Penoplex met een dichtheid van 35: karakteristieken en reikwijdte

 Penoplex met een dichtheid van 35: karakteristieken en reikwijdte

Bij het maken van een project thuis, besteden toekomstige eigenaren veel aandacht aan planning, exterieur en interieurdecoratie, met andere woorden, het creëren van gezelligheid. Maar een comfortabel leven zonder warmte zal niet werken, daarom wordt de keuze van thermische isolatiematerialen zeer zorgvuldig behandeld. Steeds vaker gebruiken klanten Penoplex-producten om de warmte in hun huizen te bewaren.

Materiële functies

Onterecht uitgevoerde isolatie draagt ​​bij aan het bevriezen van muren, de vernietiging van de gevel, het binnentreden van ziekteverwekkers, schimmels en schimmels. En alleen het verlies van warmte (tot 45%) als gevolg van slechte isolatie van de muren, vloer, dak zal niemand behagen.Dit betekent dat de levensduur van het gebouw, zijn betrouwbaarheid en uiterlijk en het microklimaat van het interieur grotendeels afhankelijk zijn van de keuze van geschikte materialen.

Voordat een bedrijf in St. Petersburg verscheen dat begon met de productie van polystyreenschuimplaten, moesten Russische ontwikkelaars warmte-isolatiematerialen van buitenlandse fabrikanten gebruiken. Dit verhoogde de bouwkosten aanzienlijk. De eerste productielijn in Rusland voor de productie van penoplex werd 19 jaar geleden in de stad Kirishi gelanceerden er werd meteen veel vraag naar zijn producten, omdat de prijs bij een vergelijkbare kwaliteit met buitenlandse merken daalde en de levertijden korter werden. Op veel bouwplaatsen zijn nu oranje borden met een merk te zien.

Meteen moet worden opgemerkt dat zowel het materiaal als het bedrijf correct Penoplex worden genoemd. Maar aangezien de geluidscombinatie met "e" ongemakkelijk is voor de Russische taal, werd de naam van het product - penoplex - overal vastgesteld.

Afhankelijk van het doel, worden vandaag verschillende soorten platen geproduceerd:

 • Penoplex dakbedekking - voor het opwarmen van daken;
 • Stichting Penoplex - voor thermische isolatie van funderingen, vloeren, kelders en kelders;
Stichting Penoplex
Penoplex dakbedekking
 • Penoplex Wall - voor isolatie van buitenmuren, interne scheidingswanden, gevels;
 • Penoplex (universeel) - voor thermische isolatie van alle structurele elementen van huizen en appartementen, inclusief loggia's en balkons.

Penoplex 35 is de voorloper van twee reeksen materialen: Penoplex Roofing en Penoplex Foundation. De eerste is minder brandbaar als gevolg van de introductie van de vlamvertrager met het door de fabrikant gepatenteerde additief.

Penoplex (universeel)
Penoplex Wall

structuur

Penoplex wordt geproduceerd door schuim te extruderen. Milieuvriendelijk CO2-reagens wordt momenteel gebruikt voor dit proces, grondstoffen zijn ook veilig. Het bevat geen formaldehyde en andere schadelijke stoffen, bevat geen stof en fijne vezels. Als een resultaat van extrusie wordt een cellulaire structuur van geschuimd polystyreen gecreëerd, dat wil zeggen, het materiaal bestaat uit kleine bellen, maar het blijkt uniform en duurzaam te zijn.

Technische eigenschappen

Penoplex 35 kreeg zijn naam omdat de gemiddelde dichtheid 28-35 kg / m3 is.De belangrijkste indicator van thermische isolatiematerialen is thermische geleidbaarheid. Deze waarde voor geëxtrudeerd polystyreenschuim is extreem laag - 0,028-0,032 W / m * K. Ter vergelijking, de warmteoverdrachtscoëfficiënt van lucht, de laagste van aard, bij 0 graden Celsius is ongeveer 0,0243 W / m * K. Om dit te bereiken, is een laag penoplex 1,5 keer dunner dan een ander warmte-isolatiemateriaal nodig.

Andere technische kenmerken kunnen ook worden toegeschreven aan de verdiensten van dit materiaal:

 • lichtgewicht, penoplex is vrij krachtig - 0,4 MPa;
 • druksterkte - meer dan 20 ton per 1 m2;
 • vorstbestendigheid en hittebestendigheid - weerstaan ​​temperatuurbereik: -50 - +75 graden Celsius;
 • waterabsorptie - 0,4% van het volume per maand, ongeveer 0,1% per dag, bij temperaturen onder het vriespunt, wanneer binnen het dauwpunt geen condensaat wordt gevormd;
 • dampdoorlaatbaarheid - 0,007-0,008 mg / m * h * Pa;
 • extra isolatie - tot 41 dB.

Standaardafmetingen van de platen: lengte - 1200 mm, breedte - 600 mm, dikte - 20 - 100 mm.

Voors en tegens

Alle vermelde parameters zijn even relevant voor Penoplex Foundation en Penoplex Roofing-materialen. Ze verschillen in kwaliteit zoals ontvlambaarheid. De conformiteitscertificaten geven vaak de klassen G2 en G1 aan.Zoals de praktijk laat zien, zou het juister zijn om de Penoplex Foundation toe te wijzen aan de G4-groep, Penoplex Roofing - aan de G3. Maar dit is voldoende om dergelijke platen als brandwerend materiaal te beschouwen.

Speciale additieven, vlamvertragers, voorkomen de ontwikkeling van het verbrandingsproces en de verspreiding van de vlam. Het materiaal voldoet aan de brandveiligheidsnormen GOST 30244-94.

dak
de stichting

Volgens ST SEV 2437-80 verwijst penoplex naar warmte-isolatoren die bij het branden geen vlam verspreiden, maar die moeilijk te verbranden zijn, maar met een hoge rookontwikkeling. Dit is een van de weinige nadelen. Hoewel rook niet giftig is. Tijdens de verbranding komen voornamelijk kooldioxide en koolmonoxide vrij. Dat is een smeulende penoplex is niet gevaarlijker dan een brandende boom.

Naast de beschreven voordelen, is het noodzakelijk om de weerstand te vermelden van materialen van dit merk tegen rotten en de vorming van schimmel, onaantrekkelijkheid voor knaagdieren. Een andere belangrijke kwaliteit is het vermogen om verschillende cycli van bevriezen en ontdooien te weerstaan, terwijl de eigenschappen en, nog belangrijker, de isolerende eigenschappen behouden blijven. Dankzij deze functies kan Penoplex 35 al meer dan 50 jaar effectief worden gebruikt.

Omdat de warmte-isolatie de warmte in het huis vasthoudt, is vocht niet naar buiten doorlaten, dan zal de luchtuitwisseling moeilijk zijn, dus zorg voor goede ventilatie. De nadelen kunnen ook worden toegeschreven aan een vrij hoge prijs. Maar bij het kiezen van een andere, goedkopere verwarmer, bijvoorbeeld een gewatteerde verwarmer, moet er rekening mee worden gehouden dat een dergelijk materiaal gemakkelijk vocht absorbeert, vaak krimpt, koude gebieden vormt, minder duurzaam is en reparatie wellicht snel nodig zal zijn. Daarom kan het uiteindelijk blijken dat zo'n "zuinige" klant ook te veel betaalt.

Toepassingsgebied

Merknamen spreken voor zich. "Penoplex Foundation" kan worden gebruikt voor thermische isolatie van de vloer, verticale isolatie van de fundering, evenals onder de zool, begane grond, kelders, het leggen van tuinpaden. Dakplaten worden gebruikt op daken van elke configuratie, inclusief inversiedaken, waarop de lagen van de "cake" in omgekeerde volgorde worden gestapeld. In dit geval zet penoplex een waterdichte laag op.

In wegenbouw, met het verwarmen van magazijnen, hangars, industriële faciliteiten gebruikt meer dichte "Penopleks 45".

Vanwege de vochtbestendigheid hebben de platen geen extra externe dampremmende laag nodig. De behoefte aan een isolerende laag van binnenuit ontstaat wanneer scheidingswanden worden gemaakt van materiaal met een hogere damppermeabiliteit, bijvoorbeeld cellenbeton (0,11-0,26 mg / m * h * Pa). Een dampscherm aan de zijkant van de kamer kan dienen als polyethyleen en vloeibaar glas.

Installatie tips

Tijdens het opwarmen worden de vloerlagen in de volgende volgorde gestapeld:

 • laag, egalisatie van het oppervlak, bijvoorbeeld steenslag met zand;
 • Penoplex Foundation-platen;
 • dampschermmateriaal;
puin met zand
Stichting Penoplex
dampscherm
 • dekvloer;
 • hechtmiddelsamenstelling;
 • coating, buitenafwerking.

Wanneer een warme vloer wordt gelegd, zal de dikte van de structuur aanzienlijk minder zijn dan bij gebruik van een andere thermische isolator. En een belangrijke factor is energiebesparing.

vergiet
kleefstof samenstelling
decoratie

Bij het opwarmen van het dak is ook geen externe dampremmende laag nodig en de binnenste is onder de penoplex geplaatst.

Op een hellend dak worden platen op een gestapelde manier gestapeld om de dakspanten te verbergen. Beveiligd met lamellen met spijkers. Opgemerkt moet worden dat het dak van penoplex aan de randen een L-vormige rand heeft, die het mogelijk maakt om de vellen strak samen te voegen, om gaten en openingen te vermijden.

Meer over de verticale weersbestendigheid.

 • Om een ​​goede pasvorm van thermische isolatieplaten op het oppervlak van de fundering te bereiken, moet deze worden voorbereid. Alles moet grondig worden gereinigd van oude coatings, indien aanwezig. Verf, vernis wordt verwijderd met oplosmiddelen of mechanisch met gereedschap.
 • Om de mogelijkheid van schimmel en schimmel te elimineren, kunt u het oppervlak behandelen met een bacteriedodende of fungicide samenstelling. Bestaande zoutafzettingen worden mechanisch gereinigd.
 • De afbuigingshoek op de fundering wordt aangepast met behulp van een loodlijn of -niveau. Nu moet het oppervlak worden genivelleerd. Dit kan worden gedaan met geschikte pleister. Na droging, geprimed met een afwerkmiddel. Een dergelijke verwerking zal geen significant effect hebben op de eigenschappen van de thermische isolator, het zal alleen de hechting verbeteren.

Er is een andere manier om de pasvorm van de isolatie te verbeteren. Het is mogelijk om platen op bestelling te maken, rekening houdend met de bochten aan het oppervlak. Maak hiervoor een kaart met onregelmatigheden en penoplex maak een bepaalde dikte op specifieke plaatsen.

Metalen elementen moeten worden gecoat met antiroestverfverbindingen.Als u pleisterwerk uitvoert, kan verder werk ongeveer een maand beginnen. Platen worden op lijm bevestigd en bovendien met deuvels bevestigd. Volgende - een beschermende laag of metalen gaas voor gips en buitenafwerking.

Het installatieproces is eenvoudig. Borden "Penopleks 35" vanwege de kracht en het gemak van eenvoudig te gebruiken. Ze brokkelen niet af, ze kunnen worden gesneden met een eenvoudig mes. Het vereist geen maskers en andere beschermende uitrusting.

Er kan worden geconcludeerd dat Penoplex een universeel, energie-efficiënt thermisch isolatiemateriaal is dat op betrouwbare wijze de warmte van uw huis behoudt.

Leer hoe je de dichtheid van het schuim kunt bepalen, leer van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer