Knauf gipsplaten profielen: soorten en maten

Gipsplaten wanden en plafonds zijn een populaire methode voor afwerking en nivellering. Om ervoor te zorgen dat de faciliteiten lang meegaan, niet bezwijken en niet bedekt zijn met scheuren, moet u alleen hoogwaardige verbruiksartikelen kiezen. Het Duitse bedrijf Knauf houdt zich bezig met de productie van bouw- en afwerkingsproducten, waarbij metaalprofielen worden weergegeven.

Ze zijn gemaakt van staal door koud rollen op speciale apparatuur.

Voordelen van Knauf-producten

Het bedrijf besteedt speciale aandacht aan kwaliteit, gebruikt metaal met een dikte van 0,6 mm, zodat het element voldoende stijfheid heeft. Het voldoen aan de vereisten van deze parameter garandeert de duurzaamheid van het bevestigen van de gipsplaat aan het frame, omdat de schroeven stevig in het metaal worden gehouden. Alle staal is gegalvaniseerd,om corrosie te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Ook onderscheidende kenmerken van het profiel voor Knauf drywall zijn:

 • schotjes;
 • openingen voor bevestigingsmiddelen, draden en andere communicaties;
 • markering voor installatiegemak;
 • speciale geometrie die de verbinding van elementen vergemakkelijkt.

  Afhankelijk van het ontwerp van het frame, de dikte en het vermogen in de catalogus van de fabrikant, zijn er verschillende soorten profielen met verschillende afmetingen. Voor het bouwen van een muur of een andere structuur zijn weergaven en in rack gemonteerde weergaven vereist. De rails zijn bevestigd aan een solide basis: wanden, vloer of plafond van het gebouw dat wordt gerepareerd. Rack-mounts met behulp van grepen worden bevestigd aan het gecreëerde frame door zelftappende schroeven met een drukring of andere bevestiger. Knauf vervaardigt bepaalde soorten producten voor de bouw van verlaagde plafonds. Deze elementen hebben een andere wandvorm voor meer sterkte.

  Profieltypen

  Moderne interieurontwerpen omvatten niet alleen plafonds met meerdere niveaus in verschillende vormen, maar ook wanden met ingebouwde planken, kasten en inkepingen met ongewone vormen. Het creëren van gipsplaatconstructies met nissen voor LED-strips is erg populair.Als rechte lijnen gemakkelijk te maken zijn, is vloeiend, afgerond, golvend moeilijker. Hiervoor worden boogprofielen en sinusprofielen gepresenteerd in de catalogi van het bedrijf. Met hun hulp kunt u de meeste ideeën eenvoudig in verschillende dimensies omzetten.

  • Begeleiden. Heb markering van PN en P-vormig. Met hun hulp bepalen ze de richting van het toekomstige frame. Het wordt rond de omtrek van de structuur bevestigd of gebruikt om jumpers tussen de rekken te maken. In de toekomst wordt het rekprofiel van de juiste grootte gefixeerd. De muurbreedte is standaard 50, 75 en 100 mm, hoogte - 40 mm. Profiellengte - 3 meter. De afmetingen zijn zodanig gekozen dat het handig was om de bevestigingen vast te zetten met een willekeurig gereedschap. De brede muur is versterkt met twee longitudinale golvingen. Om de bevestiging aan de steunbasis te vergemakkelijken, maakt u in de fabriek in het product gaten met een diameter van 8 mm voor de deuvels. In het geval dat ze niet genoeg zijn, kunt u met de dikte van het staal extra gaten maken met een schroevendraaier of een boormachine.

   Knauf produceert afzonderlijk geleide plafondprofielen. Ze worden gebruikt om een ​​verlaagd plafond te creëren en om de randen van de muren te bevestigen.

   Ze produceren profielen van drie formaten: 50x40 mm, 65x40 mm, 27x28 mm. Een samenhangend product is een rack-mount plafondprofiel van een geschikte maat.

   • Rack. Markering - PS. Gewoonlijk geïnstalleerd om verticale stijlen van de structuur te creëren, bevestigd aan het geleideprofiel. De gipsplaatplaat wordt daarop bevestigd. Profielbreedte - 50 (PS-2), 65 (PS-3), 75 (PS-4), 100 (PS-6) mm, wandhoogte - 50 mm. Lengte - 3 m. Het profiel is C-vormig. De afmetingen worden zo gekozen dat wanneer twee soorten profielen worden samengevoegd, er geen openingen en scheuren worden gevormd, ze passen precies op elkaar. De verstijvingsgolven bevinden zich op de brede muur, er zijn er drie: in het midden en twee 10 mm aan de rand ervan. De centrale plooiing wordt gebruikt als richtlijn bij het bevestigen van de huid, wat het werk vergemakkelijkt.

   Speciaal voor utiliteiten aan het einde van het profiel zijn er gaten met een diameter van 33 mm.

    Voor de reparatie en het maken van gipsplaatconstructies in grote kamers produceren ze een rekprofiel met een doorsnede van 50x50, 75x50, 100x50 mm en een lengte van 4 m. Er worden tussenruimtewanden, kleerkasten, gevelbekleding enz. Gemaakt.

    UA-profiel - een soort rekprofiel, versterkt ten opzichte van de standaardversie.De fabrikant beveelt deze weergave aan om een ​​deuropening te maken. In combinatie met montagehoeken kan het gewicht van de deur tot 100 kg worden ondersteund. De wandbreedte is 50,75 en 100 mm, de hoogte is 40 en 50 mm. De breedte van de muur komt overeen met het gewicht van het deurblad bij benadering, een profiel van 50x50 is bijvoorbeeld bestand tegen een maximaal gewicht van maximaal 50 kg. De lengte is 3000 en 4000 mm.

    Profiel MW - rackprofiel, draagt ​​bij aan verhoogde geluidsisolatie bij het maken van scheidingswanden en bekleding van gipsplaat. Het is zo gemaakt dat de geometrie de geluidsisolatie van de hele structuur verhoogt. In het midden van het profiel bevindt zich een speciale langsgroef die kan worden gebruikt als richtlijn bij het monteren van het frame.

    • Plafond. Markering - PP. Hiermee maakt u een kader voor plafonds met een hangende structuur en wandbekleding. Het wordt geproduceerd in één maat - 60x27 mm, heeft een lengte van 3 meter. Het heeft een hoge stijfheid als gevolg van golvingen op alle muren, drie aan elke kant. De profielmuur is vrij breed, wat erg handig is bij het werken met gipsplaat op plafondconstructies.
    • Arch. Markering - PA. Dit type profielen is ontworpen om plafonds met meerdere niveaus met golvende lijnen te maken, en om gebogen structuren te combineren: bogen, koepels en meer.Knauf produceert al gebogen profielen, deze onderscheiden zich afhankelijk van de buigradius: 500 of 1000 mm. Lengte - 3 en 6 meter.
    • Mayachkovy (PM). De breedte is 22 mm en de hoogte 6 mm. Ontworpen voor het nivelleren van wanden met pleisteroplossingen. Gemonteerd op een muur in een rechtopstaande positie met een sneldrogende oplossing aangebracht op de muur. Een baken met een kleine inspanning is erin gezonken. Vervolgens moet u de juiste hoeveelheid pleister op de muur plaatsen en een overtollige oplossing verwijderen door een spatel of een regel in het profiel te plaatsen. Door de wanden op deze manier uit te lijnen, kan de oplossing zich niet verspreiden en kan deze gelijkmatig over het hele oppervlak worden verdeeld zonder uitzakken en golven. Bakenprofielen Knauf gemaakt van gegalvaniseerd metaal, dus worden ze gebruikt in natte ruimtes. Speciale perforatie zorgt voor een betrouwbare hechting op verschillende afwerkingsmaterialen. Met de hoogte van het element kunt u de verschillen tussen de wanden uitlijnen tot 5 mm. Onder voorbehoud van alle regels van het werk na het volledig drogen van de afwerklaag, blijven de bakens verborgen binnenin, zonder het uiterlijk van de wand aan te tasten.
    • Hoek (PU). Het wordt gebruikt om de hoeken te beschermen tegen mechanische invloeden tijdens het gebruik.Er zijn twee soorten hoekprofielen: hoek en gips. De eerste set na geconfronteerd met de wanden van het gipsplaatje op de buitenste hoeken. De grootte van het element - 31x31 mm, gemaakt in de vorm van een scherpe hoek van 85 graden. Voorhoeken worden behandeld met stopverf. Nadat een profiel aan een hoek is bevestigd, komt de structuur in perforatie in de vorm van cirkels met een diameter van 5 mm. Pleisterprofiel is gemaakt van dunner staal en wordt in de regel gebruikt om de hoeken in openingen, de uiteinden van scheidingswanden, wanden, bogen te beschermen. Het gedeelte van het product is 35x35 mm en de lengte is 3 meter. Het profiel bestaat uit een raster met cellen met een diamantvorm en een dichte hoek in het midden.
    • Profiel - sine. Het element is gemaakt met een speciale flexibele rand van dun staal met een dikte van slechts 0,6 mm. Geschikt voor de constructie van wanden met gebogen structuren. Gebruikt als een gidselement op gebogen delen van de muur. U-vormige doorsnede, verhoogt de stijfheid. Lengte - 1900 mm. Breedte plank - 50,75, 100 mm, hoogte - 40 mm.

    Het creëren van een duurzaam frame voor een toekomstig ontwerp vereist niet alleen de juiste keuze van elementen van de basis, maar ook hoogwaardige gerelateerde producten. Knauf-catalogi bevatten alle noodzakelijke elementen: connectoren, ophangingen, verlengstukken voor profielen, bevestigingsmiddelen, bouwtapes, waterdichting en andere goederen.

    Zie de volgende video voor informatie over het installeren van een gipskartonwand van Knauf.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer