Winter Garden: spectaculaire projecten van constructie en ontwerp

 Winter Garden: spectaculaire projecten van constructie en ontwerp

De dierenhoek van het huis is waar veel huisvrouwen van dromen. Thuis creëren is niet moeilijk. Wie ervan droomde een beetje van de zomer in zijn huis te hebben, kan eenvoudig een wintertuin bouwen en deze vullen met zowel groenen, bekend voor het oog, als exotische planten uit verschillende delen van de planeet.

Een beetje geschiedenis

De wintertuin werd voor het eerst lang geleden gebouwd. De eerste overeenkomsten van groene oases zijn ontstaan ​​in het oude Griekenland. Later verspreidden ze zich naar Europa. De beste manier was om nieuwe benaderingen toe te passen voor het kweken van planten en de zorg voor hen in Engeland.De belangrijkste verandering in deze fase was de uitvinding van nieuwe methoden voor ruimteverwarming. Naast de putten gevuld met hete kolen, begonnen ze een waterverwarmingssysteem te gebruiken voor verwarming. Door deze snelle ontwikkeling werd het mogelijk om wintertuinen niet alleen in particuliere huizen uit te rusten, maar ook in hoge gebouwen.

In de loop van de tijd verschenen wintertuinen in Rusland. De allereerste oasen in hun Spaso-Preobrazhensky-klooster werden gearrangeerd door monniken. Het was een stenen gebouw dat niet alleen werd gebruikt voor het verbouwen van prachtige bloemen en aangenaam uitziende bomen, maar ook om een ​​jaar lang toegang te hebben tot smakelijke en verse groenten en fruit. In de barre klimatologische omstandigheden is dit wat een heel belangrijk punt werd.

Tijdens de XIXe eeuw verspreidden de wintertuinen zich over het hele grondgebied van Rusland. Het is waar dat ze voornamelijk werden beslecht door edelen. In hun landgoederen konden ze zich omringen met vreemde planten en bloemen, waardoor er een sfeer van ontspanning en geklets ontstond. De mode voor de wintertuinen verspreidde zich zeer snel, nieuwe trends verschenen. Extensies begonnen zich bijvoorbeeld te vullen met fonteinen, ongebruikelijke figuren en zelfs zangvogels.

Op het hoogtepunt van de ontwikkeling van de wintertuinen was er een revolutie en kwam de macht van de Communistische Partij aan de macht. In deze periode werden kamers gevuld met exotische planten natuurlijk beschouwd als een onbetaalbare luxe. Gelukkig is de situatie veranderd en kan bijna iedereen een wintertuin bouwen en deze vullen. Er zijn veel materialen geschikt voor het bouwen van een tuin, de isolatie en het creëren van ventilatie. U kunt dus op vrijwel elke breedtegraad een geschikte plek uitrusten voor planten en planten.

Speciale functies

De wintertuin is een kruising tussen een gewone tuin en een kamer. Vanuit de kas verschilt het doordat de laatste uitsluitend gericht is op het kweken van planten. Een meer vereenvoudigde versie van de kas is de kas. Wat betreft de wintertuin, het is tegelijkertijd een plek voor recreatie en voor bijeenkomsten in het gezelschap van geliefden. Serres en kassen bevinden zich afzonderlijk in de achtertuin. Maar de wintertuin is in de regel een uitbreiding van het huis. In stadsappartementen is hij vaak uitgerust op een balkon of loggia.

Met de wintertuin kunt u een zomerhoek bij u thuis houden. Het beschermt de bloemen en alle soorten planten tegen ongunstige weersomstandigheden op elk moment van het jaar.In tegenstelling tot kassen, waarin de klimatologische omstandigheden echter nogal specifiek zijn en gericht zijn op het kweken van een aantal ongewone plantenrassen, is het microklimaat in de wintertuin neutraal. Het is zo gekozen dat alle planten die in de kamer zijn geplant, en de mensen die daar rusten, comfortabel zullen zijn. De wintertuin moet goed worden verwarmd, hebben volledige ventilatie en een bevochtigingssysteem.

Bovendien wordt bij het ontwerpen van de ruimte ook aandacht besteed aan esthetiek. Wintertuin moet aantrekkelijk en aangenaam zijn voor het oog. Indien mogelijk moet de ruimte ook worden aangevuld met comfortabel meubilair.

Soorten ontwerpen

Indien nodig kan een wintertuin apart worden gebouwd of aan een woonhuis worden bevestigd. Er zijn veel interessante opties voor de vorm van de kamer.

 • Met een hellend dak. De meest gebruikelijke optie is een klassieke uitbreiding van een huis met een aangebouwd dak. Dit is de eenvoudigste vorm, met de installatie waarvan zelfs een persoon zonder ervaring kan omgaan. Als je zo'n kamer bouwt, moet je er rekening mee houden dat het dak groot genoeg was. Dus het zal in het winterseizoen geen sneeuw ophopen.Als u een verlengstuk wilt maken, wordt het dak aanbevolen om een ​​gevel te maken.
 • Polygonal. Dit is een goede vervanging voor ronde kassen. Het aantal hoeken kan van alles zijn, afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaar en het aantal planten dat in de kamer moet worden geplaatst. Toegegeven, om het gebouw sterk en betrouwbaar te maken, moet je een goed en duurzaam frame vinden.
 • Corner. In sommige gevallen wordt dit type extensie gebruikt als een hoek om ruimte te besparen. Als je voor een dergelijke optie kiest, is het de moeite waard om hem op een plek te plaatsen die de hele dag goed verlicht is.
 • Flush. Deze optie wordt minder vaak gebruikt, maar is handiger. De essentie van deze kamer is dat de wintertuin wordt gecombineerd met enkele woonruimtes. Bijvoorbeeld met een eetkamer of keuken. Het blijkt een gezellige en mooie kamer waarin het aangenaam is om te rusten. Het grootste nadeel van een dergelijke uitbreiding is dat het veel tijd kost om te besteden aan de constructie en uitrusting van de kamer.
 • Private. Als er geen mogelijkheid is om een ​​wintertuin aan het huis te bevestigen of als u gewoon een "groene oase" bij u thuis wilt vinden, dan kunt u de voorkeur geven aan een gebouw dat op een serre lijkt.Het moet goed geïsoleerd zijn, vooral aan de koude noordkant. Het dak in een dergelijk gebouw kan hellend of piramidevrij zijn, afhankelijk van de behoeften.

Ongeacht welke vorm wordt gekozen, het moet noodzakelijkerwijs verwarming, verlichting en een ventilatiesysteem hebben. Als het warm en licht is, zal de wintertuin echt floreren.

afmeting

Wat betreft de afmetingen van de wintertuin, ze kunnen verschillen. In de regel hangt de grootte van de ruimte af van hoeveel vrije ruimte beschikbaar is. In een klein gebied is het beter om een ​​kleine glazen tuin te plaatsen, en op een ruime binnenplaats - een grote kas.

Je moet je ook concentreren op wat voor soort planten daar worden gekweekt. Voor het fokken van exotische palmbomen of spuitrozen kiest u bijvoorbeeld een grotere kamer. En voor bloemen in potten of dozen is het genoeg voor een kleine kamer.

Layout opties

Het is heel belangrijk om de juiste plaats te vinden voor de wintertuin. Het landhuis is zeker meer ruimte voor planning. In een flatgebouw is het meestal nodig om een ​​balkon of loggia uit te rusten voor een mini-wintertuin.Maar in een privé huis kunt u het op het dak, de veranda, het terras regelen of een volledige uitbreiding maken. Als er een mogelijkheid is, is het de moeite waard om het advies van professionals te bepalen bij het bepalen van een plek om te bouwen. Men gelooft dat het het beste is om de structuur in het oosten te hebben.

U kunt de structuur ook plaatsen en zodat deze naar het westen is gericht. Deze oplossing heeft ook zijn voordelen. In zo'n uitbreiding kan de hitte zich de hele dag ophopen. Zeker, in de hete zomer kan dit een nadeel worden. Wat betreft de kamers aan de zuidkant, worden ze als zeer onpraktisch beschouwd. In de hete zomer zullen de planten daar veel oververhitten en om ze te sparen zult u veel tijd moeten besteden aan de ventilatie- en bewateringsapparaten.

Als je het gebouw transparant maakt, zal er voldoende licht zijn en tegelijkertijd zal de kamer niet oververhit raken.

In het geval van de bijgebouwen aan de noordkant moet geld worden besteed aan verwarming, want de kamer is behoorlijk koud.

Dit zijn de basisregels voor het plannen van een wintertuin, die zelfs in de Dacha relevant zal zijn, althans in het huisje, zelfs op de kleuterschool.Vervolgens moet laten leiden door wat er in de tuin van de gebouwen één verdieping en is gelegen op de tweede verdieping. Als de winter tuin zal worden aan de top, is het noodzakelijk om de berekening van het gewicht verder uit te voeren om de muren hebben te zware belasting niet gaan. Alleen als je het goed doet, zal de ruimte een veilige haven voor planten en een geweldige plek voor een vakantie met het gezin.

Werkelijke stijlen

Winter Garden kan op verschillende manieren worden geregeld. Er zijn verschillende stijlen die momenteel erg populair zijn.

 • Provence. Dit is één van de meest intieme en charmante bestemmingen. Provençaalse gekenmerkt door het gebruik van houten kisten en vaten, die het kweken van bloemen en kruiden. exquise textiel, rieten meubels en ga zo maar door - Ook in deze wintertuin veel decoratieve details zou moeten zijn. De planten zich beter te eenvoudig te kiezen, niet te exotisch. Het kan worden gecombineerd in dezelfde ruimte een groot aantal bloemen met kruiden en groene planten.
 • Japans. Wanneer je een wintertuin maakt in Japanse stijl moet je je aan de regels houden. Eerst moet je bepaalde planten kiezen. Meestal is het bamboe, orchidee, cherry - dat is alles wat kenmerkend is voor de Japanse eilanden. Bovendien moet er veel aandacht worden besteed aan het ontwerp van de ruimte.Decoratieve stenen en kiezels, lage krukken en stoelen, lampen beschilderd met hiërogliefen passen goed in Japanse stijl.
 • Minimalisme. De stijl van minimalisme is een van de favoriete trends van onze tijd. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van een klein aantal planten en de juiste plaatsing ervan. In een minimalistische wintertuin moet alles overzichtelijk zijn - en planten en decoratieve dingen moeten een bepaalde plaats krijgen.
 • Romantisch. Een andere stijl waar veel van houdt, is romantisch. Als u een plek in het huis wilt hebben waar u uw ziel kunt ontspannen of kunt ontspannen in het gezelschap van een geliefde, dan kunt u dienovereenkomstig een wintertuin regelen. In dit geval zal de romantische hoek worden aangevuld met delicate bloemen, en het meubilair zal zo comfortabel mogelijk worden gekozen. Het is logisch om vintage lampen of kaarsvormige lampen als decor te gebruiken.

Beoordeling van materialen

Voor de constructie van het frame en de fundering van de wintertuin worden verschillende materialen gebruikt.

 • Glass. Heel vaak wordt voor het plaatsen van een wintertuin schokbestendig glas als hoofdmateriaal gebruikt. Het gebruik van glas wordt als een vrij economische optie beschouwd, vooral als het een verlenging is en een van de muren de muur van een huis is.

Ondanks het feit dat glasconstructies erg licht en luchtig lijken, moeten ze in werkelijkheid zwaar blijken te zijn. Dus je moet een heel sterke basis leggen.

 • Dubbele beglazing. Meer modern materiaal is dubbele beglazing. Ze zijn meerlagig glas. Tussen elke laag bevindt zich een luchtspleet. Hierdoor is de kamer warmer. Het is dus noodzakelijk om minder tijd te besteden aan het verwarmen van de wintertuin.
 • Boom. Dit materiaal wordt gebruikt om skeletten te maken. Houten gebouwen met glazen panelen zijn nu erg populair. Ja, en ze zien er erg stijlvol uit.
 • Polycarbonaat. Dit materiaal wordt gebruikt voor bijsnijdverlengingen. Polycarbonaat is een uitstekend materiaal voor thermische isolatie. Het is goed, simpelweg omdat het bestaat uit cellen die gevuld zijn met lucht. Hierdoor wordt warmte binnenin de ruimte vastgehouden. Toegegeven, dit materiaal heeft zijn nadelen. Feit is dat polycarbonaat negatief reageert op blootstelling aan zonlicht en te kwetsbaar wordt onder de zon. Hierdoor wordt de levensduur van polycarbonaat teruggebracht tot 8-10 jaar.
 • Metalen profiel. Dit materiaal is veel duurzamer en sterker. Toegegeven, wanneer je zelf een uitbreiding maakt, moet je lang aan de afwerking van het profiel sleutelen, omdat het niet zo eenvoudig is om te knippen en te verwerken. U moet het frame ook bewerken met behulp van speciale anti-corrosiemiddelen.
 • Aluminium profiel. Dit materiaal is zelfs sterker dan het vorige. Voor kracht kan het zelfs met staal worden vergeleken. Bovendien is hij zelf niet onderhevig aan corrosie. Meestal wordt een dergelijk frame gecombineerd met ramen met dubbele beglazing, waardoor de kamer wordt geïsoleerd van de kou.

Onafhankelijke creatie

De bouw van een wintertuin en zijn uitrusting met je eigen handen is een moeilijke taak, maar het kan worden gerealiseerd. Het is heel belangrijk om alles zo te regelen dat er binnen in de kamer een comfortabele temperatuur en normale verlichting is. De eerste fase is in ieder geval de planning van de ruimte en het ontwerp. Het is noodzakelijk om de belasting van de fundering, de grootte van de verlenging en de locatie te berekenen. De schets moet altijd op papier worden afgedrukt en toestemming krijgen om een ​​extensie te bouwen.

Wanneer de planning en constructie is voltooid, moet u het probleem van de verlichting aanpakken. Het belangrijkste punt - de aanwezigheid van natuurlijk licht.Het is om deze reden dat heel vaak de kamers, die worden toegewezen voor de wintertuin, zijn gemaakt van glas of ramen met dubbele beglazing. Ongeacht of het is bevestigd aan een wintertuin of een aparte tuin, zorg er wel voor dat de kamer over goede ventilatie en een verwarmingssysteem beschikt. In het geval van een uitbreiding wordt het probleem van de verwarming gemakkelijker opgelost en als het gebouw vanaf nul moet worden opgebouwd, wordt de taak gecompliceerder.

Samen met de productie van gebouwen en de installatie van verschillende planken en rekken speelt een belangrijke rol en de keuze van planten die zullen worden gevestigd in de wintertuin. Het is moeilijk om iets te adviseren, omdat de keuze altijd individueel is.

Als u alleen felle kleuren wilt toevoegen, kunt u bloemen in potten of rieten manden gebruiken. En als er een wens is om te ontvangen van de wintertuin en een aantal praktische voordelen, in dit geval kunt u zaailingen, kruiden of zelfs bosjes met bessen laten groeien. Het belangrijkste is om de noodzakelijke voorwaarden te scheppen voor het normale bestaan ​​en de ontwikkeling van al hun "groene vrienden".

Meubelselectie

Even belangrijk is de keuze van geschikt meubilair. Biologisch meubilair oogt het meest natuurlijk in zo'n ruimte.Het kan gemaakt zijn van rotan of gewone wijnstokken. Het kan worden gebruikt met een set met stoelen en een tafel, en schommelstoelen en banken. Je kunt rieten dingen toevoegen met zachte kussens, dekens. En het meubilair zelf en de textieltoevoegingen ervan kunnen handmatig worden gekocht of gecreëerd. Zulke exclusieve dingen en zien er origineler uit en zijn waardevoller.

In sommige gevallen dient de wintertuin ook als eetkamer. Dan moet je de kamer ook aanvullen met een volwaardige eettafel. Het kan ovaal of rechthoekig of vierkant zijn. Het aantal stoelen en de grootte van de tafel zelf hangen af ​​van het aantal mensen dat erna meestal gaat dineren. Als de ruimte klein is, is het beter om een ​​transformatietabel te kiezen die niet veel ruimte in beslag neemt wanneer deze niet in gebruik is.

decoratie

Om een ​​goede tijd in de kamer te hebben, moet je ook zorgen voor de keuze van mooie decoratieve kleinigheden. Het meest voor de hand liggende optie decor - beelden en tuinfiguren. Je kunt ze kopen in winkels of supermarkten, en je kunt het zelf doen. Ook als een decor kan worden gebruikt en lampen.Er zijn hele mooie gesmede producten of lampen versierd met bloemenprints die organisch in het interieur van de wintertuin passen. Nadat alle schappen en armaturen zijn geïnstalleerd, worden ventilatie en verwarming geïnstalleerd en worden de planten op hun plaats geplaatst, kunnen reparaties als voltooid worden beschouwd en kunt u de kamer gebruiken om te ontspannen of uw favoriete bloemen te laten groeien.

Mooie ontwerpvoorbeelden

De eerste optie is een van de meest veelzijdige. Het zal een beroep op degenen die willen hun wintertuin veranderen in een gezellige plek om te ontspannen. De extensie is klein. Zowel de muren als het plafond zijn van glas, wat heel praktisch is, want bij zonnig weer krijgen de planten voldoende licht.

De kamer is gevuld met dingen die verbonden zijn met een huiselijke sfeer en comfort. - rieten stoelen, tapijten en kleurrijke kussens. Het heeft alles wat je nodig hebt voor een vakantie. Versier de ruimte met bloemen in grote potten, klimplanten in hangende manden en een boom in de hoek. Groenen zijn niet zo veel, maar het feit dat er genoeg is om een ​​ontspannen sfeer te creëren.

Het tweede voorbeeld is een kleine aangrenzende kamer, exclusief ontworpen voor het kweken van planten. Net als in de vorige versie zijn er grote ramen en een glazen plafond.Dit wordt opnieuw gedaan om ervoor te zorgen dat de planten voldoende warmte en licht hebben. Er zijn niet zoveel planten in de kamer, maar ze zijn allemaal netjes gerangschikt en bevinden zich op de planken en op de vloer. Zo'n wintertuin wordt een echt deel van de natuur rondom de uitbreiding van alle kanten. Daarom zijn meubels en allerlei decoratieve details hier overbodig.

Als u "huis voor planten" wilt, was niet alleen mooi, maar ook functioneel, de ruimte kan worden aangevuld met een tafel, banken en een ladekast. Met zo'n eenvoudige inrichting van het interieur kun je lunchen of gewoon samenkomen voor thee drinken in deze kamer. Er zijn hier niet zo veel planten als in kassen of serres, maar ze zijn allemaal erg origineel en mooi. Het interieur wordt aangevuld door het juiste ontwerp - een afbeelding van een groene tuin aan de muur, een kroonluchter-ventilator en originele bloempotten. Zo'n kamer is zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk.

Er zijn veel meer verschillende ideeën voor het ontwerp van een groene tuin. De keuze hangt uiteindelijk alleen af ​​van de voorkeuren van de eigenaren van het huis en van het budget dat ze hebben. U kunt echter ook zonder grote bedragen een prachtig project maken, als u uw ontwerpvaardigheden en kennis op de juiste manier in de praktijk toepast.Met behulp van dezelfde materialen bij de hand, bijvoorbeeld de oude frame of polycarbonaat eerder gebruikte, kunt u aanzienlijk besparen op het gebouw en het creëren van een wintertuin prkticheski zonder bijlagen. Exotische planten die u kunt terug te brengen van vakantie of hun eigen fruit bomen groeien, zaden van fruit gekocht in de markt of in de winkel.

Op de fijne kneepjes van de opstelling van de wintertuin vindt u de volgende video te vinden.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer