Beglazing van wintertuinen

Wintertuin - dit is eigenlijk dezelfde kas, alleen de eerste optie is ontworpen voor recreatie en de tweede - voor de teelt van groen. In het koude seizoen verandert de wintertuin in een echt centrum van het huis en wordt het een favoriete ontmoetingsplaats voor familieleden en vrienden. In ons land, vanwege de eigenaardigheden van het klimaat, werden dergelijke gebouwen nog niet zo lang geleden populair. En de sleutelrol in de organisatie van dit type ruimte wordt natuurlijk gespeeld door het beglazingssysteem.

Speciale functies

De beglazing aan de voorzijde draagt ​​op zich niet alleen een esthetisch component, maar ook behoorlijk functioneel. Immers, wie wil er niet ontspannen in de winter in een groene "oase", waar het licht en warm is en uitkijkt over het prachtige sneeuwlandschap? Bijzonder indrukwekkend in dit geval zal panoramische ramen met groot formaat jumbo-glas.Het is beter om de deuren te laten glijden, waardoor het in de zomer mogelijk wordt om het effect van eenheid met de natuur te creëren. En om de tuin te beschermen tegen de hitte en de zon, kunt u zonwering gebruiken.

Ook moderne wintertuinen kunnen worden uitgerust met innovatieve systemen zoals automatische verwarming van het dak, behoud van het binnenklimaat, zelfregulerend ventilatiesysteem en getinte ramen met dubbele beglazing.

Als u wilt, kunt u een frameloze beglazing kiezen, maar tegelijkertijd wordt de hitte slechter gehouden.

materialen

Overweeg de basismaterialen die worden gebruikt om geglazuurde wintertuinen te maken.

aluminium

Volgens statistieken gebruikt 80% van de klanten aluminiumprofielen bij het beglazen van een wintertuin - het is goedkoop en tegelijkertijd van zeer hoge kwaliteit en duurzaam, dus u hoeft muren niet te verstevigen en een frame te bouwen.

Dit profiel heeft veel voordelen:

  • bouwgemak;
  • redelijke prijs;
  • bespaart warmte;
  • ziet er prachtig uit;
  • zo veel mogelijk passeert een lichtstroom;
  • duurzaam;
  • brandwerende;
  • is bestand tegen vandalisme.

Aluminium voert helaas warmte, dus gebruik in de omstandigheden van het Russische klimaat speciale profielen met een warmte-isolerend inzetstuk.Productiebedrijven beloven dat het aluminium raamprofiel u ongeveer 70-80 jaar trouw zal dienen, terwijl de assemblage slechts een dag wordt uitgevoerd en indien nodig, aluminium frames gemakkelijk met uw eigen handen kunnen worden gedemonteerd en naar een andere plaats kunnen worden verplaatst.

Gebruik PVC-profiel en houten kozijnen

Minder populair, maar ook gebruikt in de beglazing van de wintertuin is PVC-profiel en houten kozijnen. Het voordeel van kunststofbeglazing is dat dergelijke ramen perfect warmte vasthouden en geschikt zijn voor zowel eenkamer- als tweekamerig glas. Maar dit type beglazing is niet geschikt voor de panoramische wintertuin. Bovendien kunnen PVC-structuren niet de rol van een volwaardig kader vervullen, dus u moet een stalen "skelet" voor het dak gebruiken.

De meest milieuvriendelijke en veilige optie voor de gezondheid, natuurlijk, houten frames. Maar dit is geen goedkoop genot, bovendien hebben ze speciale zorg nodig.

glas

Wat betreft de dubbele beglazing, is een kamer met een speciale coating, die bovendien de warmte binnen in de kamer behoudt, zeer geschikt voor de wintertuin.

Experts raden het gebruik van dubbele beglazing niet aan vanwege het gewicht van de constructie, omdat de glaspartij van de wintertuin groot genoeg is en het beter is om het niet te riskeren.massief glas installeren.

Als beveiliging voor u van het grootste belang is, kunt u gehard glas en antivandalig glas gebruiken. Dit betekent dat met een mogelijke impact, het glas niet in scherpe fragmenten zal breken, maar uiteen zal vallen in kleine stompe deeltjes. Dit geldt vooral voor panoramische en dakbeglazing.

Een andere optie: plexiglas als het binnenglas, triplex in plaats van de buitenste en polycarbonaatplaten op het dak. Het enige nadeel van polycarbonaat is dat het licht erger overbrengt, maar dit bemoeit zich helemaal niet met het zijn in de wintertuin.

Onlangs hebben fabrikanten zeer innovatieve materialen voor beglazing van serres aangeboden.Bijvoorbeeld met behulp van glas, waarmee u het verlichtingsniveau in de kamer kunt aanpassen. Maar dit zijn niet-standaard en dure projecten die in de regel beschikbaar zijn voor exclusieve designerinterieurs. Je kunt ook getint glas gebruiken en als het een spiegeleffect heeft, ben je niet zichtbaar van buitenaf.

dak

Het beglazingsproces van de wintertuin zou er simplistisch uitzien als het noodzakelijk was om de ramen alleen rond de omtrek te plaatsen. Maar de echte wintertuin suggereert de aanwezigheid van een glazen dak.Daarom is het de moeite waard zorgvuldig de keuze te overwegen van materiaal voor beglazing, dat bestand is tegen slecht weer en talrijke neerslag in de winter. Bovendien moeten glaselementen bestand zijn tegen het gewicht van een hard dak.

Belangrijk advies - maak de dakhelling minimaal 60 graden, dit zal de sedimenten helpen niet te blijven hangen en creëert daarom geen extra belasting op het glas.

Als u kiest voor dubbele beglazing, moet het binnenglas triplex zijn. (naar analogie van wat zich in auto's bevindt), worden de kansen op verwonding, als het glas is gebroken, tot nul herleid. Voor de beglazing van het dak passen en platen van cellulair polycarbonaat, dat is lichter dan dubbele beglazing en kunt u doen zonder een extra frame. Polycarbonaat is duurzaam en is bestand tegen intense blootstelling aan ultraviolette en infrarode stralen, het kan zowel standaard wit als getint zijn. Houd er rekening mee dat dit materiaal gevoelig is voor temperatuurschommelingen, dus verbind het niet te hard aan de handleidingen.

ventilatie

Ventilatie van de wintertuin biedt luchtaanzuigkanaal en uitlaatkanaal.Voor instroom worden rond de omtrek ramen en ventilatieopeningen gebruikt, en de functie van uitputting wordt uitgevoerd door luiken op het dak. Het totale oppervlak van ramen en luiken bedraagt ​​meestal ongeveer 10% van de beglazing van de wintertuin.

Het is aan te bevelen om niet alleen te worden beperkt tot de zijruiten en raamopeningen, maar ook om vensters met etages te bieden, die een natuurlijke luchtuitwisseling in de tuin mogelijk maken.

Sommige fabrikanten stellen voor om speciale "passieve" ventilatiesystemen te gebruiken.wanneer de kleppen onder het plafond zijn geïnstalleerd, geblazen door de convectiemethode. Evenzo wordt binnenventilatie ongeveer elke 15 minuten uitgevoerd. Een dergelijke ventilatie is vooral handig als je de wintertuin niet elke dag kunt luchten. En in de zomer, op bijzonder warme dagen, kunt u bovendien gebruikmaken van airconditioning, die in het koude seizoen ook zal dienen als een uitstekende service als een wintertuinverwarming.

Als u een wintertuin bij u thuis hebt aangesloten, zult u zeker een beetje dichter bij de natuur komen, de ruimte voor rust verbeteren en de levenskwaliteit van uw huishouden verbeteren. Ondanks het feit dat de glazen gevel er broos uitziet, kan hij niet alleen de grillen van weer en allerlei neerslag weerstaan, maar zelfs een explosiegolf of een aardbeving van gemiddelde omvang.

Een dergelijke sterkte wordt bereikt met behulp van speciale afdichtmiddelen.die glas, metaal en steen veranderen in een enkele monolithische structuur. Daarom het veredelingsproces in de wintertuin zo verantwoord mogelijk benaderen door de beste specialisten uit te nodigen en waar mogelijk innovatieve materialen te gebruiken.

7 foto

Meer informatie over alle nuances die horen bij de wintertuin, kunt u uit de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer