Thermische aandrijving voor kassen: kenmerken en voordelen van bediening

Het leven in de stijl van organisch en eco dwingt moderne ambachtslieden om hun toevlucht te nemen tot de meest comfortabele inrichting van hun percelen om meer kwalitatieve producten te ontwikkelen. Vaak wordt alles dat op het perceel is geplant, voor zichzelf gebruikt, zelden onder moderne boeren met een kleine tuin, organiseren ze de teelt van groenten, fruit en bessen op industriële schaal. Eenvoudige zomerbewoners en tuinders hebben echter veel te leren van professionele boeren. Bijvoorbeeld de automatisering van verschillende processen in kassen.

De behoefte aan ventilatie

Alle bewoners van flatgebouwen zijn zich ervan bewust dat u in de winter of het vroege voorjaar alleen verse groenten in de winkel kunt krijgen.Maar degenen die op zijn minst een klein stukje land tot hun beschikking hebben, kunnen persoonlijk een plantaardig feest regelen tijdens het koude weer en de slechte oogst. Voor deze doeleinden zijn kassen vaak uitgerust in moestuinen. Een dergelijk huishoudelijk gebouw kan van verschillende materialen zijn gemaakt: van dichte industriële folie tot zwaar glas. De meest populaire kassen van vandaag gemaakt van polycarbonaat.

Het belangrijkste principe van de kas is om de meest comfortabele omstandigheden te creëren voor het telen van gewassen.

Verschillende factoren dragen hieraan bij.

 • Handhaaf de temperatuur. Voor het volledig functioneren van de kas moet de binnenruimte tenminste 22-24 graden Celsius zijn.
 • Optimale luchtvochtigheid. Deze parameter is ontwikkeld voor elke afzonderlijke installatie. Maar er is ook een bepaald percentage, dat varieert van 88% tot 96%.
 • Luchten. Het laatste item is een combinatie van de vorige twee.

Om de noodzakelijke indicatoren van temperatuur en vochtigheid in de kas te normaliseren, is het noodzakelijk om luchtbaden voor de planten aan te brengen. Natuurlijk kunt u het zelf doen.'S Ochtends - deuren of ramen openen en' s avonds sluiten. Dat deden ze eerder ook. Tegenwoordig heeft de technologische vooruitgang van de landbouw het mogelijk gemaakt om apparaten uit te vinden voor het automatisch openen en sluiten van ramen in kassen.

Er moet worden begrepen dat de standaardmethoden voor het opstellen van inrichtingen voor planten onaanvaardbaar zijn. Een te hoge temperatuur of vochtigheidsgraad kan een verslechtering van de kweek en de dood tot gevolg hebben. Als in foliekassen een variant van zelfventilatie bestaat (vanwege het gebrek aan dichtheid van dergelijke constructies), dan hebben gebouwen van glas en polycarbonaat extra behoefte aan automatische ventilatie.

Naast het monitoren van deze indicatoren bestaat er ook een risico op het ontwikkelen van pathogene bacteriën en micro-organismen., negatief van invloed op de groei van groenten en fruit. Veel insecten geven ook de voorkeur aan warme en vochtige plaatsen voor hun dislocatie. Periodieke luchtbaden in kassen zullen hen ongemak bezorgen. Niemand tast dus uw toekomstige oogst aan.

Om geen zorgen te maken en niet elk half uur of uur naar de kas te rennen en alle indicatoren te controleren, adviseren experts op het gebied van landbouw om thermische aandrijvingen aan te schaffen en te installeren. Wat is het en hoe het werkt, zullen we verder begrijpen.

Kenmerken en voordelen van de toepassing

In feite is de thermische actuator een automatische afsluiter, die wordt aangestuurd door de temperatuur in de kamer te verhogen. Relatief gesproken, als de planten te heet worden, gaat het raam open.

Deze automatische ventilator heeft een aantal mooie voordelen.

 • Het is niet nodig om de temperatuur in de kas constant te bewaken.
 • Voor zijn werk is het niet nodig om elektriciteit te geleiden.
 • U kunt een thermische aandrijving kopen in veel tuinieropslag en afdelingen van het bouwen van hypermarkten tegen een betaalbare prijs. U kunt het ook zelf maken met praktisch beschikbare hulpmiddelen.

Alvorens over te gaan tot de keuze van een of andere automatisering voor ventilatie van de kas, let op de kenmerken van de installatie en het gebruik van deze tool.

De eerste en belangrijkste regel is om erop te letten dat de inspanning om ramen en deuren te openen en te sluiten niet groter mag zijn dan 5 kg.

De tweede nuance is de selectie van de gewenste plaats waar het beademingsapparaat zich bevindt. Aangezien het uit twee delen bestaat en twee bevestigingsmiddelen heeft, moet een ervan aan de wand van de kas worden bevestigd en de tweede aan het raam of de deur.In dit geval moet u controleren hoe gemakkelijk en gemakkelijk het is om een ​​van de bevestigingen op de wand van de structuur te monteren.

Het derde kenmerk van kas thermische actuatoren is dat de interne holte van de werkende cilinder altijd met vloeistof is gevuld. Deze omstandigheid en bepaalt het openen en sluiten van ramen en deuren. Daarom adviseren fabrikanten niet om het ontwerp van het apparaat te demonteren, om niet te beschadigen. Volledig functioneren is alleen mogelijk als er een bepaalde hoeveelheid vloeistof is.

Aangenaam is het feit dat zelfopenende ramen en deuren op elk ontwerp kunnen worden toegepast: van standaardfilm tot duurzame polycarbonaatstructuren. Zelfs in een serre-achtige kas zou een automatische thermische aandrijving geschikt zijn.

Kenmerken en werkingsprincipe

Ongeacht het type thermische aandrijving dat wordt gebruikt, is de hoofdfunctie automatische ventilatie in het geval dat de temperatuur de maximaal toegestane drempelwaarde heeft overschreden. Wanneer deze indicator afneemt en optimaal wordt, wordt de aandrijving geactiveerd wanneer het raam of de deur wordt gesloten.

Er zijn slechts twee belangrijke werkende apparaten in de thermische aandrijving: temperatuursensor en het mechanisme waarmee deze wordt aangedreven. Het ontwerp en de locatie van deze componenten kunnen zeer divers zijn. Ook kan dit apparaat worden uitgerust met sluiters en speciale sloten, wat zorgt voor een strakke sluiting.

Machines voor deuren en ventilatieopeningen in de kas worden gewoonlijk volgens het werkingsmechanisme in soorten verdeeld.

 • Vluchtig. Dit is een elektrische aandrijving die met behulp van een motor beweegt. Om het in te schakelen heeft het apparaat een speciale controller die reageert op de waarden van de thermische sensor. Een groot voordeel van dit type thermische aandrijving is de mogelijkheid om het te programmeren op basis van uw individuele parameters. En het grootste nadeel is de volatiliteit. Een stroomonderbreking is mogelijk als je het helemaal niet verwacht, bijvoorbeeld 's nachts. Ten eerste kan de gecentraliseerde stroomstoring een storing in het programma van dit type thermische aandrijving veroorzaken en ten tweede kunnen de planten bevriezing ondergaan (als de autofocus open blijft nadat het licht uitgaat) of oververhit raken (als de ventilatie niet op de geplande tijd heeft plaatsgevonden).
 • Bimetaal. Zo gerangschikt dat de platen van verschillende metalen, onderling verbonden in een bepaalde configuratie, op verschillende manieren op verwarming reageren: één neemt toe in grootte, de andere neemt af. Deze bias maakt het gemakkelijk om het raam te openen voor ventilatie in de kas. Dezelfde actie vindt plaats in de omgekeerde volgorde. Je kunt je in dit systeem verheugen door de eenvoud en autonomie van het mechanisme. De stoornis kan het feit zijn dat er onvoldoende kracht is om een ​​raam of deur te openen.
 • Pneumatische. Tegenwoordig is het het meest voorkomende zuigersysteem van thermische actuators. Ze werken op basis van het toevoeren van verwarmde lucht aan de actuatorzuiger. Dit gebeurt als volgt: een luchtdichte container wordt verwarmd en lucht daarvan (vergroot, geëxpandeerd) wordt door de buis naar de zuiger overgebracht. De laatste brengt het hele mechanisme in werking. Het enige nadeel van een dergelijk systeem is de toegenomen complexiteit van de onafhankelijke uitvoering ervan. Maar sommige vakmensen waren in staat om dit te bedenken. Anders zijn er vrijwel geen klachten over pneumatische thermische actuatoren.
 • Hydraulisch. De meest eenvoudige en vaak gebruikt in particuliere tuinboerderijen. De basis is twee communicerende vaartuigen. Vloeistof van de een naar de ander wordt overgedragen door de luchtdruk te variëren tijdens verwarmen en koelen. Het voordeel van het systeem ligt in het hoge vermogen, de volledige onafhankelijkheid van energie en het gemak van zelf-assemblage van geïmproviseerde middelen.

Zeer goede beoordelingen ontvangen vandaag huishoudelijke thermische aandrijvingen van verschillende soorten. Installeer ten minste één ervan is niet moeilijk, zelfs voor iemand die er niets van begrijpt. En de prettige kosten van systemen voor het automatisch luchten van kasconstructies zijn zowel voor de oog als de portemonnee van de budgethouders aangenaam.

Als u besluit zelf een thermische aandrijving te maken, gebruikt u de stapsgewijze instructies voor dit proces. Het is noodzakelijk om niet alleen inspanningen te leveren, maar ook toewijding en maximale aandacht voor alle details om het gewenste resultaat te bereiken.

Hoe en wat zelf te doen: opties

Bovendien is het maken van een thermische aandrijving met uw eigen handen de mogelijkheid om afvalmateriaal te gebruiken. Het is voldoende om hier alle nodige details voor te bereiden.

Een bureaustoel is een handige en eenvoudige manier om een ​​autothermometer te maken. Hoe vaak ben je tijdens het werken op een computer omhoog gegaan en heb je het zitje naar het gewenste niveau gebracht? Het was mogelijk dankzij de gaslift. Soms wordt het ook een hefcilinder genoemd.

Om een ​​thermische aandrijving voor de serre met uw eigen handen uit dit deel van de bureaustoel te maken, voer dergelijke manipulaties ermee uit.

 • De cilinder bestaat uit twee elementen: plastic en stalen stangen. De eerste fase van het werk is om zich te ontdoen van de plastic behuizing, waardoor alleen de tweede, duurzamer.
 • Plaats het reserveonderdeel van het hoofdmeubel opzij en pak een metalen staaf met een diameter van 8 mm op. Bevestig het onderdeel in een bankschroef zodat er een stuk van ongeveer 6 cm overblijft.
 • Draai de voorbereide cilinder op deze stang en duw zo hard mogelijk zodat alle lucht uit de laatste ontsnapt.
 • Snijd een deel van de cilinder met een taps toelopend uiteinde en knijp een stalen staaf door het gat. Probeer het gladde oppervlak en de rubberen band niet te beschadigen.
 • Aan het einde van de steel is het noodzakelijk om een ​​draad te maken die onder de M8-moer past.
 • Nu kan de geëxtrudeerde hoes weer op zijn plaats worden gezet, voorzichtig en de aluminium zuiger beschermend.
 • De stalen staaf wordt in de binnenste huls gestoken en uit de achterkant van de cilinder getrokken.
 • Om ervoor te zorgen dat de zuiger niet beweegt, valt deze tijdens gebruik niet in de cilinder, schroef dan de M8-moer op de voorbereide draad.
 • Steek de aluminiumzuiger in de klepzitting. Las de stalen buis aan het uiteinde van de cilinder.
 • Bevestig het resulterende mechanisme aan de vensterbesturingseenheid.
 • Maak alle lucht uit het systeem los en vul het met olie (kan machine zijn).

De warmte voor de kas van de delen van de bureaustoel is klaar voor gebruik. Het controleert het apparaat alleen in de praktijk en gebruikt het.

Natuurlijk is het vervaardigen van dergelijke structuren met zijn eigen hand een zeer arbeidsintensief proces. Maar het resultaat van nauwgezet werk en zorg zal alle verwachtingen overtreffen.

Een andere beschikbare tool voor het creëren van een automatisch kasventilatiesysteem is een conventionele auto-schokdemper. Het belangrijkste actieve ingrediënt hier is ook motorolie, die zeer subtiel reageert op kleine temperatuurdalingen,wat drijft het hele mechanisme.

De thermische aandrijving voor de kas van de schokdemper wordt in een specifieke volgorde uitgevoerd.

 • Bereid de benodigde materialen voor: gasveer schokdemper auto, twee kranen, metalen buis.
 • Dichtbij de ventilatieopening, waarvan de opening en sluiting gepland zijn om te automatiseren, installeer de schokdemperstang.
 • De derde stap is het voorbereiden van de buis op motorolie. Bevestig een klep aan het ene uiteinde van de buis voor de invoer van motorvloeistof, aan de andere - hetzelfde ontwerp, maar om deze af te tappen en de druk in het systeem te veranderen.
 • Knip de onderkant van de gasveer af en verbind hem met de olieleiding.

De thermische aandrijving van de onderdelen van de automotive-schokdemper is klaar voor gebruik. Let op het oliepeil in de buis om onjuiste werking van het systeem te voorkomen.

Na gesprekken met professionals, graven in hun onnodige onderdelen in de garage of schuur, vindt u een groot aantal onderdelen die nodig zijn om uw eigen ontwerp van thermische aandrijvingen te maken. Als de installatie van afgewerkte producten zo snel en eenvoudig mogelijk wordt uitgevoerd, dan is zelfs het maken van een handgemaakt mechanisme met een deurdranger of slot niet moeilijk voor u.

Na het in werking stellen van het systeem, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het ook zijn eigenaardigheid in termen van de duurzaamheid van het mechanisme rechtvaardigt.

Tips voor gebruik en verzorging

Thermische aandrijvingen voor kassen zijn zeer onpretentieus in de zorg. Ze hebben periodieke smering van de bewegende elementen nodig, controle van het vloeistofniveau, veranderingen in de fysieke parameters waarvan automatische systemen worden aangedreven.

Als u de kas in het winterseizoen niet wilt gebruiken, raden we u aan om thermische actuatoren uit ramen en deuren te verwijderen om hun levensduur te verlengen.

beoordelingen

Tegenwoordig heeft de markt een groot aantal binnenlandse thermische aandrijvingen voor kassen. Feedback hierover is niet eenduidig. Sommige kopers klagen over de hoge kosten van de automatische ontdekker van een eenvoudige constructie (ongeveer 2000 roebel per stuk).

Een van de voordelen is dat consumenten natuurlijk de automatisering van het proces van ventilatie van de kasstructuur uitzenden, maar tegelijkertijd zijn ze blij met de mogelijkheid om de kas indien nodig handmatig te openen / sluiten.

Beoordelingen over de installatie van thermische actuatoren zijn aanwezig in kleine hoeveelheden.Kopers richten zich bijvoorbeeld op het feit dat de installatie van de meeste op de muur van de kas noodzakelijk is. Dat wil zeggen, de standaard "muur" van polycarbonaat is niet bestand tegen een van de delen van de thermische actuator. Om dit te doen, moet het bijvoorbeeld worden versterkt met een plaat multiplex, een plaat of een gegalvaniseerd profiel.

De rest van de moderne boeren is tevreden met deze aankoop en deelt graag hun indrukken over het mechanisme dat hun inspanningen automatiseert om hoogwaardige landbouwplanten te kweken.

Hoe maak je een thermische aandrijving voor de kas met je eigen handen, zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer