Blauw behang in de slaapkamer

 Blauw behang in de slaapkamer

Wanneer je het interieur van de slaapkamer decoreert, is blauw erg populair en niet zonder reden. De schaduw van de heldere lucht en de azuurblauwe zee brengt aangename herinneringen, helpt ontspannen, zich ontdoen van zware gedachten en depressieve gemoedstoestanden, oplaait met positieve energie en geeft de opdracht tot opgewektheid. Blauw ziet er geweldig uit in het interieur, ontworpen in elke stijl. Het is harmonieus gecombineerd met meubels, accessoires en een decor van verschillende kleuren en designs. Vandaag zullen we het hebben over het blauwe behang in het interieur van de slaapkamer.

Voor- en nadelen van blauw

Niet elke kleur ziet er perfect uit in de slaapkamer. Dit is zeker niet blauw. Deze diepe, mooie schaduw heeft een aantal voordelen ten opzichte van zijn buren in het kleurenpalet:

  1. Rustgevend en ontspannend effect op een persoon.
  2. Visuele uitbreiding van een kleine ruimte. Deze lichte, luchtige schaduw maakt de kamer helderder en ruimer.
  3. Blauwe kleur vult de kamer met lucht, zuiverheid en frisheid. Deze ontwerpoptie is ideaal voor kamers aan de zonnige kant. Zelfs op de heetste dag zullen ze de ochtendkoelte voelen.
  4. Deze kleur is perfect voor kinder- of tienerkamers, voor de slaapkamer van een jong meisje. Veroorzaakt geen irritatie en gevoelens van afwijzing (in tegenstelling tot roze).

Het nadeel is nogal voorwaardelijk: te veel dingen in deze koude kleur kunnen de kamer niet erg gezellig maken.

types

Blauw is een erg mooie, veelzijdige en veelzijdige kleur. Het bevat veel tinten: van subtiel hemels tot diep turkoois. Behang kan worden gepresenteerd in de meest verschillende tonen van deze kleur.

Tegenwoordig wordt de monochrome versie beschouwd als een van de populairste trends in het interieurontwerp. De slaapkamer kan worden ingericht met blauw behang en meubels, textiel en decoratieve elementen worden ook in verschillende tinten van dezelfde kleur ontworpen.Dit interieur ziet er heel ongewoon, stijlvol en mooi uit.

De achtergrond zelf kan gewoon of bedrukt zijn. Blauw past perfect bij gouden of zilveren monogrammen, krullen, bloemen, geometrische patronen en andere patronen. Patronen op het behang kunnen andere tinten hebben, meer contrast en levendiger (vergeleken met het hemellichaam). Het kunnen groene, rode, witte en zwarte ornamenten zijn.

Een van de meest ongewone afdrukken voor de slaapkamer is een maritiem thema. Maar het past mooi op een blauwe achtergrond. Dit zijn alle soorten schelpen, zeedieren, algen, sterren.

Plafond, inrichting, accessoires

Om de expressiviteit van deze toon maximaal te benadrukken, is het noodzakelijk om een ​​zeer serieuze benadering te kiezen voor de keuze van de vloer- en plafonddecoratie, de selectie van meubels en het decoratieve ontwerp van de kamer.

Gordijnen kunnen in hetzelfde bereik liggen met behang, een meer verzadigde, heldere tint van dezelfde kleur hebben of contrasteren. Blauwe, witte en turquoise gordijnen passen goed bij azuurblauwe achtergronden. Ze kunnen monofonisch zijn of versierd met een kleine lettertjes (bloemen, bladeren, erwten).

Het plafond in de slaapkamer met blauw behang kan wit of elke tint van een enkel palet met muren zijn. Ongewenste scherpe contrastovergangen en -dalingen.Het plafond met meerdere niveaus kan in verschillende tinten van hemelse kleur worden gemaakt en is versierd met wolken, sterren en vage bloemsamenstellingen. Glanzende coating maakt de ruimte visueel ruimer.

Turkoois behang en plafond creëren een nogal koud interieur. Om het te verdunnen, het toevoegen van gezelligheid en huiscomfort, helpt meubels gemaakt van natuurlijk hout of materialen die het imiteren. Het kleurenschema moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien (donkerbruin, beige of zelfs crème).

Mooi interieur

De klassieke combinatie van witte en blauwe tinten verfrist elk interieur, maakt het eenvoudiger, en de kamer - ruim. Meubels, decorelementen, textiel worden geselecteerd in één ontwerp en in één kleurenschema. Alles ziet er erg harmonieus en compleet uit.

Er zijn veel kleuren in een slaapkamer, maar het interieur ziet er helemaal niet overbelast en zwaar uit. Tinten blauw en bruin worden in een ideale verhouding ten opzichte van elkaar geselecteerd. Voor de decoratie van de muren werden in één keer drie soorten blauw metgezelbehang gebruikt.

Rijke turkoois combineert prachtig met wit. Ruime slaapkamer in een privé-huis gesteund in een vrij strikte, discrete stijl. De decoraties zijn een prachtige omslag met een bloemenprint en kleine decoratieve details.

En in de volgende video kun je zien welke criteria je moet volgen bij het kiezen van behang voor de slaapkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer