LED oplaadbare lichten

 LED oplaadbare lichten

LED-armaturen (LED's) met oplaadbare batterijen zijn autonome apparaten, waarvoor geen verbinding met een 220 V-netwerk nodig is. Dergelijke apparaten worden veel gebruikt in gevallen waarin de installatie van conventionele verlichtingselementen onmogelijk of niet gerechtvaardigd is. Dankzij de rijke ontwerpoplossingen kunnen LED-apparaten een helder en nuttig meubelstuk worden.

Speciale functies

LED-armaturen op basis van ontwerpkenmerken zijn onderverdeeld in oplaadbare (DC) en gecombineerde (AC), die kunnen werken vanuit het netwerk en vanuit de batterij. De verwijderbare batterij bevindt zich in de behuizing van de lamp en kan, indien nodig, eenvoudig onafhankelijk worden vervangen.Naast de batterijen zijn sommige moderne LED-modellen uitgerust met een lithium-ionbatterij die kan worden opgeladen en die ongeveer 3 jaar meegaat.

Ook zijn oplaadbare lampen eenvoudig te installeren, de installatie is van de kracht van iemand die geen ervaring heeft met het werken met elektriciteit en complexe technische apparaten.

Voors en tegens

Diode home-verlichtingstoestellen hebben aanzienlijke voordelen ten opzichte van klassieke lampen:

 1. Ecologische veiligheid. Diodes bevatten geen schadelijke onzuiverheden en kwik, zoals fluorescentielampen, en zijn daarom niet schadelijk voor mens en natuur.
 2. Energie-efficiëntie. LED's verbruiken zeer weinig stroom, dus de batterij gaat lang mee.
 3. Licht parameters. LED-lampen zijn zeer helder, hebben verschillende variaties in prestaties en technische kenmerken, zodat iedereen het juiste lichtniveau kan kiezen.
 4. Duurzaamheid. Diodes gaan tot honderdduizend uur mee, wat aanzienlijk beter is dan die van andere lampen, inclusief energiebesparende lampen.
 5. Compactheid. Lampen met batterij hebben geen draden. Dit maakt het mogelijk om ze in elke ruimte te gebruiken zonder de wanden voor te strijken en de elektrische kabel te leggen.
 6. Rijke selectie.LED-lampen zijn divers in hun ontwerp prestaties, grootte en doel, daarom is het kiezen van een geschikt LED-interieur voor het apparaat niet moeilijk.
 7. Bescheidenheid. Temperatuurmodus van de LED-lamp - van +600 C tot - 600 C.

Ondanks de voordelen hebben deze verlichtingselementen één nadeel: de noodzaak om de batterij te vervangen. Als we echter van mening zijn dat de diodes superkleine hoeveelheden energie verbruiken, gaat de batterij lang mee. Bovendien, zelfs als rekening wordt gehouden met de periodieke vervanging van de batterij, is het goedkoper om een ​​LED-armatuur te gebruiken dan een gewone netvoeding.

toepassingsgebied

LED-oplaadbare lampen - moderne, veilige verlichting. Ze worden gebruikt:

 • voor de decoratie van de gevel van het gebouw, tuin en andere straatvoorwerpen;
 • voor straatverlichting;
 • om de tuinpaden te verlichten (dergelijke lampen zijn vaak uitgerust met zonnepanelen);
 • binnenshuis voor verschillende doeleinden;
 • als kerstboomversiering;
 • als elementen van noodverlichting.

Vaak worden LED-lampen geïnstalleerd in kinderkamers. Ze worden gebruikt als tafellampen of nachtlampjes.

types

In een gespecialiseerde winkel vindt u een brede selectie van verschillende LED-lampen.

Onder hen zijn de volgende modellen:

 • draagbaar;
 • onbeweeglijk;
 • interieur.

Ze onderscheiden zich niet alleen door het toepassingsgebied, maar ook door hun ontwerp en technische kenmerken:

 • portable lampen worden vaak aangevuld met een lader die geschikt is voor een sigarettenaansteker in de auto. Dergelijke apparaten zijn universeel, ze kunnen onderweg worden meegenomen, op vakantie. Sommige modellen zijn verpakt in een waterdichte behuizing waarmee u het apparaat in de regen of in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid kunt gebruiken.
 • stationair armaturen worden meestal weergegeven door instrumenten die worden gebruikt in noodsituaties wanneer de stroom is uitgeschakeld. Deze apparaten kunnen 3-4 uur werken, waardoor de ruimte effectief wordt verlicht. Alle moderne woongebouwen en productiefaciliteiten met meerdere verdiepingen moeten worden uitgerust met speciale noodsignalen - indicatoren die de uitgang van het gebouw aangeven. Er zijn ook apparaten voor back-upverlichting en verlichting van gevaarlijke gebieden. Sommige modellen zijn uitgerust met een bewegingssensor.
 • binnenland LED-apparaten kunnen zowel aan de wand als aan de desktop zijn. Geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor stroomuitval. Divers in ontwerp, gebruikt in de gangen, kinderkamers, woonkamers. Sommige modellen worden geleverd met een afstandsbediening waarmee u de lamp kunt in- en uitschakelen en de helderheid van de verlichting kunt aanpassen.

Er zijn modellen van armaturen uitgerust met een lichtsensor die onafhankelijk de helderheid van de diodes aanpast, afhankelijk van de omstandigheden.

Hoe een LED-lamp kiezen?

Wanneer u een batterijverlichtingsapparaat koopt, moet u zich aan deze regels houden:

 1. Houd rekening met de vereiste afmetingen. Dimensies van diode-armaturen variëren sterk, dus koop ze, rekening houdend met de benodigde parameters.
 2. Bepaal het gewenste vermogen. Afhankelijk van de bestemming kan de helderheid van het LED-apparaat variëren van 1300 tot 2300 lumen.
 3. Overweeg de vereiste verstrooiingshoek en het type LED's, afhankelijk van het doel. Dus, voor de muur- en tafellampen zijn verschillende verlichtingselementen gebruikt.
 4. Het niveau van waterbestendigheid mag niet lager zijn dan IP5.Deze parameter heeft hoogwaardige en duurzame apparaten.

Sommige oplaadbare lampen hebben bovendien verschillende werkingsmodi en verschillende kleurmodi, waardoor het interieur binnen of buiten de kamer kan worden gediversifieerd. Let op het type en de capaciteit van de batterij.

Als u van plan bent om het apparaat altijd te gebruiken, moet u de voorkeur geven aan modellen met een ingebouwde lithium-ionbatterij. Dergelijke apparaten gaan langer mee dan op batterijen.

Bedrijfsregels

Om een ​​oplaadbare LED-lamp lang te laten werken, moet u de volgende regels in acht nemen:

 • reinig het verlichtingsapparaat regelmatig met een zachte, droge doek;
 • plaats de lamp niet in de buurt van ontvlambare voorwerpen;
 • Gebruik niet als de behuizing of batterij is beschadigd.
 • maak geen wijzigingen in het ontwerp van het apparaat;
 • gebruik het apparaat onder de aanbevolen omstandigheden, rekening houdend met het niveau van de belastings- en vochtbeschermingsparameter.

Ondanks de veiligheid van LED-verlichtingselementen, dient u voorzichtig te zijn wanneer u ze gebruikt door kinderen.Kleine batterijen kunnen worden ingeslikt en een lithium-ionbatterij kan exploderen als deze beschadigd is en brand kan veroorzaken.

vereisten

LED-lampen zijn veilig en worden veel gebruikt, niet alleen in woningen, maar ook op straat, in medische en educatieve instellingen. LED-verlichtingsinrichtingen hebben geen nadelige invloed op het menselijk lichaam als ze aan de volgende vereisten voldoen:

 1. De voorwaardelijke beschermende hoek moet ten minste 90 graden zijn om de schittering van de ogen te beperken.
 2. Totale helderheid - niet meer dan 5000 cd / m. Om te voldoen aan deze parameter in de lampen worden diffusers gebruikt.
 3. Toelaatbare oneffenheden in de helderheid moeten 5 Lmax tot 1 Lmin zijn. Kan met een speciaal apparaat worden gemeten.
 4. De kleurtemperatuur van witte LED's mag niet hoger zijn dan 40000 K. Deze parameter bepaalt de kleur van de lamp.
 5. Vermogen mag niet groter zijn dan 0,3 watt.

In hoogwaardige LED-armaturen vervaardigd in overeenstemming met GOST, zijn alle vermelde parameters aangegeven op de verpakking of in de begeleidende documenten.

Als u een oplaadbaar LED-verlichtingsapparaat kiest, kunt u veel besparen op energierekeningen.LED is een modern en veilig alternatief voor kwikbesparende lampen.

Voorbeelden van het gebruik van LED-lampen in huis en tuin kunnen worden bekeken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer