Tafellampen

Met moderne tafellampmodellen kunnen de meest gewaagde ontwerpideeën worden gerealiseerd. Ondanks zijn kleine formaat speelt dit detail een belangrijke rol in het interieur en kan het elke stijl benadrukken.

Functies en voordelen

Tafelverlichtingstoestellen zullen nooit hun populariteit verliezen, omdat ze een aantal voordelen hebben in vergelijking, bijvoorbeeld met vloer- of plafondlampen.

Tafellampen kunnen lokaal de helderheid van de verlichting verbeteren. Ze verspreiden het licht zachtjes en zorgen voor een gezellige en rustgevende sfeer in de kamer. Een dergelijke verlichting is vooral handig als het gaat om intense oogbelastingen.

Tafellampen zijn in de regel klein en vrij licht.Dankzij deze eigenschappen kunnen deze verlichtingsapparaten gemakkelijk en snel van de ene plaats naar de andere worden verplaatst zonder demontage.

Veel verstelbare modellen bieden de mogelijkheid om de verlichtingskracht aan te passen. Bij dergelijke lampen kunt u niet alleen de lamp met meer of minder helderheid wijzigen, maar ook de populaire LED-opties met een dimmer gebruiken. Zo'n handige regelaar kan in actie komen nadat je op een knop op de lamp hebt gedrukt.

Bovendien kunt u in de tafellampen eenvoudig de gloeilamp vervangen. U hoeft geen speciale inspanningen te leveren of speciale kennis te hebben.

Zeer populair zijn de modellen waarbij de hoogte en de positie van het lichaam instelbaar zijn. Dit soort tafellampen is vooral van belang als het gaat om studenten of desktops, omdat je het apparaat eenvoudig kunt aanpassen om gemakkelijker met documenten te werken of huiswerk te maken.

Moderne merken produceren niet alleen functioneel en gemakkelijk te gebruiken, maar ook zeer mooie tafellampen.Het bereik van deze producten is zo groot dat u de perfecte oplossing kunt vinden voor het interieur van elke stijl, of het nu een elegante klassieker is of een niet-triviale avant-garde. Het hangt allemaal af van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren van het huis.

Apparaat en accessoires

Klassiek en meest gebruikelijk zijn de lampen, waarvan de constructieve lay-out bestaat uit een brede basis (vaak afgerond), standaard en plafond.

De meest duurzame en duurzame producten zijn producten waarin het lichaam is gemaakt van metaal en het plafond van dik glas, metaal of een combinatie van deze materialen. Producten van moderne merken zijn vaak uitgerust met speciale tinten met reflectoren. Dergelijke details zijn nodig om de efficiëntie van de richting van het licht te vergroten.

In een set met verschillende lampen zijn er in de regel verschillende componenten. Deze kunnen zijn:

 • vervangbare en extra lampenkappen en tinten;
 • USB-kabel vereist om de lamp op een pc aan te sluiten;
 • gebruiksaanwijzing;
 • vervangbare gloeilampen;
 • garantiekaart.

types

Momenteel wordt de keuze voor een geschikte tafellamp alleen gecompliceerd door de rijkdom van het bereik.Er is een grote verscheidenheid aan verschillende lampen voor elke smaak en kleur op de markt van verlichtingsapparaten.

Allereerst zijn alle verlichtingsapparaten verdeeld in:

 • functioneel. Dergelijke modellen worden gebruikt om de desktop, het schrijf- of computerbureau en nachtkastjes te markeren.
 • decoratief. Deze lampen zijn vooral gericht op hoogwaardige en mooie inrichting van licht- en kleuraccenten in het interieur.

Bovendien zijn alle tafellampen verdeeld volgens het type bijlage:

 • Klassieke lampen zijn geïnstalleerd op een vlak horizontaal oppervlak. Ze zijn erg handig, omdat ze vrij kunnen worden verplaatst binnen het werkgebied. Maar dergelijke traditionele lampen zijn het meest onbetrouwbaar, omdat ze onderhevig zijn aan mechanische schade. Ze kunnen per ongeluk worden geduwd of van de tafel vallen, wat kan leiden tot een breuk van het object.
 • Tafellampen zijn de laatste tijd populair. op wasknijper. Dergelijke armaturen zijn vaak uitgerust met kleine en lichte armaturen. Hun gemak ligt in het feit dat het mogelijk is om het apparaat niet alleen te repareren voor het zijdetail van het bureaublad, maar ook op de boekenplank of op een ander uitstekend element.Dit model is veel moeilijker te laten vallen, maar je moet voorzichtig een wasknijper kiezen.
 • Ook produceren moderne fabrikanten tafellampen op klem. Dit type bevestiging lijkt op de methode om een ​​oude molen op de rand van de tafel te bevestigen. De ene helft van dit ontwerp wordt aangebracht op de bovenkant van het tafelblad en de tweede wordt gedraaid in het onderste gedeelte totdat de rand van de tafel "in een bankschroef wordt geperst". Als de basis van de lamp je in verschillende hoeken kan draaien en kantelen, dan past deze houder het best bij hem.

In tafellampen kunnen verschillende soorten schakelaars worden geïnstalleerd:

 • op het snoer;
 • op de bedieningsknoppen;
 • op touch control;
 • op de afstandsbediening (met afstandsbediening) met instelbare helderheid.

Tafellampen zijn ook verschillende soorten voedsel.

 • Traditioneel zijn modellen die van stroom worden voorzien wanneer ze op een conventioneel stopcontact zijn aangesloten.
 • Er zijn meer moderne opties die werken vanaf een pc via een USB-kabel.
 • U hoeft geen snoeren te verbinden met draadloze opties op batterijen en oplaadbare lampen.

Tafellampen kunnen ook verschillende vormen en configuraties hebben. De meest populaire zijn, natuurlijk, de traditionele ronde opties. Ze worden gevolgd door lampen met conische, vierkante of rechthoekige tinten. Maar dit is niet de hele lijst met apparaten voor desktopverlichting die moderne fabrikanten ons bieden.

Laten we in meer detail een aantal populaire moderne exemplaren bekijken die verschillen in hun multifunctionaliteit:

 • Nog niet zo lang geleden leek de markt comfortabel. Lampen transformeren. Ze kunnen zowel thuis als op kantoor worden geleverd. De constructies van dergelijke vouwinrichtingen maken het mogelijk om de lichtbron gemakkelijk te naderen of te verwijderen, indien nodig, en ook om de lichtstroom in de gewenste richting te richten. Dergelijke modellen zijn vooral relevant in gevallen waarin een bepaald bedrijf een sterke inspanning van de ogen, oplettendheid en maximale nauwkeurigheid vereist (naaien, opstellen, enz.).
 • Ook tegenwoordig geven veel consumenten de voorkeur aan multifunctionaliteit armaturen met vergrootglas. Meestal worden ze gebruikt tijdens hard werken met kleine details. Ze zijn uitgerust met een vergrootglas of een lens.De meest populaire zijn de toenemende armatuurlampen op de klem, omdat het veel handiger is om met dergelijke apparaten te werken.
 • Als u het interieur wilt verfraaien met een spectaculair en verfijnd detail, dan zou u een dergelijk apparaat van dichterbij moeten bekijken lampkandelaber. Zulke modellen hebben de vorm van een prachtige kandelaar, maar er worden geen gewone waxkaarsen in gedaan, maar kaarsvormige gloeilampen.
 • Madly populair bij klanten genieten tafellampen en schansen. Dergelijke verlichtingsinrichtingen hebben niet-standaard vormen van lampenkappen en worden vaak aangevuld met verschillende decoratieve elementen.

Meestal zijn vloerlampen en wandlampen voor de tafel groot van formaat. Daarom kunt u een model kiezen met een heldere tint voor het interieur, zodat u het als een helder accent kunt gebruiken.

 • Hightech en multifunctioneel zijn een desktop lampen uitgerust met een klok en een thermometer. Deze nuttige extra's bevinden zich meestal op de voet van de lampvoet en bevinden zich op veilige afstand van de lichtbron. In de regel worden indicatoren van tijd en temperatuur in dergelijke producten weergegeven op een monochroom display.
 • Al vele jaren op rij is een speciale plaats op de verlichtingsmarkt spectaculair bezet "Lava" -lampen. Ze zijn decoratief en vertegenwoordigen een transparante kolf in de vorm van een cilinder van glas met transparante olie en doorzichtige paraffine aan de binnenkant. In de regel zijn gloeilampen in dergelijke apparaten beschikbaar aan de onderkant van de fles, waardoor de inhoud ervan wordt benadrukt. Paraffine in de cilinder begint te bewegen en rolt soepel in de olie.
 • Vandaag in winkels veel verkocht kinderen tafellampen. Het kunnen niet alleen leuke nachtlampjes zijn, maar ook comfortabele modellen voor bureaus. Kindermodellen worden vaak in verschillende vormen uitgevoerd. Dit kan niet alleen een klassieke uitvoering zijn met een beknopte basis en een tint, maar ook een origineel product in de vorm van een bloem, dier, stripfiguren.

Welke lampen passen?

De volgende soorten gloeilampen kunnen worden geïnstalleerd in tafellampen:

 • Gloeilampen;
 • Halogeen. Een dergelijke verlichting verschilt van gloeilampen doordat het wolfraamfilament erin wordt geroerd in een speciale gasbuis.Dankzij dit eenvoudige ontwerp is het licht van halogeenlampen helderder en gaan ze veel langer mee.
 • Energiebesparende of fluorescerende daglichtbollen. De kracht van dergelijke variëteiten overtreft de kracht van gewone gloeilampen aanzienlijk. Energiebesparende opties zijn echter zuiniger in energieverbruik.

Het enige nadeel van dergelijke gloeilampen is dat ze schadelijke kwikdampen en andere chemische elementen uitstoten.

 • LED- of LED-lampen. Diode lampen zijn de meest economische, duurzaam en duurzaam. Ze kunnen een flexibel frame en licht / bewegingssensoren hebben.

vorm

De traditionele en meest voorkomende vormen van tafellampen zijn rond, vierkant, rechthoekig (langwerpig in het horizontale vlak), kegelvormig.

Meer elegant en elegant zijn de lampen in de vorm van een kaars of een kandelaar. Zulke details zullen organisch lijken in veel interieurs, van klassiek tot fancy.

Moderne consumenten hebben de mogelijkheid om voor zichzelf een interessantere lamp van een ongewone vorm aan te schaffen.Grote lampen in de vorm van een globe zien er bijvoorbeeld duur en degelijk uit. In de regel bevindt de lichtbron zich in dergelijke modellen in het binnenste gedeelte van een gesloten ronde plafondballon. Er zijn meer eenvoudige opties, waarbij lampenkappen van verschillende groottes worden aangevuld met het beeld van een kaart van de wereld, en het kan zowel modern als oud zijn.

Ook voor plaatsing op de tafel past een mooie lampfontein. Deze flikkerende patronen zijn decoratief. Stands in dergelijke gevallen zijn vaak gemaakt van gekleurd of transparant plastic en worden aangevuld door een bundel van veelkleurige optische vezels.

Voor de kinderkamer kunt u een interessante optie kiezen in de vorm van dieren, planten, prachtige patronen, poppen, machines, vogels, insecten, etc. Als het kind geïnteresseerd is in verschillende sporten, kan het interieur worden aangevuld met lampen met een dergelijke oriëntatie. Het kan bijvoorbeeld een decoratieve voetbalspel met achtergrondverlichting zijn.

Designlampen met verschillende figuren zien er aantrekkelijk en origineel uit. Dergelijke decoratieve toevoegingen kunnen op verschillende delen van het apparaat worden geplaatst: op de voet, op de standaard en zelfs op het plafond.De cijfers in deze lampen zijn heel verschillend. Opties met miniatuur beroemde sculpturen, mysterieuze uilen, katten en schepen of handwielen (voor een nautische stijl) zijn de laatste tijd vooral populair.

afmeting

De harmonie en balans van de werkplek zal alleen worden waargenomen als u een lamp van een geschikt formaat opraapt.

De werklamp mag geen grote afmetingen hebben. Het is beter om onopvallende modellen van transformatoren te kiezen. Voor een kamer van een klein gebied, moet men ook niet te hoge en grote opties selecteren, anders zullen ze de situatie zwaarder maken.

Als de beelden van de ruimte dit toelaten, dan is het mogelijk om grotere binnenlampen te installeren met chique volumetrische tinten.

materialen

De basis en het deksel van het apparaat kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt.

Tafellampen zijn:

 • steen (decoratieve of natuurlijke grondstoffen);
 • gips;
 • glas;
 • kristalopties kunnen mat, glanzend, transparant of gekleurd zijn;
 • hout;
 • keramische;
 • metaal;
 • gesmeed;
 • papier;
 • synthetische;
 • leer (natuurlijk en kunstmatig).

Het is interessant om te kijken naar producten gemaakt van gepatineerd metaal.Het kan ijzer, messing, zilver, koper, brons zijn.

kleur

Het kleurengamma van armaturen voor werk is beperkt tot transparante, doorschijnende en neutrale tonen. Dit komt door het feit dat een model met felle kleuren het werk kan afleiden en een slecht effect kan hebben op het gezichtsvermogen van een persoon.

Als we het hebben over decoratieve modellen, is hun kleurenpalet hier onbeperkt. Het kiezen van de juiste schaal is afhankelijk van de toetstonen van het interieur.

Klassiek en elegant zijn witte en zwarte lampen. Ondanks de stilistische oriëntatie, zullen dergelijke voorbeelden er harmonieus uitzien in een verscheidenheid aan ensembles, van historisch tot modern.

Accent zijn rode, koraal en roze lampen. Dergelijke producten vereisen geen versterking met decoratieve elementen in het interieur. Soortgelijke lichtvlekken in de omgeving kunnen de varianten zijn van blauwe, violette, gele, turquoise en lila tinten, evenals een trendy lichtgroene lamp. Ze zijn het best geplaatst in de woonkamer of in de keuken.

Voor de slaapkamer is het beter om te kiezen voor meer rustige nachtelijke opties van beige, crème, lichtgroen en perzikkleur.

stijlen

Tafellampen zijn gemaakt in verschillende stilistische beslissingen:

 • Originele look-producten in zeesleutel. Hun oppervlak is vaak kunstmatig verouderd. Dergelijke lampen zijn vaak versierd met decoratieve details in de vorm van een anker, stuurwiel, schip of verouderde kaarten van de wereld aan het plafond.
 • Wedstrijden in antieke stijlIn de regel zijn ze wit geverfd en hebben ze een groot gewicht. Hun oppervlak kan marmer, steen of elegant reliëf stucwerk imiteren.
 • Producten in stijl "Provence" vaker zijn ze klein van formaat en gedecoreerd met pasteltinten. Ze kunnen ook worden versierd met pony aan de randen en bloemen- of fruitafdrukken.
 • Voor stijl zolder Een model dat twee verschillende materialen combineert, zal het doen. Bijvoorbeeld hout en metaal. Het is beter om producten te kiezen met een beknopt en het meest serieuze ontwerp.
 • klassiek De lampen onderscheiden zich door verfijnde verfijning en matige rijkdom. In de regel hebben ze elegante vormen en zijn versierd met goud, brons of zilver.
 • Chinese tafellampen kunnen gemaakt zijn van papier in een houten lijst.Zulke modellen zien er harmonieus uit in de instellingen in de oostelijke sleutel.
 • voor tijdgenoot Futuristische of minimalistische opties van glas en metaal zijn de beste opties.

fabrikanten

De classificatie van bekende productielanden die hoogwaardige en aantrekkelijke tafellampen produceren, zijn:

 • Duitsland (Lumberg, Hans Kogl, Schmitz-Leuchten).
 • Spanje (LEDS, Mantra, B. lux).
 • Italië (AXO light, Ciulli, Banci, Passeri International).
 • Turkije (Ozcan, Seda).
 • Tsjechische Republiek (Artglass, Elite Bohemia).

Toepassingsgebied in huis

Tafellampen worden meestal gebruikt als aanvulling op desktops en bureaus. Hiervoor is het beter om modellen met een langwerpige vorm te kiezen, waarin u de positie en richting van het plafond kunt wijzigen.

Geschikt als dergelijke apparaten voor de kaptafel. Ze moeten een rijk en tegelijkertijd zacht licht afgeven. Het is raadzaam om producten met open lampenkappen te kiezen. Lampen die op verschillende locaties in een spiegel zijn geïnstalleerd, zijn ook geschikt. Met dergelijke verlichting zal het erg handig zijn om make-up aan te brengen of deel te nemen aan manicure.

Voor nachtkastjes wordt het aanbevolen om lampen te kiezen met middelgrote en compacte afmetingen. Het meest succesvol zijn de opties rustige en pastelkleuren.

Voor de woonkamer is de lamp heel gemakkelijk op te halen.Let hierbij op de stijl van het interieur, maar ook op de stoffen en de inrichting die in de kamer aanwezig zijn. In overeenstemming met de kleuren en textuur van deze elementen, kunt u een zeer harmonieus en aantrekkelijk apparaat kiezen.

Hoe te kiezen?

Als u een tafellamp kiest, moet u letten op de kwaliteit van de materialen waaruit deze is gemaakt. Als de lampafdekking van kunststof is, moet u ervoor zorgen dat dit materiaal hittebestendig is. Dit geldt ook voor metalen voorwerpen. Ze moeten worden beschermd tegen extreme hitte. Zorg ervoor dat het ontwerp van de lamp stabiel is of dat de armaturen veilig zijn, zodat het apparaat met vertrouwen op het oppervlak van de tafel kan staan.

De lamp moet bij uitstek geschikt zijn voor de stijl van het interieur waarin deze zich zal bevinden.

Als u voor kinderen een nachtlampje kiest, is het beter om een ​​betrouwbare versie met een duurzame houder te kopen, zodat het kind het niet per ongeluk aanraakt en van de tafel of het voetstuk laat vallen. In de kinderkamer ziet het er harmonieus uit als schattig model in de vorm van een dier of stripfiguur.

Originele ideeën voor een mooi stijlvol interieur.

 • Laconieke metalen lampen met ronde tinten van wit en groenJe kunt een tafel plaatsen naast de koffiezetel in de groene woonkamer, met licht witte gordijnen voor de ramen.
 • Een gebogen metalen versie met een open kap zou er goed uitzien op een wit computerbureau in een sneeuwwitte kamer met fauteuils in grijs en blauw.
 • Nachtkastjes in de witte slaapkamer kunnen worden aangevuld met grote lampen met rode voetstukken en zwarte tinten. Verdun het contrast met donkere kussens op een wit bed en een smeedijzeren kleine kroonluchter aan het plafond.
 • Ook op de nachtkastjes in de lichte slaapkamer kun je lampen plaatsen met glazen poten en trapeziumvormige tinten crème schaduw.

Review van 10 coole tafellampen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer