Wintertuinen gemaakt van aluminium: de voordelen en opties van ontwerpen

Als u de woonkamer een modernere en goed verzorgde uitstraling wilt geven en voor uw huishouden een 'rusthoek' wilt uitrusten, zorg er dan voor dat u een wintertuin organiseert. Je kunt hiervoor een loggia in het appartement gebruiken, maar de ideale optie zou zijn om een ​​ruime uitbreiding te maken van een privéwoning, die het van alle kanten bedekt.

Speciale functies

Om een ​​wintertuin van je dromen te bouwen, overweeg je de locatie en, uiteraard, van hoge kwaliteit beglazing. Precies dit zal afhangen van de hevige bloei van planten in koude omstandigheden. Temperatuur en vochtigheid moeten voor de eigenaren zo comfortabel mogelijk zijn, want in de gezellige wintertuin zult u waarschijnlijk de meeste winterdagen doorbrengen.Daarom is de materiaalkeuze voor de constructie en beglazing van de wintertuin zo belangrijk.

De meest technologisch geavanceerde en duurzame afwerkingsmaterialen zijn metalen., een van de meest voorkomende is aluminium. Constructies van wintertuinen gebruiken meestal een legering die 80-90% aluminium bevat, met additieven voor extra sterkte en verbeterde mechanische eigenschappen. Aluminium behoudt zijn structurele eigenschappen onder alle klimatologische omstandigheden - het is niet bang voor 50 graden vorst of 50 graden warmte.

Bovendien is dit "gevleugelde metaal" bestand tegen intense ultraviolette straling en hoge luchtvochtigheid, wat vooral belangrijk is in kustgebieden. Het enige nadeel van aluminium is een hoge thermische geleidbaarheid, wat betekent dat temperatuurschommelingen de parameters van de bouwelementen beïnvloeden. De combinatie van aluminium en glas in de constructie van de wintertuin zorgt voor een speciale sterkte en duurzaamheid.

Het aluminium frame is bestand tegen het gewicht van zelfs zeer grootschalige beglazing. Het glazen dak moet veilig zijn om niet te barsten onder de aanval van neerslag. Daarom is beschutting meestal gemaakt van plexiglas of polycarbonaat. In dit geval is de sterkte van de tweede optie vele malen het gebruikelijke glas.

De kantelhoek van de shelter kan oplopen tot 60 graden, terwijl hoe steiler de dakhelling is, hoe gemakkelijker het zal zijn om er voor te zorgen: neerslag zal naar beneden vallen en condens van de binnenkant van het glas zal zichzelf afvoeren. Bovendien doordringt zonlicht beter door een schuin dak, dat als een natuurlijke bron van verwarming dient voor de wintertuin in de herfst en de winter.

Wat de locatie van de aluminium constructie betreft, zou de zuidelijke of oostelijke kant van het huis de beste optie zijn. De zon komt de wintertuin aan de oostkant binnen in de eerste helft van de dag - hij schijnt niet zo intens en beschadigt geen bloemen als direct zonlicht na 12 uur. Daarom zullen veel plantensoorten zich hier het meest comfortabel voelen.

Aan de zuidkant in de zomer kan de ruimte oververhit raken. In dat geval moet u extra fondsen toewijzen om de ruimte donkerder te maken en de temperatuur te verlagen. Airconditioning en goed ontworpen ventilatie helpen natuurlijk, maar je moet de planten vaker water geven. Maar in de herfst of winter, zal de constructie aan de zuidkant u goed van pas komen.

De voordelen van aluminiumprofiel

Meer dan de helft van onze landgenoten kiest aluminiumprofielen voor het beglazen van wintertuinen, omdat Dit materiaal heeft vele voordelen en voordelen:

 • lichtgewicht;
 • brandveiligheid;
 • installatiegemak;
 • mechanische sterkte;
 • duurzaamheid (aluminiumprofiel gaat 70 jaar mee zonder grote reparaties);
 • weerstand tegen extreme temperaturen;
 • sterkte en stijfheid van het frame;
 • niet-gevoelig voor vocht;
 • redelijke prijs;
 • onderhoudsgemak;
 • anti-corrosiebescherming (aluminium roest niet);
 • weerstand tegen neerslag en wind;
 • veiligheid voor de gezondheid, omdat het geen schadelijke stoffen bevat;
 • het vermogen om het gewicht van de beglazing te weerstaan;
 • aluminium past organisch in elk interieur;
 • heeft een goede lichttransmissie;
 • bestand tegen chemische aanvallen;
 • niet bang voor blootstelling aan ultraviolette straling;
 • plasticiteit, zodat je de structuren elke vorm kunt geven.

Verschillende vormen

De eenvoudigste constructie die onafhankelijk kan worden gebouwd, is een uitbreiding van de wintertuin met een afdak naar de muur van het huis. Tegelijkertijd moet de hellingshoek tussen 30 en 60 graden liggen, zodat er zich in de winter geen sneeuw op het glazen dak ophoopt. De variant van de constructie met een dak met dubbele helling moet worden gebruikt als u van plan bent een wintertuin te bouwen die lang is.

De uitbreiding met een drie-balken dak is een meer complexe, maar prachtig ontworpen versie met een groot aantal hoeken. Een dergelijke aluminium constructie wordt aanbevolen voor een wintertuin met een "ronde" indeling. Hoekverlenging wordt meestal gekozen op basis van de intensiteit van de verlichting gedurende de dag. Een meer complexe hoekoptie - met een drie-balken dak en een ongewone interieurindeling.

Een zeer zeldzame en complexe aluminium constructie - met een "tie-in" in het huis, wanneer de wintertuin integreert in een van de kamers in het huis, bijvoorbeeld de woonkamer, eetkamer of lounge. Er zijn ook opties voor wintertuinstructuren die apart van het huis worden geïnstalleerd - met een dubbelhelling, piramidevormig, rechthoekig dak met afschuiningen. Dergelijke vrijstaande aluminium constructies vereisen aan alle zijden inwendige en uitwendige isolatie.

Dubbele beglazing

De dubbele beglazing in de wintertuin is niet alleen ontworpen om zonlicht door te laten, maar verduistert zo nodig bepaalde gebieden. Het microklimaat in de kas en hoe de bloemen groeien, is afhankelijk van dergelijke verlichting. Bij het gebruik van verschillende glassoorten is het mogelijk om verschillende klimaatzones in de wintertuin te creëren voor verschillende soorten planten die verschillende thermische omstandigheden en lichtniveaus nodig hebben.Om het klimaat in de tuin te regelen, kunt u ook vochtigheidssensoren en temperatuur installeren.

Dubbele beglazing kan transparant, versterkt, getint, mat, gehard, gespiegeld, brandwerend en zelfs met een geautomatiseerd zelfreinigingssysteem zijn. Het hellende gedeelte van de schuilplaats is meestal voorzien van een glazen ruit van gehard glas aan de buitenkant en triplex van binnen. Dit is een veilige soort beglazing, wanneer de fragmenten ervan, indien gebroken, anderen niet zullen verwonden. In sommige moderne glasconstructies worden ook innovatieve luiken op het bedieningspaneel gebruikt.

Beglazing van de wintertuin is volledig afhankelijk van uw voorkeuren en financiële mogelijkheden. De klassieke versie - ramen met één kamer. Als de financiën het toelaten, kun je voor extra geluidsisolatie ramen met dubbele beglazing gebruiken rond de rand van de wintertuin, maar voor de shelter zijn ze te zwaar. Voor het dak wordt meestal gebruikt glas met triplex en tweede gehard glas.

Indien gewenst en tegen meerprijs kunt u een tonendak gebruiken om planten te beschermen tegen blootstelling aan directe zonnestraling.De kosten van een project om een ​​wintertuin te bouwen zullen niet alleen afhangen van het type beglazing, maar ook van de afmetingen van de ondersteunende aluminiumconstructies. Hoe hoger ze zijn en hoe groter ze zijn, respectievelijk, de kosten van het project zullen duurder zijn. Voor sommige configuraties van wintertuinen kunnen echter extra ondersteunende delen van staal nodig zijn.

verwarming

Wintertuinisolatie kan de verwarmingskosten aanzienlijk verlagen en warmte-houdende planten kweken, zelfs in het ruwe Russische klimaat. Een van de manieren om te verwarmen is het lijmen van een speciale film op glas. Dit zal u niet alleen beschermen tegen lage temperaturen in de wintertuin, maar ook de sterkte van het glas verhogen.

Bovendien zal de isolatie van ramen en deuren met een dubbele laag rubberen afdichting de ruimte helpen verwarmen. En als u bijvoorbeeld een zeer hoge temperatuur nodig hebt om tropische plantensoorten in een kas te kweken, kunt u een "warm" aluminiumprofiel met een isolator gebruiken.

verwarming

Afhankelijk van het doel en het type verwarming zijn er ook verschillende soorten wintertuinen. Onverwarmde structuren zijn niet-residentieel en uitsluitend geschikt voor planten, maar helaas is het microklimaat hier niet constant, dus alleen niet-pretentieuze soorten flora zullen in een dergelijke tuin wortel schieten.De ideale optie die aanzienlijke investeringen vergt, is een constant verwarmde woonstructuur, waar planten hun eigenaars het hele jaar door kunnen verrassen.

Als systemen voor het verwarmen van de wintertuin van aluminium, kunt u een verbinding gebruiken met een centraal systeem, een verwarmde vloer, een airconditioner met warme lucht of elektrische apparaten. Het is raadzaam om het ontwerp van het verwarmingssysteem nog voor de bouw van de wintertuin in overweging te nemen. Tegelijkertijd moet ook de buitenzijde van de kas worden verwarmd, zodat zich geen ijs op het glas vormt. Voor dit glazen dak is uitgerust met een systeem met een verwarmingskabel.

Als je een onverzadigbare wens hebt om dichter bij de natuur te zijn, dan is de aluminium wintertuin precies wat je nodig hebt. Zelfs bij de zwaarste nachtvorst kun je ontspannen en sterker worden onder de bloeiende planten. En ongeacht de grootte van de wintertuin en waar deze zich bevindt - op het balkon, in het verlengde van het huisje of zelfs op het dak. Bovendien is het een uitstekende optie om de woonruimte uit te breiden, die later voor praktische doeleinden kan worden gebruikt.

Behalve in woonwijken en voorsteden zijn ook aluminium wintertuinen te zien in kantoor- en kantoorgebouwen, sportcomplexen, recreatie- en amusementscentra.Aluminiumconstructies passen harmonieus in het interieur van elk, zelfs het meest gewaagde ontwerp van de kamer en maken het kleurrijker.

Prachtige voorbeelden

Winter Garden - een link tussen de natuur en de mens.

Het aluminium frame is zeer praktisch en duurzaam.

Het aluminiumprofiel zal de architectuur van het gebouw in elke stijl op een organische manier aanvullen.

De wintertuin grenst aan het huis of fungeert als een aparte structuur.

Zie de volgende video voor de voordelen en variaties van de aluminium wintertuinontwerpen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer