Gyproc Drywall: overzicht van bereiken

Gipsplaten - een bouwmateriaal dat uniek kan worden genoemd. Hiermee kan het oppervlak zo soepel mogelijk worden gemaakt. Gipspleisterplaten zijn geschikt voor het creëren van ongebruikelijke architecturale en ontwerpstructuren die opmerkelijk zijn vanwege hun aanzienlijke complexiteit. Gyproc-gipsplaat is erg populair bij moderne consumenten, omdat deze veel positieve eigenschappen heeft.

Over het bedrijf

Gyproc is een van de beroemdste fabrikanten van gipsplaat ter wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van een breed scala aan producten: van bouwmaterialen tot componenten voor machines. Gyproc-producten worden actief gebruikt in de Russische Federatie. Het glas dat deze fabrikant maakt, wordt zelfs in treinen gebruikt.Bij de productie van gipskarton maakt Gyproc gebruik van de nieuwste technologie die voortdurend wordt verbeterd, waardoor een materiaal kan worden verkregen dat aan de strengste eisen voldoet.

Het bedrijf bood klanten een handige mobiele applicatie Gyproc. Hiermee kunt u aanbevelingen krijgen voor het gebruik van een product, de kenmerken van de goederen bestuderen, ontdekken wat het verschil tussen hen is.

Speciale functies

Gyproc-gipsplaat is in de jaren negentig van de vorige eeuw te koop. Dit materiaal werd twintig jaar lang vanuit Finland aan Rusland geleverd. In 2013 lanceerde Saint-Gobain (een onderneming die Gyproc omvat) de productie in Rusland.

Onder andere fabrikanten onderscheidde het bedrijf zich onmiddellijk door het maken van gipsplaatplaten van 2500x1200x15mm. Het kan gezegd worden dat het supersterk materiaal is.

Gyproc biedt ook gipsplaat dik aan:

 • 6,5 mm - zo'n GKL kan worden gebruikt om gebogen vormen te verkrijgen;
 • 9,5 mm - deze materialen worden gekocht voor plafonds;
 • 12,5 mm - deze gipsplaten zijn geschikt voor muren.

Gipsplaten kunnen akoestisch en geluiddicht zijn. De fabrikant biedt ook materiaal dat bestand is tegen vloeistoffen.Gyles Gyproc - dit is absoluut veilige producten, ze kunnen zelfs worden gebruikt in kleuterscholen en medische instellingen. Dergelijke gipsplaatproducten worden gemaakt van 1% bindmiddelen, 6% karton en 93% gips. Alle materialen worden grondig gecontroleerd door zowel de fabrikant als onafhankelijke deskundigen.

afmeting

Gyproc biedt gipsplaatvellen aan van de volgende formaten:

 • 120 cm - dikte;
 • 300, 270, 260, 250 cm - lengte.

Deze eigenschappen zijn relevant voor de volgende soorten Gyproc gipsplaat: groen (gekenmerkt door verhoogde weerstand tegen vocht), grijs (standaard). Meestal geven frames de voorkeur aan montage in stappen van 60 cm, wat bij afsnijden de meest nauwkeurige pasvorm in het profiel oplevert. De fabrikant biedt ook GCR, die zijn gemarkeerd met een stap van 40 cm. De randen zijn gemaakt in de vorm van linialen, wat erg handig is voor beginners.

species

Er zijn verschillende soorten Gyproc drywall:

 • Standaard GCR. Zulke materialen zijn geschikt voor droge ruimtes en voor kamers met een normale luchtvochtigheid. Ze worden gebruikt bij de installatie van verlaagde plafonds, wanddecoratie, installatie van binnenwanden.
 • Vochtbestendige gipsplaat. Het kan worden gebruikt in kamers met hoge en normale vochtigheid, in droge ruimtes. Vochtbestendig gipspleister voor de installatie van verlaagde plafonds, gevelbekleding, installatie van binnenwanden.
 • Het versterkte gipskarton. Dergelijke GKL worden gekenmerkt door verhoogde sterkte, weerstand tegen aanzienlijke belastingen. Dit materiaal kan een alternatief zijn voor cellenbeton. Het wordt gebruikt voor de installatie van verlaagde plafonds, wanddecoratie, installatie van binnenwanden.
 • Vochtbestendig versterkt materiaal.
 • Vlamvertragend gipsplaat.
 • Winddicht GCR. Dergelijke materialen worden gebruikt voor het bekleden van buitenmuren.
 • Designer gipsplaat. Dit unieke materiaal is zeer geschikt voor volume-elementen, oppervlakken die kromlijnig zijn. Het is heel gemakkelijk om het te buigen, hiervoor is het niet nodig om speciale apparaten te gebruiken.

Nuances van gebruik

Gyproc gipsplaat kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Dit materiaal is goed geschikt om verschillende communicaties te verbergen en toegang te bieden tot deze. HL met een dikte van 5 mm heeft goede thermische isolatie-eigenschappen.Dit is vooral het geval bij het afwerken van oppervlakken die naar buiten gaan. Gipsplaten, die brandwerend zijn, kunnen worden gebruikt om een ​​nis voor een open haard te creëren. GCR, bestand tegen de effecten van vloeistof, wordt gebruikt voor het afwerken van oppervlakken in badkamers en badkamers.

Gyproc-gipsplaatplaten zijn veelzijdige materialen die geschikt zijn voor afwerking in de meest problematische delen van de ruimte. Dergelijke oppervlakken kunnen worden afgewerkt met keramische tegels, verven en waterdichte primers worden erop aangebracht.

Gypsum Gyproc kan op verschillende probleemgebieden worden gebruikt.

 • Door drywall 2500 × 1200 × 12 toe te passen, kunt u loggia's en balkons verwarmen. Natuurlijk is alleen het gebruik van dit materiaal niet genoeg. Als u echter de minerale sleuven sluit die na de installatie van het frame zijn ontstaan, kunt u een optimaal microklimaat in de kamer krijgen zonder u zorgen te maken over extra verwarming.
 • Een van de moeilijkste gebieden in het appartement is de hal. Gipspanelen kunnen worden gebruikt om het plafond en de wanden in de gang af te werken. Indien nodig kunt u ze insluiten in verlichting.
 • Gyproc gipsplaat kan in keukens worden gebruikt. Deze gipsplaatplaten zijn niet vervormd, dus ze zijn zeer geschikt voor het afwerken van oppervlakken die zich in de buurt van de kookplaat bevinden. GKL Gyproc verschilt in grotere elasticiteit dan veel vergelijkbare bouwmaterialen van andere producenten. Hiermee kunt u gemakkelijk afgeronde elementen maken.

profielen

Omdat Gyproc-gipsplaten vrij licht zijn, zijn ze erg handig en gemakkelijk te installeren, zoals veel klanten opmerken in hun besprekingen. Om de constructie te onderscheiden door grotere sterkte, wordt het aanbevolen om speciale profielen te gebruiken die ook door deze fabrikant zijn gemaakt. Deze profielen zijn gemaakt met behulp van Ultra Steel-technologie, met behulp van speciaal staal. Deze elementen worden in reliëf verkregen, ze worden mechanisch gehard, waardoor ze langer meegaan.

U kunt hoeken en vlakke oppervlakken decoreren met behulp van de volgende profielen:

 • geperforeerde hoekelementen beschermen de hoeken tegen verschillende mechanische beschadigingen;
 • bakenprofielen zorgen ervoor dat u de meest soepele basis krijgt, die wordt gebruikt bij het aanbrengen van gips.

Gebruik de volgende profielen om oppervlakken te versieren:

 • gebogen (elementen komen in verschillende vormen);
 • plafond.

Voor het maken van binnenwanden, binnenwanden zijn dergelijke profielen noodzakelijk.

 • rackelementen die zijn gemaakt volgens de methode van koudgewalst. De lengte van de rackprofielen - van 300 tot 400 cm, vorm - C-vormig, dikte - tot 0,6 mm;
 • geleideprofielen zijn hulp voor rekmontage.

Montage werk

Installatiewerkzaamheden worden uitgevoerd volgens de klassieke technologie:

 • je moet eerst de basis zorgvuldig voorbereiden;
 • markeer het oppervlak;
 • installeer profiel;
 • gipsplaten vellen;
 • om het frame af te werken.

Met de installatie is het heel goed mogelijk om zelfstandig te gaan, zonder hulp van experts te zoeken. Als u echter goede resultaten wilt behalen, moet u geduld hebben en rekening houden met alle belangrijke aanbevelingen.

Hoe je met je eigen handen een plafond van gipsplaat maakt, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer