Designer tafellampen

Reparaties uitvoeren in de oude behuizing of naar een nieuwe verhuizen, alle mensen voelen de wens om het interieur te veranderen en het voor zichzelf aan te passen. Een uitstekende optie is het gebruik van originele tafellampen. Het is erg belangrijk om erachter te komen hoe u ze voor uw huis kunt kiezen en hoe u ernstige fouten kunt voorkomen.

Speciale functies

Lampen, staande op de tafels en nachtkastjes, zijn in staat om:

 • om wat mysterie en romantiek in het interieur te brengen;
 • om de resterende lampen (muur, vloer, plafond) met een toeval in ontwerp en materiaal aan te vullen;
 • maak een contrastnoot als er geen overeenkomst is.

Lokale verlichting is verantwoordelijk voor het creëren van gezelligheid in het huis: wanneer het is ingeschakeld, beïnvloedt zelfs slecht weer de stemming minder. Ontwerpers creëerden veel opties voor bureaulampen, harmonieus opgenomen in elk interieur

Er zijn unieke patronen die een aantal stijlen combineren en worden gezien als een kunstwerk.

Hoofdtypen

Ze zijn:

 • classic;
 • kantoor;
 • voor kinderkamers;
 • decoratieve;
 • Tiffany.

Classic valt op door zijn strenge geometrische vorm en valt niet op. Dit is een bekend kenmerk van een privékantoor en een slaapkamer, waardoor u licht van hoge kwaliteit, minimaal vermoeiend zicht en comfortabel werk voor meerdere uren achter elkaar kunt geven.

De kantoorlook van de lamp is functioneler dan andere, hij kan voor verschillende soorten werk worden gebruikt. Gedurende een paar seconden verandert het als er behoefte is aan zowel de richting van de lichtstroom als de kracht ervan. De reflector helpt het licht zo nauwkeurig mogelijk naar een bepaalde plaats te richten, wat erg belangrijk is wanneer u op een computer werkt.

In de kinderkamer zijn tafellampen van glas niet toegestaan, de enige mogelijke optie is metaal en hittebestendig, niet-geleidend plastic.

Zeer jonge kinderen zullen heel blij zijn als het apparaat hen herinnert aan een fantastisch karakter; niet een slechte functie kan worden overwogen en de modus van nachtlicht.

Speciale lichtbronnen voor leerlingen zijn bedoeld voor schoolkinderen, zodat ze ook 's avonds comfortabel met hun huiswerk kunnen werken.

Ontwerperlampen behoren strikt genomen functioneel tot een van de genoemde groepen en moeten overeenkomen met een specifieke categorie in hun mogelijkheden. Verschillen met standaardproducten zijn in het oorspronkelijke ontwerp en de externe vorm. De verfijning van moderne lampen verandert hen van een eenvoudig verlichtingsapparaat in een heldere en mooie plek in het interieur.

Een deel van de lampen heeft echter geen praktisch nut, het is uitsluitend bedoeld voor decoratieve doeleinden.

Hoe te kiezen?

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit niet alleen een middel tot decoratie is, maar dat nog niemand een elektrisch apparaat en het naleven van veiligheidsnormen heeft geannuleerd.

De belangrijkste punten bij het kiezen zijn:

 • overeenstemming met de grootte van tafels en nachtkastjes;
 • optimale grootte;
 • een duidelijke toegang tot de situatie zonder disharmonie;
 • creëren van voldoende (maar niet overmatig) licht;
 • geen negatieve effecten op het gezichtsvermogen.

Auteursmodellen

Ze zijn verdeeld door de techniek die de ontwikkelaars hebben gebruikt om een ​​ongewoon uiterlijk te creëren.

Sommige ontwerpers geven de voorkeur aan ontwerpen van hout.Het zijn niet altijd "houtblokken" met gaten waardoor een beetje licht binnendringt. Veel interessanter zijn die apparaten waarin veel knopen worden gespeeld en de lichtstroom correct wordt aangeleverd.

Barok interieurs hebben grote voordelen als ze worden aangevuld met staande lampen met geplaatste foto's. Zo'n geschenk zal een persoon blij maken die een lang leven heeft geleid en veel prettige herinneringen heeft. Vaak is een designer-bureaulamp opgesteld rond een object waarin een kabel wordt vastgehouden en het verlichtingsgedeelte is van boven gemaakt.

De lamp in het kristal is altijd mysterieus en ongebruikelijk, het kan zijn stilistische voordelen in elke kamer weergeven.

De reflecties die ze op de dichtstbijzijnde muren gooit, creëren een mysterieuze, romantische, charmante sfeer.

Gebruik in het interieur

Voorspelbaar houden kinderen van lampen in de vorm van:

 • dieren en planten;
 • sprookjesfiguren;
 • stripfiguren.

Als u nadenkt over de verlichting in de woonkamer, is het de moeite waard om een ​​keuze te maken voor houten staande lampen; ze zijn ook nuttig voor de hal (grote kamer). Als er vaste gasten in het huis zijnHet zal niet misstaan ​​om een ​​hint te geven aan de professionele activiteiten van de eigenaren.

In de slaapkamers staan ​​staande lampen, gemaakt van veren of bont, goed.

De transparante basis is ideaal gecombineerd met het decor dat is gedecoreerd in zachte kleuren, wat de zachtheid die inherent is aan het interieur nog meer benadrukt.

Wanneer het niet mogelijk is om een ​​beslissing te nemen, om tegengestelde aspiraties op te lossen, geeft de natuur soms een antwoord. Ecologische stijl met zijn natuurlijke kenmerken en sterk benadrukte eenvoud zal de situatie levendiger maken, kunstmatigheid overwinnen.

Er zijn nog veel meer opties: op hoge dunne steunen, op statieven, modellen in felle kleuren.

Welke van deze soorten te kiezen, wordt alleen bepaald door de consument zelf, ze hebben volop mogelijkheden voor een prachtig ontwerp van hun huizen.

In de volgende video leert u meer over designer bureaulampen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer