Lift voor gipsplaat: hoe te kiezen, het maken van hun eigen handen

Wanneer het gaat om wanden, met name plafonds, met gipsplaat, is het moeilijk om fragmenten van het materiaal tot een hoogte op te tillen en vast te houden, omdat de platen van 7 tot 9,5 kg wegen. Hiervoor en een speciaal mechanisme nodig - een lift voor gipsplaat. Om een ​​kant-en-klaar apparaat aan te schaffen, moet u weten hoe u het moet kiezen, aangezien het zelf maken van handen alleen mogelijk is met bepaalde vaardigheden.

Gipsplaten lift: basisfuncties

De hoofdtaak van het apparaat is om het werk van de meester te vergemakkelijken bij het afdekken van het plafond met grote platen van gipsplaat. Hiermee kan hij de workflow alleen aan, zonder assistent, zelfs als het nodig is om een ​​gipsplaatplafond met meerdere niveaus te bouwen.Gezien het feit dat de lift de dekbladen tot een hoogte van 4, 5 meter optilt, is dit voldoende voor middelgrote en hoge ruimtes.

Het ontwerp bestaat uit een rek op palen, van daaruit wordt de speciale balk op de vereiste hoogte naar voren gebracht. Aan de bovenkant bevindt zich een vaste liereenheid (automatisch of mechanisch). Om de rand van de gipsplaat te leggen, is er op het schuifdeel een zwenkbaar frame met klemmen. Het werkingsprincipe is in de meeste gevallen gebaseerd op de kabeloverdracht.

Dit is echter niet het enige doel - een zelfgemaakte mechanisme kan helpen bij ander belangrijk werk:

 • nadat u er een laserniveau op hebt geïnstalleerd, bestaat de mogelijkheid van nauwkeurige, hoogwaardige markering van het plafond, hoeken;
 • lift gebruikt voor het hijsen van airconditioners, ventilatiekanalen, zware kroonluchters;
 • Het armatuur helpt bij de installatie van een frame van metalen profielen voor gipsplaat op ontoegankelijke plaatsen - het bevestigt de onderdelen tijdens het repareren betrouwbaar.

Bovendien kunnen met het gebruik van een takel rolbehuizingen worden opgetild en een perforator erop worden gemonteerd, wat uiterst handig is in werkomstandigheden op hoogte.

Dankzij dit eenvoudige apparaat is het mogelijk om het materiaal zonder veel moeite veilig te bevestigen, bovendien wordt de installatietijd aanzienlijk gered.

Soorten armaturen

Specifiek gebruik is afhankelijk van het type faciliteit.

Er zijn drie hoofdtypen:

 1. Lift met een verticaal gemonteerde standaard, ontworpen voor de montage van wandbekleding en wandbekleding.
 2. Plafondmechanisme met een verticale tafel voor bevestiging van gipsplaten aan het plafond.
 3. Universele constructie "Premos". Ze laat alleen gipskarton maken, zowel voor muren als voor een plafond. Indien nodig kunt u de hellingshoek met de draaischijf wijzigen.

Het fabrieksmechanisme heeft de volgende voordelen:

  • een persoon kan omgaan met eenvoudig beheer;
  • de structuur wordt niet blootgesteld aan stof en vervuiling;
  • tilt GKL-platen onder verschillende hoeken op, verticaal en horizontaal;
  • het mechanisme is geassembleerd, heeft een laag gewicht, is in compacte vorm gemakkelijk te transporteren.

  Als de facing van een kleine kamer nodig is, wordt het apparaat gevouwen, waardoor de footprint wordt verkleind.In dit geval zijn de steunen gereguleerd, daarom is de toepassing relevant op een ongelijke vloer.

  In sommige gevallen wordt een liftsteun gebruikt. Het is een structuur die bestaat uit twee telescopische buizen, een steel voor het hijsen, evenals een klem en stops gemaakt van rubberized polymeer. De apparatuur is uitgerust met een hendel voor het ontkoppelen van de stangvergrendeling. Met Spacer kunt u gipsplaat verticaal houden. Een van de voordelen van de constructie is een laag gewicht, een beweegbare basis, het vermogen om met muren en plafonds te werken.

  Het gebruiksgebied van conventionele constructie is woonkamers., productiewerkplaatsen, balkons en gangen. Het wordt aanbevolen om dit model te gebruiken met een plafondhoogte van meer dan 3 meter.

  Hoe te kiezen?

  Het selecteren van de benodigde apparatuur, het is altijd verstandig om vertrouwd te raken met de mogelijkheden van de apparatuur.

  In de eerste plaats zijn de volgende criteria:

  • het gewicht waarmee het mechanisme werkt, kan van 30 tot 50 kg zijn;
  • gezien de grootte van de plafonds, moet je je afvragen hoe hoog de levering van gipsplaten is.

  U moet weten dat dergelijke apparaten alleen in de lift werken en geen lasten kunnen verplaatsen.

  Belangrijke sterkte en degelijkheid van het ontwerp zelf:

  • delen van het interne mechanisme en componenten moeten zijn gemaakt van duurzame en duurzame materialen, dus het is altijd beter om modellen uit staal te kiezen zonder toevoeging van polymeer;
  • betrouwbare configuratie van de basis is een garantie voor de stabiliteit van de takel, in dit opzicht wordt de standaard in de vorm van de letter "H" als de meest waardige beschouwd.

  Goedkope modellen die een gipsplaat van meer dan 4 meter opwerpen, kunnen heel goed geschikt zijn voor een normale behuizing. Als het deksel moet worden bevestigd op moeilijk bereikbare plaatsen, is een andere draairichting denkbaar en is de liftschoor de beste optie. Het heeft een meer complexe structuur en kan daardoor worden aangepast voor verschillende taken. Toegegeven, dergelijke functionele modellen zijn veel duurder dan standaardmodellen.

  Bovendien moet u rekening houden met de hulpopties die niet altijd nodig zijn bij het monteren van de gipsplaat. Maar met hun beschikbaarheid neemt de prijs van het apparaat aanzienlijk toe.

  Aangezien er handmatige en elektrische modellen zijn, is het zinvol om elektrische apparatuur te kiezen voor grote hoeveelheden werk.Het helpt de assemblagesnelheid te verhogen, maar het is duurder. Volgens de professionals is het voor onregelmatige bouwwerkzaamheden beter om met de hand gemaakte structuren te kiezen, vooral omdat ze niet zo vaak kapot gaan.

  Onafhankelijke productie

  Gemiddeld kost standaard hijsapparatuur ongeveer 15 duizend roebel, en velen geven er de voorkeur aan het apparaat met hun eigen handen te monteren. Dit vereist echter gedetailleerde tekeningen, op basis waarvan het realistisch is om een ​​takel van elk type thuis te monteren. Naast metalen profielen moet je ook een lier en bevestigingsmiddelen kopen.

  Professionals adviseren om een ​​eenmalige optie te maken, die later gemakkelijk kan worden aangepast aan andere kamers. Aan de andere kant kan het meest herbruikbare ontwerp worden gemaakt, dat geschikt is voor verschillende hoogte van ruimten.

  Zorgvuldig opgemaakt schema - een belofte van hoogwaardige montage van de lift, omdat het voor haar is om de steunen van metalen profielen en ander werk te monteren.

  Installatie proces:

  1. De bodems zijn gemaakt van een metalen profiel met de afmeting van 6x6 cm. Een paar segmenten wordt geleverd met ondersteunende draaiende delen,Het derde profiel wordt met behulp van een lasmachine aan het rek bevestigd. Voor het gemak van beweging rust een constructie uit met rollen of wielen.
  2. Voor meer stabiliteit zijn drie of vier buizen gelast in de vorm van afgezaagde poten.
  3. Een telescopisch statief of statief is gemaakt van drie bijgesneden profielen met een doorsnede van 0,4, 0,6 en 0,8 cm. Om stoppers in te brengen, wordt er een perforatie in gemaakt, die hetzelfde moet zijn. De balk is op het rek bevestigd.
  4. De bovenkant van het statief is voorzien van houders voor een snelle montage van de standaard. Een metalen "H" -vormig frame is aan de bovenkant van het statief vastgelast om het schuifapparaat verder te monteren.
  5. De tafel wordt op het platform geplaatst, zijsteunen worden extra gemonteerd om de stijfheid van de constructie te vergroten. De lier, blokken en kabels zijn als laatste bevestigd.

    Tot op heden de best erkende Duitse uitrusting "Knauf", Franse liften van het bedrijf "Edma". Dit is een hoogwaardige uitrusting voor installatie in grote en kleine kamers met verschillende plafondhoogten.

    Het populairste apparaat blijft echter bestaan "Premos" voor het monteren van gipsplaat.Haar apparaat lijkt op de eenvoudigste krik, waarmee je de auto kunt tillen voor reparaties. Door zijn eenvoud en betrouwbaarheid, evenals de betaalbare prijs, blijft dit merk lange tijd in de topposities.

    Zie de volgende video voor informatie over het maken van een gipsplaat-lift.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer