Toilettafels met een spiegel in de slaapkamer

 Toilettafels met een spiegel in de slaapkamer

Toilettafel - de droom van al diegenen die gewend zijn om veel tijd achter de spiegel door te brengen, zichzelf te decoreren voor wandelingen, zaken en werk. Wanneer het in de slaapkamer wordt geplaatst, bespaart het niet alleen veel tijd en zenuwen, maar brengt het ook een speciale verfijning aan het interieur. Zo'n plek voor eenzaamheid is handig voor zowel zakenvrouwen als kleine fashionista's, voor wie het een interessante plek wordt om te spelen.

Speciale functies

Toilettafel is een set meubels die dient voor het opbergen van cosmetica, parfums, sieraden en andere dingen die helpen om het uiterlijk dagelijks op orde te krijgen. Toen alleen dit element van het interieur verscheen, diende het voor het wassen, omdat er een kan met water, kommen en diepe containers op werd geplaatst.

Het wordt zo genoemd vanwege de verouderde betekenissen van het woord "toilet":

 • tafel met een spiegel;
 • het proces van marafet richten, dat wil zeggen, het maken van kapsels, make-up.

Na verloop van tijd begon de kaptafel in bredere gebieden te worden toegepast en op het moment vervult het een functionele en een decoratieve rol. Achter hem kun je niet alleen make-up maken, je haar kammen, een manicure doen, maar ook bezig zijn met werk of hobby's, zitten op een laptop, lezen.

In feite is de kaptafel een persoonlijke hoek voor zowel het belangrijke proces van voorbereiding op publicatie als een plaats om te rusten of te werken.

Als je deze set meubels in de slaapkamer vindt, kun je het meest effectief monteren, want er is ook een kledingkast met kleding. Bovendien zijn er op de tafel alle benodigde gereedschappen voor persoonlijke verzorging en cosmetica opgeslagen, wat betekent dat ze niet naar de gang of badkamer migreren.

Een goed ontworpen plek maakt het aanbrengen van make-up eenvoudiger, wat een goede verlichting en spiegels bevordert.

Sommige kaptafels worden helemaal niet gebruikt door hun eigenaars. Vaak is hun ontwerp zo ongebruikelijk en prachtig dat dergelijke meubels wenselijk zijn om alleen als decor te gebruiken. Een luxekit kan de belangrijkste focus van het interieur zijn.De prijs van kaptafels varieert afhankelijk van de items in de set, evenals materialen. Modellen gemaakt van natuurlijk hout zullen dus meer kosten dan bijvoorbeeld multiplex. De kosten hangen af ​​van het feit of de meest gebruikelijke set wordt gekocht bij een normale winkel of op bestelling wordt gemaakt door de ontwerper.

Een kaptafel moet in harmonie zijn met het algemene interieur, niet om er uit te springen.

Het is echter niet nodig dat het identiek is aan andere meubels, bijvoorbeeld een kledingkast of een bed. Het belangrijkste is dat alles in dezelfde stijl moet worden gehouden en moet worden gecombineerd. Voor degenen die de volledige gelijkenis van alle meubels willen, is modulair meubilair een goede optie. Het is een hele reeks tegelijk, die vaak een kaptafel bevat.

De keuze van het model moet afhangen van elk specifiek geval. De basisset van cosmetica en een paar sets sieraden genoeg bewaren voor een aantal afdelingen. Maar hoe meer dingen en middelen, des te liever een groot aantal branches.

Het belangrijkste is om het hoofdoppervlak van de tafel niet te vullen met overbodige voorwerpen, zodat het er als een droom uitziet vanaf de voorkant van een tijdschrift, en niet als een onoverzichtelijke paal.

Rassen en modellen

Door hun ontwerp kunnen de kaptafels van vrouwen worden verdeeld in de volgende typen:

 • De muren. De meest voorkomende en klassieke sets waarin een rechte tafel met poten overal in de kamer wordt geplaatst. Meestal, om ruimte te besparen, bevindt het zich precies aan de muur, hoewel deze regel helemaal niet nodig is. Afhankelijk van het model van de tafel, kan deze van twee tot vier poten zijn, of het vertegenwoordigt een enkel ontwerp zoals een voetstuk. Wandtafels zijn klassiekers, passend in elke stijl.
 • Opgeschort. Dit is een console die aan de muur is bevestigd. Er zijn geen poten voor zo'n model, wat handig is in kleine slaapkamers. Onder de tafel kunt u een stoel, een poef of een extra cosmetische doos plaatsen waarin alle verzorgings- en make-upproducten worden bewaard. Zelfs een massief model ziet er gemakkelijk uit en maakt de situatie niet zwaarder vanwege het feit dat het aan de muur is bevestigd.
 • Corner. Geplaatst in de hoek, wat handig is als het nodig is om ruimte te besparen. Zulke tafels kunnen een muur, hangend of gecombineerd ontwerp hebben. Dit model is niet alleen ergonomisch, maar balanceert ook de verhoudingen in de langgerekte smalle kamers.

Dressingtafels verschillen niet alleen in het type ontwerp, maar ook in het type uitrusting en ontwerp:

 • De meest voorkomende klassieke set bestaande uit een tafel, een spiegel bovenop, een lade en een stoel. Dit is de meest optimale en vereenvoudigde damesversie, die in het algemeen voldoende zou moeten zijn voor iedereen met een standaard set van cosmetica.

In sommige gevallen bevat de set geen spiegel of vakken, in dat geval moet u zorgen voor hun extra aankoop.

 • In de tafels van het trellis-type bevindt zich een driestelige spiegel, waarin de zijkanten bewegen. Dit ontwerp biedt een grotere kijkhoek, wat gunstig is voor degenen die zichzelf verwennen met styling en kapsels.
 • De pierum onderscheidt zich door de aanwezigheid van een grote spiegel, waarin een weerspiegeling wordt gezien in volle groei. In dit geval kunnen het meegeleverde bureau en de lade vrij klein zijn en een stevige kast vormen.
 • Het bureau is meestal nogal omslachtig, maar hun onbetwistbare voordeel wordt beschouwd als een reeks intrekbare kleine laden.
 • Winstgevend in een modern model met een kleine slaapkamer - een tafel met een inklapbare spiegel. In gesloten toestand is dit een normaal werkoppervlak waarop u met documenten en een laptop kunt werken.Het bovenste gedeelte leunt achterover en onthult een weergave van de spiegel vanaf de achterkant en laden in de uitsparing.

Het is onder voorwaarden mogelijk om de soorten kaptafels te verdelen, afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaar. Het parfummodel heeft dus veel hoge open en geglazuurde planken, waarop je mooie flessen kunt zetten. Een make-uptafel moet een groot aantal afdelingen en laden hebben waarin alle cosmetische rijkdom kan worden verdeeld. Bovendien zal de plus de handigste voetenbank en voetsteun zijn, omdat het proces vaak veel tijd kost.

In een stadsappartement speelt de kaptafel vaak de rol van een nachtkastje op het bed waarop u de nodige dingen kunt zetten, zoals een wekker. In dit geval is het beter om beknopte modellen zonder zijwanden of laden te kiezen, die aan de bovenkant staan.

Ontwerp en ontwerp

De voltooiing en het ontwerp van een toiletset hangt af van het feit of het een decoratieve of functionele rol speelt. In het eerste geval kan het chique zijn in zijn ontwerpmodel met draad op de poten, een glad oppervlak, gesmede delen en geverfde laden.Er zijn veel stijlen waarin dit meubilair is gemaakt: van klassiek tot minimalistisch. Elk van hen heeft zijn eigen set speciale uiterlijke kenmerken. De aanwezigheid van laden, sokkels, stoel is niet nodig. Meestal bevat een decoratieve set een tafel en een spiegel met licht.

Om de tafel te gebruiken zoals bedoeld, hebt u een set met een stoel of een poef nodig. Ze zijn nodig voor meer comfort, omdat de make-up kan worden besteed van vijftien minuten tot een uur. De stijl van functionele kaptafels is zo groot als decoratief. Maar bij het kiezen ervan moet meer aandacht worden besteed aan extra vakken voor het opbergen van spullen, cosmetica en sieraden. Je kunt het model met de stoel zien, als de grootte van de kamer dit toelaat.

Meubelontwerp moet niet alleen afhangen van het algehele interieur en de stijl, maar ook van de eigenaar. Dus in de kinderkamer kun je fantasietafels plaatsen met glanzende coatings, grappige stickers en tekeningen op de spiegel. In een volwassen slaapkamer zouden minder infantiele opties geschikt zijn. Romantische dames houden misschien van gebogen elementen in het ontwerp en meer gereserveerde - rechte lijnen en strengheid.

De verscheidenheid aan gebruikte materialen maakt het modelassortiment kaptafels groot genoeg. De boom kan in zijn natuurlijke vorm worden gebruikt of worden beschilderd, verouderd. Glanzende oppervlakken zijn populair omdat ze het uiterlijk van zelfs vervaagd van kleur kunnen doen herleven. Meubilair kan worden gevlochten, vervaardigd, glas, metaal. Sommige modellen zijn opzettelijk grof, anderen zijn romantisch of buitensporig, dankzij een combinatie van verschillende geometrische vormen.

Kleur oplossingen

De kaptafels zijn in verschillende stijlen gemaakt, wat de verscheidenheid aan kleuren beïnvloedt:

 • Als we het hebben over zulke sublieme, luxueuze richtingen, zoals klassiek en rijk, dan zijn wit, crème, beige van kleur met goud, zilver, parelmoer, blauwe randen passend.
 • In meer alledaagse stijlen, zoals loft en plattelandnatuurlijke tinten bruin zijn geschikt: van donkere chocolade tot grijsbeige.
 • Minimalistische modellen in dergelijke richtingen als hi-tech, minimalisme, modern - grijs, wit, bruin of zelfs glas met een blauwachtige of groenachtige tint.

De kleurkeuze is geweldig en de meest gedurfde beslissingen in de vorm van patronen en tekeningen kunnen als afwerking worden gebruikt. In dit geval wordt het volledige spectrum van het kleurenwiel weergegeven.De meest voorkomende opties zijn wit in al zijn diversiteit en beige. Deze kleuren zijn goed geschikt voor de slaapkamer, rommel het decor niet op, maar maak het eerder eenvoudiger.

Zwart en rood zijn daarentegen niet zo gebruikelijk, omdat ze te actief zijn.

afmeting

De juiste maat van de kaptafel biedt de meest comfortabele tijd achter de kaptafel. Het is belangrijk dat de hoogte bij elke specifieke eigenaar past. 80 cm wordt als de meest optimale en gemiddelde beschouwd, maar afhankelijk van de fysieke kenmerken van de gastvrouw kunnen de aantallen variëren. De hoogte van sommige modellen, bijvoorbeeld, het dressoir reikt tot 100 cm, terwijl de passpiegel in de set komt.

Op zich is de verscheidenheid aan maten groot. Er zijn absoluut kleine modellen met een breedte van niet meer dan 50 cm. Dit is een geweldige optie als er niet genoeg ruimte in de slaapkamer is. Aan zo'n tafel kun je extra wandplanken kopen, of niet genoeg ingebouwde laden. Klassieke tafels hebben een lengte van 100 tot 160 cm, wat de meest optimale maat is. Volumineuze modellen tot 200 cm en meer zijn alleen relevant als de afmetingen van de ruimte daarnaast zijn.

Het is niet nodig om vast te houden aan het idee dat in de grote slaapkamer en het meubilair groot moet zijn, en omgekeerd in de kleine - miniatuur. De afmetingen van de tafel moeten worden gekozen afhankelijk van de stijl, het ontwerp van het bestaande interieur en de voorkeuren van de gastvrouw.

Accommodatie in het binnenland

Bij het kopen van een kaptafel is het belangrijk om eerst te weten welke plaats in de slaapkamer hij krijgt toegewezen. Hiervan zal afhangen van de mogelijke afmetingen van toekomstige meubels, evenals het type constructie. Ergens een geschikte en volwaardige tafel met rechte wand, en in een ander geval is er alleen een hoekige plek.

Als de grootte van de ruimte ernstig beperkt is, is het het beste om nauwkeurige metingen te doen, en na te denken over specifieke opties.

De meest ideale plek voor dit meubel - aan het raam. Er is veel natuurlijk licht, wat nodig is bij het aanbrengen van make-up. Maar de mogelijkheid om er een kaptafel te plaatsen is er niet altijd. In dit geval moet u het op een goed verlichte plaats plaatsen of zorgen voor de mogelijkheid om extra lampen te plaatsen.

Houd er bij de installatie rekening mee dat er extra stopcontacten zijn.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze en de locatie van de spiegel, omdat deze zowel de ruimte visueel kan vergroten als de verhoudingen kan verbreken. Reflecterende oppervlakken - een zeer actief element in de kamer. Daarom is het het beste om de spiegel zo te plaatsen dat deze de tegenoverliggende muur reflecteert, en niet de deuropening. Als dit niet mogelijk is, is het beter om jezelf te beperken tot een kleine tafelspiegel of een converteerbare tafel. Kleine roterende opties zijn ook handig omdat ze kunnen worden blootgesteld aan licht.

In de kleine slaapkamer kunt u compacte hangende of hoeksets plaatsen. Ze besparen ruimte en laten u deze efficiënter gebruiken. Dus, onder de hangende tafel kun je de stoel duwen, en de vouwstoel dichter bij de muur zetten of zelfs aan een haak hangen. In plaats van vloerdozen, kunt u hangende planken gebruiken en een grote spiegel vervangen door een paar of een triple kleine.

In een kleine slaapkamer vervult de kaptafel vaak de extra functie van een nachtkastje of werkplek. In dit geval is het beter om een ​​opvouwbaar model met een flip-mirror te kiezen. Ook de tafels die niet zijn bezwaard met compartimenten en regimenten op een oppervlak zullen dichterbij komen.Er moet voor worden gezorgd dat elektriciteit wordt geleverd om elektronische apparaten op de tafel te plaatsen, zoals een laptop. Het beste van alles, als een kleine maar comfortabele stoel onder de tafel zal bewegen.

In een grote kamer kunt u zich spectaculaire pierum en bureau veroorloven, tafels compleet met poef of zelfs een designstoel. KElk element kan een zelfstandig onderwerp van decor worden, maar het is beter als ze allemaal in dezelfde stijl zijn ontworpen.

Hoe je een kaptafel met je eigen handen maakt, bekijk de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer