Expanded polystyrene PSB-S 25: technische karakteristieken en toepassingen

 Expanded polystyrene PSB-S 25: technische karakteristieken en toepassingen

De moderne markt van isolerende bouwmaterialen biedt een breed scala aan producten onder de aandacht van kopers. De leidende positie onder hen is geëxpandeerd polystyreen. Het kan van verschillende typen zijn, afhankelijk van de productiemethode en de samenstelling van de grondstoffen. Het populairst is polystyreenschuim PSB-S 25.

making

Het belangrijkste kenmerk van de productie van polystyreenschuim is het effect van stoom op gasverrijkte en polystyreenkorrels die in suspensie zijn geplaatst. In dit geval is er een veelvuldige toename in deeltjes, wat gepaard gaat met hun verplaatsing uit de vorm en onderling sinteren.Op deze manier wordt een gegranuleerde massa gevormd, waarvan de bulkcomponent overwegend gas is.

Een dergelijke structuur en samenstelling van het materiaal beïnvloedt direct de warmte- en geluidsisolerende eigenschappen ervan.

Technische specificaties

Technische kenmerken van polystyreenschuim komen overeen met GOST 15588-86. In het regelgevingsdocument wordt de afkorting van het product ontcijferd, waarbij:

 • PSB staat voor productiemethode;
 • C geeft de aanwezigheid aan van vlamvertragers in de samenstelling, die de brandprestaties verbeteren;
 • Het getal 25 geeft de dichtheid per 1 m3 aan.

Uitgebreid polystyreen PSB-25 heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen. Het is de moeite waard om de belangrijkste te markeren.

 • Thermische geleidbaarheid. De coëfficiënt varieert in het bereik van 0,038-0,043 W / mK.
 • Dampdoorlaatbaarheid Deze indicator geeft aan dat vocht door de gebruikte materialen uit de kamer is verwijderd. In dit geval is het cijfer 0,05 Mg / (m * h * Pa).
 • Wateropname. De indicator die het vermogen van een materiaal om vocht te absorberen kenmerkt. Gemeten als een percentage van het volume binnen 24 uur. PSB-25 heeft een indicator van niet meer dan 2%.
 • Degradatie temperatuur. De indicator voor destructieve (destructieve) temperatuur is 160 graden. Dit materiaal behoort tot de klasse van vlamvertragende materialen en heeft het vermogen om zelf te doven.
 • Duurzaamheid. Vanwege het brede bereik van afbraaktemperaturen wordt PSB-25 niet significant beïnvloed door destructieve externe factoren. In dat geval, als het niet wordt blootgesteld aan directe UV-stralen, de interactie met oplosmiddelen en zuurconcentraten, is de levensduur minimaal 80 jaar.
 • goed druksterkte en hoge buigsterkte. Deze waarden voor PSB-25 zijn 160 en 250 kPa.
 • Milieuvriendelijkheid en hygiëne. Dit materiaal wordt veel gebruikt om voedselverpakkingen te maken.

   Afmetingen van PSB-S 25 zijn geregistreerd in GOST. Het wordt geproduceerd in de vorm van platen, waarvan de standaardlengte varieert van 900 tot 5000 mm. Tegelijkertijd varieert de breedte-indicator in het bereik van 500 tot 1300 mm, dikte - van 20 tot 500 mm.

   Dimensionele kenmerken van PSB-S 25-fabrikanten geven het volgende formaat aan: 1200x1000x60 mm, waarbij:

   • 1200 en 1000 zijn de lengte en breedte van het vel;
   • 60 mm is de dikte.

   De onbetwistbare voordelen van polystyreen omvatten lage kosten in vergelijking met vergelijkbare materialen met een hogere dichtheid, evenals installatiegemak.Het is bekend dat het gebruik van extra apparatuur en gereedschappen de kosten van afgewerkte objecten aanzienlijk verhoogt. Polystyreen is licht van gewicht en vereist geen kraan tijdens het beklimmen op de grond. Het kan met een gewoon mes worden gesneden, terwijl het blad vrij gemakkelijk is om de gewenste vorm te geven.

   Door tegens PSB-C 25 kan worden toegeschreven aan de ontvlambaarheid, ondanks de snelle verzwakking, evenals broosheid in het proces.

   Toepassingsgebied

   De voordelen van polystyreen, zijn fysieke kenmerken maken het mogelijk om dit materiaal op verschillende gebieden productief te gebruiken. Geëxpandeerd polystyreen wordt gebruikt voor het opwarmen van daken, zolders, vloeren, muren. Door de hoge sterkte van de PSB-C 25 wordt de belasting van het dak perfect onderhouden, direct ondersteund op de plaat.

   Het wordt gebruikt om warmte- en geluidsisolatie van gebouwen te creëren.

   Ook polystyreenschuim PSB-S 25 wordt gebruikt als een middelste laag bij de productie van sandwichpanelen. Het zijn geïsoleerde waterleidingen tegen bevriezing, gebruikt voor verpakking. Voor buitenisolatie van gevels is een analoog met de markering PSB-S 25 F beter geschikt: deze is specifiek ontworpen voor buitenwerkzaamheden, gevolgd door pleister- en schilderwanden.Dit materiaal is geschikt voor figuursnijden en creëert driedimensionale gevels.

   Het financiële voordeel van het gebruik van polystyreenschuim PSB-S 25 ligt voor de hand. Hiermee kunt u de kosten van het verwarmen van gebouwen verlagen om een ​​effectief en duurzaam isolatiesysteem te creëren.

   In gebouwen, geïsoleerd met polystyreen, creëert u de meest comfortabele woon- en werkomstandigheden.

   PPS-25, evenals PSB-S 25 (M25) worden gebruikt voor isolatie. Het verschil ligt in het feit dat een meer compacte en duurzame PPS-25 beter geschikt is voor gebruik op plaatsen met aanzienlijke belasting (zoals parkeren voor auto's, ondergrondse speeltuinen, gazons, sportvelden, ijsbanen). PPS-25 wordt ook gebruikt voor het waterdicht maken van ondergrondse voorzieningen. Het kan gemakkelijk worden vervangen door PSB-S 35 zonder de technische kenmerken van het uitgevoerde werk te verslechteren.

   Zie de volgende video voor meer informatie over de technische eigenschappen en het bereik van de PSB-S 25.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer