Hoe kan ik de gang regelen?

 Hoe kan ik de gang regelen?

Hal - de kaart van elk huis of appartement. Dit deel van het appartement maakt een eerste indruk op de gasten, het spreekt ook over de smaak en persoonlijkheid van de eigenaren van het appartement. Om de hal echt indrukwekkend te maken en comfortabel te houden, moet je het ontwerp op intelligente wijze vormgeven. Het is belangrijk dat de ruimte de basiselementen en inrichting combineert.

Moderne salons en designcentra bieden een verscheidenheid aan frontontwerpopties, maar om niet verdwaald te raken in hun diversiteit, moet u van tevoren vertrouwd raken met de functies van het uitrusten van de gang.

ideeën

Er zijn een groot aantal attributen waarmee de gang in verschillende stijlen kan worden gemaakt.Sommigen van hen zijn universeel, andere zijn alleen inherent aan bepaalde delen van het interieur. Om de gang toonbaar te maken, moet u rekening houden met bepaalde nuances wanneer deze worden geregeld.

De vorm en grootte van de kamer

Een grote hal impliceert een rijkere inrichting en meubilair. U kunt extra functies toevoegen aan de kamer, een deel van de kamer onder de kleedkamer installeren of een kleine zithoek maken. Vaak zie je in dergelijke gangen banken en banken, waarvan de lengte niet meer dan 150 cm bedraagt, opgevulde ontlasting en zelfs salontafels. Binnenshuis worden ook kasten geïnstalleerd met een lengte tot 1600 mm en 800-900 mm breed of hele headsets bestaande uit 6-8 modulaire secties.

Soms rekening houden met de lay-out voor de woonkamer, gecombineerd met de voorzijde met bogen en andere zonale attributen. Een dergelijk interieur is meestal niet opgestapeld met algehele meubels, maar geeft de voorkeur aan elegantere details.

In een kleine rechthoekige voorkant zet kleine kast, die alleen de ruimte inneemt in de buurt van een muur. Planken voor schoenen of accessoires kunnen op de overige gebieden worden geplaatst. In de gang van 3 tot 4-5 plein.Soms is de kledingkast helemaal niet geïnstalleerd, haken en kleerhangers voor kleding en een schoenenrek worden een alternatief.

In een gebied van 6-7 plein. meters wordt soms een miniatuur-hoekkast geplaatst, die wordt gebruikt voor het opslaan van items die regelmatig worden gebruikt. De breedte van het product is niet groter dan 60 cm. Daarnaast kan het een ondiepe kast met een spiegel zijn, die kan worden uitgerust met extra verlichting.

Voor een vierkante hal met kamers van 9-10 vierkante meter. m kies de plaatsing van meubels langs de twee wanden, waartussen zich een deur bevindt. Er kunnen dressoirs ongeveer 120 cm lang worden of hele sets, die de hele muur bezetten. Vaak zijn deze kamers uitgerust met spiegelkasten of zelfs ingebouwde structuren.

In een vierkantvormige ruimte is het mogelijk om organische plaatjes op de muren te plaatsen, zonder angst dat ze een deel van de ruimte zullen verbergen.

Voor registratie van een lang smal front, waarvan de oppervlakte soms 11-12 vierkante meter bedraagt. m. gebruik de volgende technieken:

 • De kledingkast is ingebouwd in de eindmuur van de gang, zonder de breedte te verbergen. Meestal is het een kleine dubbele kledingkast met een gemiddelde diepte van 70 cm.
 • Om een ​​dergelijke corridor visueel uit te breiden met behulp van een speciale opstelling van verlichting. Ingebouwde verlichting heeft aan de randen van het plafond de vorm van een primaire of secundaire verlichting.
 • Zodat de ruimte in de gang er niet leeg uitziet, zijn soms ondiepe dressoirs langs de muren geïnstalleerd. Hun diepte is slechts 30-40 cm, en de lengte is 100-110 cm. Ze worden gebruikt voor het opslaan van kleine kledingstukken, huishoudelijke artikelen en accessoires.

Plafondhoogte

De hal kan zowel een hoog als een laag plafond hebben. Van deze factor hangt af van de mogelijkheid om een ​​ingebouwde kast te kopen en kenmerken van de keuze van verlichtingsapparaten. Hangende kroonluchter kan alleen aan de voorkant worden geïnstalleerd met hoge plafonds, dus in een gewoon appartement met standaardparameters zou het de voorkeur hebben om de plafondconstructies te plaatsen.

Aanwezigheid van een trap

Gangen met een trap naar de tweede verdieping kunnen alleen in privéwoningen of appartementen met een stapelbed zijn. Het ladderontwerp verbergt een deel van de ruimte, het moet ook in harmonie zijn met de kleuren van de muren en de vloer en tegelijkertijd het kleurenschema in het interieur "verdunnen". Bijna altijd speelt de trap een accentrol in de kamer en met zijn details kunt u een spectaculair uitzicht op de gang creëren.

Een belangrijke rol wordt gespeeld door het interieurconcept.Sommige stijlen impliceren de aanwezigheid van alleen elite kasten en mooie open gevels met een barbell. Het meubilair is soms inclusief scharnierende planken voor accessoires en noodzakelijke items of banken met zachte lederen bekleding.

materialen

Een van de belangrijkste componenten bij het kiezen van een gang is het materiaal waaruit het meubilair zal worden gemaakt. De meest populaire soorten grondstoffen zijn de volgende:

 • Massief hout - duur materiaal dat er zeer solide en toonbaar uitziet. Het wordt vaak gebruikt voor de productie van headsets, exclusieve meubels en zelfs accessoires. Populaire soorten van het massief zijn eiken, dennen, esdoorn en beuken. Het voordeel van de array is de sterkte en het mooie uiterlijk, maar de boom kan uiteindelijk vatbaar worden voor de gevolgen van insectenplagen en extra kosten voor de verzorgingsproducten.
 • MDF- en spaanplaatpanelen - Zeer populair en meer budgettair alternatief voor meubels uit de natuurlijke reeks. Het uiterlijk van dergelijke panelen is soms op geen enkele manier inferieur aan hout, naast dat houtvezels deel uitmaken van de samenstelling van de platen, wat hun sterkte en duurzaamheid verklaart.Sommige dunne details van de planken en muren zijn gemaakt van gipsplaat. Dergelijke materialen vereisen geen grote investering van tijd en moeite om te handhaven en in staat zijn om te dienen onder normale omstandigheden gedurende een vrij lange tijd.
 • Heel vaak wordt het meubilair voorzien van details. van metaal. Zulke elementen imiteren vaak goud of brons, wat een zeer geschikte techniek is in bepaalde stilistische richtingen.

In grote gangen kunnen meubels gemaakt van verschillende materialen een dubbele functie vervullen. Dergelijke modellen worden transformators genoemd. Meestal is de transformator een headset, die een extra werkgebied bevat. Het wordt gevormd door de plaat horizontaal te laten zakken, wat het werkoppervlak van een kleine tafel wordt.

kleur

De hal kan in verschillende kleuren worden ingericht. Voor wanden wordt bij voorkeur een monochromatisch gamma gekozen, maar vaak wordt het verdund met aanvullende texturen in de vorm van kunststeen of metselwerk. De schaduw van het plafond is altijd lichter dan de kleur van de muren, maar vaak weerkaatst het met behulp van speciale geometrische vormen. In de meeste gevallen is het plafond wit.

De vloer kan hout, metselwerk of tegels imiteren. Het is gemaakt in beige, bruine of grijze tinten. Soms zijn zulke heldere accenten op de vloer als een kleurrijk tapijt of tapijt toegestaan.

Gebruik foto's of extra verlichting om rijke accenten aan de gang toe te voegen. Turkoois licht aan de randen van het plafond ziet er erg ongewoon uit, vooral organisch lijkt het aan de voorkant, waar er andere accentdetails zijn van hetzelfde kleurbereik of vergelijkbare kleuren - groen, blauw, mint.

bevindingen

De kleur van het meubilair hangt af van het materiaal waaruit het is gemaakt. Houten producten zijn zelden felle kleuren. De meest voorkomende tinten zijn cappuccino, melkeiken, walnoot, kers, wengé, esdoorn. Het prachtige uiterlijk heeft mahonie. Een soortgelijk kleurenensemble is inherent aan producten van spaanplaat en MDF.

Plastic headsets hebben een breder scala aan tinten. Onder hen zijn er zelfs zure kleuren en panelen met ongebruikelijke patronen. U kunt de meubels voor de gang in rode, gele, oranje tinten rangschikken of zelfs met behulp van fotoafdruktechnologie een exclusief meubeldesign creëren.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Om het meubilair in de gang niet alleen mooi, maar ook van hoge kwaliteit te maken, zou men zich moeten wenden tot die merken die al vertrouwen hebben gewonnen onder kopers. Deze bedrijven omvatten het volgende:

 • Bedrijf "Lerom" is gespecialiseerd in de productie van modulaire headsets. Onder het assortiment vindt u kits van alle groottes, zowel voor kleine als voor een grote gang.
 • Om een ​​hal met een symmetrisch ontwerp te kiezen, moet u contact opnemen met bedrijf Hettichdie kasten met een andere opstelling van planken en compartimenten creëert.
 • "Mebelef" - een populair Russisch merk dat kasten met verschillende geometrische vormen voor de gang produceert. Naast de originele vorm kunt u meubels kiezen uit een breed scala aan kleuren, waaronder zuurtinten.

Hoe te inrichten?

Een belangrijke stap is het plaatsen van meubels in de gang. Soms, omdat je besluit een kamer in te richten, hangt zijn hele uiterlijk af. In de gang kan het overwicht van bogen in plaats van deuren meer ruimte creëren voor meubels. Langs de muur meestal een kast of een koptelefoon. Aan de zijkanten van de bogen zie je accessoires en kamerplanten.Als er meerdere gewelfde gewelven door een nauwe gang gaan, bevinden zich vaak scharnierende planken met een kleine dikte ertussen, waarop ook accessoires zijn geplaatst.

In een vierkante gang kan de kast een hele hoek beslaan. Gebruik in dergelijke hallen meestal geen extra planken en nachtkastjes. Als in de opstelling van de gangkast geen hoofdrol wordt gespeeld, bevindt de bank zich als een extra meubelstuk tegen de muur.

Kleine tafels of voetenbankjes kunnen ook langs de trap worden geplaatst of de groef ingaan die zich tussen de trappen en de muur vormt. Als de ruimte het toelaat, kan een stoel of zelfs een kleine stoel in een van de hoeken van de voorkant staan.

9 foto

De spiegel wordt meestal op een van de muren geplaatst, als deze niet in de kastdeur is ingebouwd of geen deel uitmaakt van de headset.

ontwerp

Bij het inrichten van de gangen is het erg belangrijk om enkele ontwerptechnieken te onthouden die de kamer nog mooier en persoonlijker zullen maken.

Heel belangrijk is het ontwerp van de muren. De klassieke versie is om over het oppervlak van de muren te plakken met behangpapier, dat kan worden voorzien van een afdruk of zelfs kan worden verdeeld in twee kleurzones.Om de sfeer van luxe te geven, gebruikt u een ontwerp met een decoratieve koetskoppeling, die bijzonder harmonieus oogt in combinatie met dezelfde textuur van gestoffeerd meubilair.

Gebruik voor het in zones onderverdelen een grote gang vaak bogen en uitgesneden scheidingswanden. Aangezien er meestal geen raam in de gangen is, wordt zonering uitgevoerd met verlichting aan het plafond en de muren. Soms is de kast zo opgesteld dat de voorkant is verdeeld in twee zones.

Om vakkundig de ruimte in de langwerpige gang in te delen, wat meestal gebeurt in appartementen met drie kamers, gebruikt u een speciale afdruk op de muren. Meestal is hun oppervlak geverfd in lichte kleuren en voorzien van een patroon om een ​​visueel effect van uitzetting te creëren. Deze prints bevatten een horizontale strip, kleine abstractie, verticale details, geschilderd op de onderkant van de muren en geometrische vormen.

Soms worden voor de decoratie van kasten en muren in de smalle gangen glanzende glanzende panelen gebruikt die het licht reflecteren en de visuele uitvergroting van de ruimte helpen.

Handige dingen

Vaak zijn smalle gangen versierd met een tapijt. Met behulp van een ornament erop kun je de ruimte visueel vergroten en de originaliteit van de gekozen stijl benadrukken.Het pad heeft niet altijd een rechthoekige vorm, sommige producten zijn gemaakt in de vorm van een zigzag, soms is het spoor uitgerust met een ongewoon patroon dat een optisch effect creëert.

In het huisje als accessoire kunnen sculpturen worden geplaatst. In sommige gangen bevindt zich een elektrisch paneel dat kan worden verborgen door de doos visueel te vermommen. Het is afgezet met een oppervlak dat lijkt op de kleur en textuur van meubels. Je kunt een afbeelding op het schild hangen, die volledig samenvalt met de grootte en vorm.

Hoe te maken?

Vergeet bij het maken van een gang accessoires niet. Ze spelen een zeer belangrijke rol en benadrukken de specifieke stijl van de kamer.

Een van de meest populaire decoratieve items zijn schilderijen. Er moet ten minste één canvas in de gang worden geplaatst, maar de plaatsing van schilderijen van verschillende formaten, die in hetzelfde concept zijn gemaakt, ziet er het meest succesvol uit. Als er een groot vrij deel van de muur in de gang is, is het raadzaam om het paneel te versieren, wat een prachtige en ongewone compositie kan zijn die een accentrol speelt.

Als je geen foto's kunt ophangen,dan kun je de inkomhal eenvoudig en smaakvol inrichten met behulp van planten en beeldjes in de juiste stijl. Al deze technieken zullen helpen om de uitstraling van de gang compleet te maken.

stijl

Heel belangrijk bij het ontwerp van de hal is de keuze van de interieurstijl. Aangezien de gang een doorloopkamer is, moet deze een eigen persoonlijkheid hebben, maar deze mag niet veel contrasteren met de ontwerpconcepten in de andere kamers.

Sommige stijlen hebben een aantal kenmerken die hen onderscheiden van de rest:

 • gangen barok maak gebruik van een overvloed aan lichte kleuren. Op het meubilair is vaak aanwezig snijwerk en gouden patina. Meestal is het interieur uitgerust met een duur tapijt om het decor er echt rijk uit te laten zien. Foto's en stucwerk zijn niet alleen te vinden op de muren, maar ook op het verfijnde lichtplafond.
 • Voor high-tech stijl Laconiek ontwerp met een overvloed aan plastic meubels en geometrische vormen. Heldere lijnen zijn aanwezig, niet alleen in het meubilair, maar ook in de accessoires, abstracte composities zijn gemaakt met behulp van ongebruikelijke patronen. Onder de kleuren zijn populaire grijs, zwart, rood, wit en andere monochromatische tinten.
 • Helder detail loft stijl is een imitatie van baksteentextuur op de muren, evenals specifieke hangende lampen zonder plafondlampen. De kleuren van de texturen zijn meestal subtiel en zacht, gedomineerd door beige, grijze en bruine tinten.
 • Voor de gang Provence stijl er worden witte meubels gebruikt, terwijl muren vaak in pasteltinten worden gemaakt. Op het meubilair kunt u kleine tekeningen bekijken in de vorm van bloemen en andere patronen. Op de vloer zie je vaak een florale abstractie of een enkele tekening in het midden van de kamer.
 • Ecologische stijl heel ongebruikelijk. Een verplicht onderdeel van een dergelijk project is de groene kleur, die soms in tapijt wordt gebruikt en een grasveld imiteert. Het is belangrijk om op zijn minst een paar potplanten in de gang te plaatsen, maar vanwege het gebrek aan natuurlijk licht kan dit problematisch zijn. Richt u in dit geval op schilderijen met groene landschappen.

Echte interessante voorbeelden

Ontwerpers bieden een aantal ongewone opties die kunnen worden gebruikt bij het ontwerp van zowel de gang van het standaardtype als de niet-typische kamers.

In een standaard eenkamerappartement is een hoek in de hal vaak gratis.Een uitstekende ontwerpoplossing in dit geval zou de installatie van een elegante voetenbank zijn, geschikt voor het concept van het interieur.

De doorgangsruimte van tweekamerappartementen kan worden opgevuld met planken met drie niveaus ingebed in de muur. Planken zijn vaak gemaakt van mat of helder glas. Ze voegen pit toe aan uw front.

In de gangen van landhuizen zijn er ramen die gedecoreerd kunnen worden met ongebruikelijk textiel. Het is het beste om gordijnen te kiezen, niet trimmen, het creëren van een warme en gezellige sfeer. In het land, vooral als er maar een paar kamers in het huis zijn, kun je een koelkast in de gang zetten. Vaak verbindt de gang rechtstreeks met de keuken, dus bij gebruik van dit apparaat zal dit geen overlast veroorzaken.

In sommige paneelwoningen waren er appartementen met een smalle gang gepland volgens het Sovjet-type. In een soortgelijke "brezhnevka" kan de muur tegenover de deuren naar andere kamers worden ingericht met een grote spiegel of een designfresco, die visueel zal helpen de ruimte te vergroten.

De gangen in het studio-appartement zijn vaak alleen of met behulp van bogen gescheiden van de overige delen van de kamer. Vaak is in een dergelijk front een wasmachine, die is ingebouwd in een modulaire set van meubels en ziet er erg netjes uit.

Hal - de kaart van uw huis.Dat is waarom het moet worden uitgegeven met alle stilistische kenmerken, modetrends en maximaal bedieningsgemak van de kamer. Gezien alle aanbevelingen van ontwerpers, kunt u van een gewone gang een zeer interessant en ongewoon onderdeel van uw huis maken en u zult er elke dag blij mee zijn.

In deze video vindt u nog meer ideeën voor het decoreren van uw gang.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer