Ontwerphallen in de "Chroesjtsjov"

 Ontwerphallen in Chroesjtsjov

Meestal in kleine "Chroesjtsjov-stijl" gangen van de kamer zijn klein, en ik wil deze plek versieren, maak het comfortabel en functioneel. Dankzij de juiste ontwerptechnieken kan een onhandige of smalle lay-out van een gang een praktische en stijlvolle omgeving worden.

De decoratie mag bijvoorbeeld geen nuttig gebied toewijzen, dat hier is gereserveerd voor de benodigde verlichtingsapparatuur, meubels, kleding en schoenen, maar de volledige afwezigheid van decoratieve elementen kan geen enkel interieur ten goede komen, dus u moet de kleine hal zorgvuldig ontwerpen zodat deze vakkundig wordt gecombineerd uitvoerbaarheid en ontwerp.

Speciale functies

Om te beginnen, is het noodzakelijk om de kenmerken en verschillen van de gangen in appartementen van het type "Chroesjtsjov" te overwegen. Hun indeling is zodanig dat deze kamers verschillen in een klein gebied, een niet-standaard of een smalle vorm. Meestal is het bij het betreden van dergelijke gangen erg druk, het is vooral problematisch om meerdere gasten tegelijkertijd te ontmoeten: het wordt lastig voor iedereen om zijn schoenen uit te trekken en de bovenkleding uit te doen. Vanwege de locatie van de gang ten opzichte van andere kamers, is het vuil bovendien vaak verspreid over alle appartementen.

Gelukkig kunt u deze lay-out wijzigen of het ontwerp wijzigen om de negatieve onderscheidende kenmerken ervan te voorkomen.

Met zo'n functie van de gangen in de "Chroesjtsjov", als een klein gebied, vechten met de hulp van herontwikkeling. Dit is de enige optie als je gasten comfortabel wilt ontmoeten en een kledingkast voor winterkleren hebt, maar je hebt maar een paar vierkante meter tot je beschikking.

In dit geval een ontwerp van de verandering van grenzen en re-uitrusting van kamers of lege ruimte. Als u bijvoorbeeld de hal van de kamer vergroot, verenigt u de badkamer en badkamer en wordt de lege ruimte onder de kast genomen.Helaas is dit een vrij dure methode, deze vereist de hulp van specialisten en kost veel tijd.

Het volgende kenmerk is een smalle gangvorm. Zo'n onderscheidend kenmerk wordt gecorrigeerd door zonering van meubels: een diepe kast wordt geplaatst in een smalle maar lange gang, wat een efficiënt ruimtegebruik is. Je moet hier echter geen meubels met open planken plaatsen, het is niet praktisch en niet mooi.

Gewoonlijk gaan verschillende deuren uit andere kamers uit in een dergelijke ruimte, en het is het beste als ze in kleur met elkaar overeenkomen en harmoniëren met de schaduw van de muren. Aan de andere kant hebben sommige deuren de voorkeur om helemaal te verwijderen en een gebogen opening te bouwen.

De onregelmatige lay-out van de gang, hoewel niet het meest onderscheidende kenmerk, maar vindt plaats in appartementen zoals "Chroesjtsjov". Het ontwerp wordt vaak uitgevoerd in de stijl van minimalisme (maximale bruikbaarheid en enkele details) of gecombineerd met andere stijlen om diversiteit in het interieur te bereiken. Dit ontwerp van de gang wordt aangevuld door goede verlichtingsarmaturen, voornamelijk geplaatst op het plafond, en grote spiegels om een ​​visueel effect van toenemende ruimte te creëren.

Om de ruimte die wordt ingenomen door meubels te verminderen, geven ze de voorkeur aan hangers met planken of mezzanines.

Waar dingen op te slaan?

Het belangrijkste voor elke gang in de kamer is om mensen naar binnen en buiten te laten gaan, om bovenkleding en schoenen te nemen en te houden, en om ze te omringen met comfort en schoonheid. Velen hebben betrekking op de taak om dingen onbetaalbaar lichtzinnig te houden.

Bij het nastreven van een toename van het bruikbare gebied van de gang, ontdoen ze zich van de nodige meubels of besteden te veel aandacht aan de inrichting van de omringende ruimte. Daarom zijn de hosts bij het ontvangen van veel bezoekers verloren, weten ze niet en kunnen ze geen nieuwe kleding plaatsen.

Daarom, zelfs als je rekening hebt gehouden met alle negatieve aspecten van de gangen in de "Chroesjtsjov", hierboven besproken, besteed speciale aandacht aan de inrichting van deze plek.

De beste manier om meubilair te rangschikken is in één lijn langs een van de muren. Wees niet bang dat je niet alles in één keer kunt plaatsen: nu zijn er veel meubelzaken waar je, afhankelijk van je maat en wensen, wordt geselecteerd met kastmeubelen van bepaalde afmetingen. Moderne modellen kasten voor gangen hebben dus een breedte van 40 cm en zelfs iets minder, en plaatsen vaak op hun schuifdeuren een grote spiegel, zo noodzakelijk voor deze plek.

Een grote verscheidenheid aan modellen bevat verlichtingselementen om de opslagruimte van dingen en schoenen te benadrukken.

Als het niet mogelijk is om een ​​ruime kledingkast in de gang te vinden, wordt deze vervangen door een vloer- of muurhanger en een kast voor het opbergen van schoenen. Zelfs in dit geval is het raadzaam om een ​​mezzanine of een plank op de muur te plaatsen om daar de hoeden te vouwen.

Ga er niet vanuit dat een van deze elementen de volledige functionaliteit van de kast volledig zal vervangen. Zelfs samen plaatsen ze niet zo'n grote hoeveelheid dingen.

Vergeet de spiegel niet. Ondanks de schijnbare eenvoud van dit onderwerp heeft het een belangrijke taak. Alleen door ernaar te kijken, in je reflectie, zul je je realiseren dat alles in orde is of iets dat je bent vergeten.

Naast het opbergen van bovenkleding, worden schoenen en hoeden, sleutels, cosmetica en paraplu's hier meestal bewaard. Voor de laatste zijn er speciale rekken, dankzij hen zul je in staat zijn om de haken die zijn ontworpen voor kleding los te laten. Geef voor cosmetica en andere kleine dingen ruimte op de nachtkastjes of in de laden. Meest handig, als ze hoogte tot aan de taille hebben, en de spiegel hoger zal zijn.Soms wijzen toetsen een speciale plaat toe met haken.

In vergelijking met normale opslag zult u uw sleutels nooit op deze manier verliezen.

Ruimte afmetingen

Zoals hierboven vermeld, is het belangrijkste kenmerk van de gang in het appartementstype "Chroesjtsjov" de kleine afmeting en vorm van de plattegrond. Klein, smal, niet-standaard, klein en zelfs hoekig - al deze adjectieven karakteriseren opmerkelijk de grootte van zo'n kamer. Maar zelfs zo'n minikamer kan comfortabel en functioneel worden gemaakt met behulp van de bovenstaande tips. Om dit niet te herhalen, zullen we de aanbevelingen voor het verbeteren van elk type hallway-kamer verder samenvatten.

Het meubilair in de smalle gang moet hoog zijn en een vrij grote breedte hebben, hierdoor zal het gehele gebied het meest gunstig worden gebruikt, ondanks het verkorten van de gang. De kleine hal is niet uitgerust met een kledingkast, maar een hanger, planken voor hoeden en schoenen, een spiegel, evenals kleine nachtkastjes voor kleine spullen.

Voor een hoekige gang is het het beste om een ​​diepe kast met afgeronde hoeken en schuifdeuren te gebruiken, en als het vloeroppervlak slechts 3 vierkante meter is, probeer dan de herontwikkeling.

Hoe uit te rusten?

Het regelen van de inkomhal van een eenkamer- of tweekamerappartement is het creëren van voorwaarden voor de uitvoering van zijn functies. De belangrijkste functie, namelijk de opslag van bovenkleding, schoenen en hoeden, is al overwogen. Het blijft de esthetische taak onderzoeken, omdat de uitdrukking "door kleding wordt voldaan ..." ook gerelateerd is aan premissen. Toch is de gastvrijheid van de eigenaren het best uitgedrukt in het uiterlijk van de gang van de kamer.

De stijl van deze kamer is niet alleen rechtstreeks verbonden met het ontwerp, maar ook met de uitvoerbaarheid, en dit speelt een belangrijke rol in de gang.

De keuze van stijlrichtingen voor deze appartementszone moet, waar mogelijk, worden herhaald of goed worden gecombineerd met stijlen in andere kamers. Gebruik voor communicatie meestal een soortgelijk kleurengamma van het plafond, de wanden en de vloer, of dezelfde fabricagematerialen voor meubels.

 • Zoals reeds opgemerkt, is de meest succesvolle optie om de gang in de stijl in te richten minimalisme, die wordt gekenmerkt door de nodige bruikbaarheid voor deze plek. U kunt het in een andere richting ontwerpen, in een combinatie van meerdere of in een gewijzigde variant van één stijl. Beperkingen kunnen alleen de prijs en eigen voorkeuren zijn.
 • klassiek gekenmerkt door scherpe lijnen, regelmatige geometrische vormen en licht neutrale kleuren, dus deze stijl is perfect voor een smalle "Chroesjtsjov" gang. Grote vergulde kroonluchters zijn zeker beter te vervangen met schijnwerpers voor goud, dan kan de foto best bij de tijd passen.
 • richting Provence Houten vloeren, verouderde meubels en beige muren kunnen het beste worden overgebracht.

Je moet niet bang zijn voor lichte tinten in de gangen: ja, ze zijn nogal gebrandmerkt, maar ze vergroten visueel een klein gebied.

 • Japanse stijl, net als het minimalisme, verschilt van zijn laconieke vormen, de kenmerken ervan - meubels zonder hoge poten, gemaakt van natuurlijke materialen of ze imiteren. In de gangen met niet-standaard vormen, dankzij een dergelijk interieur, kunt u de nodige accenten regelen met behulp van de traditionele rode kleur.
 • Een andere stijl, perfect voor kleine ruimtes - hightech. Het combineert gemak en functionaliteit door het gebruik van open planken, spiegels en materialen zoals metaal en kunststof.
 • Voor de hoekoptie zou een goed alternatief zijn modern met zijn zachte lijnen, originele vormen en natuurlijke kleuren.

decoratie

De afwerking van de hal van de kamer omvat de coating van coatings, namelijk pleisterwerk van het plafond en de muren, behangen, voorbereiding en installatie van vloeren. Zo'n ontwerp van de kamer met je eigen handen zal goedkoper zijn, maar misschien heeft het geen origineel decor.

Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan het werk van specialisten: zij kunnen de wanden prachtig decoreren, panelen installeren of het gewenste oppervlak onder een decoratieve kunststeen afsnijden.

In de fase van afwerking is het belangrijk om te onthouden dat de inkomhal de smerigste kamer in het appartement is, daarom moeten de gebruikte materialen het minst worden gebrand en het maximum hebben

Het afwerken van het plafond van de gang van de kamer is niet anders dan elke andere kamer. Met veel ontwerpopties kunt u de meest succesvolle manier kiezen om af te ronden tegen de prijs en de installatiemethode. Het kan worden geverfd, maar in dit geval is een voorafgaande nivellering van het oppervlak met pleister en een grondlaag vereist. De optie om PVC-platen te monteren, die eenvoudig zijn,eenvoudige installatie en kleurvariatie, of de installatie van populaire en praktische spanplafonds, evenals plafonds gemaakt van gipsplaat.

Houd er bij de decoratie van de vloer rekening mee dat hij hier voortdurend contact heeft met vuil en schoenen, wat betekent dat materialen beter zijn om duurzaam te kiezen en gemakkelijk te reinigen zijn. De sterkste afwerking is gemaakt met keramische tegels, het is gemakkelijk schoon te maken, maar dit is niet de beste optie voor de gang, omdat natte schoenen er veel op schuiven.

De twee populairste vloermaterialen zijn linoleum en laminaat. De eerste heeft alle noodzakelijke eigenschappen: het is gemakkelijk schoon te maken van vuil en stof, het is relatief goedkoop, maar door zijn zachtheid kan het slijten en krassen.

Daarentegen is het laminaat resistenter, maar is het bang voor overmatig vocht.

Er zijn vier manieren om muren af ​​te werken - dit is de toepassing van gips, schilderen, baksteendecor en behangen.

 • Gepleisterde muren kunnen verschillende kleuren hebben, maar geleidelijk aan zal dit materiaal vuil worden en er vuil uitzien.
 • Kleuren is de meest resistente afwerking in termen van vervuiling, bovendien is het vrij gemakkelijk om de kleur te herstellen.
 • Een andere populaire optie is het plakken van muren met verschillende soorten behang.
 • De decoratieve steen die aan populariteit wint, heeft een goede geluids- en warmte-isolatie, milieuvriendelijkheid van materialen en heeft een lange levensduur.

De decoratie van de muren, de vloer en het plafond is zowel op zichzelf als als geheel van belang, daarom moet u zich niet op het ene ding concentreren en het andere vergeten, dat wil zeggen, het ontwerp van een element moet zo worden uitgevoerd dat het met andere elementen wordt gecombineerd.

Alleen de algemene harmonie van alle oppervlakken zal een prachtige en unieke binnengang creëren.

Hoe visueel te vergroten?

Visuele vergroting wordt gebruikt voor kleine gangen in gevallen waarin het niet mogelijk is om de ruimte op andere manieren uit te breiden.

Hieronder staan ​​enkele ideeën voor visuele vergroting.

 • Om de muren met verf af te werken, kiest u meestal lichte kleuren: wit, beige, crème en andere lichte tinten. Bovendien is het beter om een ​​uniforme kleur te kiezen;
 • Draag bij het decoreren van muren ook het gebruik van lichte tinten en kies een kleine tekening.Verticale en horizontale rechte of golvende lijnen op het behang verminderen visueel de ruimte, zodat het gebruik ervan ongewenst is. Het gebruik van fotobehang is alleen gerechtvaardigd in het geval van een combinatie met een speciale verlichtingsoplossing en een zorgvuldige studie;
 • Probeer bij het versieren van muren met verschillende kleuren de dwarsmuur van de gang lichter te maken dan de langsmuur;
 • Voor het ontwerp van het plafond, evenals voor muren, hebben witte tinten en een glanzend oppervlak de voorkeur;
 • Gebruik spiegels als afzonderlijke decorelementen, maar op de kastdeuren zijn ze niet overbodig. Combineer ze met glanzende oppervlakken van het plafond en andere oppervlakken;
 • Spots geven gemak aan de gang en een voldoende aantal om het hele gebied te verlichten, zal het visueel vergroten.

Opties in het interieur

Na het bekijken van alle kenmerken en maten van de gangen in appartementen van het type "Chroesjtsjov", waarbij wordt gekozen waar de noodzakelijke dingen en manieren om de muren, de vloer en het plafond te behangen, moeten worden bewaard, is het noodzakelijk om echte voorbeelden van ontwerp te bestuderen. Dit zal je helpen om meer te weten te komen over de bestaande opties, ze te vergelijken, na te denken over hoe ze eruit zullen zien in jouw geval en uiteindelijk de uiteindelijke richting en stijl van de gang in de kamer te bepalen.

Dankzij foto's van moderne gangen kunt u zien hoe dit of dat ontwerp wordt gecombineerd met uw gekozen meubilair. Vervolgens bekijken we verschillende voorbeelden in verschillende stijlen, kleuren en maten voor deze kamer.

 • Eerder werd het niet één keer genoemd de voordelen van witte kleur voor kleine kamers. Het symboliseert puurheid en frisheid, verwelkomt de gasten hartelijk en zorgt voor een licht, eenvoudig interieur, bovendien past het naadloos in andere kleuren en tinten. Als je echter bang bent dat wit niet praktisch is voor een nogal vieze gang, dan kunnen de vloeren in een andere kleur worden gemaakt, bijvoorbeeld op de onderstaande foto. Hierop zie je de uitstekende combinatie van lichte muren met vloeren, gemaakt onder de boom, en rode insluitsels maken het mogelijk de saaie atmosfeer te verdunnen en een vleugje pit te geven. Hier, op een oppervlakte van slechts 3 vierkante meter. m, handig ondergebracht alle benodigde componenten voor opslag: een volume ladekast, haken met een plank en een grote spiegel.
 • Japanse stijl richting met zijn eenvoudige details en geometrie kunt u zich ontdoen van alle overtollige, en het is zo nodig voor kleine gangen "Chroesjtsjov".In dit interieurontwerp vinden ze een lichte kast zonder achterwand en pootjes, papieren achtergronden met een afbeelding van een mat en houten vloeren. Bamboefotoframes en grillig gebogen takken in een hoge vaas zijn typische elementen voor de traditionele Japanse stijl. Je kunt zo'n ontwerpbeslissing op de onderstaande foto zien.
 • De niet-standaard lay-out kan worden geëffend door bijvoorbeeld driehoekige planken en een klein kastje in een scherpe hoek van de kamer te plaatsen. De foto laat zien dat daarnaast een poef met een spiegel, kapstokken, een smal nachtkastje en een schuifdeur naar een andere kamer zijn te vinden. Dankzij deze inrichting van meubilair, wordt het volledige bruikbare vloeroppervlak van de kamer zo volledig mogelijk gebruikt, en het ongewone ontwerp van lichte stenen muren wordt gecombineerd met een modern wit spanplafond en spotverlichting, die eerder werd aanbevolen.
 • Zoals uit andere voorbeelden blijkt, wordt de monotone uitvoering van het pand in onze tijd bijna niet gebruikt door ontwerpers. Dit wordt als saai en eentonig beschouwd, dus zelfs een bruine gang moet worden verdund met andere kleuren en kleuren, bijvoorbeeld een lichte schaduw.De kleur van bomen voor mensen verpersoonlijkt de natuur en het milieu, daarom wordt het zo vaak gebruikt in het interieur van appartementen en huizen. Om ervoor te zorgen dat de ruimte niet donker is, zoals op de volgende foto, vergeet dan niet om hoogwaardige verlichting te gebruiken: daarmee wordt de situatie onmiddellijk gastvrij en warm.

Hoe je een kleine gang uitrust, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer