Serres "huis": kenmerken en voordelen

Een kas in een tuin of zomerhuis kan anders zijn: gewelfd (met een dakboog), veelzijdig en bolvormig. Echter, de meest populaire onder de zomer bewoners geniet van een gebouw in de vorm van een huis. Het onderscheidt zich duidelijk van andere analogen en verschilt in een aantal voordelen, hoewel het ook nadelen heeft. Overweeg de kenmerken, de grootte van dergelijke structuren en ontdek welke broeikas het huis beter is.

Speciale functies

Kas in de conventionele zin lijkt een constructie te zijn in de vorm van een verkleinde kopie van een huis met een zadeldak. De karakteristieke kenmerken zijn in eerste instantie rechthoekige wanden van voldoende hoogte, zodat de inwoner van de zomer niet hoeft voorover te buigen bij het betreden en werken. Met de komst van technologie kan een ogenschijnlijk eenvoudig ontwerp speciaal zijn,met extra functionaliteit.

Het dak van dergelijke kassen kan uit een of meerdere delen bestaan. Soms bereikt hun aantal 12 stks. Verplichte attributen van dergelijke constructies zijn deuren. De kassen zelf worden gekenmerkt door een groter landingsgebied. Vanwege de hoogte hebben ze een groter intern volume.

Verplichte elementen van de creatie is het frame, zonder dit is het onmogelijk om een ​​structuur te bouwen.

Binnen kunt u rieten planten planten (bijv. Bonen, komkommers). Tegelijkertijd zal de constructie niet overbelast worden, er zal een gebied zijn voor planten erin. Een plek voor kassen is gekozen om te worden aangestoken, niet bedekt door boomtakken. Ondanks het feit dat de constructie van een gesloten type is, moet deze niet in de buurt van de rijbaan worden geïnstalleerd, zelfs als deze hoek van de site vrij is.

Een plek voor serres die proberen hoger te kiezen. Dit komt door het feit dat in de laaglanden na het regenwater kan staan, en dit is onaanvaardbaar. Het materiaal voor de kas moet grondig worden gekozen, anders is het mogelijk om vraagtekens te plaatsen bij het creëren van een gunstig temperatuurregime in het gebouw. Het materiaal van het frame doet er ook toe, waarvan de keuze rechtstreeks verband houdt met de duurzaamheid van de kas.

Vergeleken met analogen van andere vormen, zijn dergelijke structuren bestand tegen de gewichtbelasting op het dak. Sommige gebruikte materialen zullen bijvoorbeeld niet breken onder invloed van een sneeuwstorm en hevige sneeuwval. In tegenstelling tot boogconstructies, blijft hun sneeuw niet hangen op het dak. Daarom neemt de belasting op het frame niet toe. Dit verlengt de levensduur van kassen in de vorm van een huis.

Voor- en nadelen

Kassen in de vorm van een huis hebben veel voordelen:

 • Het zijn gesloten gebouwen die zaailingen, bloemen en vruchten beschermen tegen vorst, wind, regen en hagel.
 • Ze laten je een oogst vroeger dan normaal krijgen. U kunt uzelf trakteren op hoogwaardige, met de hand gemaakte producten.
 • Dergelijke structuren zijn doordrongen van zonlicht. Planten erin zullen sterk zijn, beschermd tegen schadelijke insecten, knaagdieren en pluimvee.
 • Op de markt worden dergelijke faciliteiten in een breed bereik gepresenteerd. U kunt de meest geschikte optie voor u kiezen, rekening houdend met persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget.
 • De functionaliteit van de kasgebouwen is anders. U kunt de optie kiezen, bijvoorbeeld met een opening bovenaan.Dit kan een model zijn met glijdende elementen waarvan u het aantal kunt variëren.
 • Zulke voorzieningen zien er aantrekkelijk uit. Ze zijn niet omslachtig, niet in tegenspraak met het concept van landschapsontwerp.
 • Deze gebouwen zijn gemaakt van verschillende grondstoffen. Afhankelijk van de monumentaliteit van de kas kan het anders zijn.
 • De meeste modellen worden gekenmerkt door uitstekende luchten. Hete lucht die zich ophoopt onder het plafond komt naar buiten door open deuren, luchtopeningen en open ruimtes van verschoven hellingen.
 • Afhankelijk van het model kan de kas worden uitgerust met thermische aandrijving en automatische besproeiing. Dit zal de mogelijkheid om een ​​rijke oogst te verkrijgen aanzienlijk vergroten.
 • Vaak worden deze huizen onafhankelijk van schroot gemaakt.
 • Gebruikt onnodige bouwmaterialen, die overblijven na de bouw van het huis of huisje.

Er zijn verschillende nadelen van dergelijke voorzieningen:

 • Het bouwen van een broeikas in de vorm van een huis is iets ingewikkelder dan het maken van analogen. Het zal meer materiaal en tijd kosten. Funderingsgieten is vereist.
 • Het samenstellen van een dergelijke constructie vereist een bijzonder zorgvuldige benadering. Als u het verkeerd monteert, heeft dit invloed op het uiterlijk en de functionaliteit.
 • Ze staan ​​rechtopstaande modellen van het huis duurdere opties van andere vormen. Als u van plan bent een model van groot formaat te kopen, zijn de kosten mogelijk hoog.
 • Niet elke gebruikte coating heeft voldoende bandbreedte. Sommige soorten materiaal die worden gebruikt onder invloed van zonlicht kunnen condensaat van binnenuit creëren.
 • Niet elk type grondstof is ontworpen voor aanzienlijke mechanische belastingen. Low-cost soorten dekking verslechteren van ernstige schokken. Daarom is het noodzakelijk om de kas te ontmantelen.
 • Het is niet altijd mogelijk om in kleine gebieden een serre te vinden die zich van west naar oost uitstrekt om te beschermen tegen harde en windvlagen uit het noorden.

materialen

Elk kashuis bestaat uit twee hoofdcomponenten: het frame en het omhullingsmateriaal. Voor het kader van dergelijke gebouwen met behulp van metaal, hout of kunststof.

 • Metal. Metalen kassen zijn populair bij de zomerbewoners vanwege hun speciale sterkte en betrouwbaarheid. Het gewicht van de structuren is vaak klein. Dergelijke structuren kunnen echter niet duurzaam worden genoemd: metaal is gevoelig voor corrosie.
 • Array. Een alternatief voor het metalen frame is hout.Een dergelijk systeem is milieuvriendelijk en grondig. Tijdens de werking moet de boom echter worden beschermd tegen rot door behandeling met verschillende preparaten. Anders kan de levensduur van de kas worden verkort.
 • Plastic. Kunststof als montuurmateriaal kan geen waardig alternatief voor metaal en hout worden genoemd. Het enige voordeel is het gemak en de eenvoud van montage. Het proces van het uitvoeren van een dergelijk ontwerp zal echter niet lang duren. Plastic is niet ontworpen voor gewichtsbelastingen (het kan bijvoorbeeld breken door extreme kou en zware sneeuwval).

Polyethyleen, glas en polycarbonaat worden gebruikt als huisbekledingsmateriaal in de vorm van een huis.

 • De film. De film is een budgetoptie, waarmee de kas wordt "verglaasd". Het verstrooit het licht, omdat in het gebouw licht zal zijn. Tegelijkertijd heeft het meer nadelen: bij verhitting onder de zon gaan de kwaliteitskenmerken achteruit. Hoe slechter de kwaliteit aanvankelijk, hoe vaker hij moet worden vervangen.
 • Glass. Beglazing wordt beschouwd als de traditionele coating van kassenhuis. Glas kan een gunstig microklimaat in de kas handhaven.Het passeert perfect de zonnestralen, vermindert het niveau van warmteverliezen. In dit geval zal de constructie van een broeikas met dergelijk materiaal meer kosten dan andere analogen. Het gewicht van het gebouw zal meer zijn, de kwetsbaarheid van het glas zal bijzonder netjes zijn.
 • Polycarbonaat. Dit materiaal wint aan populariteit onder de inwoners van de zomer. Hiermee kun je een gebouw snel bouwen. Platen hebben een goede lichtdoorbraak en een goedkope prijs. De bouw zal niet duur zijn, omdat het lichte gewicht van de kas geen druk op de fundering zal uitoefenen. Dit is een modern type materiaal dat meer dan 100 keer sterker is dan glas.

afmeting

De parameters van de kas hangen af ​​van zijn eigen voorkeuren, beschikbare ruimte en financiële kansen. De gemiddelde standaardafmetingen van een gevelkas zijn 2,5 - 3,5 m breed, van 5 tot 7 m lang en 2,5 m hoog in de rand. Sommige typen zijn compacter (1,5 x 3,5 m), en hun hoogte is soms niet groter dan 1,5 m. Dergelijke structuren kunnen niet comfortabel en voldoende worden genoemd om daar in volle groei te staan.

Andere gebouwen zijn langwerpig (1,5 x 5, 2,6 x 6 m) of volumineus (4 x 12,6 m). De optimale afstand tussen de posten van de kas moet niet minder zijn dan 1 m. De steunen onder het paard bevinden zich meestal op een afstand van 2,5 m.

De afmeting van de dakhelling mag niet minder zijn dan 0,8 m.Deurparameters zijn 184x86 cm.

Welke is beter?

Omdat ze besloten hebben een kas te bouwen met een huis, vragen ze zich af wie van hen de voorkeur geeft, zodat het gebouw zo lang mogelijk blijft.

Er zijn basis selectiecriteria.

 • Bepaal eerst het materiaal van het frame. Kies tussen metaal en hout. Vergeet niet dat de boom periodiek de samenstelling van rot en insecten moet bedekken.
 • Bij de keuze van de dekking moet kijken naar het polycarbonaat. Hij heeft een hoge waardering voor professionele vakmensen en dit is een goede indicator.
 • Kies een versterkte versie (met versterkervoorgevels en bogen). Hij zal niet lijden in het geval van slecht weer. Let op de aanwezigheid van raamopeningen.
 • Glas is problematisch in constructie en zal een aanzienlijke gewichtsbelasting op het frame creëren. Als coatingmateriaal is dit echter een goede oplossing.
 • Kies de optie waarin u een systeem van automatische irrigatie en thermische aandrijving kunt bouwen. Polyethyleen-rashitte werkt niet.

Wat te zoeken?

Hebben besloten over de keuze van materialen, let op verschillende nuances. Dit maakt de keuze correct.

 • Grootte doet ertoe. Ontwerp met onvoldoende hoogte is verstoken van lucht.Het is moeilijk om voor grote planten te zorgen en in volledige groei te staan.
 • De grootte van de toegangsdeur moet voldoende zijn voor de gebruiker. Om water en sneeuw van de helling af te voeren, moet de hellingshoek ten minste 30 graden zijn. De vorm van de oprijplaat is vooral belangrijk.
 • Het is beter om een ​​huis te bouwen in de vorm van een huis met een afneembaar dak. Dit is doordacht in de ontwerpfase van de kas. Het schuifdak zorgt ervoor dat het op elk gewenst moment kan worden geventileerd.

fabrikanten

De markt van binnenlandse fabrikanten biedt veel mogelijkheden voor een prachtig en kwalitatief goed kassenhuis. Onder de reeks bedrijven in de Russische Federatie zijn er opties die gekocht kunnen worden. Bijvoorbeeld "Will. delta " in de vorm van een huis van gegalvaniseerde buis, met 2 deuren en 2 ramen. In dit ontwerp, verwijderbaar dak.

Je kunt naar de optie kijken "Succes huis" hetzelfde bedrijf. Onderaan het frame zit gegalvaniseerd staal. De coating is cellulair polycarbonaat. Het wordt gekenmerkt door flexibiliteit, brandwerendheid en duurzaamheid. Deze kas is eenvoudig te transporteren naar de gewenste locatie van de site en de montage duurt niet langer dan een paar uur.

Adopteer één ding: gebogen kassen, genaamd "Koninklijk huis" en anderen met dezelfde naam, zijn geen kassen in de vorm van een huis. Vertrouw niet op de naam. Modellen in de vorm van een boog zijn natuurlijk meer verlicht vanwege het dak.

Will. delta
Succes huis
Het huis van de tsaar

Het is echter het dak dat de naam van het model bepaalt. Het kan een gevel zijn of een gebroken lijn, met hellingen van verschillende of identieke hoogte, integraal of bestaande uit afzonderlijke secties. Het kan echter nooit bolvormig en druppelvormig zijn. De classificatie verdeelt de modellen duidelijk in verschillende categorieën.

Hoe je een kas "huis" installeert, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer