Vierkante plafondverlichting

Tegenwoordig verrast de markt voor verlichtingsarmaturen kopers met een verscheidenheid aan keuzes. Producten worden gepresenteerd in absoluut verschillende vormen, tinten, dimensionale gegevens. Daarom is het in de voorbereidende fase van reparatiewerkzaamheden noodzakelijk om het ontwerp van de gewenste verlichting te plannen. Alleen goed geselecteerde verlichtingsapparaten helpen om de individuele details van het interieur te benadrukken. Enorme vraag van klanten won vierkante plafondproducten. Overweeg de kenmerken van deze verlichtingsarmaturen.

Speciale functies

Ontwerpideeën zijn zeker gevoelig voor verandering. Ze veranderen, breiden uit, ontwikkelen en verbeteren. Specifiek om deze reden, soms dergelijke noodzakelijke details van de stijl van appartementen als plafondverlichting voor de logeerkamer,moeten niet alleen worden beoordeeld als een methode of middel voor de implementatie van verlichting, maar als een echte decoratieve component.

Een verscheidenheid aan kleuren, texturen en configuraties van kroonluchters, wandlampen, staande lampen en gloeilampen van lampen aangeboden door productiebedrijven, stelt u in staat om een ​​lichte omgeving in de kamer te creëren, die bij uitstek geschikt is voor de hoofdstemming van het ontwerp. Zo'n onopvallende sfeer stelt je in staat om de kamer te laten landen, accenten te spreiden of de kamer te vullen met kleurrijk licht.

Er moet goed worden gelet op de vierkante lichtelementen, die er aantrekkelijk en onnavolgbaar uitzien en die ook kunnen worden gebruikt voor interieurs met een grote verscheidenheid aan stylistiek. Dergelijke modellen zullen elke kamer versieren: van een serieuze kantoorstijl of elegante barok tot een comfortabel huis.

Significant is het feit dat de vierkante plafondlampen een verfijnde en tegelijkertijd ingetogen configuratie hebben, en daarom zullen hun stijve vormen en rechte lijnen er geweldig uitzien in de huiskamer en op kantoor.

Het belangrijkste is om met succes de juiste kleur en decoratiegegevens te selecteren.

Wat betreft de stijlen, de meest vierkante plafondlampen worden gebruikt in moderne en hi-tech, waar ze zijn verbonden met de massa van de rest van de details van een duidelijke configuratie (garderobe, bar en andere goed gedefinieerde meubels). En de opties, uitgevoerd in glanzende zilveren kleuren met een overvloed aan verblinding en reflecterende details, zijn enorm gebruikt in even beroemde technostijlen, futurisme, modern.

Laconische vierkante plafondverlichting producten zijn constant in de mode. Ze bieden een spectaculair, uniform licht en zijn ideaal voor het verlichten van openbare of residentiële gebouwen. Een onderscheidend kenmerk van de apparaten van dit type is dat ze in elk ontwerp voor het interieur van het gebouw mogen worden gebruikt, ze zijn perfect voor ruime en kleine kamers. Vaste LED-lampen stellen ons in staat de lichtstroom naar de indicatoren van natuurlijk te richten, zonder rimpelingen en stroompieken toe te laten.

types

Alle verlichtingsapparaten zijn ingedeeld in twee hoofdgroepen:

 • producten die in het plafond zijn geïnstalleerd;
 • externe verlichtingsapparatuur.

Elk van de categorieën, opnieuw, is verdeeld in opgehangen, verzonken, overhead, muur-plafond, punt. Verlichting met een vierkante basis verschilt in aantal plafondlampen. Er zijn modellen met afstandsbediening, dubbel, in de vorm van een frame, evenals een elegante platte versie.

vals

Zo'n vierkante plafondlamp kan gemakkelijk een gewone centrale kroonluchter vervangen. Deze lichtbronnen zijn voorzien van verschillende soorten bevestigingsmiddelen: verborgen, hangende kettingen, dunne kabel of decoratieve buis.

boven het hoofd

Zulke configuraties zijn enigszins identiek met buitenboordmotoren. Het verschil is dat de opgezette vierkante plafondbevestiging met maximale aansluiting op het plafond wordt gemonteerd. Dit type verlichtingsapparatuur zal zeker een heerlijke oplossing zijn als u een comfortabele, lichte plek in een kleine kamer (bijvoorbeeld in de hal of badkamer) wilt creëren.

De aan het plafond gemonteerde plafond vierkante armatuur is een geweldige oplossing voor compacte kamers. Dergelijke verlichtingselementen zien er niet massaal en buitengewoon elegant uit.

Een vierkante plafondlamp maakt eenvoudig alle draden en onderdelen nauwelijks zichtbaar en bespaart ook ruimte op het plafond.

verzonken

Momenteel zijn moderne verzonken plafonds de meest gebruikte vierkante verzonken plafondlampen. Als resultaat van de montage wordt een perfect glad plafond met verzadigde lichtvlekken opgemerkt. Het grote voordeel van een dergelijke verlichting is dat deze zowel kan fungeren als een extra elektrische achtergrondverlichting als als de belangrijkste lichtbron in de kamer.

Met de hulp van ingesloten vierkante armaturen is het uiterst eenvoudig om de appartementszonering in te vullen.

Dit is een geweldige en uiterst handige manier voor kleine kamers waar u voldoende functionele zones in één ruimte moet realiseren. Bijvoorbeeld een keuken en eetkamer, of een logeerkamer en een hal. De parameters van ingebedde elementen zijn anders - van compacte intense sterren tot grote lichtbundels.

raster

Vaak wordt tijdens het ontwerp van moderne interieurs een raster vierkante plafondlamp gebruikt. Dit type verlichting is een specifieke doos die is gevuld met reflecterende delen van het licht. Het kubieke model is perfect voor dit soort verlichting.Een spectaculaire reflector presenteert enorm mooie lichtprestaties.

punt

Bovendien moet worden opgemerkt dat er vraagspotverlichting is. Dit vierkante plafondlampje is boven of onderin te zien. Het wordt meestal gebruikt om de entrees te verlichten. Het kan vrij worden gecombineerd met tinten, kroonluchters en grote vierkante lampen.

Soorten lampen

Voor vierkante plafondverlichtingsarmaturen worden vele soorten gloeilampen gebruikt.

Halogeenlampen kan meestal worden gezien in de vierkante lampen van moderne stijl. Ze geven een krachtig, spectaculair licht, maar met dit alles, zelfs als ze erg ergonomisch zijn, hebben ze een lage thermische geleidbaarheid. Wat betreft de voordelen van gebruik: halogeenlampen werken niet lang, daarom wordt hun aankoop in sommige situaties onrendabel.

De laagste uitgaven voor nutsbedrijven zijn te zien bij de consumenten die wilden gebruiken om hun eigen gebouwen te verlichten. fluorescerende bollen. Ze besteden in de orde van grootte minder elektriciteit, maar de lichtstroom is niet zo verzadigd.

De beste combinatie van zuinigheid en degelijke verlichting - LED (diode, LED) lampen.

LED-lampen zijn perfect voor vierkante plafondlampen.

Naast goede energiebesparende gegevens, verschillen ze in een lange bedrijfsperiode (ongeveer vijftien jaar). Bovendien kunnen de LED's niet opwarmen of aanzienlijk opwarmen. Ze zijn comfortabel in gebruik bij het monteren van een spanplafond, in de buurt van PVC-ramen of houten meubels in de keuken.

afmeting

Ingebedde vierkante verlichtingsapparatuur wordt weergegeven in de overvloed aan dimensionale parameters. Grote plafondlampen hebben bijvoorbeeld een zijrandafstand van ongeveer 60 cm. Deze verlichtingsproducten worden gebruikt in ruime kamers (conferentiezalen of zalen), maar ook in overheidsorganisaties, ziekenhuizen en kantoren.

Indien nodig worden speciale smalle en ondiepe punten extra geïnstalleerd in de planken en kroonlijsten van meubels, nissen en bogen van de muur, vloer of treden van de trap. Afstandsmethoden van nadruk worden gebruikt op veerdraadpoten en zij metalen vleugelveren.De diepte van de tie-in kan van 25 tot 165 mm zijn. U kunt ingebouwde roterende dubbele, drievoudige (drie-sectie) en vier-sectie vierkante apparaten vinden.

materialen

Een van de belangrijkste elementen van een modieus en aantrekkelijk ontwerp is vakkundig gemaakte verlichting. De selectie van een bron van kunstlicht van hoge kwaliteit is rechtstreeks afhankelijk van de massa van de eigenschappen: functionele doeleinden, montageruimte, bevestigingsspecificaties, decoratiedetails en ontwerp in het algemeen. Ongetwijfeld wordt de samenstelling waaruit de verlichtingsinrichting is gemaakt, beschouwd als een essentieel aspect van de acquisitie. Zo analyseren we de positieve aspecten en negatieve kenmerken van populaire composities voor de fabricage van verlichtingsapparatuur.

metaal

Dit materiaal, direct geschilderd onder het goud of zilver of brons, stelt u in staat om een ​​elegant ontwerp te creëren. Zulke modellen zien er zeker duur uit en worden vaak geproduceerd met de toevoeging van smeden. Bovendien is deze compositie populair voor het maken van verlichtingsproducten in de huidige hightech-stijl.

De voordelen van vierkante plafondlampen met een metalen voet zijn:

 • duurzaamheid en lange levensduur;
 • betrouwbaarheid en weerstand tegen elke vervuiling;
 • onderhoudsgemak en de mogelijkheid om reinigingsproducten te gebruiken.

Metalen variëteiten van armaturen zijn meestal massief, waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het installatieproces. Bovendien zijn deze producten duurder in vergelijking met bollen van vergelijkbare samenstellingen.

Tot op zekere hoogte is er metaal in bijna elke verlichtingsarmatuur, omdat ze direct ophangingen en afzonderlijke armaturen voor lampenkappen produceren.

De lamp, gemaakt onder het zilver, wordt beschouwd als een echte decoratie voor elke binnenkamer.

glas

De onbetwistbare voordelen van een glazen kroonluchter van glas zijn:

 • overvloed aan schakeringen en configuraties;
 • weerstand tegen de schadelijke effecten van zonnestralen of extreme temperaturen.

Het is vermeldenswaard dat de belangrijkste tekortkoming van dit materiaal fragiliteit is. Glas is vrij gemakkelijk te verwoesten (breken of prikken) tijdens het monteren of reinigen.

Een van de glassoorten wordt als een kristal beschouwd - een voortreffelijk en wijdverspreid materiaal, perfect gecombineerd met een klassiek interieur.Het is een onschatbare decoratieve component in theaters, gerenommeerde hotels, kantoren van grote organisaties. Kristal wordt veel meer gewaardeerd dan gewoon glas, maar het zal net zo kwetsbaar zijn.

Verlichtingsproducten gemaakt van kristal zijn een algemeen geaccepteerd teken van rijkdom.

hout

Dit materiaal is een natuurlijke hulpbron die geschikt is in bijna elk ontwerp: van country en Provence tot klassiek en loft.

Voordelen van een houten kroonluchter:

 • milieuvriendelijkheid;
 • compatibiliteit met verschillende componenten en texturen;
 • relatief kleine prijs.

Onder de tekortkomingen moet worden aangegeven de moeilijkheid van onderhoud en reiniging in vergelijking met metaal, kunststof en glasproducten. Door de indrukwekkende vochtigheidsgraad in de kamer kan de boom bovendien van vorm veranderen en door temperatuurveranderingen kan deze barsten of volledig doorbranden.

Houten verlichtingsproducten worden beschouwd als de echte belichaming van gezinscomfort.

plastic

Plastic kroonluchters zijn zuiniger, sterker, eenvoudiger en over het algemeen praktischer dan kroonluchters gemaakt van andere materialen.

Een van de onbetwistbare voordelen van kunststofproducten moet zijn:

 • lage prijs;
 • vergemakkelijken;
 • overvloed van de gepresenteerde tinten, configuraties, texturen en maatindicatoren.

Onder invloed van zonlicht en aanzienlijke omgevingstemperaturen is plastische vervorming waarschijnlijk: burnout of zelfs kraken.

Plastic stelt je in staat om het plafond echt ongelooflijke configuraties te organiseren.

textiel

Textielmateriaal is een aantrekkelijke en modieuze compositie die nu actief wordt gebruikt voor de productie van verlichtingsapparatuur met verschillende configuraties, maatindicatoren en ontwerp.

De onderscheidende kenmerken:

 • buitengewoon extern beeld;
 • een enorme reeks kleuren en patronen;
 • optimale prijs;
 • laag gewicht

Onder de tekortkomingen van textielproducten moet de complexiteit van de zorg worden aangegeven, en ook dit materiaal wordt snel vuil.

De stof is gevoelig voor blootstelling aan zonlicht, verschillende insecten, stof of vocht.

Op dit moment worden niet alleen klassieke wandlampen en staande lampen, maar ook prachtige kroonluchters uit de textielsamenstelling vervaardigd.

kleur

Vrijwel elke vierkante plafondarmatuur valt op in een relatief eenvoudige montage.Het was echter niet alleen dit dat dit type producten in staat stelde roem te bereiken met een gewone koper.

Vierkante verlichtingselementen, bevestigd op het plafond, onderscheiden zich door hun speciale multifunctionaliteit. Zonder aandacht te besteden aan de keuze van het onbeperkte assortiment, de verscheidenheid aan kleuren en ontwerpideeën, kan deze verlichtingsapparatuur in elke ruimte worden gedefinieerd. Het kleurenpalet is echt indrukwekkend: zachte, delicate pasteltinten, verbluffend sneeuwwit, een combinatie van wit en zwart. Er zijn ook verzadigde kleuren: wenge, paars en vele anderen.

fabrikanten

Het is mogelijk om vierkante plafondlampen te kopen voor elk plafond: Armstrong-modellen (Armstrong), cellulair Griliato-merk (Grilyato), cassette en rek Lyumsvet en Bard. De populairste fabrikanten van vierkante plafondlampen: Ambrella (Rusland), Lightstar (Italië), Arte Lamp (Italië), Eglo (Oostenrijk).

Hoe kies je een vierkant model op het plafond?

Om een ​​rechthoekige plafondarmatuur voor gipskartonplafonds of voor beton te vinden, moet u het hoofddoel van gloeilampen en de stijl van de ruimte in ogenschouw nemen.We mogen de kracht van de lichtstroom niet vergeten. Het eerste waar u op moet letten bij het kopen van een apparaat, is de afmetingen en nuances van de houder. Vierkante producten zijn perfect voor klassieke plafonds, opgehangen en opgehangen.

Afmetingen, inclusief breedte, lengte en dikte, moeten worden berekend op basis van de basisstijl van het appartement en het aantal verlichtingspunten.

Voor een moderne keuken, badkamer of slaapkamer bijvoorbeeld, volstaat één LED-verlichtingsapparaat, maar voor een groot kantoor of een gastenkamer is het beter veel lampen te gebruiken, zodat ze gelijkmatig en voldoende intens zijn.

Vierkante plafondlampen onderscheiden zich door hun unieke ontwerp en doel. Verlichting van dit type kan worden gebruikt voor kantoor en residentiële gebouwen, bij het zoeken hoeft u alleen maar rekening te houden met het type installatie, vermogen en schaduw van de lichtstroom.

Voor residentiële appartementen wordt het aangeraden om een ​​gladde gouden of neutrale sneeuwwitte tint te gebruiken voor kantoorruimtes - een koele sneeuwwit.

Bovendien is het voor openbare ruimtes wenselijk om een ​​hoog niveau van bescherming te hebben dat beschermt tegen stof, andere verontreinigingen en vocht.

Mooi interieur van appartementen

Goed geselecteerde lampen stellen u niet alleen in staat om de verlichting op een competente manier te organiseren, maar ook om de originele kenmerken van de ruimte te verslaan, met de nadruk op de aantrekkelijkheid ervan. Met hun hulp is het gemakkelijk om de gewenste zone te markeren, een deel van het interieur naar de achtergrond te "verplaatsen" en zelfs een speciale sfeer van comfort te creëren.

Een overzicht van de LED-plafondverlichting wordt gepresenteerd in de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer