Verwarmde vloer op het balkon

 Verwarmde vloer op het balkon

Onlangs is de kwestie van het behoud van warmte in onze appartementen voor veel mensen zeer acuut geworden, niet alleen vanwege de stijging van de gebruikstarieven, maar ook vanwege de verbetering van de energie-efficiëntie van hun huizen en de wens om te sparen. Aangezien de meeste huizen in de Sovjettijd werden gebouwd, is het duidelijk dat hun energie-efficiëntie, evenals warmteopslag, klein is. Vooral deze kwestie zal belangrijk zijn in de context van het balkon.

Velen willen vandaag de dag wonen. En hier zonder iets als een warme vloer, kan het gewoon niet. Zonder dit is de maximale temperatuur die kan worden verkregen 15 graden, wat niet voldoet aan de criteria voor een woning. Alle verwarmde vloeren op het balkon werken volgens het principe van een elektrische verwarming.Water vloerverwarming op het balkon is verboden.

Voors en tegens

Het creëren van dergelijke vloeren op het balkon heeft zijn voor- en nadelen. De warme vloer wordt geassocieerd met comfort. Lopen op de koude vloer is niet alleen ongemakkelijk, maar het kan ook een verkoudheid veroorzaken. Maar warme vloeren zorgen ervoor dat je de kamer helemaal kunt verwarmen.

Het tweede voordeel is de mogelijkheid om uw eigen woning uit te breiden door woonruimte toe te voegen. Zodra de eigenaar een warme vloer op het balkon heeft geïnstalleerd, kan hij het stylen als een studeer-, woonkamer- of eetkamer. Maar zonder een warme vloer, kan een balkon alleen een opslagruimte of een magazijn zijn.

Een ander voordeel is een kleine besparing op elektriciteit, omdat warme vloeren minder energie verbruiken dan bestaande verwarmers van verschillende typen.. En dit zal erg belangrijk zijn in de winter, gezien de relatief hoge gebruikstarieven, en zal ook een uitstekende stap zijn naar energie-efficiëntie.

Laten we het nu hebben over de nadelen van dit type verwarming. Het eerste nadeel is een lange installatie. Om het balkon uit te rusten met een thermische vloer, moet u veel tijd en moeite spenderen.Ongeacht hoe ongelijk de vloer op het balkon is, deze moet worden gereinigd, geëgaliseerd, geïnstalleerd, aangepast en geïsoleerd. De keuze van de kwaliteitsdekking, die boven de warme vloer zal liggen, vereist ook veel tijd om te besteden.

Het tweede nadeel zal aanzienlijke contante kosten zijn.

Het laatste belangrijke nadeel is de vervorming. Dit tekort kan optreden wanneer het vloerverwarmingssysteem verkeerd is geïnstalleerd of is beschadigd. In dit geval kan de vloer snel breken en andere delen van de ruimte vervormen. Dat is de reden waarom alleen ervaren professionals moeten worden vertrouwd om vloeren te installeren.

Soorten warme vloeren

Zoals eerder vermeld, vloerverwarming kan worden gedaan op basis van verschillende technologieën:

 • elektrische;
 • Water.

Als we het hebben over het elektrische warmteveld, dan kan het zijn:

 • Met kabelsysteem;
 • Op basis van matten;
 • Infrarood.

De eerste categorie is de eenvoudigste. Dit type verwarming past goed bij laminaat. In dit systeem is het verwarmingselement een draad. Voor een comfortabel systeem hebt u een spanning van ongeveer 150 watt per vierkante meter nodig.Nadat de draad is gelegd, wordt de dekvloer aangebracht met behulp van cement en na uitharden wordt de vloer op de vloer gelegd.

Dit mechanisme heeft ook nadelen, waarvan de belangrijkste is de noodzaak om de waterdichtheid van de balkonplaat te verzekeren. Dit betekent een verhoging van het vloerniveau op het balkon van ongeveer 12-15 centimeter. En bij de ingang van de kamer kan het ongemakkelijk zijn.

Het nadeel is dat de dekvloeren extra spanning op de plaat zelf veroorzaken, wat van groot belang kan zijn voor oude gebouwen. Bovendien kunt u de vloer niet eerder dan 4 weken gebruiken. Het is noodzakelijk dat de balk volledig bevroren is. Anders zal alles erg snel verslechteren en zal alles spoedig opnieuw gedaan moeten worden.

Als we praten over infraroodvloeren, dan zou dit type een geweldige oplossing zijn voor kleine ruimtes. Het voordeel is dat het kan worden gebruikt in combinatie met elke vloerbedekking, inclusief tapijt en laminaat. Het werkingsprincipe is om infraroodgolven uit te zenden die zich binnen een bepaald bereik bevinden. In dit geval is het verwarmingselement strips van koolstofpasta, verbonden door lavsan.De pasta is gebaseerd op een mengsel van leisteen en bepaalde additieven. De geleider van elektriciteit is de koperdraad.

Als we het hebben over verwarmingsmatten, worden ze gemaakt in de vorm van een raster met een vaste kabel erin, waardoor elektriciteit wordt doorgegeven. Zijn aderen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Het belangrijkste criterium is de aanwezigheid van hoge weerstand van dit materiaal. Als u de vloermatten verwarmt, is waterdicht maken niet nodig. Het raster heeft meestal de afmeting in de breedte ergens 50 centimeter. Het hoeft alleen maar uitgerold te worden en de finish te bepalen. Als de vloer tegel is gekozen, kunnen de matten worden geïnvesteerd in een speciale samenstelling. Dan is het niet nodig om iets met de balkonvloer te doen, en is het mogelijk om de constructie in 7 dagen te gebruiken. Het is ook heel gemakkelijk om zo'n warme vloer te bedienen.

In verwarmde vloeren met water is verwarming het gevolg van de aanwezigheid van een radiator, die zich in een betonnen dekvloer bevindt. Volgens veel experts is deze verwarmingsoptie de beste voor het balkon. Alleen bij wet is het verboden. Dit ontwerp heeft lage kosten, is universeel en eenvoudig.

Isolatiematerialen

Zonder isolatie om een ​​warme vloer op het balkon te maken is simpelweg onmogelijk. Maar wat is het beste om hiervoor te gebruiken? Experts suggereren het gebruik van dergelijke materialen voor thermische isolatie:

 • Penoplex;
 • Polyfoam en materialen daarvan;
 • penofol;
 • Minerale wol.

Als we het over Penolex hebben, onderscheidt het zich van anderen door zeer hoge kosten. Maar zijn eigenschappen zijn ook redelijk goed - hij mist geen geluiden, stoom en is ook perfect bestand tegen fysieke en chemische schade. Het is ook eenvoudig te installeren. Het enige dat veel mensen ervan weerhoudt om het te gebruiken is een zeer hoge prijs.

Penofol is een samenstelling die een combinatie is van geschuimd polyethyleen en folie. Het materiaal houdt niet alleen de warmte goed vast, maar heeft ook goede thermische isolatie-eigenschappen en absorbeert ook het geluid goed. Penofol kan van twee soorten zijn:

 • De eenzijdige;
 • Dubbelzijdig.

Meestal wordt dit isolatiemateriaal gebruikt in privéwoningen.

Polyfoam en andere soortgelijke materialen zijn een goedkope vervanging voor de bovengenoemde isolatie. Het houdt perfect warmte vast, waardoor het een redelijk effectieve oplossing is.

Als we het hebben over minerale wol, wordt het ook beschouwd als een effectief isolatiemateriaal, omdat het gemakkelijk in gebruik is en de vloer perfect tegen kou beschermt. Het bestaat uit glasmaterialen die eerst worden gesmolten, vervolgens worden getrokken, gekoeld en geplet. Het nadeel van het materiaal is een slechte weerstand tegen water en vocht, daarom kan minerale wol alleen worden gebruikt in combinatie met waterdichting.

Er zijn veel isolatiematerialen op de markt en de selectie moet worden uitgevoerd afhankelijk van de omstandigheden bij elke specifieke faciliteit.

Hoe de vloer verhogen en egaliseren?

De kwestie van nivelleren en verhogen van de vloer is een belangrijke voorbereidende fase in het creëren van een warme vloer. Op een ongelijke vloer zal de hele structuur zeer snel onbruikbaar worden. De effectiviteit ervan zal ook een grote vraag zijn. Om dit zelf te doen, moet u eerst de plaat controleren op de aanwezigheid van verschillende soorten beschadigingen en onregelmatigheden, die worden geëlimineerd door cement te gieten en vervolgens uit te lijnen. Dit wordt de balk genoemd. Soms is het hiervoor nodig om wapening te gebruiken.

Een andere manier is om de vloer op de logs te leggen.. In dit geval doen sommigen zelfs zonder verwarmingssystemen. Door het gebruik van vertragingen, stijgt de vloer met tien of zelfs twintig centimeter en wordt vaak vergeleken met het niveau van de drempel. Niet het laatste aspect is het feit dat de boom de warmte goed vasthoudt.

Installatie stappen

De installatie van een warme vloer is vrij eenvoudig en wordt als volgt uitgevoerd. Indien nodig wordt de balkonplaat genivelleerd met behulp van versterking en cement. Daarna wordt de dekvloer uitgevoerd, waardoor de vloer in de kamer en op het balkon tot een enkel niveau kan worden teruggebracht. Als de huiseigenaar van plan is om het pand te combineren, dan zal dit niet doen. Je kunt tijdens de week niets doen op het balkon, omdat de dekvloer moet drogen.

Ga daarna verder met het leggen van de barrière, evenals een isolatielaag. Zelfs een conventionele warmtereflector kan geschikt zijn als de laatste. Het blijft alleen om het elektrische systeem of de buis te leggen. Alles zal afhangen van de geselecteerde categorie vloerverwarming.

Als we het hebben over de installatie van een watersysteem, moeten we eerst begrijpen hoe het mechanisme zal worden uitgevoerd - van de riser of van de batterij. Als u wilt besparen, is het beter om een ​​voorraad te maken van de radiator.Nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, begint de installatie van leidingen. Ze zijn bevestigd op speciale beugels of vloerkleden. Eerst moet de opmaak worden toegepast, omdat er leidingen worden gelegd. Voor economie is het beter om ze met een slang te stapelen. De afstand tussen de leidingen moet iets meer zijn dan 20 centimeter. Na het markeren is het nodig om de haakjes te verdelen, rekening houdend met de bochten. Voor rechte pijpen moeten de bevestigingen zich ergens op een afstand van 60 centimeter bevinden, en waar er bochten zijn, zal de afstand minder zijn. Nadat de leidingen zijn gelegd, resteert het om de dekvloer eenvoudig over de structuur te gieten.

Voor meer informatie over het installeren van een met water verwarmde vloer, ziet u de volgende video:

Als er is besloten om een ​​elektrische vloer te maken, wordt alles nog eenvoudiger. Op de voorbereide dekvloer wordt een warmte-isolerende laag gelegd, waarna de tape voor installatie wordt gemonteerd. Daarna worden matten op deze laag gelegd, of een koord dat stroom geleidt. De volgende stap is de installatie van de thermostaat. Het is het beste om het aan de muur te installeren. Het blijft om de dekvloer te vullen en de vloer zal klaar zijn.

U kunt meer leren over de installatie van elektrische vloerverwarming op basis van matten uit de onderstaande video:

Hoe de warme vloer bedekken?

Velen hebben om de een of andere reden te weinig aandacht besteed aan de afwerklaag, maar tevergeefs. Het hangt ook tot op zekere hoogte af van de effectiviteit van een warme vloer.

Als de eigenaar van het appartement geïnteresseerd is om te sparen, dan is de eenvoudigste optie om gewoon de dekvloer te schilderen. Het ziet er goed uit, maar het zal nodig zijn om het eens in de twee of drie jaar te doen. Je kunt ook een houten vloer maken. In dit geval is de belasting op de plaat nul, maar moet de boom aan bepaalde parameters voldoen. Om het lang mee te laten gaan, is waterdichting nodig. Hoewel, als u dat wenst, kunt u het eenvoudig vernis maken.

Een andere interessante optie is PVC-tegels. Het bestaat uit modules die eenvoudig te monteren en demonteren zijn. Het is gemakkelijk schoon te maken en het zal niet bang zijn voor vocht. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Iemand gebruikt de reeds bewezen coating - zelfnivellerende vloer. Het is esthetisch, vrij gemakkelijk te onderhouden en kan op elke vloerverwarming worden gegoten. Ja, en het behoudt zijn integriteit en originele uiterlijk, zelfs met een klein temperatuurverschil.Maar het is nog steeds beter om het balkon te verwarmen voordat een dergelijke vloer wordt aangebracht.

Volgens de oude traditie geven veel mensen de voorkeur aan linoleum of laminaat, of zelfs multiplex in het algemeen. Inderdaad, wat zou eenvoudiger en zuiniger kunnen zijn dan een stuk materiaal weg te gooien en het te repareren met behulp van plinten? Als u op zoek bent naar bruikbaarheid en wilt opslaan, dan zijn deze opties voor u.

En als de huiseigenaar indruk wil maken op iedereen met zijn originaliteit, dan is de glazen vloer de beste oplossing voor hem. In dit geval wordt een zeer dik gelaagd glas gebruikt dat, indien beschadigd, niet in stukken breekt. Het zal een geweldige oplossing zijn vanwege de isolerende eigenschappen. De glazen vloer biedt de mogelijkheid om de kamer op te delen in koude en warme ruimtes. Een ander voordeel is de mogelijkheid om te combineren met verschillende soorten dekking.

Ideeën in het interieur

Over ideeën in het interieurontwerp van het balkon kan veel en langdurig praten. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat interessante en succesvolle oplossingen in elk geval individueel zullen zijn, afhankelijk van de parameters van het balkon zelf. Allereerst moet worden bedacht dat het een beperkte ruimte is, en vaak te beperkt, en daarom moet het ontwerp zo functioneel mogelijk zijn. U kunt de volgende ontwerptechnieken gebruiken:

 • De techniek moet eenvoudig te bouwen en aan te passen zijn;
 • Als u besluit om een ​​aantal dozen en afdelingen voor gereedschappen te maken, doe ze dan het best onder het plafond;
 • Het is beter om kasten op te hangen, en tafels en planken - zo compact mogelijk;
 • Wedstrijden beter om over het hele gedeelte van het balkon te monteren;
 • Het is beter om jaloezieën en gordijnen te gebruiken in plaats van gordijnen en gordijnen.

De ontwerpstijl van het balkon kan van alles zijn, zolang de eigenaar het leuk vindt en niet te veel onderscheidt van het algemene concept van het kamerontwerp.

Als u bijvoorbeeld besluit stenen op een balkon te plaatsen, is het beter om klassieke stijlen te gebruiken. Zo zullen donkerbruine meubels er het best uitzien met pastel tegels. In dit geval is het in de hoeken van het balkon niet overbodig om potten met planten of bloemen of kleine scheidingswanden ermee te installeren.

Als u besluit de voorkeur te geven aan houten vloeren, dan zal het balkon er geweldig uitzien in de stijl van de Provence of het land. Ook zullen delicate roze tinten in het totale ontwerp met de standaardkleuren van het parket er niet minder interessant uitzien vanwege de ongebruikelijke combinatie.

Als je een voorstander bent van de high-tech stijl, dan kan het in dit geval als een tegel of laminaat zijn. Voor een goede verlichting van het aangegeven type interieur, kunt u de verlichting over het gehele vloeroppervlak maken of de techniek van het plaatsen van de lichtbronnen in de hoeken gebruiken. Het biedt ook de mogelijkheid om een ​​optisch effect te creëren door het gebied van het balkon te vergroten.

Een interessante oplossing kan ook een rubberen kruimelvloer zijn. De bekleding heeft alle noodzakelijke eigenschappen en heeft ook geen glijdend effect. Een belangrijk voordeel hiervan is een verscheidenheid aan kleuren. Ja, en de originaliteit van zo'n vloer - dat is er.

Ook als er geld beschikbaar is, kunnen de vloeren van glas zijn. Ze kunnen ook worden verdeeld in temperatuursecties, die er solide en mooi uitziet.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer