Izospan C: eigenschappen en doel

 Izospan C: eigenschappen en doel

Izospan C is algemeen bekend als een materiaal voor constructie en voor het creëren van betrouwbare hydro- en dampisolerende lagen. Het is gemaakt van 100% polypropyleen, is een gelamineerd materiaal met een bijzonder hoge dichtheid. Het toepassingsgebied van dit materiaal is vrij breed, dus het is noodzakelijk om de instructie van Izospan C nauwkeuriger en gedetailleerder te bestuderen in situaties van verschillende complexiteit.

Thermische materialen

Het isolatieproces vereist de bescherming van het isolatiemateriaal tegen vocht. Voor het waterdicht maken van isolatiematerialen gebruikt in verschillende moderne materialenmet een hoge dampscherm en waterdichtingseigenschappen. Dergelijke hoogwaardige materialen voor waterdicht makende werken omvatten Izospan. Een van de variëteiten is Izospan C, gebruikt voor waterdichtheid bij het isoleren van muren, dak, plafond en andere delen van het huis. De film Izospan is gemaakt van een polypropyleen doek.

Naast de waterdichtingsfilm Izospan C worden ook andere soorten folies geproduceerd die niet alleen waterdichtingseigenschappen hebben, maar ook de functie vervullen van een warmte-isolator. Sommige soorten dampbeschermingsfolie Izospan zijn geschikt voor isolatie van het interieur. Voor de installatie van Izospan S-film worden speciale kleefbanden gebruikt, die dampdichte verbindingen tussen filmbanen creëren.

Naast de materialen Izospan, voor het isoleren van verpakkingen als een waterafdichting van buitenaf, vooral in een zeer vochtige omgeving, worden de films uit de Stroisol-serie gebruikt, bijvoorbeeld, heeft meerlagige Stroisol een extra warmte-isolatielaag.

Speciale functies

Isospan C onderscheidt zich door zijn tweelaagse structuur.Aan de ene kant is het perfect glad en aan de andere kant wordt het weergegeven door een ruw oppervlak om condensatordruppels te voorkomen. Izospan C wordt gebruikt als dampscherm om de isolatie en andere elementen te beschermen tegen overmatige dampverzadiging van de vloeistof in de ruimte, verwarmde hellende daken en plafonds. Het wordt ook gebruikt bij de constructie van platte daken als dampscherm. Wanneer cementdekvloeren worden gebruikt, wordt Izospan S gebruikt als een waterdichtingslaag bij het leggen van vloeren op beton, grond en andere vochtdoorlatende substraten, bij het creëren van kelderverdiepingen en in natte ruimtes.

Voor- en nadelen

Materiaal Izospan C wordt gebruikt om de isolatie van industriële of residentiële gebouwen te beschermen, en de hoogte doet er niet toe. Het kan worden gebruikt voor de bescherming tegen vocht van verschillende soorten isolatie, zoals minerale wol, industrieel polystyreen, verschillende polyurethaanschuim.

De voordelen van het materiaal zijn als volgt:

 • sterkte;
 • betrouwbaarheid - zelfs na installatie is het gegarandeerd uitdrogen;
 • universaliteit - beschermt eventuele isolatie;
 • milieuveiligheid van het materiaal, omdat het geen chemie afgeeft;
 • eenvoudige installatie;
 • bestand tegen hoge temperaturen, geschikt voor gebruik in baden en sauna's.

Door zijn structuur voorkomt Isospan C dat condensaat de wanden en isolatie binnendringt en de structuur beschermt tegen schimmel en schimmels. Een van de tekortkomingen kan worden geïdentificeerd vrij tastbare kosten Izospan S. Maar nog steeds vermeldenswaard dat de uitstekende kwaliteit de moeite waard is.

instrumenten

Het volgende is vereist voor de installatie van Izospan C gereedschappen en materialen die van tevoren moeten worden voorbereid:

 • een dampschermfilm in een hoeveelheid die overeenkomt met het met de rand bedekte oppervlak om de baan te overlappen;
 • nietmachine of platte staven voor het bevestigen van deze film;
 • spijkers en hamer;
 • hoogwaardige montage of gemetalliseerde tape voor de verwerking van alle verbindingen.

montage

Installatie van Isospan C is de moeite waard om te doen, zich houden aan de instructies van experts.

 • In schuine daken kan het materiaal direct op de houten kap en op de metalen omhulling worden gemonteerd. De installatie kan beginnen zonder voorafgaande voorbereiding.Het is noodzakelijk om de bovenste rijen van het materiaal op de onderkant te leggen met een overlap van minimaal 15 centimeter. Als de nieuwe laag horizontaal wordt geplaatst als een voortzetting van de vorige, moet de overlap minstens 20 centimeter zijn. Voordat u de vellen van Isospan C gaat lijmen, moet u aandacht besteden aan de dichtheid van de voegen rechtstreeks met het dak.
 • Type C-gemarkeerde Izospan kan worden gebruikt voor geïsoleerde daken, ongeacht het materiaal van de coating. De installatie van het membraan gebeurt net binnen de structuur en moet zo dicht mogelijk bij de verwarming passen. Tussen andere materialen en Izospan C moet er een opening zijn voor ventilatie van minimaal 4 centimeter. In ruimtes met hoge luchtvochtigheid is het het beste om deze opening een paar centimeter groter te maken.
 • Op het plafond van de zolder is Iszospan C op de kachel boven op de kachel aangebracht. Installatie wordt aanbevolen om houten rails of andere bevestigingselementen te gebruiken. Als de isolatie is gemaakt van klei of minerale wol, moet een andere laag Izospan C-dampschermfolie rechtstreeks op de ruwe vloer worden aangebracht.

Geïsoleerd dak

De panelen van dit materiaal moeten altijd precies op de platen van de coating zelf worden gelegd en ook alleen op de lat. Het is uiterst belangrijk om te weten dat de gladde kant van dit materiaal noodzakelijkerwijs alleen naar buiten moet "kijken". De installatie zelf begint alleen onderaan. Opgemerkt moet worden dat de bovenste rijen alleen met "overlapping" overlappen met de onderste rijen, wat meer dan 15 cm zou moeten zijn.

Als het canvas zelf onafhankelijk is aangebracht als voortzetting van de vorige laag, dan moet de "overlapping" noodzakelijkerwijs meer dan 20 cm zijn.

De zoldervloer installeren

Bij gebruik als een basislaag van dampremmende laag, wordt dit materiaal netjes op de isolatie geplaatst. Dit moet met de zachte kant naar beneden worden gedaan. De richting mag alleen via de hoofdgidsen zijn. De houder is direct gemaakt met houten palen, die vandaag vrij te koop zijn in elke bouwmarkt.

Als er claydite of gewone minerale wol wordt gebruikt, betekent dit dat u Izospan C eerst op de ondervloer moet plaatsen, wat noodzakelijkerwijs zijn gladde zijde is. Daarna kunt u isolatie aanbrengen en de hoofdlaag van Izospan toevoegen.

dak

Izospan C wordt gebruikt om een ​​dampremmende laag te creëren, ongeacht het dakbedekkingsmateriaal. Het beschermt de isolatie tegen vocht en is gemonteerd in de structuur. Het materiaal moet zo dicht mogelijk bij de hoofdisolatielaag liggen. Bij het zelf installeren van alle afwerkingsmaterialen tussen hen en Izospan S moet er zeker een voldoende afstand van minimaal 4 cm zijn, dit is de zogenaamde ventilatiekloof. Het is belangrijk om aan deze eis te voldoen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Betonnen vloer

De installatie wordt uitgevoerd op het betonoppervlak met de gladde zijde naar beneden. Hierboven staat een gelijkspel, dat wordt gebruikt voor uitlijning. Voor een hoogwaardige uitlijning van elk oppervlak van de vloerbedekking boven Isospan C, is het wenselijk om een ​​cementdekvloer van een kleine afmeting te maken. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de technische kenmerken van dit materiaal.

Aanbevelingen voor gebruik

Bij het werken met Izospan C moet zich houden aan verschillende aanbevelingen van experts.

 • De kwaliteit van de isolatie hangt af van de betrouwbaarheid van de verbindingen tussen de materialen. Dit probleem moet meer aandacht krijgen. Om ze betrouwbaar af te dichten, wordt de tape Izospan FL vaak gebruikt.De verbindingspunten van het materiaal en de elementen van de bouwconstructie zijn bedekt met een tape Izospan SL. Als er geen dergelijke tape is, moet u een ander materiaal gebruiken, na overleg met een bouwspecialist. Na het voltooien van het vereiste werkpakket, zal het bijna onmogelijk zijn om op zijn minst iets te repareren, omdat deze voegen van materialen zich binnenin zullen bevinden.
 • Voor het fixeren van het materiaal worden meestal gegalvaniseerde spijkers of een bouwnietmachine gebruikt. De keuze is altijd aan jou.
 • Als de toplaag bekleed is, wordt Izospan C bevestigd met verticale houten latten. Het is raadzaam om ze te behandelen met antiseptische oplossingen. Als de afwerking uit gewone gipsplaat bestaat, worden gegalvaniseerde profielen gebruikt. Ze moeten van tevoren worden voorbereid.
 • Houd bij het installeren van Isospan C altijd de gladde zijde van het isolatiemateriaal, indien gebruikt. Dit is een zeer belangrijke regel.

beoordelingen

   Hydrobescherming Izospan S heeft over het algemeen positieve beoordelingen. Veel kopers merken op dat deze film qua uiterlijk niet wordt gekenmerkt door expressiviteit, en ook dat deze niet voor een betaalbare prijs kan worden gekocht.Maar de eerste mening is meestal verkeerd. En als je de voordelen van het materiaal overweegt, veranderen veel mensen hun mening over de film in een positieve richting.

   Dit materiaal beschermt vele constructies perfect tegen vochtdamp en gaat perfect om met de rol van isolatie. Het kan zowel voor het dak als voor de vloer worden gebruikt. Het verschilt qua betrouwbaarheid, duurzaamheid en uitstekende kwaliteit. Dit maakt het universeel voor gebruikers, vooral voor professionele bouwers. Opgemerkt moet worden dat deze methode van waterdichting keukenmeubilair beschermt tegen schadelijke factoren.

   Zie de volgende video voor informatie over het gebruik van Izospan C.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer