Hoe kan ik een kleine gang plannen?

 Hoe kan ik een kleine gang plannen?

Het eerste wat mensen zien als ze het huis binnenkomen is de hal. Zij is het die de eerste indruk maakt van de situatie in het appartement en vertelt ook over de aard van de eigenaren. Thuis kan het veilig een visitekaartje worden genoemd. Naast de esthetische verantwoordelijkheden, presteert het en functioneert het. In de gang is het belangrijk om alles wat u nodig heeft voor een comfortabel verblijf te plaatsen, zij het een korte.

Projectideeën

Plaats stijlvolle ruime gangen op een klein plein, gebruik het advies van experts.

 • Kies geschikt meubilair voor kleine ruimtes, vrij smalle modellen met een diepte van 40-45 cm.Ondanks de kleine diepte, moet de hanger aan de voorkant worden geplaatst, en alle buitenkleding past gemakkelijk. U kunt de breedte compenseren door de hoogte te verhogen. In de regel bereiken kasten in dergelijke hallen het plafond.
 • Kasten kunnen net als bij scharnierende deuren zijn (wanneer ze gesloten zijn, nemen ze minder ruimte in vanwege het ontbreken van rolgeleiders), maar in de open ruimte kunnen de deuren veel ruimte innemen. De kleerkasten besparen dus ruimte in de geopende vorm vanwege het openingsmechanisme (in hetzelfde vlak als de muur), maar in de "rustige" staat nemen ze een beetje meer ruimte in dan de schommelmodellen. Als u een kast zonder achterwand gebruikt, is er iets meer vrije ruimte. Welke optie u kiest, is een kwestie van smaak en bijzonderheden van de halruimte.
 • Gebruik geen open planken. In de aanwezigheid van een enorm aantal verschillende soorten planken en alle kleine dingen die zichtbaar zijn, lijkt de kamer rommelig en onverzorgd. Voor deze dingen is het beter om de plaats in het gesloten kluisje te bepalen.
 • Een gewaagde beslissing is om een ​​kast te gebruiken in plaats van een aangrenzende muur met een kamer, en de deur zal tegelijkertijd een deur naar de kamer zijn.Dit bespaart nog meer ruimte.
 • Vergeet niet het effectieve gebruik van de hoeken in de gang. Hoekkasten zijn een goed voorbeeld.
 • Gebruik modulaire voorbeelden van gangen, dit aanbod is vooral belangrijk voor een vierkante gang bij het toilet. Voor een rechthoekige kamer met een gesloten lay-out is het ook wenselijk om 'mobiel' meubilair te gebruiken. Modules kunnen worden gewijzigd, wat erg handig is.
 • Voor een smalle gang met een bank is het beter om open hangers te gebruiken. Het is mogelijk om in combinatie een gesloten obuvnitsa met een doos voor kleine dingen te gebruiken, die niet veel ruimte inneemt, maar tegelijkertijd een bruikbare ruimte bespaart.

Het materiaal kan bijna elke grondstof zijn.

 • Boom. Milieuvriendelijk materiaal, duurzaam en zwaar en daarom duurzaam. Dit materiaal verschilt echter in prijs, die vaak behoorlijk hoog is. Het hout van de volgende soorten is populair.
  1. Wenge. Het heeft een donkere en dichte textuur.
  2. Ebony boom. Verschilt in zwart of zwart gestreept hout.
  3. Oak. U kunt de heldere kernstralen onmiddellijk bepalen.
  4. Alder. Zacht ras zonder een uitgesproken textuur.
  5. Een essenboom Meubels gemaakt van as worden gekenmerkt door een lichte toon en onopvallende kernstralen.
  6. Pine. Heeft een beige of witte snit met lichtroze scheidingen.
 • MDF, spaanplaat, gelamineerde spaanplaat, vezelplaat. Platen - het meest populaire materiaal, zuinig en laat u bijna elke textuur van hout nabootsen. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het feit dat deze grondstof alle noodzakelijke documenten had die de kwaliteitsnormen bevestigen.
 • Plastic. Dankzij hem is het mogelijk om absoluut elk patroon, elke kleur of elke textuur te vormen, waarvoor het de voorkeur heeft als een goedkope optie voor te dure materialen.
 • Metal. Betrouwbaar en duurzaam. Open hangers worden er vaak van gemaakt. Ze kunnen een minimalistische versie of een ideologisch model zijn. Opgemerkt moet worden dat er soms echte artistieke meesterwerken zijn.
 • Glass. Glazen kasten zien er fantastisch uit, dergelijke modellen zijn niet gebruikelijk. De kenmerken zijn de juiste zorg en zorgvuldige bediening.
 • Doek. In de regel is het de huid of zijn vervanger. Een dergelijke inkomhal oogt duur en gasten zullen zich ongetwijfeld nog lang herinneren.
 • Gecombineerd materiaal. De meest voorkomende modellen zijn modellen met twee of meer soorten materialen. Dit zijn ofwel solide elementen of een model bekleed met clapboard met of zonder spiegels.

De afmetingen van de gangen zijn behoorlijk divers. U kunt een model op individuele bestelling maken, rekening houdend met elke centimeter van de kamer, en u kunt een kant-en-klaar model kiezen dat perfect in het interieur past. Fabrikanten analyseren meestal het kleine marktsegment en houden rekening met de standaardparameters van kleine gangen. Er zijn ook onconventioneel kleine gebieden, in dergelijke minidimensies is het moeilijker om meubels op te halen, maar het is nog steeds mogelijk.

Welke kleuren te kiezen?

Voor kleine ruimtes worden kleuren aanbevolen die de omringende ruimte vergroten. Zoals u weet, "opeten" donkere kleuren op dezelfde manier als in het ontwerp in lichte kleuren, lucht en ruimte. De belangrijkste "uitbreidende" kleuren zijn wit en beige in alle tinten. Je kunt heldere accenten gebruiken in groen, oranje, blauw, geel, roze en turquoise, dankzij hen zal de gang niet anoniem en leeg lijken.

stijl

Zelfs een kleine gang kan op een stijlvolle en moderne manier worden ingericht, het is niet de moeite waard om te weigeren van interessant ontwerp. Ondanks de kleine parameters zijn verschillende stijlrichtingen van toepassing op de gangen.

 • Klassieke stijl. Het wordt gekenmerkt door beknoptheid en een zekere striktheid. De overheersing van natuurlijke houttinten (bruin, beige, zwart), evenals de aanwezigheid van rechte lijnen en regelmatige vormen zijn kenmerken in een klassieke stijl.
 • Provence. Simpel en tegelijkertijd sfeervol meubilair van lichte tinten met reliëfbenen, balusters en noodzakelijkerwijs houten textuur komen overeen met het Franse design. Het kleurenschema wordt gebruikt in blauw, lavendel, wit, crème, kruidentinten.
 • Scandinavische stijl. De lichtheid van de ochtendbries kan opnieuw worden gecreëerd met behulp van elk palet van blauw en wit, thematische accessoires helpen het idee te voltooien.
 • Minimalisme. Duidelijkheid en vrijheid van onnodige details. Minimale elementen en maximale ruimte.
 • Loft. Het industriële ritme van het industriële tijdperk wordt onmiddellijk geïdentificeerd door een baksteen van verschillende tinten, gespecialiseerde accessoires in de vorm van banken, stoelen, verlichtingsartikelen.
 • Art Deco. De nobelheid van deze stijl betovert met zijn originaliteit en onberispelijke smaak. Classicistische tonen met barokke elementen kunnen absoluut in elk kleurbereik worden gecombineerd.
 • Eclecticism. Stijl die incompatibele dingen en accessoires op het eerste gezicht bevat. Maar je moet oppassen dat je het niet overdrijft, anders zal er geen spoor meer zijn van het idee van stijl en zal er chaos regeren.
 • Ethnic. Of het nu een hete safari of Oost-exotisme is, een paar accenten zullen genoeg zijn voor een kleine gang.
 • Eco. Houtstructuur in combinatie met levende planten zal ruimte een hemelse plek maken.

Hoe maak je het originele decor?

Een sfeer creëren met je eigen handen is heel eenvoudig: je kunt accessoires gebruiken om bijvoorbeeld een actuele foto op te hangen die het ontwerp van het decor zal aanvullen. Het canvas kan verschillende keren worden herhaald of een modulair systeem zijn, en de meest moedige kan een fotocollage ophangen met portretten van geliefden.

Om een ​​chique decoratie te bereiken, raden ontwerpers aan om een ​​kunststeen in de decoratie te gebruiken, omdat deze een aantrekkelijk uiterlijk heeft en het gebruik en de zorg geen problemen veroorzaken.

Versier de gang op de volgende manieren.

 • Als de stijl lichtheid en gemak suggereert, kan deze worden aangevuld met decoratieve kussens, kleden, manden of kisten voor kleine items.
 • Gebruik vaak decoratieve vazen ​​met planten of ambachten van natuurlijke materialen, vooral waardevol als deze elementen met uw eigen handen worden gemaakt.
 • Vergeet niet over verlichting, lampen werken ook als decoraties.
 • Ongewone hangers zullen zeker een aangename indruk maken.
 • Hang het gangbord op voor notities en aantekeningen. De originele combinatie van ontwerp en bruikbaarheid.
 • Versierde spiegel kan een hoogtepunt zijn in het hele interieur.
 • Stands en poefs maken ook deel uit van het decor. Meestal zijn het felle kleuren en pakkende patronen.
 • Leuke inscripties en tekens laten uw gasten niet onverschillig.

Extra ontwerp

Verlichting vereist speciale aandacht. Weinigen kunnen bogen op een raam in de gang, vaak zijn zulke kamers in het appartement behoorlijk donker.

Om onvergeeflijke duisternis te voorkomen, is het noodzakelijk om de juiste lamp te kiezen en deze precies in de gang te plaatsen, omdat je met behulp van verlichtingsapparaten een compleet andere sfeer in dezelfde ruimte kunt creëren.Het is wenselijk dat het licht gelijkmatig door de ruimte verspreidt en niet het verkeerde licht dimt of emitteert (geel, roze).

Het is ideaal om een ​​fluorescentielamp in de gang te plaatsen, omdat deze bijna gelijk is aan zonlicht. Voordat je weggaat, weet je precies hoe je eruit ziet en zie je de extra haren op je kleding of andere onplezierige kleinigheden die niet zichtbaar zijn bij weinig licht. Akkoord dat om jezelf te overwegen, op straat zijn, tenminste, vreemd.

Daarnaast kunt u aandacht besteden aan de afwerking van het spanplafond. Dit kunnen decoratieve elementen zijn die overeenkomen met het totale decor, of een verscheidenheid aan kleuren naast de instelling.

Vloeren vormen ook een belangrijk onderdeel van het interieur. Het is niet wenselijk om ze te verdisconteren.

Er zijn verschillende technieken voor het ruimen van de vloer.

 • In de toon van het meubilair.
 • In toon van een plafond.
 • Anders dan het interieur als geheel, moet in dit geval de aandacht alleen op het interieur worden gericht, anders lijkt het interieur overbelast.

Hoe functioneel meubilair uit te rusten?

Een kast in de gang zetten is soms niet genoeg.

Je kunt het interieur verdunnen met dergelijke nuttige elementen.

 • Fauteuil of poef. Stijlvol ziet de hal eruit waarin er een stoel is. Handig meubelstuk, waar je kunt zitten, schoenen kunt dragen, razuvayas of gewoon na een zware dag voor een paar minuten. U kunt een stoel in de interieurkleur kiezen of een heldere contrasterende kleur kiezen, maar in dit geval moet de omringende ruimte neutraal zijn, anders krijgt u een kleurpraat en een enorme overbelasting van de ruimte.
 • Planken. Handige interieurdecoratie. Een of twee is genoeg om verschillende dingen op te slaan. Het is niet aan te raden een groter aantal op te hangen, u kunt de indruk wekken van een overvolle gang.
 • Trap. Je kunt het ook met voordeel gebruiken. Aan het einde van de trap, kunt u een mini-kledingkast voor bovenkleding uitrusten of de verbeelding aanslaan en deze in verschillende kleuren schilderen (kleuren of gewoon een loopbrug leggen), en het zal ongetwijfeld een helder accent in de gang worden
 • Bench. Minimalistische optie, niet verstoken van smaak. De bank kan een extra plek zijn om dingen op te slaan.
 • Hangers. Open hangers creëren een atmosfeer van lichtheid en lichtheid, en als ze in een ongebruikelijke stijl zijn gemaakt, is het moderne stijlvolle ontwerp van je gang gegarandeerd.

Soorten ontwerp

Ideeën bij het rangschikken van kleine gangen een enorme hoeveelheid. Standaard ontwerp omvat een garderobe of kapstok met de toevoeging van accessoires. Zo zorgen rustige, warme tonen ervoor dat je ontspant en een ontspannen sfeer hebt, en een vaas met bloemen voegt vitaliteit toe en spaart het interieur van leegte en verveling. De hoekige kast verbergt alles wat u nodig heeft, op de hoekplanken bevinden zich toetsen en notitieblok.

Speciaal ontwerp kan een kroonluchter maken. Het is het belangrijkste en tegelijkertijd ongemakkelijke accent.

Hoekkast in wit met nissen voor schoenen aan de onderkant en accessoires aan de bovenkant zien er tegelijkertijd eenvoudig en stijlvol uit met een toonachtige bank en fel textiel. Een tafeltje ingelijst met goud geeft warmte en comfort.

De kleine ruimte in de smalle gang wordt gecompenseerd door open hangers en een functionele bank en ingebouwde dozen van verschillende groottes. De zonering is correct uitgevoerd: het plafond, de vloer, de deur en een deel van de spiegel, gemaakt onder de boom, maken de omgeving warm, op een neutrale witte muur met de textuur onder de boom met een delicate pistachetint wordt een "kleedkamer" -gebied gemarkeerd. De ondiepe witte kast past goed bij de muur,geen aandacht trekken.

Je moet ook interessante nieuwe items in de indeling van de toegangsruimte in een appartement of huis overwegen. Minimalistische stijl is gemaakt in koele kleuren. De muur is versierd met kunstmatige panelen onder de stenen tegels, de lichte vloer creëert contrast en vergroot de ruimte, en de hanger is het belangrijkste element van het decor. Het kleurenschema is als een voortzetting van de vloer en de metalen staaf is vakkundig gecombineerd met de muur.

Een levendig voorbeeld van luchtigheid en gemak bij het inrichten van de gang. Metalen steunen die onderste delen verbinden, vormen een extra nuttige plaats voor schoenen, het idee completeert de doos voor paraplu's.

Strakke en stijlvolle hal in zwart en wit. Glanzende gevels maken de kleur diep en rijk. Accessoires in toon (vaas, boekenplanken, boeken) vullen het beeld van modern sober design aan. Witte muren en meubels met een hanger worden onmerkbaar en nemen daarom geen plaats in. Alle aandacht is geklonken aan het lange tapijt en de kast.

Een plaats voor het opbergen van bovenkleding bevindt zich zorgvuldig in de voorraadkast en open hangers dienen als een "tijdelijke" houder.Interessant gedecoreerde muur met gekleurd behang en de hanger in de vorm van een boom, die de natuurlijke bloemenprintwand aanvult.

Er zijn ook meer ongebruikelijke ontwerpideeën, bijvoorbeeld een volledig witte gang met een niet-standaard metalen hanger, die aan het plafond is bevestigd. Een lange, stijve hoekbank voegt strengheid en functionaliteit toe. Verdunt de witte atmosfeer met zwart-witfoto's in kaders. De vloer van onzorgvuldig geschilderd hout zorgt voor de dynamiek van het idee.

Het complexe en meerlagige ontwerp van de meubelset laat je niet vervelen in zo'n interieur. Foto's afdrukken en goed gekozen heldere objecten maken het beeld van de hal onvergetelijk. De schijnbaar kleine afmetingen van het meubilair worden meer dan gerechtvaardigd door de functionaliteit. De aanwezigheid van laden en een verborgen nis voor kleding, planken en zelfs staat voor schoenen rechtvaardigt volledig een ongebruikelijk ontwerpidee voor kleine gangen.

Handige dingen

Veel nuttige dingen kunnen worden toegeschreven, variërend van kleine nuttige items zoals sleutelhaken en hangende notebooks tot grote items die helpen om ruimte te besparen, zoals schoenenopslagsystemen.Overweeg de voorbeelden van die kleine dingen die tussen hen liggen.

 • Kroonluchter. Dit stuk verlichting speelt een grote rol bij het ontwerp van het gangontwerp. Het is echter beter om omvangrijke modellen te weigeren, want in kleine kamers zal het misplaatst zijn. Het is beter om de voorkeur te geven aan licht en geen massieve monsters.
 • Mats. Het doel van het gebruik is duidelijk - om het maximale straatvuil en stof te verzamelen. De beste monsters hiervoor zijn gemaakt van rubber, wollige, schuim- en latexmaterialen. Kleuren en maten worden geselecteerd op basis van persoonlijke voorkeuren.
 • Planken of kasten voor schoenen. Kan open zijn of eruit zien als een smal dressoir. Uiteraard worden het materiaal, de kleur en het idee bepaald door de interieurvoorkeuren.
 • Organisatoren. Ze kunnen verschillen in vorm, grootte en wijze van toepassing. Dit kunnen textiel ophangsystemen of duurzame kluisjes zijn. Hun doel is om zo ruim mogelijk te zijn met minimale parameters.
 • Tables. Kleine of zeer kleine modellen zullen ook in staat zijn om het interieur op te frissen. Als je de bloemen erop plaatst, zal het verblijf in de gang nog aangenamer zijn.
 • Hangers op poten. Ze worden ook mobiele kledingkasten genoemd, en dat allemaal omdat zo'n hanger absoluut overal kan worden herschikt, en het neemt weinig ruimte in beslag. Het belangrijkste ding - om de juiste stijl te kiezen.

Echte mooie fotogalerij-opties

Je kunt een aantrekkelijke en moderne hal creëren, absoluut in elk appartement.

 • In het appartement met één kamer. Het is belangrijk om hier op te merken dat er niet zo veel ruimte over is in het appartement zelf, en dat je een kamer in de gang moet inrichten. Dit betekent dat u een grote kasthoogte aan het plafond moet installeren om zoveel mogelijk dingen te passen.
 • In een kleine kamer in de "Chroesjtsjov". Dergelijke appartementen genieten niet van grote afmetingen, ook niet in de gangen. Het is mogelijk om een ​​opslagruimte als extra kamer te gebruiken, en nog beter om deze te combineren met een gang, indien mogelijk.
 • In de lokalen met bescheiden parameters. In het binnenste van de gang van klein formaat zijn verschillende trucs - hang een grote spiegel die het licht reflecteert, en hoe helderder het wordt, de gang lijkt ruimer. Het is noodzakelijk om de donkere of zwarte kleuren te verlaten en de voorkeur te geven aan lichte kleuren in glanzend materiaal.
 • In het studio-appartement. Het is belangrijk dat het interieur van de gang overeenkomt met het concept van het hele appartement. Mee eens, het is niet redelijk om de gang geel te maken als het appartement bijvoorbeeld in blauw is gedecoreerd. Maar de aanwezigheid van tonen en ideeën in de gang, die overeenkomen met de stijlrichting van het hele appartement, is heel correct.

Tips van de ontwerper over de nuances waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van een gang, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer