We maken de hal in de stijl van "Provence"

 We zien een hal in de stijl van de Provence

Provence is een organische combinatie van natuurlijke motieven en elementen met de prestaties van moderne trends. Een onderscheidend kenmerk van de stijl is de combinatie van natuurlijke materialen met technische apparaten. De Provence is ideaal voor elk gebouw, inclusief gangen.

Stijlkenmerken

Provence - rustieke stijl, gereproduceerd in de Franse interpretatie. Het is universeel, het heeft luxe en eenvoud, modern en natuurlijk. Pasteltinten worden aangevuld met rieten meubels, textiel, natuurlijk hout.

Ontwerpers hebben de volgende stijlkenmerken:

 • Daylight. Provence impliceert een groot aantal ramen. In de gang zijn er echter geen dergelijke kansen.Voor dit doel worden lampen gebruikt - muur, spot, vloer. Hoe meer verlichting, hoe beter.
 • Kleurbereik. Alleen lichte tinten worden gepresenteerd. Populaire lavendel, turkoois, blauw, stoffige roos, delicate lichtgroene, beige tinten. Vrijwel geen donkere tonen worden gebruikt.
 • De materialen voor de muren zijn natuurlijk. Het kan getextureerde pleisterwerk, eenvoudig verven, houten voering, zelden - behang en alleen met florale motieven.
 • Vloerbedekking - hout, parket, tegels, laminaat, tapijt.
 • meubilair - gemaakt van hout, riet, rotan. Varianten van andere materialen onderscheiden zich van de algemene stijl. Gecombineerde modellen met glazen en metalen inzetstukken zullen niet werken.
 • Meubilair en accessoires decor - eenvoudig, niet fantasievol, alsof alle details uit een eenvoudig dorpshuis werden vervoerd.
 • ontwerp - licht, luchtig, bijvoorbeeld bloemenprint, natuurlijk textiel. Dit creëert een romantische en ontspannen sfeer.
 • Provence kan worden gecombineerd met andere stijlen - rustiek, chebbi-chic, land. Ze zijn medeklinker en hebben één ideologische focus. Maar de elementen van hi-tech, modern en pop-art passen niet in de dorpsmotieven.

Experts letten op een aantal positieve aspecten van de Provence-stijl:

 • Dit is de gemakkelijkste stijl om in de praktijk te brengen. Accessoires, materialen en meubels zijn gemakkelijk te vinden in winkels.
 • Een aangenaam kleurenpallet heeft een emotioneel rustgevend effect op de psyche. Zachte tinten irriteren de visuele receptoren niet, het is aangenaam om in de kamer te zijn, ik wil daar zo vaak mogelijk terugkeren.
 • Het gebruik van milieuvriendelijke materialen heeft een positief effect op de gezondheid en het algemene welzijn.

Er zijn een aantal nadelen aan deze richting:

 • Vanwege zijn populariteit lijkt het misschien geslagen en "pop". Maar aan de andere kant, in de Provence zijn er slaapkamers of keukens. De hal in rustieke stijl ziet er origineel en fris uit.
 • Als je te veel laat ophouden met decoreren, kun je eindigen met een zielige parodie op de Provence, die lijkt op een berging in het land. In dit opzicht is het aan te raden de decoraties van de kamer zorgvuldig te behandelen.

Meubilair en materialen

Het theater begint vanuit de lobby en het appartement of huis begint vanuit de gang. De gang dient twee doelen - een functionele rol en een weergave van de smaak van de eigenaars. Daarom is het belangrijk om dit deel van de woning comfortabel en mooi te regelen.

Een van de belangrijkste aandachtspunten is het meubilair. Er zijn twee opties voor het ontwikkelen van evenementen. De eerste is het verwerven van nieuwe gestileerde of kunstmatig gerijpte objecten. De tweede is het gebruik van meubels met een geschiedenis die het perfecte ontwerp creëren, doordrenkt van de tijdgeest. Dergelijke interieurartikelen worden verkocht op rommelmarkten, rommelmarkten. Elke optie is geschikt en kan een verbazingwekkend interieur in Provençaalse stijl creëren.

Deskundigen identificeren de volgende kenmerken van de meubelkeuze:

 • Het is noodzakelijk om de gang op een slimme manier te vullen met meubilair, zonder de ruimte te overbelasten. Het aantal items is minimaal, maar alles wat u nodig hebt.
 • De gebruikte materialen zijn hout of metaal. Gesmede meubels moeten niet gelijkmatig worden geverfd om de illusie van oudheid en vintage te creëren.
 • Tinten van meubilair - licht. Ze zijn ideaal voor gangen en gangen. Meubels in eik sonoma kleur ziet er elegant, discreet, mengen met stijl. De contrastbruine kleur verwarmt je met warmte en diepte en maakt de nodige accenten.
 • De voordeur is in overeenstemming met het hoofdkleurenschema of in hetzelfde palet met andere elementen.
 • De accessoires mogen geen glitter en gouden tint hebben, alleen saaiheid met kunstmatige veroudering.
 • Verplichte attribuut van een hal - een hanger van een natuurlijke boom met metalen haken.
 • In plaats van een hanger kun je een kast zonder spiegel plaatsen, naast een oude ladekast. Het is niet nodig dat hij zijn directe functie vervult, hij kan een accessoire worden dat de algehele stijl benadrukt.
 • Een belangrijk element is een spiegel. In de Provençaalse stijl is de spiegel ingelijst in een metalen frame en aan de muur gehangen. Naast de spiegel is een bank of bank, zittend waarop het handig is om schoenen aan te trekken.

De Provence biedt eindeloze mogelijkheden om meubels met hun eigen handen te versieren. Het zal niet moeilijk zijn om de oude ladekast een nieuw leven te geven. Hiervoor wordt het oppervlak van het meubel geschuurd (schuurpapier of schuurmachine wordt gebruikt), geprimerd met een speciale samenstelling, daarna geverfd in de hoofdkleur met acrylverf met een brede borstel met onzorgvuldige slagen.

Voor het effect van veroudering adviseren deskundigen craquelure-lakken, die scheuren en schuurpapier veroorzaken, waardoor slijtplekken achterblijven, alsof ze in de loop van de tijd zijn gevormd.

Hoe je een ladekast schildert in de techniek van veroudering, zie de volgende video.

kleur

Er is een reeks kleuren die het meest de voorkeur heeft in de Provence:

 • De belangrijkste is wit. Dit is de kleur van de foundation. Het is winstgevend voor de hal, omdat het visueel het gebied van de gang zal uitbreiden, de kamer zal vullen met licht en lichtheid.
 • Beige is universeel. Het is kalm en past goed bij elke tint.
 • Pastelkleuren - munt, perzik, geel, stoffige roos, olijf, lichtbruin, lila, lichtblauw, lavendel.
 • Groen, zacht zwart, rood, vervaagd blauw en geel zijn de kleuren voor accenten, ze zullen de ruimte verversen, helderheid toevoegen.

Een interessante nuance bij het werken met tinten - ze zouden niet van de een naar de ander moeten vloeien, om een ​​onderling verbonden voortzetting te zijn. De hoofdtaak van elke kleur is om op te vallen op een witte achtergrond.

registratie

Doe het zelf repareren - zelfs in het huisje, in een appartement of privéhuis kost altijd veel tijd, moeite, financiën.

Om het algemene idee van de Provence en het nabije land te ondersteunen, Ontwerpers identificeren twee vereisten voor het ontwerp van de gangen in Provençaalse stijl:

 • Gebruik alleen natuurlijke materialen - hout, steen, textiel.
 • De materialen moeten praktisch en van hoge kwaliteit zijn, omdat de gang een kamer is waar ze in vuile schoenen lopen, ze laten kinderwagens, scooters en fietsen achter.

Deskundigen adviseren dat de muren van de gang en de gang bedekt moeten zijn met pleisterwerk van lichte kleuren, waardoor deze in ongelijke lagen worden opgelegd, dit zal een blik van nalatigheid geven. Minder vaak is de kamer versierd met behang, maar het moeten pasteltinten zijn met een beknopt en onopvallend patroon. Bloemenornamenten, een cel, stroken passen bijvoorbeeld in de Provence.

De vloer is van houten parket. Een geschiktere vervanging is laminaat. Verplichte staat - matte coating, elke glans is uitgesloten. Een andere optie is keramische tegels. Ze legde uit in de vorm van patronen.

Het derde ruimtelijke element is het plafond. Het zou een logische conclusie moeten zijn voor de tandem van de wanden en de vloer. U kunt het plafond eenvoudig witkalken, decoreren met hout of houten balken installeren.

De finishing touch is verlichting en accessoires. Goede verlichting met correct geplaatste lichtbronnen zal de schoonheid van de Provençaalse gang accentueren. Geschikte plafondkroonluchters, schansen met houten en metalen decor, wandlampen.Accessoires nemen een speciale plaats in in het interieur van de hal in de geest van Frankrijk. Gebruikte vintage items, moderne items kunstmatig verouderd.

Om comfort te creëren, is de gang gevuld met een groot aantal schattige snuisterijen. Dit kunnen gevlochten manden zijn, elegante draadonderzetters, fotolijsten, bloempotten met bloemen, houten kistjes gemaakt met behulp van decoupagetechniek, beeldjes, gedroogde bloemen in hoge vazen. In de hal in het land adviseren ontwerpers om tafels, manden en kleine kluisjes te regelen.

Bij het decoreren van de gang met accessoires, is het belangrijkste principe terughoudendheid en balans, het is niet de moeite waard om de kamer te vullen, die later alleen als een "stofafscheider" zal dienen.

7 foto

Opties in het interieur

De Provence is een romantische, lichte, informele stijl die doet denken aan naïef provincialisme in de goede zin van het woord. Hij keert terug naar natuurlijke materialen, geeft het veld voor creativiteit bij het creëren van accessoires. Een selectie van foto's laat zien hoe je een passant in een Provençaalse stijl op een stijlvolle en originele manier kunt arrangeren.

 • Laconic hall - niets overbodigs, alleen minimalistische Provence.Gestileerd antiek meubilair is organisch gecombineerd met gepleisterde muren en de vloer, bekleed met keramisch graniet. Er zijn heel weinig accessoires - levende planten en een kaars, maar ze bepalen nauwkeurig de sfeer in de kamer en voegen er warmte en comfort aan toe.
 • Dit interieur laat duidelijk zien hoe je de hoofdwitkleur goed combineert met bruin en gedempt zwart. Er zijn geen vloeiende overgangen, elke zone is duidelijk gemarkeerd. Muur - metselwerk, muren en plafond - wit pleisterwerk, vloer - tegel met houten inzetstukken. Stijlvol lampen op de muren en een kleine witte koptelefoon met geïntegreerde voetenbank.
 • Mooie lichte inkomhal in witte en blauwe kleuren - deze combinatie laat de gasten niet onverschillig. De decoratie is de eenvoudigste - geschilderde muren, op de vloer - laminaat, een set van verschillende items. Accenten creëren een beeld en een symbool van de Provence - een stelletje lavendel.
 • Een enorme lichte hal met een groot raam is de droom van elke gastvrouw. Er is weinig witte kleur, maar de balans wordt gehandhaafd met elementen van andere stijlen. De gang is gemaakt in kalme diepe kleuren en geeft rust en stilte. Zachtheid en warmte benadrukken wandkandelaars.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer