Gangen voor nauwe gangen

Wanneer de ruimte van het appartement beperkt is, wordt het moeilijk om het te regelen. Als de situatie eenvoudiger is met de woonkamer en andere woonkamers van het appartement, lijkt het problematisch om de gang in een smalle gang te vinden. In werkelijkheid is dit probleem echter gemakkelijk op te lossen. Het is noodzakelijk om de situatie te selecteren rekening houdend met de beschikbare ruimte.

Kenmerken van de kamer

In de meeste gevallen laten smalle gangen niet voldoende beweging toe als er meubels in zitten. Dit is inherent aan de eerste plaats, het gebouw van een klein plan of "Chroesjtsjov". Deze ruimtes zijn minimaal en beperken de mogelijkheden van interieurcompositie. Het is één ding wanneer de gang gewoon smal en lang is: het is gemakkelijker om de gang erin te zetten.In andere gevallen wordt de situatie verergerd door de aanwezigheid van structurele uitsteeksels in de wanden, evenals de nauwe breedte van de deuropeningen, waardoor vaak vrije beweging wordt voorkomen.

Om zich te ontdoen van de aanzienlijke beperkingen die een onevenwichtigheid van het interieur veroorzaken, samen met het meubilair, maak een ontwerpproject, inclusief het maken van een schematische tekening met markeringennodig om het pand te repareren, waardoor het lijkt alsof het een geschikt gebied is. Reparaties kunnen uitsluitend gebaseerd zijn op visuele waarneming of toename in de deuropening, als deze muur niet van invloed is. In dit geval zal al het uitgevoerde werk worden gecoördineerd met de vastgestelde voorschriften. Minder vaak wordt een smalle gang gecombineerd in een enkele kamer met een aangrenzende kamer. In dit geval, bij het installeren van een compacte gang, wordt de illusie van ruimterommel niet gecreëerd en zal er een plaats zijn voor vrije beweging naar de noodzakelijke kamers van de woning.

De smalle gang heeft in de meeste gevallen geen raamopeningen.daarom verstoken van natuurlijk daglicht. De inkomhal, die gepland is om erin geïnstalleerd te worden, mag het licht niet verbergen en een gevoel van zwaartekracht creëren.Tegelijkertijd moet het zo gemakkelijk mogelijk zijn. Als er zich niches in deze ruimte bevinden, moet het model hier rekening mee houden. In sommige gevallen wordt de locatie berekend rekening houdend met elke centimeter. Hiermee kunt u de hal zo harmonieus mogelijk installeren zonder de functionaliteit van de zone te verstoren. Het meest onaangename moment is het hellende perspectief: in een ruimte met driehoekige muren kan de installatie van meubels visueel op de zijkant zakken of de ruimte het uiterlijk van een smalle tunnel geven.

ontwerp

De moderne markt van meubelproducten biedt een breed scala aan modellen voor elke smaak en elk budget. Als u wilt, kunt u altijd kiezen voor een compact en ruim ontwerp, dat past bij de basisdingen, inclusief kleding en schoenen.

Omdat de ruimte beperkt is, kan een functionele oplossing die een uitstekende oplossing kan zijn:

 • lineaire;
 • hoek.

Elke soort heeft zijn eigen kenmerken. Lineaire gangen, die rechte modellen zijn, kunnen bijvoorbeeld langs een gangmuur of in de meest geschikte hoek worden geplaatst. Hoekconstructies zijn compacter: ze bezetten een van de hoeken,tegelijkertijd besparen ze een bruikbaar gebied en zijn ze ruimer. In elk geval zijn de variëteiten verdeeld in open en gesloten type. Met andere woorden, het is ofwel een gesloten kleedkamer met mezzanine, of een hal met open planken, de aanwezigheid van laden en sokkels. Sommige modellen staan ​​dicht bij de planken. Het enige dat hen onderscheidt, is de aanwezigheid van gesloten laden die zich onder de voor kleding gereserveerde plaats bevinden.

De laatste zijn handig omdat ze geen extra ruimte nodig hebben om de deur te openen om kleren op te hangen of de hoofddeksel te verwijderen. Vaak hebben ze een aantal haken waarop je desgewenst een paraplu of een boodschappentas kunt ophangen. Het gemak van dergelijke modellen is een functionele kast met planken van het gesloten type: het is geschikt voor schoenen of andere dingen. Tegelijkertijd kan het worden gebruikt voor schoenen wanneer u op zaken moet gaan. In de regel is het oppervlak optimaal zacht, waardoor de bediening comfortabel is.

In de wens om de aandacht van de koper te trekken fabrikanten maken compacte gangen, aangepast aan bijzonder beperkte omstandigheden: Sommige mini-meubelmonsters kunnen 30 cm diep zijn.Deze oplossing is vooral belangrijk in kamers met de noodzaak om ingebouwde meubels aan te schaffen. In sommige gevallen is de selectie van het model problematisch, dus wordt het op bestelling gemaakt, rekening houdend met de maximaal toegestane installatieruimte. Een goede oplossing is om een ​​spiegel aan het ontwerp toe te voegen: dit elimineert de noodzaak om een ​​goede plek te vinden voor het spiegelt canvas in het frame.

Meestal hebben dergelijke modellen een ingebouwd spiegellijst zonder decor: het neemt geen ruimte in, en het ziet er stijlvol uit en voldoet aan de minimale behoeften van het huishouden voor visuele inspectie voordat het weggaat.

Andere variëteiten omvatten een modulaire hal - een structuur bestaande uit afzonderlijke functionele eenheden. Deze optie is handig omdat dit meubilair kan worden geassembleerd met de meest noodzakelijke behoeften, met uitzondering van de aankoop van fragmenten die zelden worden gebruikt. Tegelijkertijd kan het met een spiegel, een hanger, een open type zijn. Het aantal modules wordt individueel geselecteerd, omdat de mogelijkheden van elke ruimte anders zijn.

zonering

Zonering is een speciale stilistische methode van ontwerpen, wat inhoudt dat er ruimte wordt geboden aan een onopvallende organisatie, waarbij het zachtjes wordt onderscheiden in afzonderlijke functionele gebieden, wat vooral belangrijk is voor een smalle gang.Het helpt om de ruimte visueel groter en comfortabeler te maken. Zelfs een succesvolle smalle gang, gekocht in de gang, ziet er niet altijd harmonieus uit tegen de algemene achtergrond van een kamer. Om het handig en correct te plaatsen, kan je niet zonder een paar slimme ontwerptechnieken.

verlichting

In de meeste gevallen wordt in een smalle ruimte zacht licht gebruikt, waarvan de intensiteit duidelijk verschilt van de centrale verlichting van woonkamers. Het is onaanvaardbaar dat het licht de ogen raakt met zijn helderheid, terwijl het belangrijk is om de verlichting dichter bij daglicht te brengen. U kunt een plafondlamp of muur gebruiken. De beste keuze van vandaag is de puntverlichting met LED's, die op het plafond of de muren en meubels wordt geplaatst.

Kleine en vrij heldere lampen ingebed in de muur of het meubilair zelf geven de ruimte visuele ruimte. Ze bevinden zich aan de rand van het plafond of verlichten de muur en kunnen de aandacht afleiden van de langwerpige wanden, als ze zich op korte vlakken bevinden. Het is belangrijk om de juiste temperatuur van de luminescentie te kiezen: deze mag niet te geel zijn (hij drukt de psyche in en geeft een gevoel van zwaarte) en blauw (verkleint de ogen en veroorzaakt depressie).Om het functionele gebied te markeren, kunt u de LED-strip gebruiken en deze langs de bovenrand en zijwanden van de gang of spiegeldoek plakken zonder kader. U kunt dus de organisatie van de ruimte benadrukken en het meubilair elegant maken.

Meubelplaatsing

Met een gebrek aan ruimte van het meubilair verwijder alles, zonder dat je kunt doen, alleen het meest noodzakelijke achterlatend. De basis van het arrangement is functionaliteit en compactheid. In dit geval moet een meubelelement verschillende functies combineren, dus vaak worden gangen op bestelling gemaakt voor een betere inrichting. Uiterlijk ziet de lay-out er anders uit, afhankelijk van de kenmerken van de lay-out.

Het is een vergissing om te denken dat een gebroken perspectief een kamer zal redden van een visuele fout. Je kunt de doorgangslijn niet doorbreken: het moet recht zijn. Om dit te doen, staan ​​alle details van het arrangement op één lijn: op deze manier kunt u ruimte besparen voor doorgang.

U kunt bijvoorbeeld een ladenkast, een gang, een schoenmaker en een hanger aan één muur plaatsen. Tegelijkertijd moeten de deuropeningen zich in de tegenoverliggende of aan de zijkanten van het meubilair bevindende wanden bevinden.

Als de ruimte een hellende muur heeft vanaf de toegangsdeur, kan er niets in de buurt worden geplaatst: de kamer lijkt de toegang tot de tunnel te zijn, waardoor het ongemak veroorzaakt voor degenen die binnenkomen. In dit geval is alleen een compacte hanger of een smalle plank toegestaan. Je kunt het niet direct bij de ingang plaatsen: het zal interfereren. De modulaire hal mag niet uit elkaar worden gehaald en strekt zich over de hele lengte van de muur uit met lege openingen, omdat dit het effect van een smalle ruimte zal vergroten. Als er een lege muur aan het einde van de gang is, kun je de aandacht erop vestigen door een ladekast op deze plek te plaatsen die bij de gang past. Als de plaats bij de toegangsdeur bijvoorbeeld toestaat dat het een nis of een speciale perspectiefbocht heeft, is het de moeite waard hier een hal te installeren.

Kleur oplossingen

Het kleurenpallet van de gangen aangeboden door moderne handelsmerken is meestal natuurlijke houttint. Naast hen produceren ze modellen in witte, melkachtige kleur, ivoren schaduw en gebleekte olijf. Een ander bereik omvat contrasterende tonen, waaronder groen, geel, wijn en oranje kleuren zijn vooral populair.In de regel zijn dit gangen met ingebouwd type, die worden uitgevoerd in de toon van muurdecoratie. Met deze techniek kunt u de hoeken van het meubilair visueel wissen, zodat de ruimte met een gebrek aan breedte visueel groter en breder wordt.

11 foto

De favoriete tinten van de gangen van het klassieke type zijn lichte kleuren kleurenpalet en contrasttechnieken. Omdat het belangrijk is om de temperatuur in evenwicht te houden, is het beter om neutrale tinten te kiezen: de schaduw mag niet te warm of koud zijn. Het kan bijvoorbeeld een toon zijn van gebleekt wengé-eiken, lichtgrijs of een vleugje sonoma. Contrasten maken het maken van noodzakelijke slagen visueel veranderende waarneming in een nauwe gangruimte mogelijk. Ze maken de lichte tinten van de gangen expressief en spelen het gebrek aan praktische kant: vaak zijn de donkere tinten van de gang gelegen op plaatsen die het meest vatbaar zijn voor vervuiling en vocht.

Welke moet je kiezen?

Het verwerven van een gang voor een smalle gang is geen probleem, terwijl het de moeite loont om de algemene regels te overwegen waar de interieurstylisten op vertrouwen.

Let op de belangrijkste:

 • let bij aanschaf op de diepte en lengte van het model: bereken een duidelijk kader (als het model groter is, kan het niet in de toegewezen ruimte passen);
 • rekening houden met het aantal gebruikers: voor een, een compact, gesloten type model of een klein rek met een hanger zal doen, voor een gezin is er een hal met entresols;
 • Evalueer elke plank: deze moet de nodige items bevatten, anders is het niet logisch (elke box moet worden gebruikt, functionaliteit heeft prioriteit);
 • inspecteer de materiële textuur: de prioriteit is glans, waardoor de gang meer volumineus lijkt;
 • Geef de voorkeur aan een model met een spiegel: dit accessoire vergroot visueel de ruimte (kies een model dat niet minder is dan de gemiddelde afmeting, het spiegelfiche mag niet klein zijn);
 • Besteed aandacht aan modellen met het minimaliseren van het gebruik van draaideuren: modellen die openen volgens het garderobe-principe zullen een uitstekende keuze zijn;
 • gebruik geen meubels in donkere kleuren om het te ordenen: het vermindert visueel het toch al onvoldoende gebied, geeft de duidelijke grenzen van het gebied aan;
 • Raak de gang en de kleur van de vloerbedekking niet aan, vooral als deze is gebaseerd op een heldere of donkere tint: er wordt een effect gecreëerd dat de vloer omhoog is geklommen. Hierdoor wordt de hoogte van de wanden visueel verminderd en wordt het plafond zwaar;
 • gebruik de veelzijdigheidstechniek: de kleur van de vloerafwerking en de gang kunnen aan elkaar gerelateerd zijn (meubels kunnen bijvoorbeeld een paar tinten lichter zijn dan de belangrijkste geselecteerde tint van de vloerbekleding, of het nu laminaat, linoleum, parket of keramische tegels is);
 • overweeg praktische bruikbaarheid en duurzaamheid: het meubilair wordt niet elk jaar gekocht, dus u moet niet op de muurkleur vertrouwen (idealiter zou u een toon moeten kiezen voor natuurlijk hout in beige of licht wenge, zanderige schaduw);
 • Vergeet de betrouwbaarheid niet: elke bevestiging moet van hoge kwaliteit zijn, handgrepen en zwakke houtkachels zijn uitgesloten, dus de aankoop wordt strikt uitgevoerd in een vertrouwde winkel met een goede reputatie, bevestigd door de beoordelingen van echte kopers;
 • Let op het ontwerp: als het product lelijk is, kan het niet overeenkomen met de status van het hoofdinterieur, wat de stijl zal bederven (elk detail van het arrangement moet overeenkomen met het gewenste niveau, anders zullen sommige items anderen verdringen);
 • Besteed aandacht aan de prijs: het is lang niet altijd voldoende, de nadruk ligt op reclame (niet te veel betalen voor creativiteit, een keuze maken voor beknopte vormen).

Als de gang verbonden is met andere kamers door middel van gewelfde plafonds, kunt u een model van de gang kiezen, met afgeronde rijen planken of een patroon met afgeronde lijnen.

Opties kunnen elk zijn: in de "Chroesjtsjov", een eenkamerwoning of een gewoon woonhuis, is het belangrijk om het interieur te regelen met de nadruk op gemak en comfort: zo wordt een huiselijke sfeer gecreëerd. Houd bij het kopen van een model rekening met de richting van het openen van de deur: dit hangt af van het gemak van de locatie van het meubilair (het product wordt tegen de muur geplaatst, in de richting van waar de toegangsdeur opent).

Ontwerpideeën

Nadat de variëteiten, hun eigenschappen, de juiste maat gekozen zijn, rekening houdend met de beschikbare ruimte, is het noodzakelijk om de stijl te bepalen. Dit is nodig voor de harmonieuze infusie van de gang naar het bestaande ontwerp: ongepast meubilair zal belachelijk lijken tegen de achtergrond van een speciaal idee van stijl.

Onmiddellijk moet je de aankoop van modellen in een pompeuze klassieke stijl uitsluiten, onderscheiden door de aanwezigheid van paleisplechtigheid. Pretentie en opzichtige rijkdom zijn hier ongepast: met een minimum aan ruimte, een minimum aan inrichting en een gematigd ontwerp van de gang worden waargenomen.De basis moet zijn strakke lijnen, duidelijke organisatie, bruikbaarheid van het model.

De muur kan worden onderscheiden door een prachtige smalle hal van lichte kleur, gecombineerd met een donkere afwerking die bij de deur past: gesloten planken, laden en tussenverdiepingen stellen je in staat om een ​​hoop noodzakelijke dingen te verbergen.

Een interessant modulair systeem met strikt functionele modules zal een minimum aan ruimte innemen door de muur, terwijl het ruimte biedt voor kleding, een schoenhouder voor het gemak van beslaan, en een spiegel om het uiterlijk in de spiegel te evalueren voordat hij naar buiten gaat.

Als de inrichting de breedte visueel verkleint, gebruik dan panoramische spiegels van vloer tot plafond: ze vergroten de ruimte visueel doormidden en laten ze bij de ingang achter voor een smalle schoenmaker.

Als er een niche is, gebruik deze dan zoveel mogelijk: plaats een spiegellijst op het muurvlak en daarbovenop een stijlvolle gang, waarin het contrast van wit en bruin wordt gebruikt, hangers en planken voor de noodzakelijke dingen en schoenen te installeren.

Om ruimte te besparen, kunt u hangende meubels gebruiken: de vestibule van de hal kan aan de muur worden bevestigd, zodat er ruimte is voor schoenen eronder, een spiegel en verlichting van boven.

Wanneer u een esthetisch aantrekkelijk product kiest, geeft u de voorkeur aan soorten met verlichting en planken: ze zien er gemakkelijker uit zonder de ruimte te overbelasten. Creatieve stilistische trends uitsluiten (avant-garde, loft, grunge, kitsch): ze hebben ruimte nodig. Ongewone meubels zien er goed uit van een afstand die er niet is. Het is niet logisch om te kopen met een overvloed aan vergulding, gesneden details van het decor: het mooie uiterlijk en de integriteit van de interieurcompositie kunnen worden gecreëerd door het ontwerp van pennen en een vergelijkbaar verlichtingsdecor. En het uitzicht zal prachtig zijn en het product past gemakkelijk in elke richting van stilistiek, of het nu minimalisme, hi-tech, brutalisme of een andere stijl is.

Dergelijke meubels zien er geweldig uit met metalen oppervlakken.dus chromen lampen zijn de perfecte aanvulling op het ontwerp. Als steen de basis is van een van de muren, kies dan een toon die er anders uitziet. Beter kijk gangen op plaatsen die niet overbelast zijn met een foto. Witte, lichtgrijze muren zijn de beste ontwerpoplossing, hoewel ze niet praktisch kunnen worden genoemd (geschikt voor licht marmer, imitatie van veroudering met scheuren, vlekken, soorten reliëfafwerkingen).

Moderne modellen

Nadat u de algemene kenmerken van de gangen hebt bekeken, kunt u de modellen die populair zijn bij het opstellen van een interieur in een smalle gang, visueel waarderen. Bedrijven bieden klassieke opties en stijlvolle nieuwigheden, waarvan de volgende voorbeelden bijzonder interessant zijn:

Ikea - een stijlvol compact model van een gesloten type in wit met laden aan de boven- en onderkant van de structuur, aangevuld met een spiegelblad en een achtergrondverlichting.

Modulair systeem "Mont Blanc" Company "Compass" lichte kap op de poten, bestaande uit een smalle kast, ladekast, kasten en kasten met planken, gekenmerkt door een originele afdruk van gevels en de aanwezigheid van ruimte voor een foto of een extra spiegel.

Modelmerk "Lapis" als een zachte schaduw, compacte vorm. Het past perfect in de ruimte met een minimum aan ruimte toegewezen aan de locatie, terwijl het een plank heeft voor hoeden, een compartiment met kleerhangers voor bovenkleding, onderste laden voor schoenen, een compacte spiegel met een mini-ladekast.

BRW modulair ontwerp gemaakt in de schaduw van gebleekt eiken wengé, het is beknopt, stijlvol en multifunctioneel.Je kunt er veel nuttige dingen in kwijt, heeft twee spiegels, een voetstuk, een dove kledingkast, een extra open module voor kleding en een ladekast met een la.

Bedrijf "ABC Furniture" Aanbiedingen om de gang van de modulaire gang te versieren, gemaakt in een lichtbeige tint. Het zal met succes passen in de stijl van de ruimte, verschillend in de constructie van een gesloten type, met een mezzanine in de set, een plank voor hoeden, een hanger voor bovenkleding en dozen voor verschillende dingen.

Hoe je een zaal kunt verzamelen, kijk in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer