Kinder tafellampen

Het kind brengt veel tijd door op zijn kinderdagverblijf, dus je moet daar de juiste verlichting creëren. De meeste ontwerpers proberen afstand te nemen van traditionele verlichting door originele en ongebruikelijke alternatieven aan te bieden. Een uitstekende keuze zijn kinder-tafellampen.

voordelen

Lampen in de kinderkamer hebben veel voordelen:

 • Zorg voor de nodige mate van verlichting. Je kunt het licht oppikken, gezien de activiteit van de baby en het tijdstip van de dag. Voor studie of handwerk hebt u bijvoorbeeld felle verlichting nodig en voor games gedempt.
 • Het kind kan zelfstandig de bureaulamp in- en uitschakelen, waardoor hij het kind leert om licht te besparen.
 • Met de tafelopmaak van het apparaat kunt u het licht in de juiste richting richten,naar een specifieke plaats.
 • De tafellamp beschermt de ogen van de baby tegen overspanning en geeft ook een gevoel van veiligheid.
 • Veel modellen voor kinderen worden vertegenwoordigd door felle kleurenschema's, die een grote invloed hebben op de ontwikkeling van positief denken.

Verschillende modellen

Moderne fabrikanten van tafellampen voor kinderen bieden een breed scala aan hoogwaardige en stijlvolle modellen. Ze bieden verschillende opties, rekening houdend met de leeftijdskarakteristieken van kinderen.

Voor kinderen

Tafellampen met een nachtlampje zijn de beste keuze voor baby's en kinderen tot drie jaar oud. De baby heeft 's nachts verzorging van de moeder nodig, dus diffuus, gedempt licht zorgt voor een gezellige sfeer zonder het gebruik van fel licht.

Sommige desktopmodellen zijn uitgerust met extra sensoren die reageren op beweging, dag en nacht, en ook op geluid.

Fabrikanten bieden tafellampen met nachtlampen in een delicaat kleurenpalet, evenals met verschillende ontwerpoplossingen. Lampen met een ingetogen lichtblauwe, roze of oranje-gele tint zien er prachtig uit.

Voor schoolkinderen

Moderne fabrikanten maken verbluffende modellen van tafellampen voor kinderen in de leerplichtige leeftijd, rekening houdend met hun behoeften en persoonlijke voorkeuren. De meest populaire modellen zijn lampen met een flexibel ontwerp. Met deze ondersteuning kunt u de gewenste positie van het product selecteren. Meestal hebben deze modellen een betrouwbare steun die ze op de rand van de tafel houdt, terwijl ze niet veel vrije ruimte nodig hebben en ook het oppervlak van de tafel beschermen tegen mechanische schade. Het grote voordeel van dergelijke modellen is hun mobiliteit.

Een uitstekende keuze om voor het slapengaan te lezen, is het model op de wasknijper. Het kan gemakkelijk aan het hoofd van het kind worden bevestigd.

Zo'n lamp moet zacht licht uitstralen dat voor het slapengaan geruststelt. Een goede keuze zijn lampen met een vermogen van 60 tot 80 watt. De ogen van het kind zullen het felle licht niet moe worden.

Kinderlampen met een klok voor desktops gebruiken net zoveel studenten. De ontwerpfunctie is dat het horloge al in de basis van het apparaat is ingebouwd, wat wordt weergegeven door een standaardformulier of in de vorm van een speelgoed met een draaiknop. Voor werkuren zijn gewone batterijen nodig.

Goede verlichting

Vanaf de leeftijd van drie jaar moet elk kind de nodige verlichting ontvangen in verschillende beroepen. Creativiteit, spelen, tv kijken of een boek lezen, vereist de juiste verlichting. Lampen voor desktopgebruik zijn een uitstekende oplossing voor het creëren van extra verlichting.

Voor kinderen moeten lichten met het meest diffuse licht worden opgepikt. Scherpe stralen kunnen het niet-vormgegeven visuele systeem van de baby beschadigen. De beste zijn tafellampen met gesloten reflectoren, omdat ze de veiligheid garanderen en ook een zacht licht geven.

Kan worden gebruikt voor het versieren van verschillende kinderaccessoires. Maar onthoud dat "koud" licht alleen kan worden gebruikt voor de tafel en dat andere delen van de kamer met zacht licht moeten worden verlicht.

Lamp type

Tegenwoordig worden tafellampen zelden gevonden. met gloeilampen. Veel experts raden het gebruik van dergelijke lampen niet aan om de desktop in de kinderkamer te verlichten, omdat ze bij langdurig gebruik erg heet zijn en ook flikkeringen veroorzaken.Wanneer u een heet glas aanraakt, kunt u brandwonden krijgen en flikkeren is slecht voor uw gezichtsvermogen.

Een ander type - fluorescentielampendie worden gekenmerkt door compactheid. Oftalmologen raden ook het gebruik van dit soort lampen voor de kinderkamer niet aan. Het grootste nadeel is dat ze kwik bevatten. Er is een mogelijkheid van vergiftiging met dampen van dit metaal wanneer de lamp kapot is. Omdat de pulsatiecoëfficiënt vrij hoog is, kan de student in dit licht niet lang werken.

LED-lampen zijn de perfecte oplossing voor de lamp in de kinderkamer. Ze worden aanbevolen door experts, omdat ze veel voordelen hebben:

 • maak een zacht licht voor de ogen;
 • breng tinten verlichte objecten goed over, want ze hebben een kleurweergavecoëfficiënt van meer dan 80 procent;
 • niet flikkeren;
 • niet barsten;
 • niet opwarmen, zorgend voor de veiligheid van het kind.

Plafond materiaal

Veel kinderlampen hebben een trapeziumvormige of kegelvormige lampenkap. Het materiaal speelt een grote rol omdat het zorgt voor een lichte diffusie:

 • Plafondlamp van stof het licht is goed verspreid, maar er is geen grote vraag omdat stof op de stof wordt afgezet en ook gemakkelijk kan worden beschadigd. Deze optie vereist regelmatig schoonmaken.Het grote voordeel van het plafond van de stof is een ruime keuze aan kleuren, modellen en patronen. U vindt een stijlvol model voor elk interieur van de kinderkamer.
 • model van plastic trek aandacht met een verscheidenheid aan kleuren en vormen. Het belangrijkste nadeel is onpraktisch. Bij langdurig gebruik van de lamp begint het plastic op te warmen. Het kan beginnen te smelten en gevaarlijke dampen afgeven voor de gezondheid van het kind of op het werkoppervlak druppelen.
 • metaal het deksel wordt als het meest praktisch beschouwd, omdat het wordt gekenmerkt door weerstand tegen mechanische schade en oververhitting. Metaal is geweldig voor het verspreiden van licht. Maar er is een nadeel - het vermogen om brandwonden op te lopen in geval van toevallig contact met het plafond.
 • Veel modellen hebben een bovenconstructie van glas. Deze optie ziet er elegant en stijlvol uit. Het is de moeite waard om modellen met dik glas te kiezen die bestand zijn tegen mechanische schade en oververhitting. Omdat kleurloze modellen gewoon niet bestaan, moet u op lampenkappen letten die met niet-giftige verf zijn geverfd.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een kinderloeilamp moet u heel voorzichtig zijn, want deze is ontworpen om uw verblijf aan uw bureau zo comfortabel mogelijk te maken.Bij het kiezen van een product moet u niet alleen rekening houden met het ontwerp, maar ook met de technische kenmerken ervan:

 • Experts adviseren om naar de halogeenlamp te kijken met indirect, diffuus licht. Oftalmologen adviseren lampen aan te schaffen met een capaciteit van 40 tot 60 watt. Zo'n verlichting zal niet te fel zijn en de ogen zullen niet overbelasten.
 • Lichaamsmateriaal speelt ook een belangrijke rol.. Als de producten van plastic zijn, kies dan alleen materiaal van hoge kwaliteit, want plastic mag niet smelten als het in contact komt met een gloeilamp. Het is beter om de metalen lampenkap te weigeren, omdat dit materiaal vaak opwarmt en gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van de baby.
 • Bij het kiezen van een lampenkap met een kleurontwerp Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan ingetogen, gedempte tonen. Een goede keuze is groen of geel.
 • Om het product op het bureaublad van de student te installeren Het is de moeite waard om de linkerkant te kiezen voor een rechtshandig kind. Als het kind met zijn linkerhand schrijft, moet de lamp aan de rechterkant worden geplaatst. Om het werkoppervlak van de tafel volledig te verlichten, moet de hoogte van de lamp boven het tafelblad 30 tot 45 cm bedragen. Modellen waarbij zowel de hoogte als de hellingshoek kunnen worden aangepast, zijn een uitstekende keuze.

Voor meisjes

Als u een bureaulamp voor een meisje kiest, vergeet dan niet om op het uiterlijk van het product te letten. Het zou een element van decoratie van het interieur van de kinderkamer moeten zijn. Je kunt de lamp roze of paars oppakken. Meisjes houden van modellen in de vorm van grappige kleine dieren.

Ondanks het aantrekkelijke uiterlijk, is het de moeite waard om te onthouden over de technische kenmerken van het product. Praktisch en functioneel zijn zeer belangrijke kenmerken.

Producten voor kinderen mogen uitsluitend worden gemaakt van hoogwaardige en veilige materialen.

Voor jongens

Praktisch en gemakkelijk zijn de hoofdindicatoren van de lamp voor een jongen. Er moet aandacht worden besteed aan de keuze van de verlichting, omdat deze soepel en aangenaam moet zijn, zodat er geen schaduwen en hooglichten zijn. Modellen met plafonddraaien, handige schakelaar, vermogensregelaar en lang snoer voor gemakkelijke verplaatsing rond de tafel zijn erg in trek.

Vergeet niet het materiaal waaruit de bureaulamp is gemaakt zorgvuldig te bestuderen. Als je het model met een plastic kap prettig vindt, zorg er dan voor dat het materiaal wordt gekenmerkt door hittebestendigheid.De aanwezigheid van een flexibel been stelt u in staat de richting van het licht te veranderen.

Hoe je een bureaulamp voor de student kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer