Afmetingen polycarbonaat broeikasgassen: selectiecriteria

 Afmetingen polycarbonaat broeikasgassen: selectiecriteria

Greenhouse is een geweldige plek om greens, tomaten, komkommers, aardbeien en zelfs bloemgewassen te verbouwen. In het voorjaar helpt het om een ​​vroege oogst te krijgen, herfst - om het zomerweer te houden. Van de grootte en het ontwerp hangt af van de hoeveelheid en de kwaliteit van de gewassen.

Kenmerken en voordelen van het materiaal

Kassen kunnen een andere coating hebben - film, glas, polycarbonaat, plastic. Maar de meest populaire zijn kassen gemaakt van polycarbonaat - een monolithisch polymeer met een andere structuur.

 • honingraat - het is een blad waarbinnen cellen van verschillende groottes zich bevinden, waardoor het licht perfect kan diffunderen en warmte kan vasthouden, wat zeer duurzaam is.
 • Monolithische plaat - het is een eenvoudige vlakke plaat van polymeer, lijkend op glas, maar veel lichter, heeft uitstekende flexibiliteit en lichtdoorlatendheid.

Fox bestaat uit lagen zoals:

 • solid is een duurzaam blad dat beschermt tegen externe invloeden;
 • de cellen creëren warmte-isolerende eigenschappen. Dankzij hen is het materiaal lichtgewicht en duurzaam, omdat de randen van de cellen stijfheid geven;
 • dichte, massieve plaat die is gecoat met vochtbescherming.

Dit materiaal wint consumenten met de volgende voordelen:

 • vergemakkelijken;
 • slagvastheid;
 • hoge transparantie;
 • hoge thermische geleidbaarheid, en ook warmte vasthouden;
 • verzendt het UV-spectrum;
 • flexibiliteit die eenvoudig transport en constructie van gebogen of hoekkassen mogelijk maakt;
 • onderhoudsgemak - het kan worden gewassen, worden gereinigd van de overblijfselen van bladeren, gedesinfecteerd;
 • brandveiligheid - het materiaal heeft geen brandbare eigenschappen;
 • duurzaamheid.

De minus is snel krabben. Dit heeft echter geen invloed op de hoofdfunctie, maar het uiterlijk ervan lijdt.Er zijn verschillende groottes en diktes van polycarbonaat. De optimale dikte voor een kas kan echter 6-8 mm worden genoemd. 6 bij 2,1 m is een standaardafmeting. De lengte kan 12 meter zijn, maar voor werk zijn dergelijke vellen ongemakkelijk, daarom geven gebruikers de voorkeur aan zes meter.

Maten: standaard en optimaal

Het groottebereik van kassen is divers. Ze zijn groot, klein, onder fruit, bloemen, bessen, groenten.

De verdeling van maten wordt uitgevoerd op de volgende types:

 • standaard, gespecificeerd door de fabrikant;
 • optimaal, geschikt voor bepaalde gebieden.

Standaard kassen hebben de volgende afmetingen, afhankelijk van de grootte van het laken op 6 meter: hoogte 1,9 m, en daarmee de straal van de kas, omdat deze de vorm heeft van een boog of boog. Vanaf hier is het gemakkelijk te begrijpen dat de breedte twee radii - 3,8 m, en lengte - 6 m zal zijn. De optimale grootte wordt bepaald door een speciaal document - Appendix No. 85 van de Construction Rules and Norms (afgekort SPiN) van 02.10.2004, volgens welke het maximum voor breedte 260 is centimeter en op een hoogte van niet minder dan twee meter.

De grootte van kassen is afhankelijk van het planten van gewassen en daarom bouwen ze een toekomstig ontwerp.

 • Breedte. Bij het berekenen van de breedte moet rekening worden gehouden met de volgende noodzakelijke parameters. De breedte van de deur is de minimale waarde die overeenkomt met de breedte van de schouders van een gemiddelde tuinman - 56 cm .De breedte van de rekken is 97 cm, en de doorgang tussen hen is ten minste 60 cm voor gebruiksgemak. De minimale breedte is dus 2-2,5 m, alle andere berekeningen zijn individueel en gebaseerd op functionaliteit.
 • Lengte. Het hangt alleen af ​​van de wens van de eigenaar. We houden er rekening mee dat de breedte van een enkel vel polycarbonaat 120 centimeter is en vervolgens een eenvoudige toevoeging en constructie van de vereiste lengte. Maar let op: hoe langer de structuur, hoe moeilijker het is om de optimale temperatuur te behouden. Het is vooral moeilijk om te doen in de winter.
 • Hoogte. Het hangt af van de wensen van de gebruiker. Het ontwerp kan laag zijn als de persoon daar niet binnenkomt, en u kunt van bovenaf werken en de hoes verwijderen. Hoog, als u van plan bent om hoge gewassen te planten, en planten die constante zorg nodig hebben. Het is noodzakelijk om rekening te houden met deze parameter, dat planten een maximum aan ruimte moeten hebben voor een gunstige ontwikkeling. De standaard hoogte is 1,8 m. Het is voldoende en optimaal.Maar als de kas is uitgerust met uw eigen handen, dan is het beter om een ​​geheel getal te kiezen - 2 m.

2x3, 2x2 m zijn kleine, compacte kassen die perfect zijn voor kleine beplantingen: voor zaailingen en bessen. In de toekomst kunnen worden gebruikt als bloembedden of voor een klein aantal fruitgewassen. In een kleine kas is het echter vaak erg heet in de zomerhitte.

In dit geval is het noodzakelijk om toegang te bieden tot verse lucht om optimale temperatuurwaarden te behouden. Als u van plan bent om komkommers, tomaten of sterk groeiende groenten te kweken, zijn 2 m. 10x, 2x4, 2x8 en 2x6 m voldoende, dit zijn de optimale maten. Vooral deze opties zijn goed voor secties van lang, maar smal.

Als u van plan bent een groot aantal planten te planten, hebt u grote maten nodig - 3 bij 4, 3x6, 3 bij 8, 2, 4 meter, 3x4. Ze passen onder de courgette, aubergine, aardbeien, kruipende komkommers. Als de eigenaar-boer in grote volumes gewassen verbouwt, is het beter om grote en brede kassen te kiezen - 6x3, 6 bij 12 meter. Kortom, alle maten zijn afhankelijk van de hoeveelheid bouwmateriaal en de prijzen ervoor.

Parameters: onderlinge relatie met bestanddelen

Bij het installeren van polycarbonaat kassen moet u rekening houden met alle nuances en binders. Breedte en lengte kunnen geen voordeel opleveren als de structuur, fundering, materialen en hun interactie niet worden berekend.

Frame materiaal

Het frame kan van hout, metaal of plastic zijn. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. De boom is milieuvriendelijk en niet duur, maar hij is erg afhankelijk van temperatuurdalingen en vochtigheid. Met verhoogd vocht rot het, krimpt het en scheurt het. En voor de serre zijn dergelijke gebreken onaanvaardbaar. De levensduur is maximaal twee jaar met constante aanpassingen en reparaties.

Metaal is een sterk en duurzaam materiaal. Werken met hem is echter moeilijker. Er zal moeten worden toegepast en gelast, en pijpenbuiger en slijpmachine. Een dergelijk raamwerk zal echter eeuwig zijn. Corrosie door vocht kan eenvoudig verf verven.

Plastic is een gemakkelijk materiaal om mee te werken. De lichtheid ervan kan in de winter echter een wrede grap uithalen. Zo'n structuur kan eenvoudig breken, en uit windstoten en volledig verstrooien. Bij de installatie moet rekening worden gehouden met de grootte van het frame en moet het worden toegevoegd aan de tekening.

De stichting

Het plaatsen van de fundering is afhankelijk van de grootte van de kas.Als het een lage broeikas kas is, dan is er geen noodzaak voor. Maar als u van plan bent een hoge kas te bouwen, moet deze via de fundering met de grond worden verbonden. Het kan van hout, baksteen en overstroming zijn. Vaak stelt de fabrikant voor om pinnen te gebruiken om de kas op zijn plaats te houden.

De versterkingsmethode hangt af van de grootte. Voor een gemiddelde serre is puntvormige versterking met pennen of een houten balk geschikt. Maar hoge kassen versterken de betonnen fundering.

Formaten van vellen

De grootte van de vellen hangt af van de afstand tussen de bogen van het kader. Houd er rekening mee dat de vellen een minimumaantal verbindingen moeten hebben tijdens het verbinden. Ze moeten zo worden geïnstalleerd dat overtollig water er gemakkelijk doorheen kan stromen.

Broeikas vorm

Er zijn verschillende soorten broeikasvormen.

 • Arch. De handigste en meest voordelige optie. Het is eenvoudig te installeren. Een dergelijke constructie is handig omdat er in de winter geen sneeuw op ligt, dus meer exploitatietijd. De zwakke kant is een vernauwing richting de randen, wat het planten van bepaalde gewassen beperkt.
 • Met een schuin dak. Dit is de klassieke vorm van het huis. Met dit ontwerp zal het langer moeten werken.Het gemak van het planten van planten en de afwezigheid van beperkingen zal echter de kracht zijn. De helling kan zowel van twee kanten als van één zijn.
 • Broeikas brooddoos. Het wordt gepresenteerd in de vorm van een lage halfronde serre met een schuifdeksel. Het is handig voor het planten van ondermaatse kruipende gewassen, vaak gebruikt voor het kweken van zaailingen.
 • Dome. Moeilijk te installeren, maar heeft een mooie uitstraling die haar zal helpen de site mooier te maken. Dit ontwerp is goed verlicht.
 • Volgens Mitlayder. Dit is een populaire vorm, maar moeilijk te installeren. In de kas is de noordkant veertig centimeter hoger. Een dergelijk ontwerp heeft een hoge ventilatie en staat geen koude lucht toe om in de kas te komen.

Rekening houdend met al deze nuances, kunt u overgaan tot de constructie van de tekening en installatie van de kas. Al het werk begint met het maken van een tekening. De eerste is om de fundering aan te wijzen, namelijk om de breedte, lengte en hoogte van de constructie te berekenen. Verder, alles leidend van hem - het frame, deuren, ramen, rekening houdend met alle componenten.

Installatie en installatie

Bij installatie is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de plaats waar de kas zal worden geplaatst. De uiteinden moeten naar het oosten en westen worden gericht.In dit geval zal de verlichting gedurende de dag uniform en maximaal zijn. Het is noodzakelijk om de plaatsen te kiezen die de hele dag door de zon worden verlicht, zodat niets hindert of op weg gaat, dit is een garantie voor warmte en snelle zaailingen van de oogst. En ook plaatsen met tocht vermijden. Een vereiste is dat de grootte en ruimte gereserveerd voor de kas met een glad oppervlak.

DOm te beginnen, moet je het basisniveau voorbereiden op de grond, overtollige vegetatie verwijderen. De basis wordt ingesteld door de pinnen in de hoeken in te drukken en de draadspanning wordt in een rechte hoek berekend. Voor metingen is het de moeite waard om een ​​meetlint te gebruiken. Plaats vervolgens de basis van het geselecteerde materiaal. Vervolgens wordt het frame geïnstalleerd, afhankelijk van de tekening. Zorg ervoor dat u het op de basis aansluit met behulp van nietjes. Voor het frame moeten profielen worden opgeslagen.

Vervolgens moet u beginnen om de vellen polycarbonaat met het frame te verbinden. Het belangrijkste punt is de installatie van het eerste blad, omdat van daaruit alles anders gaat. Je moet het installeren met een release van 5 cm laag. Voor de bevestiging worden zelftappende schroeven met een dop of rubberen afdichting gebruikt.

De volgende bladen worden geïnstalleerd met een overlap op de geïnstalleerde.De carbonaatplaten worden als laatste aan de basis bevestigd, zodat u de positie kunt aanpassen. U kunt verbindingen afdichten met een afdichtmiddel of aluminiumtape. Dit is vooral nodig als de kas het hele seizoen in bedrijf is.

Je kunt rioleringen installeren om beter af te komen van vocht tussen de openingen. Bij lage temperaturen kan water bevriezen en polycarbonaat van vernauwing tot barsten.

Voor de installatie van ramen en deuren wordt het vel op de gewenste maat gesneden. Verwaarloos de extra ventilatieopeningen niet, omdat polycarbonaat geen lucht doorlaat.

Dit moet worden gedaan in de minste van de resterende materialen. In geval van schaarste is het mogelijk om het te kopen. De interne opstelling is afhankelijk van de wensen van de tuinman. Het zijn bedden of planken voor bloemen, spelden voor klimmen of speciale draden - alleen de eigenaar beslist, en de cultuur waarvoor de kas is gebouwd. In serres in het hele seizoen moet je elektriciteit meenemen en een stopcontact maken.

Succesvolle voorbeelden en opties

De klassieke boogvormige kas is altijd welkom op de kavels. Ondanks zijn vorm is het ruim en kun je verschillende culturen samenstellen.En maak ook een kleine kassen voor een halve dag voor zaailingen.

Conus greenhouse zal de site versieren. En als u het in de tuin installeert, wordt het een prachtige bloementuin. Met dit ontwerp kun je hele ensembles maken.

Gable en single-pitch kassen zijn geschikt voor hoge planten.

Voor meer ruimte en decoratie van de site maakt u veelhoekige kassen. Hun top kan vijf-, zes- of achthoekig zijn.

Een goed uitgevoerde constructie zal niet alleen een bestand zijn om warmte te behouden, maar ook een versiering van de moestuin. Greenhouse - een noodzakelijk object op de site. Het gewas is afhankelijk van het ontwerp. Door licht, warmte en vocht vast te houden, kunt u een groter aantal geteelde gewassen verzamelen. Een groot pluspunt bij zelfassemblage: u kunt onafhankelijk de vorm en grootte kiezen, wat belangrijk is in niet-standaard gebieden.

In deze video vindt u de installatie van polycarbonaatkassen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer