K-Flex thermische isolatie: Italiaans merk Productoverzicht

 K-Flex thermische isolatie: Italiaans merk Productoverzicht

Tegenwoordig is de bouwmarkt vol met isolatie. Ze hebben verschillende technische kenmerken, voornamelijk gebaseerd op het toepassingsgebied. De kenmerken en het doel van isolatie K-Flex worden hieronder besproken.

Wat is het?

Thermische isolatie of isolatie is een materiaal dat wordt gebruikt om de thermische efficiëntie van een object te verhogen. Dit effect is te wijten aan de lage warmteverliezencoëfficiënt van het materiaal, waardoor de thermische weerstand van de structuur wordt verhoogd. Het is mogelijk om zowel civiele als industriële bouwobjecten te isoleren, evenals communicatiesystemen, apparatuur en technische constructies.Als we het hebben over thermische isolatie van pijpleidingen, biedt deze het effect van een thermoskan - het voorkomt koeling of verwarming van de inhoud, de vorming van condensaat.

Functies en voordelen

De volledige naam van het bedrijf is LK Isolante K-Flex. Dit Italiaanse merk heeft meer dan 12 jaar geschiedenis en bekleedt een leidende positie op de wereldmarkt bij andere gerenommeerde bedrijven in de productie van isolatie. Het grootste deel van de productie is afkomstig van schuimmaterialen die bestemd zijn voor de thermische isolatie van pijpleidingen en verschillende communicatiesystemen. De grote vraag naar producten leidt tot de groei van haar macht door het bedrijf. Ongeveer 10 K-Flex-fabrieken zijn actief in verschillende landen, waaronder Rusland.

Warmte-isolatiemateriaal K-Flex wordt gekenmerkt door een lage thermische geleidbaarheid, lange levensduur, weersbestendigheid en weerstand tegen temperatuurverschillen, de effecten van corrosie. Isolatoren zijn vochtbestendig, milieuvriendelijk.

Het is ook handig dat ze gemakkelijk en snel worden gemonteerd, zonder dat een extra dampremmende laag of het gebruik van extra bevestigingsmiddelen nodig is. Producten zijn optimaal voor pijpen met een complexe configuratie met veel bochten, vanwege de elasticiteit van het materiaal in combinatie met de hoge treksterkte.

Materialen vervullen niet alleen een warmte-isolerende functie, maar ook een decoratieve. Vanwege het universele, aantrekkelijke uiterlijk, de hydrofobiciteit van de coating en de weerstand tegen de effecten van agressieve elementen, kan de isolatie worden gebruikt om die problemen op te lossen waarbij de esthetische component belangrijk is.

afspraak

Toepassingsgebied - warmte-isolatie van warmtedragers en technische constructies. De temperatuur van de inhoud van tanks en leidingen kan positief en negatief zijn - de isolatie zorgt voor het behoud van de ingestelde temperaturen. K-Flex-producten kunnen ook ondergronds worden gebruikt, ongeacht de juiste belastingen, blootstelling aan grondwater en bevriezing van de bodem.

K-Flex-producten hebben een breed scala aan toepassingen en zijn geschikt voor gebruik op de volgende gebieden:

 • als een warmte-isolerend en beschermend materiaal voor luchtkanalen en airconditioningsystemen;
 • isolatie van pijpleidingen en rioolstelsels, verwarmingsnetwerken;
 • isolatiekleppen;
 • aardolie-industrie - verwarmde platforms;
 • scheepsbouw;
 • openbaar vervoer;
 • thermische isolatie van koelleidingen en laboratoriumapparatuur.

Technische specificaties

 • Een van de belangrijkste technische kenmerken van K-Flex isolatie is natuurlijk hun lage thermische geleidbaarheid, die 0,034-0,049 W / m · K is. Het wordt bereikt door de optimale, nauwkeurig ingestelde volumeverhouding van kleine cellen ten opzichte van de massa van het materiaal.
 • Warmte-isolerend materiaal van dit merk accumuleert geen vocht, is bestand tegen directe blootstelling aan vloeistoffen. Door zijn damppermeabiliteit kan deze worden vergeleken met die van polyethyleenfilm. De laatste, zoals het bekend is, wordt gebruikt als een dampremmende laag bij het isoleren van verschillende objecten. De damppermeabiliteit van de isolatie is 0,003-0,006 mg / (m · h · Pa).
 • Hoge dampdoorlatendheiden de hydrofobiciteit van het materiaal zorgt ervoor dat de isolatie en werkoppervlakken worden beschermd tegen bevriezing, condensatie en oxidatie van metalen elementen.
 • Producten zijn niet bang voor directe UV-stralen, neerslag, bestand tegen hoge en lage temperaturen. in het bereik van -200 tot + 180ºС, evenals plotselinge temperatuurveranderingen. De dichtheid van het materiaal hangt af van het type, varieert in het algemeen van 65 tot 80 kg / m³. Hoewel er series zijn met een dichtheid van 75 en 130 kg / m³.Chemische bestendigheid is eigen aan het materiaal - het bezwijkt niet onder invloed van chemische reagentia, technische vloeistoffen, producten van de petrochemische industrie en zelfs vluchtige verbindingen.
 • Isolatie ondersteunt geen branden (klasse van ontvlambaarheid - G1), en bij toenemende temperaturen geen giftige elementen. Deze verdienste maakt deel uit van de vlamvertragers. Hierdoor wordt isolatie met succes gebruikt op punten met een verhoogd niveau van brandgevaar. Absolute milieuveiligheid, bevestigd door het conformiteitscertificaat van een internationaal monster, maakt het gebruik van materiaal mogelijk bij faciliteiten die zijn onderworpen aan verhoogde hygiënische en hygiënische eisen. Allereerst zijn dit medische en kinderopvangfaciliteiten, verschillende laboratoria, farmaceutische en voedselbedrijven.
 • Het materiaal (zelfs bij het snijden) geeft geen gifstoffen, stof, de kleinste deeltjes afeen negatieve invloed hebben op de toestand van mens en dier. Het heeft geen onaangename geur en de fabricage en werking ervan tast de ozonlaag van de planeet niet aan. De fabrikant geeft een garantieperiode van 20 jaar voor zijn producten.Isolatie heeft verschillende vormen van release en grootte, waardoor het toepassingsbereik wordt uitgebreid en de installatie wordt vereenvoudigd.

structuur

K-Flex-producten zijn schuimrubberisolatoren vervaardigd door extrusie en verder geschuimd. ohwederom is de samenstelling een butadieen-nitrilacrylaatrubber van synthetische oorsprong. Dat het de flexibiliteit van het materiaal biedt. Bijkomende componenten van de samenstelling zijn polymeren, vlamvertragers, mineralen die bepaalde operationele kenmerken van de isolatie verschaffen.

Grondstof wordt door een matrijsplaat geperst, waarna deze wordt gevulcaniseerd.

De technologische processen worden regelmatig verbeterd, waardoor de fabrikant producten van de hoogste kwaliteit kan produceren en het assortiment periodiek kan aanvullen.

Series en typen

Afhankelijk van het toepassingsgebied en de verwachte technische kenmerken, kunnen klanten kiezen voor een of andere reeks K-Flex-isolatie.

 • K-Flex ST. De rubberen basis heeft een drielaagse coating van aluminiumfolie aan één kant en een tweelaags bescherming van PET-folie. Het materiaal wordt gebruikt voor het isoleren van koelmiddelen, technische systemen, waaronder die welke worden gebruikt in koel- en cryogene omstandigheden.Vanwege de eigenaardigheden van de samenstelling, biedt het niet alleen thermische bescherming, maar voorkomt het ook dat condens uitvalt. Het temperatuurbereik van de werking is van -200 tot + 105ºС, het materiaal is optimaal voor gebruik in cryo-installaties, maar niet geschikt voor alle warmteoverdrachtsvloeistoffen.
 • Solar ht geschikt voor isolatie van warmteoverdrachtsvloeistoffen, pijpen en systemen van complexe vorm, omdat het wordt gekenmerkt door verbeterde flexibiliteitsindicatoren. Het wordt gekenmerkt door maximale indicatoren van weerstand tegen hitte (tot + 180 ° C), dampdoorlatendheid (Flexy Fibre-technologie).
K-Flex ST
Solar ht
 • K-Flex Air. Deze serie is ontworpen om leidingen van ventilatieschachten en airconditioningsystemen te isoleren. Bedrijfstemperatuur varieert van -30 tot +80 ºС.
 • K-Flex Eco het wordt gebruikt in gebieden waar strengere eisen worden gesteld aan de ecologische veiligheid van isolatie (geneesmiddelen, metro, luchthavens). Een onderscheidend kenmerk is de weerstand tegen micro-organismen, evenals de groenachtige tint van het materiaal. Bediening is mogelijk bij temperaturen van -70 tot + 130ºС, kortstondig verwarmen tot + 150ºС is toegestaan.
 • Al Clad. Het belangrijkste doel is om industriële leidingen en technische systemen te beschermen.Het wordt gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen agressieve media, inclusief technische vloeistoffen, petrochemische producten, mechanische schade, temperatuur "sprongen".
K-Flex Air
K-Flex Eco
Al cool
 • K-Flex Igo. Dit materiaal onderscheidt zich door een fijne celstructuur met gesloten poriën, waardoor de werkbases worden beschermd tegen binnendringen van dampen. Deze eigenschap maakt het gebruik mogelijk van materiaal voor thermische isolatie van ondergrondse en bovengrondse leidingsystemen en lassen.
 • K-Flex ST / SK - het is een redelijk universele isolatie die geschikt is voor isolatie van verschillende functionele leidingen, elementen van airconditioningsystemen. Speciale lijm is vereist voor de bevestiging.
K-Flex Igo
K-Flex ST / SK

Alle vermelde materialen kunnen in de oorspronkelijke vorm worden geproduceerd of zijn voorzien van een beschermende coating. Dit laatste is van de volgende typen:

 • Alu - het is een beschermende coating, een "taart" van drie lagen aluminiumfolie met een dikte van 9 μm, waartussen lagen transparant polymeer worden gelegd;
 • Al cool - het is een zelfklevende beschermende coating bestaande uit folie, polypropyleen en polyethyleen folie;
 • In Clad - het is een polymeerlaag die het gehele oppervlak van de buis beschermt tegen blootstelling aan water, petrochemische producten;
 • Ic Clad BK - het is een beschermende coating, die een glasvezel is, waardoor de sterkte en duurzaamheid van de isolatie wordt verhoogd.

Afhankelijk van de vorm van afgiftematerialen zijn de volgende typen beschikbaar:

 • holle buizen met een diameter van 6-160 mm en een wanddikte van 6-32 mm;
 • gevormde producten (T-stuk, hoek) voor thermische isolatie van verbindingen en ellebogen van de pijp;
 • plaatproducten in de vorm van lagen met afmetingen van 1x2 of 0,5x2 m breed toepassingsgebied (luchtserie);
 • rolisolatie 1 m breed (minder vaak 1,5 m), en ook gekenmerkt door zijn veelzijdigheid van gebruik;
 • zelfklevende tape van 3 mm dik en 1,5, 5 of 10 cm breed, de buitenste laag heeft een polyethyleensiloxaancoating of een polyvinylraster;
 • pijp twee-segmenten suspensie met PVC-versterking als buitenlaag.

Extra componenten

K-Flex thermische isolatie wordt gekenmerkt door het feit dat het minimale gebruik van extra bevestigingsmiddelen vereist. Voor het fixeren van het materiaal is lijm nodig. Het kan verschillende varianten hebben, voor elk type pijp wordt zijn eigen versie gepresenteerd. De meest voorkomende zijn composities met één component op polychloropreenrubber en zijn tweecomponentenanalogon op basis van rubberoplosmiddel.

Als het te isoleren voorwerp zich in de open lucht bevindt, is het raadzaam om een ​​speciaal voegmembraan te gebruiken.

Installatiehandleiding

Thermische isolatiewerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd bij een temperatuur niet lager dan + 5ºС. Het werkoppervlak moet schoon en vetvrij zijn. Alleen onder deze omstandigheden is het mogelijk om een ​​uitstekende hechting van de isolatie te garanderen.

Het installatieproces begint met het aanbrengen van lijm op het oppervlak van de buis en de binnenkant van de warmte-isolator. Daarna moet u 2-3 minuten wachten voordat de lijm in de materiaallagen is gedrongen. Bij gebruik van zelfklevende producten wordt deze stap overgeslagen. Isolatie wordt op de buis aangebracht op een zodanige wijze dat de naad door het onderste deel ervan gaat. Daarna wordt het vastgelijmde oppervlak met een lichte druk gladgestreken.

Tips en trucs

  Als de lijm voor het bevestigen van de isolatie aan de pijpen verdikt, kan deze worden verdund met een reiniger van hetzelfde merk, het mengsel grondig mengen. Als cilindrische buizen worden verkregen voor thermische isolatie van buizen, worden ze in de lengte voorgesneden.

  Zie voor K-Flex thermische isolatie de volgende video:

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer