Kas "Kapelka": kenmerken en installatie

De winter eindigt. Binnenkort zullen de bewoners van de zomer beginnen met het verbouwen van jonge groenten, eerste groenten, bloemen. De kas "Kapelka" kan hen daarbij helpen, waarvan de kenmerken en kenmerken in ons artikel zullen worden besproken.

Speciale functies

"Droplet" - dit is een echte tuin onder het dak van polycarbonaat met een ongewone omtrek. Deze kas kreeg zijn naam voor het prachtige ontwerp - lancet. Dankzij deze configuratie blijft de sneeuw achter op de structuur, maar rolt deze naar beneden. De druk van de sneeuw valt niet op het dak, maar op de verticale steunen. Deze vorm van constructie is zeer relevant, vooral in die regio's waar het vaak en overvloedig sneeuw valt.

Selectie van hoogwaardige kassen - verantwoord ondernemenzorgvuldige aandacht vereisen.Onbelangrijke veranderingen in het ontwerp kunnen leiden tot problemen bij thermische isolatie en mogelijk niet tot de beste consequenties.

"Droplet" - een geweldige kas, die overeenkomt met GOST en is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Het verbeterde model brengt eenvoudig verschillende natuurlijke fenomenen over: regen, sneeuw, sterke wind. Het ontwerp is gemaakt rekening houdend met de eigenaardigheden van de winterperiode - sneeuwval, sneeuwstormen, enz. Met deze vorm van kas stromen condensaatdruppels langs de muur, waardoor hun contact met groenten wordt geëlimineerd.

De gebruiksperiode van de kas is meer dan 10 jaar.

Eigenschappen en keuze uit polycarbonaat

Bekijk om te beginnen de belangrijkste verschillen tussen kassen en kassen om de keuze van het gewenste product nauwkeuriger te bepalen.

Greenhouse - een klein gebouw met een hoogte van ongeveer 1,5 meter, wordt niet gekenmerkt door speciale betrouwbaarheid, wordt gedaan voor een korte periode van het lenteseizoen. Vanwege de kleine hoogte is het moeilijk om erin te werken. Bekledingsmateriaal - plastic folie die de kas bedekt en dienovereenkomstig voor volgend jaar moet worden vervangen.

De kas is een stationaire constructie, deze is niet voor één seizoen geïnstalleerd.De hoogte van de kas is 2,4 meter, waardoor werken mogelijk is zonder de volledige hoogte te buigen. Het is gemaakt van polycarbonaat, mits correct gebruikt, kan het worden gebruikt voor maximaal 15 jaar.

De kas "Kapelka" is bedekt met cellulair polycarbonaat. Dit materiaal wordt gekenmerkt door hoge sterkte en betrouwbaarheid. duurzaamheid. Uitstekende vochtretentie en houdt de warmte vast.

De duur van de kas dankzij het kenmerk van het frame en de eigenschappen van polycarbonaat. Let bij het kiezen van een afdekmateriaal op de eigenschappen ervan, zoals de bescherming tegen ultraviolet licht en de dichtheid. Als de materiaalfabrikant garant staat voor kwaliteitsbescherming gedurende minimaal 10 jaar, betekent dit dat het polycarbonaat aan beide zijden is beschermd. Producten met een beschermende laag aan de ene kant vervagen en verliezen hun kwaliteit in het derde jaar van gebruik. Het product maakt geen sneeuwblokkades en stort snel in.

Polycarbonaat kan verschillende diktes en dichtheden hebben. Hoe dunner het vel, des te lager de stijfheid en sterkte van polycarbonaat en natuurlijk de weerstand tegen impact, sneeuw, wind.

afmeting

Typische maten van de kas "Droplet":

 • breedte - 2,4 m en 2,97 m;
 • hoogte - 2 m 40 cm;
 • lengte - 4 m, 6 m, 8 m en meer (grootte, veelvoud van 2 m);

Het frame is gemaakt van gegalvaniseerd pijp, de klasse van zink depositie 139-179 micron, is niet gevoelig voor corrosie, het hoeft niet te worden geschilderd tijdens het gebruik. De kas is bedekt met platen van cellulair polycarbonaat met een dikte van 4 tot 6 mm, afhankelijk van het klimaat in de regio.

De ongewone vorm van de kas, de vierkante gegalvaniseerde buis van 25x25 mm en de bogen met intervallen van 65 centimeter helpen de structuur de moeilijkste weersomstandigheden te weerstaan. De opening en geleiders zijn gemaakt van gegalvaniseerd pijp 20x20 mm, metalen dikte 2 mm.

Het ontwerp biedt 2 deuren en 2 ventilatieopeningen op de eindvlakken.

Hoe een betrouwbare kas te plaatsen?

Zorg ervoor dat u nuttige aanbevelingen gebruikt.

 • Selecteer voor de installatie de plaats waar de kas zal worden geplaatst. Het moet op een open plek zijn die vrij is van de zon. Het wordt niet aanbevolen om de constructie te lokaliseren waar waterafvoer mogelijk is, sneeuw uit naburige gebouwen en gebouwen. Er moet een verlaten terrein van minstens één meter rond zijn om in de winter sneeuw te laten vallen.
 • Bij het samenstellen van de kas mag geen oppervlakkige schade worden toegebracht die tot vervorming van het frame zou kunnen leiden.
 • De constructie kan onmiddellijk worden geassembleerd in het aangewezen gebied, het skelet wordt 25 centimeter in de grond gelegd. Een andere optie is om een ​​solide basis te maken: markeer het gebied, verwijder de bovenste laag aarde, comprimeer de grond, leg dan een geofiber en vul de put met zand en grind.
 • De basis onder de kas kan worden gemaakt van staven van 100 x 100 mm, geïmpregneerd met een oplossing tegen verval, die passen als een frame. Voor een meer solide basis kunt u beton gieten met bekisting.
 • De montage van de kas vindt zonder bijzondere moeilijkheden plaats. De fabrieksversie van het model is vergelijkbaar met de kinderontwerper, alleen voor volwassenen. Alle onderdelen en hulplijnen vallen duidelijk in hun groeven.
 • Met behulp van schroeven en bevestigingsbouten die in een set naar de kas worden verkocht, worden alle bogen en elementen van het eindgedeelte, uitgerust met een deuropening, bevestigd.
 • Vervolgens worden aanvullende elementen met een vensterblad geassembleerd, die vervolgens op de hoofdfundering worden geplaatst en erop worden bevestigd. De volgende stap in de installatie is de installatie van het eindelement, waarna de onderdelen op de basis en onderling worden bevestigd.
 • Door de stap tussen de metalen bogen te verkleinen, kunt u de sterkte en betrouwbaarheid van de constructie vergroten.
 • Met behulp van versterkte verbindingselementen die de bogen van twee kanten bedekken, wordt polycarbonaat verbonden met het frame van de kas met behulp van zelftappende schroeven met hittebestendige ringen. Door de geleiders in de kas (stringers) blijkt het een betrouwbaar ontwerp te zijn.
 • Polycarbonaatplaten worden gestapeld in een vlak loodrecht op het frame. Plaatbuigen wordt uitgevoerd over baleinen.

De montage moet strikt volgens de instructies van de installatie gebeuren.

De voordelen van ontwerp en beoordelingen

Kas "Kapelka" - een modern ontwerp voor de teelt van vroege groenten en kruiden. Ze ziet er goed uit, is sterk, betrouwbaar en ziet er heel ongewoon uit. De fabrikant van de TM Orange-modellen vervaardigt dit product al meer dan 15 jaar van polycarbonaat en gegalvaniseerd staal. De structuur "Droplet" behoort tot de categorie van superbetrouwbare structuren. Deze kas is sterker dan de gebogen, dankzij het frame en de metalen profielen waaruit het is gemaakt.

De voordelen van de kas.

 • Garantieperiode van meer dan 5 jaar, dankzij het versterkte frame.
 • De vierkante gegalvaniseerde buis waarvan het frame wordt uitgevoerd, is niet onderhevig aan corrosie.
 • Door de binnenruimte kunt u comfortabel in de tuin werken.
 • Indien gewenst, kunt u de grootte van het gebouw in de lengterichting vergroten. Items die nodig zijn voor de montage, zijn aanwezig in het productpakket.
 • De druppelvormige vorm van de kas houdt de sneeuwbedekking niet vast, het dak van sneeuw hoeft niet te worden schoongemaakt.
 • De aanwezigheid van luchtroosters, deuren zorgt voor een speciale atmosfeer en helpt bij het vormen van het juiste microklimaat voor tuingewassen.
 • Polycarbonaat heeft UV-bescherming, het heeft een groot effect op planten in de kas. Alle ruimte erin krijgt de nodige hoeveelheid licht en warmte.
 • Sterk, solide frame is bestand tegen zware belastingen. De bevestiging van de bogen op de kas gebeurt met versterkte metalen elementen.

Druppelvormige kassen zijn populair geworden bij tuinders. en ontvang uitzonderlijk gunstige beoordelingen. De voordelen van het product omvatten een snelle en eenvoudige installatie. Kopers merken op de sterkte, duurzaamheid en strakheid van het ontwerp. Vooral blij met de zomerbewoners is het feit dat de kas kan worden opgebouwd.

Vergeet niet te vermelden dat hoogwaardig polycarbonaat bescherming biedt tegen ultraviolette straling, wat een gunstig effect heeft op planten. En de vorm van de kas zelf veroorzaakt alleen maar positieve emoties: het ziet er interessant uit en draagt ​​bij aan het glijden van sneeuw.

Installatie en bediening: tips

De duur van de werking is direct afhankelijk van de kwaliteit van de montage. Overweeg het stapsgewijze schema van de kassassemblage die door de fabrikant wordt gegeven.

 • Het monteren van deuren en ventilatieopeningen. De rechter en linker deurstijlen zijn verbonden door vier dwarsverbindingen met een schroefverbinding M4x30. Gordijn horizontale en verticale profielen zijn onderling verbonden door middel van een soortgelijke bevestiging.
 • Montage van het fronton van de kas. Twee boogzijprofielen zijn verbonden met een hoekstrop en schroeven. Bevestig het bovenste horizontale profiel met de M5x30-boutverbinding (de M5-moer bevindt zich in het kasframe).

Voor de juiste installatie van universele connectoren op de aangebrachte markeringen.

 • Over het geveltop cellulair polycarbonaat. Verwijder de beschermende filmlaag van het polycarbonaat, er is een speciale markering aan de buitenkant.We plaatsen polycarbonaat op de broeikasgevel en draaien het op verschillende plaatsen met 4.2x19 zelftappende schroeven. Met een bouwmes wordt polycarbonaat netjes bijgesneden langs de buitenste straal van de boog. Evenzo verzamelen we de tweede gevel van het kasframe.
 • Een kastunnel bouwen. Bevestig de beugelprofielen aan de universele connectoren op de gevel met behulp van de M5x30-boutverbinding (de M5-moer bevindt zich aan de binnenkant van het kasframe).

Voor een betere versterking door de verhoogde belasting bij sneeuwval, worden de twee horizontale geleiders van boven naar beneden over de gehele lengte van de kas verplaatst.

Nog een paar aanbevelingen en tips.

 • De stabiliteit van de kas wordt vergroot door de steek van de metalen bogen te verminderen.
 • Na het verzamelen van het frame kassen knip het polycarbonaat uit, na zorgvuldige metingen. Vergeet niet dat dit materiaal tijdens het koelen krimpt en uitzet bij verhitting. Met het oog hierop worden polycarbonaatplaten overlapt en gefixeerd met schroeven met een rubberen pakking.

Gebruikstips.

 • na het samenstellen van de kas, was het met water of wasmiddel met een spons of een zachte doek;
 • u dient geen harde stoffen of borstels te gebruiken bij het reinigen van polycarbonaat, omdat u de UV-bescherming kunt schenden en het materiaal uit elkaar valt;
 • tijdens bedrijf, vanwege sterke wind, oscillerende bewegingen van de kas optreden, dus controleer de dichtheid van de verbindingen van tijd tot tijd, draai de moeren en bouten;
 • als de polymeercoating van het frame was gebroken, is het noodzakelijk om het te reinigen en te schilderen voor buitenwerk;

Bij gebruik van de structuur in de winter, is het noodzakelijk om de openingen tussen het polycarbonaat en het frame af te dichten met een rubberen afdichting of siliconenkit.

Een videotutorial over de montage, installatie en installatie van de kas "Droplet" wacht in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer