Hoe de kas in de delen van de wereld te lokaliseren?

Eigenaren van particuliere huizen en percelen hebben de mogelijkheid om een ​​kas te bouwen, waar het mogelijk is om te oogsten, niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Wat is er heerlijker dan een verse komkommer of een sappige rijpe tomaat, geplukt uit de tuin? Van het besluit om een ​​kas te bouwen tot de uitvoering ervan, het kan enige tijd duren voordat een goede oogst uit de tuin komt, het is belangrijk om rekening te houden met alle noodzakelijke vereisten voor dit gebouw.

Waar wordt door geleid?

Dus de beslissing om een ​​broeikas op de site te bouwen is al lang rijp, het is tijd om dit probleem specifiek aan te pakken, en niet om het uit te stellen. Allereerst is het nodig om de plaats te bepalen waar de kas zal worden geplaatst. De locatiekeuze is een heel belangrijk punt, de kwaliteit en kwantiteit van toekomstige oogsten is hier direct afhankelijk van.Bij het ontwerpen van een broeikas is het belangrijk om te weten hoe u het op de juiste manier plaatst in relatie tot de windrichtingen, bijgebouwen en een woonhuis.

Voordat u met de werkzaamheden begint, is het noodzakelijk om de kenmerken van de site te bestuderen.waarop het is gepland om de constructie te plaatsen. Er moet een broeikas geplaatst worden om de planten de meeste zonlicht te geven, wat zo belangrijk is voor hun vitale activiteit. Een juiste oriëntatie op het terrein zal de uiteindelijke keuze zijn en een broeikas bouwen op de meest geschikte site hiervoor.

Landschapseigenschappen

Beginnende constructie, veel tuinders en tuinmannen kiezen abusievelijk een plek helemaal aan het einde van de site, wat niet helemaal waar is. Volgens deskundigen moet de constructie niet ver van huis beginnen, dus als je de communicatie optelt, kun je minder tijd en geld besteden.

Bestudeer de kenmerken van het landschap voordat u met het werk begint en ontdek de hoogte van het grondwater, want dit zal afhangen van de opbrengst. Als het grondwater erg hoog is, is er kans op overstroming van het gebouw. Een grote hoeveelheid overtollig vocht zal ook een slecht effect hebben op aangeplante planten, omdat ze zullen rotten, zal mos verschijnen. Daarom is het belangrijk om de grondwaterkaart vóór de bouw te onderzoeken.

Als blijkt dat de kas met een grote hoeveelheid water precies op de site staat, en er geen andere plaats is, is het noodzakelijk om de fundering vooraf te bouwen. Dit probleem kan ook worden opgelost met behulp van drainagesloten die langs de kas worden getrokken.

Als de keuze viel op de oprichting van de stichting, kunt u twee opties maken: plaat en stapel.

De eenvoudigste manier om hier een slab foundation voor te maken:

 • graaf een kuil, waarvan de diepte maximaal 0,3 meter moet zijn;
 • een laag zand wordt gegoten op de bodem van de put en geëgaliseerd;
 • zet de bekisting;
 • leggen waterdichting;
 • geplette stenen of metalen staven worden voorbereid voor versterking.

Om een ​​paalfundering te maken, moet u gaten boren, grint gieten, palen aanbrengen, houten bekistingen aanbrengen en beton gieten. Nadat het beton is uitgehard, worden de palen verbonden door een metalen buis.

Als de keuze viel op een paalfundering, zou je moeten weten dat eronder een laag lucht zal zitten, dus deze wordt geplaatst als een lentekas is gepland. Als er een helling op de site is, is dit type fundering ideaal omdat het reliëf wordt genivelleerd.

Om te voorkomen dat er zich grote hoeveelheden water in de grond verzamelen, is een afvoersysteem geïnstalleerd, bestaande uit:

 • stroomgebied;
 • speciale kanalen om overtollige vloeistof te verwijderen;
 • drainage dekking.

Met behulp van onze aanbevelingen kunt u een vruchtbaar gebied en op probleemgebieden maken.

Bodemkwaliteit

Om een ​​goede oogst te krijgen, speelt de kwaliteit van de grond een primaire rol, dus je moet een gat maken in de grond op het perceel om te begrijpen wat voor soort grond zich onder de bovenste laag bevindt. Vaak worden tuinders geconfronteerd met het feit dat het land niet helemaal geschikt is voor het verkrijgen van hoge opbrengsten. Het blijkt dat onder de bovenste lagen van de grond klei ligt. Omdat de klei het water niet goed doorlaat, zal het constant ophopend water bijdragen aan wortelrot.

De beste optie zou zijn als er zand in het geselecteerde gebied is. Als er echter klei op het territorium is, graaf dan een greppel die bij de grootte van de kas past, giet er grind in en strooi er zand overheen. Vruchtbare grond wordt gebruikt voor de bovenste laag.

Boekhoudlampje

Bij het kiezen van een plaats voor een broeikas, wordt rekening gehouden met de verlichting van de site en bevindt het gebouw zich in twee richtingen van de kardinale richtingen:

 • van noord naar zuid;
 • van oost naar west.

Meestal gebruiken tuinders de tweede optie, in dit geval is de belichting van de zon het hoogst. De kas moet zo worden geïnstalleerd dat de zaailingen het meeste licht kunnen ontvangen, vooral in de vroege ochtenduren. Van 's morgens tot' s middags warmen de zonnestralen de planten goed op, waardoor ze een gunstige omgeving creëren voor hun fotosynthese. Dit is de periode waarin de zonnestralen maximaal voordeel opleveren voor zaailingen.

Met deze regeling kunt u planten verzorgen en het hele jaar door oogsten. Als de kas zich van noord naar zuid bevindt, mag deze het hele jaar door niet worden gebruikt, omdat in dit geval de verlichting ongelijkmatig is. Er moeten broeikasstructuren worden geïnstalleerd op de zonnigste plaatsen, zodat de zonnestralen de kas niet zo lang mogelijk verlaten. Ochtendverwarming is vooral belangrijk, anders kunnen de planten bevriezen en stoppen met groeien.

Nabijheid van thuis en communicatie

Denk bij het bouwen van een serre aan de afstand tot het huis en de communicatie. Als u van plan bent om een ​​kas te bouwen voor de oogstperiode van de lente tot de herfst, speelt de nabijheid van gebouwen en communicatie geen grote rol.Het is noodzakelijk om de nodige ruimte te laten zodat het handig zou zijn om de serre te benaderen met kruiwagens, emmers, slangen. Het is belangrijk dat irrigatiewater in de buurt is.

Als u van plan bent om het hele jaar door te broeien, speelt de afstand een grote rol. Het hele jaar door kassen uit te rusten systeem voor verwarming en irrigatie. De kosten van verbruiksartikelen, de tijd voor hun installatie, is afhankelijk van hoe dichtbij de communicatie zal zijn. Houd bij het leggen van leidingen op de site rekening met de juiste manier van werken, om gebouwen, bomen en struiken niet te hinderen. Wanneer u een fundering bouwt, moet u onmiddellijk een waterpijp leggen, zodat u kunt besparen op verbruiksmateriaal en tijd voor de installatie ervan.

Wanneer u een watervoorzieningssysteem installeert, kunt u het werk in de kas vergemakkelijken en een apparaat voor irrigatie installeren. In de beginfase van de bouw moet rekening worden gehouden met de paden en toegangswegen. Als u alle aanbevelingen opvolgt, kunt u maximaal genieten van uw werk tegen onbeduidende kosten.

Wind- en vochtbescherming

Het microklimaat daarbinnen hangt af van hoe goed de kas zal worden geplaatst.Je moet geen broeikas tussen gebouwen plaatsen, omdat er een constante trek is in deze passage. Windstromen kunnen de temperatuur in de kas aanzienlijk veranderen, gemiddeld kan deze met 5 graden afnemen.

Om te voorkomen dat de structuur afkoelt door sterke wind en tocht, moet u:

 • plaats om aan de lijzijde te bouwen;
 • zorg voor de haag, plant een rij bomen of hoge struiken;
 • een scherm bouwen om te beschermen;
 • zorgen voor bijgebouwen.

Voor het monteren van het beschermende scherm kost het niet veel tijd, u kunt het installeren aan de hand van leisteenplaten die langs de kas worden geplaatst. De afstand tussen het scherm en de kas mag niet minder dan 3 meter bedragen, zodat de schaduw de structuur niet van de zonnestralen zal verduisteren.

Bij het bouwen van een haag worden rijen sierstruiken geplant op een afstand van maximaal 15 meter van de kas. De heg zal in de loop van de tijd langer worden dan de constructie van een beschermend scherm, maar hij zal ook veel langer dienst doen. Bij het planten van bomen op een perceel, moet hun locatie ten opzichte van de kas worden overwogen, zodat ze geen schaduw geven aan de kas en het dak niet besmeuren met herfstbladeren.

Het is mogelijk om de structuur tegen de wind te beschermen door de structuur aan de muur van een woongebouw te bevestigen of er heel dicht bij te plaatsen. Er moet rekening worden gehouden met hoeveel de serre zal worden aangestoken en of de muren van het huis de zonnestralen zullen blokkeren.

Bij het kiezen van een plaats voor een kas houden ze rekening met de kwaliteit van de grond in het zomerhuisje, omdat de kwantiteit en kwaliteit van het gewas ervan afhangen.

Om de verzamelde vruchten tevreden tuiniers, moet u zich houden aan bepaalde aanbevelingen.

 • Het ontwerp is gevestigd op een vlak terrein. Als het gebied op een helling ligt, giet de grond in en vlak het oppervlak.
 • De bodem niet sterk verdichten, om de structuur niet te verstoren.
 • Het uitvoeren van een geologisch onderzoek voor de bouw zal u toelaten om uit te vinden hoe geschikt de bodem is voor de kas.
 • Gebruik het drainagesysteem om overtollig vocht te verwijderen.

Hittebehoud

Zelfs als de plaats voor de kasconstructie correct is gekozen in relatie tot de windstreken en de gebouwen, bestaat de kans dat de koude lucht het wortelsysteem van de planten beschadigt. Dit geldt in het bijzonder voor kassen, die zich direct op de grond bevinden zonder een fundering.

Warmteverlies kan worden vermeden met behulp van de volgende aanbevelingen:

 • om de warmte binnenshuis te houden, is deze gebouwd op een ondergrond van gasbeton, schuimbeton, geëxpandeerd kleiconc beton tot 60 cm hoog;
 • om warmte te besparen, stijgen de bedden van de grond tot een hoogte van 50 cm, waardoor de opbrengst van planten sterk toeneemt.
 • Als u van plan bent om glas te gebruiken bij het bouwen van een kas, kies dan dubbele vellen die met lijm zijn verlijmd.

De belangrijkste factor voor de groei en vruchtvorming van zaailingen is de kasverlichting, dus het is belangrijk om een ​​optimale balans te behouden bij het gebruik van kunstlicht en natuurlijk licht. Om planten de meeste warmte en licht te geven, is het beter om polycarbonaat daken van het gebogen type te installeren.

Site voorbereiding

Bij het voorbereiden van de site voor de bouw van de kas moet rekening worden gehouden met bepaalde factoren. Als ze worden waargenomen, wordt de hele constructie op de juiste plaats geplaatst, worden de nodige communicaties aangesloten, worden de lichtnuances in aanmerking genomen.

Als u alle aanbevelingen opvolgt, kunt u:

 • een goed microklimaat creëren voor planten in de kas, een instelbaar temperatuurregime;
 • ontdoen van condensaat;
 • goede zaadontkieming en groei van zaailingen hebben;
 • krijg een constante en hoge opbrengst.

Om hoge opbrengsten te bereiken en het werkproces te vereenvoudigen, moet u overwegen hoe het licht is gericht op de kas, de aanwezigheid van waterlichamen, of er een helling op de locatie is, het gemak van de locatie en de kwaliteit van de grond, enz.

Al deze zaken vereisen een gedetailleerde studie, er moet voldoende aandacht aan worden geschonken. Over hoe de locatie van de kas zal zijn, hangt af van hoe goed de oogst van deze site kan worden verkregen. Bepaal de locatiekeuze om het schema te helpen, dat wordt getekend vóór de bouw.

Door te kiezen voor een plaats voor een kas moet er grondig worden gewerkt. Het mag niet op een schaduwrijk gedeelte worden gebouwd, de structuur moet zo lang mogelijk worden verlicht door zonlicht. De kas moet niet gepland worden in de buurt van de reeds groeiende grote bomen of hoge struiken, anders valt de schaduw van hen op het dak en wordt voorkomen dat er licht binnenkomt.

Polycarbonaatconstructie: hoe te leveren?

Bij de constructie van polycarbonaat kassen rekening houden met de bovenstaande factoren. Maar als de kas niet groter is dan 3 meter in omvang met 6 meter, dan kunt u zich onthouden van deze aanbevelingen.

Voor kleine kassen speelt de locatie ten opzichte van de kardinale punten geen rol van betekenis, dankzij deze afmetingen kan het gebouw van alle kanten opwarmen. Daarom kunt u op het land naar eigen inzicht een dergelijk gebouw plaatsen. Er wordt alleen rekening mee gehouden hoe gemakkelijk het is om communicatie naar het gebouw te brengen.

Installeer de polycarbonaatstructuur en kies de zonnigste en meest ongeschaduwde plaats. Daar zal de zon van 's morgens vroeg tot' s avonds de zon verlichten. Vergeet niet dat dit alleen mogelijk is als u de structuur van west naar oost plaatst. Als je het op deze manier plaatst, werkt het niet, dan zou je een plek moeten kiezen waar de zon de kas zo lang mogelijk zal verlichten.

Het dak voor een serre van polycarbonaat moet een kantelhoek van 25 graden hebben. Deze hoek maakt het mogelijk om de grootste opwarming, lichttransmissie en windkracht te bereiken.

Nadat alle aanbevelingen zijn afgerond, wordt begonnen met de bouw van de kas, en dit kan onafhankelijk of met de hulp van professionals worden gedaan.

Hoe je een broeikas in de windstreken installeert, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer