Kleding haken in de gang - een belangrijk ontwerpelement

 Kleding haken in de gang - een belangrijk ontwerpelement

De gang is een ruimte die de entree en alle woonruimtes in het huis verenigt. De gangapparatuur is van groot belang op zo'n manier dat deze zo praktisch en functioneel mogelijk is. De hoofdfunctie van de gang is de opslag van dingen.

Het is gemakkelijk om alles correct te organiseren als de ruimte groot genoeg is; het is echter een heel andere zaak als het gebied te klein is om plaats te bieden aan een algehele kast. Een van de oplossingen in dit geval zijn kapstokhaken, die niet alleen aanzienlijke voordelen bieden, maar ook een uitstekende wanddecoratie worden.

Typen en functies

Met behulp van een hanger met haken kunt u gemakkelijk ruimte besparen in de gang met een klein gebied. De kleerhanger vertegenwoordigt een niveau met de haken die erop zijn geplaatst in een bepaalde hoeveelheid.Elke dag worden ontwerpvoorstellen steeds origineler en bieden ze consumenten bijgewerkte, interessante ontwerpen. Nu heeft de plaats om kleding op te slaan een esthetische taak.

De volgende elementen kunnen in verschillende modellen zijn opgenomen:

 • Het handige niveau met speciale baggerwerkzaamheden onder alle accessoires.
 • Ruime trays voor kleding.
 • Planken voor hoeden, sjaals en handschoenen.
 • Vouwend ontwerp.

Sommige hangers, die zich onderscheiden door een speciale niet-standaard, hebben ook bewegende delen. Formulieren kunnen verschillend zijn: rechthoekig, gebogen of berekend. De functionaliteit en capaciteit bij dit alles is zo hoog dat de behoefte aan de aanschaf van een grote kast eenvoudig niet ontstaat.

Bij het kiezen van het ontwerp van uw huis, is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan het ontwerp van de haken om uw goede smaak te benadrukken. Ze kunnen aan de plank worden bevestigd of aan de muur worden bevestigd en vervolgens kiest de houder een handig arrangement voor dagelijks gebruik. De tweede optie zou het beste zijn om in een heel kleine gang te kijken.

Wees niet bezorgt over de keuze van deze items minachtend.Ze moeten in overeenstemming zijn met het algemene interieurontwerp, anders dreigt een belachelijk beeld van de gang te krijgen. Moderne fabrikanten hebben al het mogelijke gedaan om kopers een dergelijke ernstige fout te voorkomen en hebben de mogelijkheid om hun eigen smaak en voorkeuren niet te veranderen. Haken zijn heel verschillend - hout, metaal of plastic, en dankzij hun rijke kleurenpalet, zal iedereen zeker de juiste schaduw kiezen.

Stijlvolle haken verbeteren het uiterlijk van de gang visueel, waardoor deze origineler wordt. Het is noodzakelijk om hun locatie met alle verantwoordelijkheid te behandelen, na te hebben nagedacht over dit moment, zelfs vóór de aankoop. Ze moeten groot of middelgroot zijn om te voorkomen dat ze vallen.

Typen bevestigingen

De mate van betrouwbaarheid en uithoudingsvermogen hangt af van hoe de haken zijn bevestigd. Het type bevestiging hangt af van de hoeveelheid en het gewicht van de kleding, die kan worden ondersteund door zowel de hele hanger als de enkele haak.

De handigste manier, die vrij wijdverspreid is - een schroefbevestiging.

Haken met klittenband - de meest geschikte optie voor keramische tegels, en meestal worden ze gebruikt in de badkamer of in de keuken.Er is ook een magnetische houder, maar dit type wordt niet al te vaak gebruikt, omdat er maar één speciaal onderdeel voor nodig is: een metalen oppervlak.

Bijgevolg zijn er verschillende bevestigingsopties:

 • Schroeven.
 • Clay.
 • Suckers.
 • Magneet.

Kies het juiste type is niet moeilijk, als u precies bepaalt wat de functionele belasting zal zijn. Bovenkleding is vrij zwaar, omdat het maximale betrouwbaarheid vereist, die alleen sterke schroeven kan leveren die bestand zijn tegen zware belastingen. Accessoires en andere kledingstukken zonder aanzienlijk gewicht, pasvorm en haken, bevestigd met klittenband of lijm.

Stijlkenmerken

Elk detail moet de algemene sfeer van het interieur van de gang ondersteunen, maar sommige stijlen laten het gebruik van contrasterende elementen toe:

 • Bijvoorbeeld, beknoptheid in de Scandinavische stijl wordt aangevuld door elk ander model dat aan twee regels voldoet - klein formaat en het minimale aantal decor of de afwezigheid ervan.
 • Het klassieke interieur is gemaakt met behulp van elementen met een discreet, strikt ontwerp.
 • Art Deco benadrukt de haken van chroom, brons of hout. In dit geval kunnen parel, stenen of leer eraan worden toegevoegd.
 • Moderne stijl maakt het mogelijk om fantasie vrij te laten vliegen, te experimenteren met verschillende versies van modellen, samenstellingen te vormen die de muur versieren en de verbeelding verbazen met zijn originaliteit. Pretentie, abstractheid, beknoptheid - dit alles zal doen. Stijlvol metaal, kleurrijk plastic en verschillende figuren helpen de meest gedurfde ideeën te belichamen.
 • Een uitstekende oplossing voor high-tech - structurele metalen objecten.
 • Haken in de vorm van een waterpijp, spijker of verstelbare sleutel zijn eenvoudig gemaakt voor de loft- en industriële stijl.

Je kunt veel creatieve hangers voor de gang bekijken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer