Polypropyleenkas: stap-voor-stap instructies voor het maken

Een serre gemaakt van propyleen buizen is de gemakkelijkste kas voor zelfoprichting. Het ontwerp wordt gepresenteerd in verschillende versies. Om een ​​dergelijke kas met uw eigen handen te bouwen, moet u eenvoudige stap-voor-stap instructies voor de productie volgen.

Speciale functies

Een kas gemaakt van polypropyleen buizen is een interessante oplossing met een beperkt budget en een liefde voor het bouwen van verschillende structuren met uw eigen handen. Aankoop van materialen vereist geen grote financiële uitgaven en de bouw vereist een serieuze voorbereiding.

Alle materialen kunnen worden gekocht bij een gewone ijzerhandel, u zult gewone lijm of schroeven nodig hebben om ze samen te bevestigen.

Om te beginnen is het de moeite waard om stil te staan ​​bij wat de propyleenbuizen zijn en hoe ze verschillen van PVC. In feite is er geen groot verschil tussen deze materialen. En sommige, en andere pijpen zijn van plastic. Het enige verschil is van welk polymeer ze zijn gemaakt - polypropyleen of polyvinylchloride. Dit heeft geen invloed op de operationele eigenschappen van buizen, het enige merkbare verschil zit in de prijs.

Propyleen buizen
PVC-buizen

Polypropyleen buizen hebben een aantal voordelen.

 • Bestand tegen corrosieve processen. Kunststofbuizen zijn niet onderhevig aan rotting of roest, in tegenstelling tot producten van andere materialen.
 • Bedieningsgemak. Pijpen van polypropyleen zijn gemakkelijk te buigen of te snijden. Van hen kun je elk ingewikkeld frame maken. Daarnaast is het ook vrij eenvoudig om profielen aan elkaar te bevestigen en ze in de grond te installeren.
 • Laag gewicht. Polypropyleenbuizen wegen weinig of ze een- of meerlagig zijn. Dit is een garantie dat het gemakkelijk is om het hele frame te verplaatsen, en niet alleen in gedemonteerde vorm.
 • Lange levensduur. Aanvankelijk zijn pijpen gemaakt van polypropyleen ontworpen voor communicatie, met name watertoevoer, zodat ze meer sterkte krijgen.Zonder te worden onderworpen aan dergelijke belastingen, kunnen pijpen 30-50 jaar meegaan.
 • Sterkte. Naast corrosiebestendigheid zijn dergelijke buizen bestand tegen extreme temperaturen. Ze branden niet, openen het vuur in het algemeen, ze zijn niet bang. Bovendien is het frame van de pijpen bestand tegen sterke wind, vooral als u de basis verstevigt. Dus, het materiaal is niet vatbaar voor vervorming onder invloed van verschillende klimatologische factoren.
 • Goedkoopte. Plastic polypropyleen buizen behoren tot het segment van de economie, dus er kan heel weinig geld worden besteed aan de aankoop van dit materiaal.
 • Aantrekkelijk uiterlijk. Het is niet nodig om extra buizen uit propyleen te verwerken. Ze worden onmiddellijk voorzien van een speciale coating, die niet alleen hun sterkte-eigenschappen verbetert, maar ook de grondstof een prachtige glans geeft. Als gevolg hiervan ziet de hele kas op dit frame er fantastisch uit.

Ontwerpopties

Het is mogelijk om een ​​constructie van bijna elke complexiteit uit polypropyleen buizen samen te stellen. Beperkingen worden alleen opgelegd door de mate van bekwaamheid van degene die de structuren uitvoert.

De meest voorkomende vormen van zelfgemaakte kassen zijn:

 • boog;
 • spitsboog;
 • met een aangebouwd dak;
 • met een zadeldak.

Afzonderlijk is het vermeldenswaard dat kassen met een loods dak meestal worden uitgevoerd als een uitbreiding van het huis. Hier is het de bedoeling dat één muur aangrenzend is. Dit bespaart een aanzienlijke hoeveelheid geld op verwarming.

Het meest eenvoudige voor de constructie van een gebogen structuur. Er zijn enkele ontwerpen die in slechts een paar uur kunnen worden geplaatst. Het is echter uitermate belangrijk, uit welk materiaal en hoe gebonden te zijn. De staven vormen tenslotte een sterke druk. Bovendien zal een dergelijke constructie van polypropyleen de winter niet maken. De druk van sneeuw op het dak zal te sterk zijn, en het frame kan gewoon niet staan ​​- instorten.

Gebruik in dit geval de vorm van de lancetboog. Het vertegenwoordigt iets tussen een klassieke boog en dvukhskatny-ontwerpen. Het vereist natuurlijk meer details en vaardigheden, maar het resultaat is boven alle lof. Het duurzame kunststof frame kan niet zoals gewoonlijk 3-4 seizoenen staan, maar alle tien.

Eindelijk, het dvukhskatny "huis voor planten" - dit is een gebruikelijke optie vanwege zijn klassieke vorm.Deze kas past in elk landschap, geschikt voor bijna elk huis. Om het te bouwen, hoeft u geen technisch genie te zijn.

Dit ontwerp is het meest duurzaam, omdat het frame hier wordt versterkt.

Regels van het werk met het materiaal

Eerst moet je de nuances leren van het werken met pijpen van polypropyleen. Alleen dan kunt u doorgaan met hun installatie, de verzameling van het frame, het leggen van het coatingmateriaal. Dus, eerst moet je er rekening mee houden dat het werken met zulke pijpen het beste is bij een temperatuur van + 18-20 graden. Het materiaal krijgt dan maximale kracht en flexibiliteit, het zal niet "krimpen" en het zal gemakkelijker zijn om er de nodige vormen uit te vormen.

Het tweede kenmerk is de noodzaak om armaturen te selecteren voor de diameter van een bestaande buis. Fittingen zijn verbindingselementen. Met hun hulp kunt u optimale starre verbindingen met elkaar bereiken. Om het werk zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het het beste om buizen aan te schaffen die al zijn voorzien van hulpstukken. U kunt dus het risico wegnemen dat de verbindingselementen en -pijpen niet in elkaar passen.

Voor het werken met polypropyleen buizen kan lassen vereist zijn. Velen hebben geen plastic lasapparaat bij de hand. Dan is er een alternatief - het is een gasbrander. Het kan het strijkijzer vervangen dat gewoonlijk wordt gebruikt voor lassen. U moet echter voorzichtig te werk gaan om de leidingen niet teveel te laten smelten. Houd er rekening mee dat lassen alleen wordt gebruikt in gevallen waarin het is gepland om een ​​hoofdstructuur te bouwen uit leidingen, die niet gepland is om te worden herschikt of verwijderd voor de winter. Een voorbeeld hiervan is de aangebouwde serre met een aangebouwd dak.

Gelukkig is het gebruik van specifieke beschermende maatregelen tijdens het werken met polypropyleen niet vereist, omdat het materiaal niet toxisch is.

Het enige ding is dat polijsten kan worden vereist op de plaats van de snede, maar deze regel is niet noodzakelijk om te observeren.

Coating materialen

Het bedekken van kassen van kunststof buizen is een speciaal onderwerp. Het feit is dat het frame, hoewel het relatief duurzaam is, niet bestand is tegen de hevigheid van de materialen die traditioneel worden gebruikt voor beschutting. Plexiglas, ramen met dubbele beglazing en enkele anderen zijn voor hen van belang. Zulke materialen garanderen een hoge bescherming tegen tocht, goede warmte-isolatie zelfs in de winterperiode, volledige toegang tot zonlicht, maar vanwege hun grote gewicht moeten ze worden weggegooid.

Voor materialen die het frame van polypropyleen buizen bedekken, worden bepaalde eisen gesteld.

 • Hoge thermische isolatie-eigenschappen. Dit is vooral belangrijk als de kas het hele jaar door, werkend en in de winter is gepland;
 • Goed vermogen om zonlicht door te geven. Een bijkomend kenmerk van het materiaal kan zijn dat het schadelijke infrarode straling filtert en alleen die stralen doorgeeft die nuttig zijn voor planten;
 • Weerstand tegen atmosferische verschijnselen. Het is belangrijk dat regen, sneeuw of hagel het coatingmateriaal niet kan beschadigen, anders zal de dichtheid in de kas worden verbroken en de warmte naar buiten komen. Zo worden zowel de kas als het gewas onherstelbaar beschadigd;
 • Als de kas het hele jaar door is, moet het afdekmateriaal bestand zijn tegen de sneeuw en niet onder de sneeuwkap scheuren;
 • Weerstand tegen mechanische en windbelastingen is wenselijk. Een windvlaag mag de integriteit van de coating niet beschadigen, evenals kleine mechanische effecten. Sommige materialen zijn bestand tegen zware belastingen, bijvoorbeeld schokken, en scheuren of breken niet tegelijkertijd;
 • Laag gewicht.

  Aldus wordt de bestaande lijst van materialen voor bekleding scherp verminderd, omdat zeer weinig materialen alle genoemde eigenschappen combineren.

  Optimaal voor frames gemaakt van polypropyleen buizen zijn gecoat met polyethyleen film of polycarbonaat platen.

  Polyethyleenfilm

  Polyethyleenfilm is een van de meest populaire materialen voor het coaten van frames gemaakt van polypropyleen buizen. Dit komt door de vele voordelen.

  • Laag gewicht. Allereerst moet je letten op de lichtheid van de filmcoating. Met een voldoende groot oppervlak kan een folie slechts enkele grammen wegen. Dit zorgt ervoor dat het frame een minimale belasting heeft.
  • Lichtdoorlatendheid. De films worden volledig transparant of enigszins saai geproduceerd, maar dit voorkomt niet dat het zonlicht er goed doorheen kan doordringen, waardoor het hele gebied wordt verlicht. U kunt de hoeveelheid licht die de kas binnendringt variëren door eenvoudigweg een film te kiezen met de gewenste mate van verven. Dit stelt je in staat om in deze kassen alle gewassen - en schaduwminnend en lichtminnend te groeien.
  • Weerstand tegen atmosferische verschijnselen. De films reageren niet op veranderingen in omgevingstemperatuur van -50 tot +60 graden. Ze zijn niet bang voor regen, hagel, sneeuw en wind. Maar ze zullen de sneeuwvanger niet houden.
  • Een broeikaseffect creëren. De lucht in de filmkassen is altijd vochtig en warm, zodat de aarde ook niet afkoelt. Hiermee kunt u in dergelijke kassen het meest gunstige microklimaat creëren.
  • Materiële veiligheid. Polyethyleen ontbindt niet en beïnvloedt de bodem niet, waardoor de samenstelling niet verandert. Het geeft ook geen gevaarlijke stoffen af ​​in de lucht. Het blijkt dat de aanwezigheid van polyethyleen de inhoud van de kas niet beïnvloedt.
  • Goedkoopte. De film kan voor een lage prijs worden gekocht of zelfs gratis worden gekocht. Ze kan zelfs al in het huishouden zijn.

   Onder andere heeft het materiaal en de tekortkomingen ervan. De film is slecht bestand tegen mechanische schade. Elke lekke band of slag kan het breken, waardoor het onbruikbaar wordt. Houd er rekening mee dat dergelijke gaten eenvoudig kunnen worden gerepareerd met gewone plakband. De film faalt snel, dunner als gevolg van de constante blootstelling aan de zon. Een dergelijke dekking duurt slechts 2-3 seizoenen.

   polycarbonaat

   Een ander alternatief kasdekmateriaal is polycarbonaat. Het is iets zwaarder dan de film, dus u zult het frame moeten verzegelen door composietversterking en extra steunen te gebruiken.Dit materiaal heeft dergelijke voordelen die meer dan enig ongemak rechtvaardigen.

   • Goede lichttransmissie. Cellulair carbonaat, dat vaak wordt gebruikt voor kassen, is een sterker alternatief voor glas. U kunt kiezen voor volledig transparante materialen, zowel mat als gekleurd.
   • Sterkte. Polycarbonaat is bestand tegen mechanische belasting, of het nu gaat om zware regenval, schokken of lekke banden. Hij buigt ook niet onder het gewicht van sneeuw op het dak. Water en hoge luchtvochtigheid zijn niet bang voor polycarbonaat, omdat het niet onderhevig is aan corrosie of vervorming onder invloed van water.
   • Plasticiteit. Onder voorbehoud van alle regels kunnen polycarbonaatplaten worden gebogen, waardoor ze een gebogen vorm krijgen. Het zal echter niet mogelijk zijn om ingewikkelde structuren te construeren: het materiaal is nog steeds niet zo flexibel.
   • Lange levensduur. Volgens de fabrikanten verliezen polycarbonaatplaten hun eigenschappen niet gedurende 20 jaar dienst.
   • Een interessante blik. Als de broeikas van de film triviaal is en er bijna alles is, scheidt het polycarbonaat de eigenaar van de grijze massa. Kas ziet er netjes en ongewoon uit.

   Net als de film heeft polycarbonaat zijn nadelen. Dit materiaal is bang voor hoge temperaturen. Wanneer het wordt blootgesteld aan open vuur, begint het te smelten en is dit proces niet erg eenvoudig. Ook de prijsfactor speelt een grote rol.

   Polycarbonaatmodellen zijn duurder dan films, maar nog steeds niet genoeg om deze optie onmiddellijk te elimineren.

   Masterclass in constructie

   Het maken van een broeikas van polypropyleen buizen is niet zo moeilijk als het lijkt op het eerste gezicht. Zelfs een tiener die de lessen op school heeft gevolgd, zal dit zelfs aankunnen.

   Voordat u begint, is het noodzakelijk om voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

   • Een serre, zoals elke structuur, moet zorgvuldig worden gepland en ontworpen. Zonder een plan en tekeningen is het niet mogelijk om een ​​echt goede kas te bouwen met de juiste afmetingen en verhoudingen. Het schema kan onafhankelijk, kant-en-klaar of besteld worden gemaakt, maar de laatste optie is niet erg rationeel, omdat een individuele schets meer kost dan de volledige aankoop van materialen.
   Gebogen kas lay-out
   Duplex broeikaseffect
   • Het is noodzakelijk om onmiddellijk alle benodigde materialen en gereedschappen gereed te maken.Hiervoor is een plan opgesteld: het geeft de locatie weer van alle profielen en onderdelen, alle schroeven en schroeven, evenals het bevestigingspunt van het bekledingsmateriaal. Als je dergelijke informatie bij de hand hebt, kun je alles kopen wat je nodig hebt.
   Locatie positie van onderdelen
   Kas details

    De voorbereiding moet grondig zijn. De kwaliteit en snelheid van de kasconstructie in de toekomst hangt af van hoe zorgvuldig het wordt uitgevoerd. Zorgvuldig voorbereidend werk stelt u in staat een serieuzere structuur te ontwerpen, die niet alleen een deur heeft, maar ook ventilatieopeningen voor ventilatie. Ook is nauwgezette studie van details nodig wanneer de kas niet voor seizoensgebruik is, maar voor het hele jaar door de teelt van groenten en bessen. Alleen dan blijken alle nuances aanwezig, inclusief de juiste positie van de kas ten opzichte van de windstreken.

    Serre met ventilatie
    Serre met dakvensters

    lay-out

    In de eerste fase moet u beslissen welke maat de kas zal zijn. Het hangt niet alleen af ​​van de behoeften, maar ook van de grootte van het perceel. Bijvoorbeeld op een oppervlakte van 100 vierkante meter. m, je kunt eenvoudig een grote kas plaatsen, terwijl je voor een klein gebied alleen een mini-kas kunt bouwen.Het is echter de moeite waard te onthouden dat polypropyleenpijpen nog steeds een materiaal zijn dat oorspronkelijk niet bedoeld was voor de bouw, dus maak geen extra grote constructies, bijvoorbeeld 8 m breed en 15 m lang. Voor dergelijke doeleinden is het beter om een ​​minder flexibel materiaal te kiezen.

    Indeling minikassen
    3x5 kasplanning

    De optimale oplossing is een serre met afmetingen van 2,5x4 m en een hoogte van 1,9 tot 2 m. Je zou het hieronder niet moeten doen, omdat het voor een persoon onmogelijk is om zich daar te richten, wat het werken aan het verzorgen van groeiende gewassen aanzienlijk zal bemoeilijken. Dergelijke afmetingen zullen het mogelijk maken om in de kas meerdere bedden van verschillende gewassen te planten.

    Voor de constructie moet u de juiste doorsnede van polypropyleenprofielen kiezen. Hiervoor zijn meerlagige buizen met een diameter van 20-32 mm geschikt, waarvan de inwendige doorsnede 16 mm is.

    De lengte van polypropyleen buizen kan variëren, maar voor de bouw van een kas zijn opties van 2 tot 7 m nodig.

    Broeikas 2,5x4
    Polypropyleen buizen 20-32 mm

    Wat de keuze van de bouwplaats betreft, deze moet aan verschillende eisen voldoen.

    • Geen schaduw Je moet geen kas in de schaduwzone plaatsen, anders moet je de teelt van lichtminnende gewassen verlaten: paprika's, komkommers, tomaten.
    • Het vermogen om vrij de kas in te gaan en te verlaten.Je zou de deur niet moeten hebben zodat hij stevig tegen het bloembed of andere bedden rustte. Noodzaak om een ​​kleine ruimte achter te laten voor het gemak.
    • De site zou niet winderig moeten zijn. Vragen moeten worden gesteld over hoe de wind in uw regio waait en de structuur in overeenstemming met deze richting rangschikken. Dit geldt met name voor kassen met schuine daken.
    Hoe een kas niet te hebben
    Hoe een kas te regelen

    Ontwerp van tekeningen

    De tekening is niet alleen nodig om precies te weten hoe de kas zal worden geplaatst en wat er voor nodig is. Het project is belangrijk voor budgettering, omdat u, door het aantal elementen en hun kosten te kennen, vrij nauwkeurig de prijs kunt bepalen voor de hele zelfgemaakte kas.

    Locatiekaart kan onafhankelijk worden gemaakt, herinnerend tekeningslessen van het schoolleerplan. Om dit proces te vereenvoudigen, zijn er veel programma's over 3D-modellering, waarvan sommige gratis zijn. Sommige kunnen direct online worden gebruikt.

    De eenvoudigste manier is om een ​​kant-en-klare tekening te maken. Op dezelfde plaats wordt in de regel de berekening van onderdelen, verbindende elementen en materialen voor het coaten verschaft.Het is mogelijk om een ​​kas van elke grootte en met elke hoogte te kiezen, inclusief die waarvan het frame versterking door wapening vereist.

    De volgende wordt beschouwd als een tekening van een broeikasfilm van 3,6 m breed, 1,9 m hoog en 10 m lang. Het diagram wordt weergegeven in de volgende afbeelding:

    Zoals kan worden gezien, zal hier de grootste moeilijkheid de compilatie van de lat voor het eindgedeelte zijn, aangezien vele elementen worden overwogen. In de tekening is te zien dat er geen fundering is voorzien voor een dergelijke kas, maar er is een houten dekvloer naar de bodem, die het mogelijk maakt om de structuur beter op de grond te bevestigen.

    Het is vermeldenswaard dat de uiteinden van kassen met een polypropyleen frame ook vaak zijn gemaakt met houten balken, en dit geval is geen uitzondering.

    Voorbereiding van alles wat nodig is

    Eerst moet je de materialen voorbereiden waaruit de kas zal worden gebouwd.

    Deze omvatten:

    • buis met een diameter van 20 mm en een lengte van 10 m;
    • 15 buizen met een diameter van 20 mm en een lengte van 6 m;
    • 34 composietwapening met een diameter van 18 mm en een lengte van 75 cm;
    • polyethyleen hittebestendige film voor broeikassen 6,5 x 15 m (een versterkte versie met een dikte van 0,5-1 mm is ideaal);
    • houtschroeven 35 mm lang;
    • houtschroeven 50 mm lang;
    • armaturen voor het bevestigen van pijpoverlappingen. Speciale plastic banden kunnen worden gebruikt;
    • 28 houten latten 10x20 mm, lengte 3,6 m;
    • 2 planken voor chape met een doorsnede van 100x20 mm, lengte 3,6 m;
    • 2 planken voor chape 100x20 mm, lengte 10 m;
    • Bevestigingsband van 3 m.

    Onderdelen voor het eindframe moeten afzonderlijk worden gekocht. Hier heb je houten latten nodig met een doorsnede van 30x40 cm of 40x50 cm, ze zijn nodig in een bepaalde hoeveelheid en een bepaalde lengte:

    Lengte, cm

    Hoeveelheid, stukken

    45

    2

    60

    4

    123

    2

    140

    2

    170

    2

    360

    2

    30x40 cm
    40x50 cm

    Ook hier zijn schroeven nodig voor houtlengte 50 mm.

    Het werk heeft de volgende hulpmiddelen nodig:

    • een ijzerzaag voor het zagen van polypropyleen buizen;
    • schroevendraaier, om de procedure van bevestigingsonderdelen te vergemakkelijken;
    • metaalschaar voor het werken met kleine onderdelen;
    • Bulgaars voor het snijden van grote delen;
    • een hamer voor het hameren in wapening en het egaliseren van de stropdas;
    • montagetape en gebouwniveau voor het meten en uitlijnen van het frame met de horizon;
    • markering voor het markeren van de details.

    Scharnieren en fittingen voor het bovenstaande frame zijn niet nodig.

    We maken een kas

    De stapsgewijze instructie voor de productie van de kas van het bovenstaande monster omvat verschillende basisstappen.

    • Het gebied onder de kas wordt genivelleerd, de markering wordt gemaakt. Hiervoor wordt de versterking in de hoeken van de toekomstige structuur tot een diepte van 40 cm gereden. De hoeken worden gecontroleerd op niveau.
    • Bevestigde stropdas van de planken op het anker. De rechthoek wordt gecontroleerd op gelijkmatigheid met behulp van een koord dat langs diagonalen wordt getrokken. Als ze gelijk zijn, dan is alles in orde.
    • Aan de lange zijden van de buitenkant van de dekvloer worden verstevigingsstukken gehamerd in stappen van 75 cm. Het moet 15 stukjes aan elke kant zijn.
    • Heeft de formatie van het frame gemaakt. Er wordt een buis op elke wapening geplaatst, gebogen en op de wapening van de andere kant geplaatst.
    • Zodat de pijpen niet wegvliegen en de wapening niet uit de grond duwen, moeten ze worden gerepareerd. Knip hiervoor 30 stukjes van het bevestigingslint van elk 10 cm uit. Ze bevestigen de buis aan de koppeling en bevestigen de tape aan beide zijden van de buis met schroeven.
    • Verzamel vervolgens de uiteinden van de houten planken. Om een ​​foto goed te kunnen tekenen, moet je een tekening gebruiken. De bovenste balken zijn dus 60 en 123 cm lang voor de gemiddelde, verticale balken - 45, 140 en 170 cm, als je vanaf de rand begint. De vlakheid van de hoeken wordt gecontroleerd op niveau.
    • Nadat de uiteinden zijn bevestigd aan de stropdas, moet u een pijp van 10 m lang in het midden van het dak van de structuur bevestigen voor een grotere stijfheid van het hele frame.Gebruik hiervoor plastic banden.
    • Bedek vervolgens de kasfilm. De film wordt op de bodem van de dekvloer vastgespijkerd en er worden houten latten op gezet. Nadat de film in de gespannen positie is bevestigd, wordt deze uitgerekt tot de uiteinden en vervolgens op dezelfde manier op de bodem bevestigd.
    • Aan het einde van het gat wordt gesneden een beetje kleiner dan de werkelijke. Een rechthoek van houten spijlen is scharnierend aan de scharnieren, al bedekt met folie.

    Uitzicht op de eigenaars

     Beoordelingen van eigendom van een broeikas gemaakt van polypropyleen buizen, meestal positief. En het bouwen van een broeikas, en vast, en soldeer de delen kunnen geïmproviseerde middelen zijn, zonder toevlucht te nemen tot het kopen of huren van dure apparatuur. Goedkoop is de eerste positieve kwaliteit waar alle tuinders aandacht aan schenken.

     Voor velen was het extra voordeel de mogelijkheid om met hun eigen handen iets voor de tuin te doen.

     Voor ouderen, die niet de kracht hebben, is de polypropyleen-versie ideaal vanwege het lage gewicht: u hoeft geen gewichten op te heffen en uw rug belast.

     Sommige mensen zeiden dat je zelfs zo'n kas kunt maken zonder een voorlopige tekening, dat alles duidelijk is.Anderen waren het niet met hen eens, omdat ze het hele jaar door een constructie bouwden, waardoor het een eenvoudige basis was. Dit geldt vooral voor degenen die de kas in de vorm van een uitbreiding hebben uitgevoerd.

     Het enige minpunt waarover de eigenaren klagen - Dit is wat het frame niet altijd kan weerstaan ​​aan de sneeuwbelasting, vooral als het hevig regent. Dit probleem is echter heel eenvoudig opgelost. U kunt het dak van de kas regelmatig reinigen of de film verwijderen voor de winter. De tweede optie is alleen geschikt als de kas seizoensgebonden is.

     Voorbeelden van afgewerkte kassen

     De complexe constructie van de kas, die niet in de aanwezigheid van de deur voorziet, is alleen geschikt voor seizoensgebonden teelt, omdat, na aldus de kas te hebben geopend, alle warmte naar buiten komt.

     Het gebruik van fittingen en scharnieren opent een breed toepassingsgebied voor het ontwerp van verschillende kasstructuren. Het frame kan worden versterkt door horizontale buizen aan te brengen, die met behulp van verbindingselementen worden bevestigd.

     Polycarbonaat is een uitstekend materiaal voor het omwikkelen van polypropyleen frames.

     Het is veel moeilijker dan de film, maar het laat de zon op hetzelfde niveau door.

     Een kas in de vorm van een huis gemaakt van polypropyleen buizen past perfect in elk omringend landschap. Het ontwerp is iets gecompliceerder dan dat van een gebogen ontwerp, maar als er een duidelijke tekening is, kan iedereen iets soortgelijks in zijn eigen gebied maken.

     Bij het bouwen van lage kassen moet je niet nadenken over hoe je de kas moet betreden, maar over de mogelijkheid om de bedden te behandelen en te oogsten. Een "deksel" gemaakt van polycarbonaat is in dergelijke gevallen ideaal.

     De uiteinden kunnen niet alleen van hout worden gemaakt, maar ook van polypropyleen buizen met grotere stijfheid. Het resultaat zal niet slechter zijn.

     Handige tips

     Specialisten betrokken bij de bouw van kassen op professioneel niveau, deelden een paar geheimen van de bouw van kassen.

     • Bij het bouwen van een kasconstructie voor gebruik het hele jaar door, is het de moeite waard om eens te kijken naar de meer complexe tekeningen, waarop raambladen zijn aangebracht. Dit zorgt voor een optimale luchtcirculatie in de kas. Planten zullen zich prettiger voelen, groeien beter.
     • Als je een kas op het perceel hebt, moet je proberen hem van noord naar zuid te richten. Dus het zal constant worden verlicht door zonlicht.
     • Als er zo'n mogelijkheid is, probeer dan een kas op de fundering te bouwen. Een oude basis van een schuur of een andere bijkeuken zal doen. U kunt dus het risico verminderen dat de kas een sterke windvlaag wegblaast. Het weegt tenslotte nogal.
     • Als de film of het polycarbonaat met schroeven wordt bevestigd, is het de moeite waard om monsters op te nemen met thermische ringen. Ze zorgen voor volledige strakheid op bevestigingspunten.
     • Als u met polycarbonaat werkt, mag u de beschermfolie er niet uithalen tot de hele kas is verzameld. Dit zorgt voor een goed uiterlijk na de bouw. Het zal niet krabben of schuren.

     Hoe je een slimme kas met je eigen handen kunt maken, zie de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer