groot aantal verschillende materialen die bestemd zijn voor buitendecoratie van balkonblokken. Elk exemplaar heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken, voor- en nadelen.

Kunststof panelen

Meestal in de straten van steden kunt u de balkons ontmoeten, versierd met plastic panelen. Anders worden ze ook plastic of vinyl voering genoemd. Dergelijke materialen zijn duurzaam en slijtvast. Kunststof wordt gebruikt voor zowel exterieur als interieurdecoratie.

Een ander belangrijk voordeel van het plastic ontwerp van het balkon is de betaalbare prijs. Deze voordelige optie is de beste in termen van prijs en kwaliteit.

Kunststofpanelen zien er heel netjes uit. Ze verversen de balkonunit en het ziet er veel aantrekkelijker uit.

De installatie van dergelijke bekledingsmaterialen is heel eenvoudig en gemakkelijk. Voor het afdekken van het balkon, kun je geen experts inhuren en het zelf doen.

zijspoor

Een ander veel voorkomend materiaal is siding. Ze trimmen niet alleen thuis, maar ook balkonkamers.Het is ook geschikt voor binnen- en buitenbekleding.

Siding kan van metaal, hout (van hout-polymeercomposiet) of vinyl zijn. De grootste vraag is de laatste optie. Dergelijk materiaal is niet onderhevig aan corrosie. Het vervormt niet na verloop van tijd en verliest zijn aantrekkelijke uiterlijk niet.

Het is de moeite waard om op te merken dat gevelbekleding zeer moeilijk te beitsen is, dus het vereist geen speciale en frequente zorg. Het is ook milieuvriendelijk en volkomen veilig. Siding is brandveilig en gepresenteerd in verschillende kleuren.

Want de installatie van dergelijk materiaal is nog steeds de moeite waard om wat vaardigheden en kennis te bezitten.

Niet minder veel belovend materiaal is metaalbeplating. Het heeft een betaalbare prijs en een mooie uitstraling.

Metalen gevelbekleding is zeer duurzaam. De bovenste laag is geen verf, maar een speciale polymeercoating die niet voortdurend bijgewerkt of opnieuw geverfd hoeft te worden. Hij is niet bang voor extreme temperaturen.

Decking

Veel appartementseigenaren wenden zich tot buitenterrassen. Dit materiaal is een dunne golfplaten van staal.Ze kunnen verschillende grootten en kleuren hebben.

Vaak staan ​​mensen sceptisch tegenover deze ontwerpoptie vanwege de subtiliteit en lichtheid. En heel ijdel. In feite is het professionele blad betrouwbaar en zeer duurzaam. Dergelijke kenmerken worden verschaft door het reliëfoppervlak, waardoor de vellen een verhoogde stijfheid krijgen.

Mineraal en siliconenpleister

Minder vaak wenden appartementeigenaars zich tot het afwerken met mineraal en siliconenpleister. Dergelijke oplossingen zien er niet alleen erg mooi uit, maar hebben ook geluidsisolerende eigenschappen.

Hoogwaardige gipsdampdoorlatend. Het neemt geen grote hoeveelheden water op, dus een gunstig microklimaat zal altijd op het balkon blijven. Niet bang voor dergelijke afwerkingsmaterialen en mechanische schade. Ook zal hij geen speciale zorg van de eigenaars vereisen.

Houten lambrisering

Op hout gebaseerde materialen zijn minder praktisch. Normale wandpanelen zien er bijvoorbeeld aantrekkelijk uit op een balkonblok, maar tolereren geen vocht of vocht.

Van tijd tot tijd moet het worden behandeld met speciale impregneringen die de wandbekleding nieuw leven inblazen. Het is daarom aan te bevelen plastic panelen te kiezen.

Frameloze beglazing

Nog niet zo lang geleden kwam er een zeer spectaculaire frameloze beglazing in de mode.. Ramen in dergelijke constructies bevinden zich van de vloer tot aan het plafond (volgens speciale Finse technologie). In dergelijke systemen is er een zeer sterk gehard glas. Het wordt gekenmerkt door duurzaamheid en een verbluffend uiterlijk.

Als u nog steeds besluit om naar deze vensters te gaan, moet u twee belangrijke punten overwegen:

 • Een dergelijke "glazen wand" in zijn energiebesparende eigenschappen is inferieur aan traditionele sets bestaande uit raambeglazing, verschillende isolatoren en buitenbekleding.
 • Frameloze beglazing is tegenwoordig vrij duur.

Veiligheidsregels

Het is voor niemand een geheim dat al het werk aan de buitenbekleding van balkonblokken op een hoogte wordt uitgevoerd, daarom is het noodzakelijk om speciale uitrusting in uw arsenaal te hebben.

Het omvat klimuitrusting en speciale gereedschappen die het werken op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk maken. Als u besluit om specialisten in te huren voor de installatie van buitenbekleding, moet u contact opnemen met de werknemers die alle bovenstaande apparatuur en ervaring hebben.

Als u besluit om al het werk met eigenhandig te doen, moet u de basisveiligheidsvoorschriften naleven, vooral als het balkon op een hoge verdieping ligt. Je moet heel voorzichtig en voorzichtig zijn als je het platform of een hoge ladder gebruikt. Het is aan te bevelen om een ​​assistent te hebben die je kan omhullen en die je kan helpen met andere zaken van buitendecoratie

Volgens de veiligheid moet het volledige installatiegebied worden beschermd. Dit kan worden gedaan met een rood, geel of gestreept lint, evenals touw.

Vereiste hulpmiddelen

Voordat u met het balkonblok geconfronteerd wordt, is het noodzakelijk om het probleem met isolatie op te lossen. Na de installatie kunt u direct naar de behuizing gaan. Om dit te doen, moet u de volgende hulpmiddelen hebben:

 • Boor, hamerboor, slijpmachine, metalen profielen en schroevendraaier;
 • Hoeken en lijsten;
 • Op voorraad met schroeven en pluggen. U kunt ook een speciale constructie-nietmachine kopen met nietjes voor hout;
 • Je hebt beslist een liniaal en niveau nodig;
 • Niet doen tijdens het werk en zonder schuim;
 • U kunt houten balken en metalen frames inslaan.

DIY-bekleding

Het balkonblok kan van uzelf zijn. Overweeg het installatieproces op het voorbeeld van geprofileerde vellen:

 • Eerst moet je de oude bekleding demonteren. Daarna is het noodzakelijk om de kist te installeren op metalen constructies (hoekprofielen, gelegen langs de perimeter);
 • Dan moet u twee gaten met een diameter van ongeveer 4 mm in elk rek boren. Tussen hen is het noodzakelijk om niet meer dan 1 mm te verlaten;
 • Boor gaten aanbevolen aan de binnenkant van het balkon, niet uitstappen;
 • Het is helemaal niet moeilijk om te doen. Om dit te doen, kunt u de kist aan de schroeven bevestigen. Vergeet dit niet wanneer u gaat winkelen voor de benodigde bevestigingsmiddelen;
 • Dientengevolge, zou u een dubbele riem moeten hebben, die uit planken wordt samengesteld langs de perimeter worden gevestigd;
 • Hout moet worden behandeld met speciale waterdichte impregnering;
 • Pas na deze acties kunt u overgaan tot de installatie van afgewerkte vellen golfplaten van de juiste grootte;
 • Vellen moeten worden bevestigd met schroeven met speciale afdichtingen. In de hoeken moet de structuur worden versierd met hoekprofielen;
 • Onderdelen moeten worden aangepast met een speciale schaar voor het snijden van metaal;
 • Als er krassen op de vellen zitten, kunt u ze gemakkelijk verbergen. Raadpleeg hiervoor de speciale waterdichte verf.

Het is duidelijker hoe je naar de buitenste gevel van het balkon kijkt, zie je in de volgende video:

U kunt ook zijpanelen zelf installeren. Overweeg de gefaseerde installatie van dergelijke materialen:

 • Eerst moet u vertrouwd raken met de technische staat van de balkonunit. Noodzakelijk om indien nodig restauratiewerkzaamheden uit te voeren;
 • Siding kan niet worden gemonteerd tot u een speciaal frame installeert waarop de panelen worden gemonteerd. Meestal is het samengesteld uit planken en planken. Als het geld het toelaat, is het mogelijk om een ​​betrouwbaarder metalen frame te installeren;
 • Vergeet niet de installatie van hoogwaardige isolatie op het balkon;
 • Na al het voorbereidende werk, kunt u beginnen met het installeren van gevelbeplating. In de hoeken moet je de hoeken repareren. Ze zullen aan de zijkanten van de panelen worden geïnstalleerd;
 • Onderaan het balkonblok moet je het startniveau met schroeven bevestigen. Het is op dit detail dat de panelen worden gemonteerd;
 • Vervolgens moet u in de groeven op de balk het eerste gevelbekledingsvel invoegen.Het paneel wordt bevestigd met schroeven aan de voorkant;
 • Draai de bevestigingsmiddelen niet helemaal vast. Het is noodzakelijk om ongeveer 1-2 mm vrije ruimte over te houden. Het is noodzakelijk om deze regel te volgen om ervoor te zorgen dat in geval van blootstelling aan hoge temperaturen de gevelbekleding niet vervormd wordt door de sluiting van de sluiting;
 • Evenzo is het noodzakelijk om door te gaan met de installatie van onder naar boven.

In de onderstaande video ziet u het hele proces van het afdekken van het balkon met zijpanelen:

Als u alle panelen correct en correct installeert, is er geen extra afdichting nodig. Experts raden aan om alle sleuven en groeven dicht te sealen voordat u de panelen direct installeert. Dit is nodig om een ​​hoog niveau van bescherming tegen vocht, vocht, tocht en lage temperaturen te garanderen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer