Decoratieve lichten

 Decoratieve lichten

Als u frisse designideeën in het interieur wilt brengen, zijn decoratieve lampen precies wat u nodig hebt. Zulke originele, interessante apparaten worden nooit onbeheerd achtergelaten en decoreren veel kamers daarmee effectief. Laten we deze trendy lampen eens nader bekijken met een werkelijk verbazingwekkende uitstraling.

Functies en voordelen

De moderne markt van verlichtingsarmaturen staat vol met een verscheidenheid aan kroonluchters, staande lampen en lampen. U kunt de juiste kopie kiezen voor elke stijl, smaak en portemonnee.

Het grote voordeel van dergelijke apparaten is hun ongebruikelijk ontwerp. Met behulp van zo'n klein detail kunt u elk interieur nieuw leven inblazen en het een doordachte, stijlvolle en complete look geven.

Designlampen zijn multifunctioneel, omdat ze niet alleen licht uitzenden, maar ook een belangrijke decoratieve functie vervullen. Vanwege hun speciale ontwerp kunnen dergelijke apparaten de rol van heldere accenten in de kamer spelen.

Bovendien kun je mooie lichtfiguren uit verschillende designlampen maken. Het kunnen bijvoorbeeld kleine wandgemonteerde apparaten zijn die op een zodanige manier zijn geïnstalleerd dat een geometrische of een andere compositie ontstaat.

Dergelijke ontwerpoplossingen in het interieur zien er erg stijlvol en interessant uit.

Veel kopers stoppen hun keuze voor decoratieve lampen, omdat ze vaak ingewikkelde vormen hebben. Met dit item kun je het interieur interessanter maken.

inrichting

Decoratieve lampen zijn heel anders dan de traditionele opties. Allereerst - de meesten hebben een statische structuur.Dit betekent dat ze niet draaien, zich niet uitstrekken en geen verstelbaar been hebben, omdat al deze kwaliteiten meer nodig zijn om aan de tafel te werken.

Het ontwerp van de lamp is afhankelijk van de configuratie en de bestemming. De populairste desktopproducten hebben bijvoorbeeld in de regel een ronde of vierkante basis, die de lampvoet vasthoudt. De lichtbron met een kap of lampenkap completeert dit eenvoudige ontwerp.

Prachtige decoratieve vloerlampen kunnen worden versierd met extra planken of verlichte glazen onderdelen.

De apparatenontwerpproducten zijn grotendeels afhankelijk van de verbeeldingskracht van de maker. Het product heeft mogelijk helemaal geen basis of poten, wat staat voor een grote bal, een figuur in de vorm van een steen (met interne verlichting) of een stabiel vierkant met licht dat door de geboorde gaten dringt.

Typen en stijlen

Er zijn verschillende hoofdtypen designerlampen. Beschouw ze in meer detail.

plafond

Dergelijke decoratieve kroonluchters moeten zeer zorgvuldig worden gekozen, zodat ze de indeling van de kamer niet verstoren.In een kleine ruimte mag u in geen geval een groot model installeren, omdat het het plafond visueel omlaag brengt en de kamer als geheel in de buurt komt.

Plafondluchters worden rechtstreeks op het plafond bevestigd of op speciale kabels en snoeren gehouden. In ontwerpproducten worden dergelijke bevestigingsmiddelen vaak gemaakt in de vorm van gebroken en golvende lijnen.

Plafond decoratieve kroonluchter kan multi-sky zijn. Dergelijke modellen zien er aantrekkelijker uit, omdat ze meerdere lampenkappen tegelijkertijd kunnen worden geïnstalleerd.

vloer

Comfortabele staande lampen omvatten staande lampen. Zulke modellen zorgen voor een gezellige schemering in de kamer, zodat ze vaak in de buurt van fauteuils en sofa's worden geplaatst, waar u comfortabel kunt plaatsnemen voor het lezen van boeken, het bekijken van tijdschriften of handwerk. Onder dergelijke omstandigheden ervaren de ogen geen vermoeidheid en worden ze niet overbelast.

Designer vloerlampen kunnen worden aangevuld met een of meerdere poten die op verschillende manieren zijn gerangschikt - bijvoorbeeld in de vorm van een elegant statief of een groot gebogen ontwerp.

Het grote voordeel van dergelijke modellen is dat ze kunnen op elk moment naar een nieuwe plaats worden verplaatstzonder extra moeite. Vanwege hun mobiliteit kunnen designer-vloerlampen van kamer naar kamer zwerven, afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaren van het huis.

Punt en riem

Dergelijke soorten armaturen worden aanbevolen om te kiezen voor kamers met een stretch of gipsplaat plafond. Traditionele modellen van inbouwspots hebben een ronde vorm, maar ontwerpopties kunnen worden gedecoreerd met randen, bloemstukken, een verstrooiing van kiezels en andere interessante elementen.

Compacte oppervlakspots kunnen worden gebruikt om prachtige verlichting te creëren, originele interieurdecoratie. Veel eigenaren wijzen bijvoorbeeld op een vergelijkbare manier een recreatiegebied of een werkhoek toe.

Originele modellen

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende modellen lampen, gemaakt in een decoratieve sleutel. De volgende originele exemplaren moeten van een dergelijk ras worden onderscheiden:

 • In 1960 zagen de lavalampen, die tegenwoordig voor het eerst populair zijn, het licht. Deze modellen lampen met paraffinebubbels in een kolf met licht onderscheiden zich door een ongewoon, fascinerend uiterlijk.De kop van het hoogtepunt van dergelijke producten is dat de bubbels erin soepel bewegen rond de fles, die er mooi en rustgevend uitziet;
 • Luxueuze designlampen in designstijl in de stijl van Tiffany. Dergelijke opties hebben meestal de gebruikelijke vormen, maar hun tinten zijn versierd met prachtige veelkleurige glas-in-loodramen. Deze interessante handgemaakte lampen kunnen de status en rijkdom van het interieur waarin ze zich bevinden benadrukken;
 • Tegenwoordig zijn designlampen erg populair, waarbij het plafond bestaat uit een verwevenheid van stalen staven van verschillende kleuren. De lichtbron in dergelijke modellen is altijd in zicht.

Dergelijke open lampen zien er harmonieus uit in veel stijlen, maar het is niet aan te raden om klassieke ontwerpen aan te vullen.

Originele ontwerpapparaten voor verlichting kunnen in verschillende stijlen worden gemaakt:

 • binnenland Chinese stijl kan worden aangevuld met houten hangende lampen, waarbij de lampenkap bestaat uit eenvoudige rechte lijnen rond de gloeilamp. Dit kunnen grote papieren producten zijn.Wees niet bang voor dergelijke lampen, omdat de lichtbronnen erin vaak bedekt zijn met een glazen luifel, onder houten of papieren producten.
 • Houten modellen zijn geschikt voor casual landelijke stijl. In dergelijke interieurs kunt u decoratieve apparaten van verouderd hout rangschikken. Een dergelijke inrichting kan worden gemaakt in de vorm van een groot wiel (voor plafondmontage) of een lantaarn op een hoge staaf.
 • Elegante stijl "Neoclassic" Het moet worden versierd met decoratieve apparaten met een verguld of zilverkleurig frame, contrasttonen of pastelkleuren, evenals lange kaarsvormige gloeilampen.
 • Aantrekkelijke kamers in stijl retro kan worden aangevuld met apparaten die zijn gemaakt in de stijl van afgelopen jaren. Het kan bijvoorbeeld een laconieke vloerlamp zijn met een open brede luifel of een charmant exemplaar waarin het ronde plafond van de kroonluchter is versierd met heldere ornamenten.
 • Voor stijl wijnoogst Dergelijke modellen zijn ook geschikt, maar het is beter om meer verfijnde lampen te gebruiken met kunstmatig verouderde oppervlakken in dergelijke ruimtes.

vorm

Originele decoratieve lampen kunnen verschillende vormen hebben.Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

 • Een kaarslamp of een model met een paar kaarsen. In de regel zijn dergelijke producten aan de muur of het plafond bevestigd en zien ze er mysterieus elegant uit;
 • Bloemachtige lampen zien er helder en kleurrijk uit - bijvoorbeeld opties in de vorm van een orchidee, papaver of een boeket rozen;
 • Onovertroffen interieurlampkikker. Er wordt aangenomen dat dergelijke cijfers geld en geluk aantrekken voor het huis. Meestal worden deze producten geïnstalleerd op de binnenplaats van een privéwoning;
 • Het ziet er interessante glinsterende fontein uit. Het bestaat uit een plastic basis en een bundel gekleurde optische vezels.

Dit zijn slechts enkele modellen decoratieve lampen. Er is een grote verscheidenheid aan dergelijke apparaten, en elk van hen onderscheidt zich door zijn heldere persoonlijkheid en interessante vorm.

materialen

Decoratieve lampen zijn gemaakt van de volgende materialen:

 • metaal;
 • hout;
 • plastic;
 • glas;
 • kristal;
 • gips;
 • keramiek;
 • papier;
 • artistieke smeden.

Vaak worden dergelijke apparaten aangevuld met geweven lampenkappen. Voor hun productie worden dichte en hoogwaardige stoffen gebruikt, gekenmerkt door een lange levensduur.

Hoe te kiezen?

We geven enkele aanbevelingen op basis van het geselecteerde pand:

 • Voor de hal wordt aanbevolen om een ​​kroonluchter te kiezen en aan te vullen met een paar hanglampen gemaakt in dezelfde stijl. Als dit licht niet genoeg is, kunt u een vloerlamp toevoegen aan het interieur.
 • Een massief kristallen kroonluchter of een luxe smeedijzeren staande lamp is geschikt voor een studie.
 • De slaapkamer mag niet worden overladen met grote decoratieve lampen. Ingebouwde plafondlampen en een paar kleine originele lampen op de nachtkastjes zou genoeg zijn.

Heb niet in een interieur te veel decoratieve apparaten voor verlichting, anders zal de situatie te kleurrijk lijken en zullen de lampen alle betekenis verliezen.

Verlichtingstoepassingen

Designlampen kunnen zowel in huis als in de tuin worden gebruikt. Ze kunnen worden gekozen voor de woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor - en zelfs een kinderkamer.

Op de binnenplaats vinden dergelijke apparaten hun plaats naast het pad, bloembedden, rond het zwembad, op de muren van het tuinhuisje, badhuis of garage, evenals op het hek.

Mooi modern interieur

Wij bieden u verschillende opties voor binnenhuisdecoratie met het gebruik van decoratieve lampen:

 • Een zwarte plafondkroonluchter in de vorm van een netbal ziet er goed uit boven het eetgedeelte in de lichte keuken met een zwarte suite en een bruine houten tafel;
 • In een sneeuwwitte kamer met een witte bank, gedecoreerd met heldere kussens, hang je verschillende grote kroonluchters aan het plafond in de vorm van een bal, geverfd in een donkerblauwe kleur;
 • In een rustiek houten huis met karakteristieke decorstukken (gevulde beer, antieke theepot, bonttapijt) kunt u een kroonluchter met breed wiel installeren - gemaakt van natuurlijk hout, met kaarslicht rond de omtrek;
 • In de slaapkamer met behang versierd met blauwe lijnen met patroon, zal een zwarte nachtlamp met een basis in de vorm van een haas zijn plaats vinden. Het moet op het nachtkastje worden geplaatst - in de buurt van het lichte bed met donkerblauwe kussens.

Hoe het zelf te doen

Mooie en originele decoratieve lampen kunnen met de hand worden gemaakt. Een van de gedetailleerde workshops wordt gepresenteerd in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer