Fleece dekens

Het is moeilijk om een ​​moderne persoon voor te stellen voor wie comfort niet belangrijk is. Moe van het snelle ritme van het leven op een dag, wil ik me ontspannen, om te vergeten tot de ochtend, nadat ik in een zachte deken heb gedompeld.

In de zoektocht naar de perfecte opvulling, zijn fabrikanten constant bezig met het verbeteren van technologie, het mengen van verschillende soorten vezels om het perfecte product te produceren. De meest populaire producten van alle bestaande linialen zijn echter dekens van schapenwol. In vergelijking met andere vezels hebben ze een aantal kenmerken en voordelen.

Voors en tegens

Schapenwol is een natuurlijk materiaal dat wordt verkregen door schapen te scheren en verder te verwerken. Waar het ook wordt gebruikt, overal is warm en praktisch. Elk product gemaakt van dit materiaal wordt niet alleen warm, maar ook genezing, in staat om verschillende ziekten te voorkomen of een aanvullend onderdeel van de behandeling zelf te worden.

De genezende eigenschappen van de deken worden verklaard door de "droge" warmte, die in staat is om:

 • kalmeer het zenuwstelsel;
 • verwijder spier- en gewrichtsspanning;
 • snel herstel van verkoudheid;
 • de bloedcirculatie verbeteren door het lichaam te ontspannen;
 • kalmeer de huid.

Fleece dekens zijn antistatisch. Bij contact met het lichaam van de gebruiker geven ze een nuttige negatieve lading op, waardoor de persoon wordt bevrijd van het negatieve positief. Hierdoor wordt de persoon niet nadelig beïnvloed, waardoor de weerstand van het lichaam tegen hoofdpijn, duizeligheid, depressie en een slechte werking van de schildklier toeneemt.

Vanwege het feit dat dergelijke dekens een lage thermische geleidbaarheid hebben, laten ze niet toe dat de warmte van het lichaam van de gebruiker de grenzen van de deken overschrijdt.

Tegelijkertijd staan ​​ze niet toe dat externe temperatuurfactoren (warmte of koude) het lichaam beïnvloeden dat door de deken zelf wordt bedekt. Aldus creëren de overtrekken de meest comfortabele omstandigheden voor rust of slaap, waardoor de vorming van zweet of bevriezing wordt geëlimineerd.

Schapenwol dekens zijn erg hygroscopisch. Ze kunnen vocht opnemen in de hoeveelheid van een derde van hun gewicht (voornamelijk uit de lucht en geproduceerd door het menselijk lichaam),en onmiddellijk verdampen zonder residu. Daarom zijn dergelijke producten altijd droog en bieden de gebruiker dezelfde atmosfeer en comfort.

Bedrijven produceren heersers voor mensen van verschillende leeftijden. De meest compacte modellen zijn ontworpen voor kinderen, het grootste deel van de lijn is ontworpen voor volwassenen. Bovendien zijn dekbedovertrekken van wol schapenvacht relatief goedkoop. Hiermee kunt u het product met de gewenste parameters kiezen, wat het budget niet haalt.

Sommige klanten, die geconfronteerd worden met de aanschaf van een dergelijke deken, merken echter op dat de prijs voor de beste modellen gemiddeld niet klein kan worden genoemd. Als de kosten in de regel enkele honderden roebels bedragen, betekent dit meestal een product van mindere kwaliteit en een gemengde opvulstructuur (bijvoorbeeld een mix van wol met synthetische vezels).

Een kwaliteitsoptie, waardig om te kopen, kost ongeveer 2500 tot 5000 roebel, en zelfs nog hoger.

Deze hoezen kunnen geurtjes neutraliseren. Door lanoline (natuurlijk antiseptisch middel) verwijderen ze de geur van zweet en andere vreemde smaken en doden ze de giftige gifstoffen die ze bevatten. Door de fijnmazige structuur van de vezels circuleert er bovendien voortdurend lucht in de vulling, waardoor deze niet bezinkt.

Vaak kopen kopers twee dekens tegelijk: één voor dagelijks gebruik, de tweede - een extra deken, die kan worden gebruikt om gasten te dekken in geval van een bezoek.

Met deze aanpak kunt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde verzorgen, omdat een deken van schapenvacht een goed cadeau is voor elke viering. Dit is een geschikt en altijd noodzakelijk huishoudelijk artikel, dus hij is altijd welkom.

Helaas, het is de natuurlijke samenstelling van het materiaal die de deken wat ongemak bezorgt. Helaas is natuurlijke schapenwol verre van geschikt voor alle gebruikers, omdat het een aanzienlijk percentage lanoline in de samenstelling heeft.

Degenen die een te gevoelige huid hebben (inclusief mensen met een allergie) kunnen zo'n deken niet krijgen, omdat het hun lichaam kan beschadigen en ongemak kan veroorzaken (roodheid, irritatie, pruritus). Daarom moet de aanschaf van een dergelijk product grondig zijn, ongeacht de leeftijd van de toekomstige gebruiker.

Zoals de meeste bedden, wordt een deken van schapenwol vaak het huis van huisstofmijten. Bovendien, als ze het een tijdje niet gebruiken of als er veel vocht in het huis is en de kamer niet geventileerd is, zal er zeker een mol in deze deken beginnen.

De levensduur van dergelijke producten is ontworpen voor ongeveer 10 - 15 jaar.

De fabrikant verzekert dat al die tijd de structuur van de plamuur ongewijzigd blijft, niet verstopt en homogeen blijft. In feite verliest het product zijn eigenschappen veel eerder.

Als dood haar van een dood schaap in het vulmiddel terechtkomt, kan het de algehele idylle van zachtheid veranderen, waardoor het een soort vlieg in de zalf vormt: deze vezel voelt grof aan.

Een ander nadeel van dergelijke dekens is veel gewicht, dat is tweemaal zo veel als kamelenhaar, om nog maar te zwijgen van valse en lichte synthetische producten. Aan de andere kant spreekt deze functie zelfs veel gebruikers aan, voor wie het gewicht vergelijkbaar is met de indicatoren voor kwaliteit en lichaamsbescherming.

Een van de grootste nadelen van schapenwol dekens is de complexiteit van de zorg. Bovendien is zelfs de meest delicate benadering niet altijd succesvol en verslechteren de kwaliteitsindicatoren van het product aanzienlijk. Bovendien heeft een deel van de lijn een karakteristieke geur, die niet alle kopers kunnen verdragen.

Wat is nuttig?

Dankzij moderne technologie hebben productiebedrijven geleerd niet stekelig te maken,en de producten zijn zacht en aangenaam voor het lichaam, terwijl de kwaliteitskenmerken van de dekens niet verminderen.

Naast het feit dat dergelijke oververhittingen in de zomer en kou in de winter zijn uitgesloten, ze hebben nuttige eigenschappen, omdat ze een hulpmiddel zijn bij de behandeling van verschillende problemen:

 • Volgens dokters kunnen warme dekens van schapenvacht het immuunsysteem versterken, wat gunstig is voor het hele lichaam;
 • ze ontlasten de gebruiker van vermoeidheid en blues;
 • helpen om een ​​gezellige sfeer te creëren voor het oppervlak van een slaapplaats voor baby's, door warmte en comfort toe te voegen aan het harde oppervlak van een orthopedisch matras;
 • ontdoen van stekelige hitte bij kinderen en volwassenen;
 • verlicht pijn in de wervelkolom, relevant voor radiculitis, osteochondrose, reuma;
 • aanbevolen voor diegenen die last hebben van sinusitis, astma, jicht, otitis media;
 • het metabolisme verbeteren, wallen verlichten en de veroudering van de huid vertragen;
 • een mild anti-cellulitis effect hebben;
 • normaliseren de bloedsomloop en verminderen de hartslag, normaliseren het werk van het hart.

Er is een mening dat dekens gemaakt van schapenwol helpen bij longontsteking, die onmisbaar zijn voor hypothermie,bijdragen tot het snelle herstel van het lichaam tijdens het rekken van de spieren en actieve fysieke inspanning.

Soms merken gebruikers een massage-effect bij het gebruik van zo'n deken. Naast de ontstekingsremmende en verwarmende effecten hebben dergelijke producten een antibacterieel effect.

types

Volgens externe indicatoren en productiemethode wordt een deken van schapenvacht geleverd met open en gesloten wol. Bovendien kunnen ze eenzijdig of bilateraal zijn. In samenstelling kan een dergelijke deken een mengsel van natuurlijke wol of wol zijn (met de toevoeging van polyester in de verhouding 4: 10), geweven of niet-geweven.

Op type productie

Tegenwoordig kunnen alle soorten schapenwollen dekens worden onderverdeeld in drie groepen:

 • quilts;
 • geweven;
 • vacht.

Hiervan zijn alleen gewatteerde gesloten. En het zijn deze modellen die tegenwoordig meer gevraagd zijn dan andere. Gewatteerde modellen met schapenvachtvuller zijn een warme, gewatteerde stof van wol, gelegen tussen twee textiellagen.

7 foto

Bij dergelijke ontwerpen wordt het principe in acht genomen: hoe dikker de wollen laag, hoe zwaarder en warmer de deken zelf:

 • Een lichtgewicht versie van schapenvacht bevat ongeveer 100 - 150 gram vezels per 1 vierkant.m;
 • in lichtgewicht modellen voor 1 vierkant. m doeken gebruiken ongeveer 250 - 300 gram wol;
 • in gematigd warme (standaard) producten vulmiddel meer - 400 gram;
 • vooral warme (winter) modellen voor degenen die constant bevriezen, staan ​​700 - 800 gram wol per 1 vierkant toe. m en meer.

Als een bilaterale coating van de wollen laag, gebruiken handelsmerken vaak dicht ademend textiel gemaakt van natuurlijke en gemengde vezels (katoen, calico, satijn, polykatoen). Deze categorie bedspreien onderscheidt zich door de rijkdom van het kleurenpalet en kleuren, wat altijd belangrijk is voor de koper en wordt vermeld in recensies op internet.

Het geweven model is in feite een dun canvas dat de thermische eigenschappen niet vermindert. Deze deken is bestand tegen vervorming, kreukt niet, het is handig om het op te bergen in een kast of linnenlade van de bank (bed). Zulke modellen zijn goed als zomer- en demi-seizoen dekens: voor degenen die dunne dekens niet herkennen voor de winter, zijn ze misschien niet warm genoeg.

Dekens van schapenvacht kunnen de meest luxueuze categorie van de lijn worden genoemd. Ze kunnen een of twee open zijden van de zachte vulstof hebben, die langs de rand worden bewerkt met een brede afwerkrand van gebreide stof.

Geopend aan beide zijden van het model zijn de duurste, maar ook de meest onpraktische, omdat de zorg voor hen is dubbel moeilijker dan eenzijdige tegenhangers.

Eenzijdige deken met open wol is handig omdat het kan worden gebruikt als een deken of kleed, het overdag verfraaien van het oppervlak van een slaapplaats. Vaak rijdt polyester of satijn op een van zijn zijkanten. Soms decoreren fabrikanten dergelijke producten met jacquard-materialen met een heldere afdruk.

afmeting

De parameters van de deken zijn niet alleen afhankelijk van de kosten van het product. Het is belangrijk om genoeg te bedekken en niet om je benen te buigen om je te verstoppen. Slecht als je eronder moet kruipen. Daarom moet de aankoop rekening houden met het aantal mensen, evenals hun groei.

Daarnaast is het belangrijk om in gedachten te houden dat fabrikanten bedlinnen maken volgens bepaalde normen. Het zal moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn om een ​​dekbedovertrek te kiezen voor een niet-standaard model.

Tegenwoordig produceren bedrijven producten van verschillende groottes, die kunnen worden geclassificeerd als:

 • kind - producten van pasgeborenen tot kinderen van de kleuterschool leeftijd, de lengte en breedte van deze producten zijn 60x90, 80x90, 90x120, 100x140, 110x140 cm;
 • anderhalve slaap - versies met de parameters 140x200, 140x205, 150x200, 155x200, 155x220, 160x210 cm voor één gebruiker;
 • dubbel - analogen voor twee, gekenmerkt door meer comfort en afmetingen: 170x200, 175x205, 180x210 cm;
 • euronorm - niet alleen comfortabele, maar ook de ruimste modellen - 200x210, 200x220 cm.

Topfabrikanten

Een breed scala aan textielproducten biedt veel mogelijkheden om een ​​kwaliteit schapenvel te kiezen. Soms is het zo groot dat je er gemakkelijk in kunt verward raken.

Om een ​​meer gedetailleerd begrip van dergelijke bedspreien te hebben, U kunt vertrouwd raken met de producten van de volgende bedrijven, gemarkeerd door positieve klantrecensies:

 • Belashoff - een lijn van producten van fijne wol schapenwol met een satijn-jacquard hoes gemaakt van 100% katoen, evenals een mix van gemengde verpakkingen, gewatteerde modellen van lichtgewicht en standaard plan met aangename kleuren (low-end producten ontworpen voor de massale koper);
 • Billerbeck - merkproducten van de Duitse fabrikant, bekend om zijn Europese kwaliteitsniveau, gemaakt van wol van schapenwol schapen, na verschillende niveaus van reiniging en kaarden te hebben ondergaan (originele producten met een pluizige zijde van lama wol, de tweede - katoenweefsel en een schapenvacht kern);
 • La scala - lichtgewicht gewatteerde modellen van Australische schapen met een laag gewicht (van 1000 tot 1300 gram gemiddeld), aangevuld met een jacquarddoek, opties voor volwassenen in standaardmaten;
 • Dargez - quilts voor anderhalf, tweepersoonsbed (inclusief een euro-maat), een lijn van warme en goedkope ademende modellen, gemaakt van schapen en merinoswol van Australische schapen; warme, verschillende modellen in gewicht met hoge elastische en hittebestendige eigenschappen;
 • "Erdenet" - producten van het Mongoolse bedrijf met universele maten voor volwassenen, gekenmerkt door relatief lage kosten en kwaliteitsafdekkingen; gewatteerde modellen, verpakt in natuurlijke katoenen hoezen in aangename pastelkleuren;
 • "Holt" - producten van het merk Moskou voor volwassenen van een eenzijdig plan met pels- en satijnen zijden, versierd met effen, jacquard-motieven, evenals bilaterale tegenhangers, warm, ongelooflijk zacht, aangenaam voor het lichaam;
 • "Postelteks-plus" - gesloten spreien Ivanovo fabrikant voor verschillende leeftijdscategorieën van gebruikers (ontworpen voor kinderen en volwassenen), de gemiddelde dichtheid (300 gram per 1 m² M.), monochroom en kleurafdekkingen gemaakt van teak, calico (de meest goedkope producten van de vertegenwoordigde bedrijven).

Hoe te kiezen?

Het kiezen van een deken van schapenvacht is een beroep dat een zorgvuldige aanpak vereist. Niet alle verkopers adverteren is goed voor elke gebruiker. Als de aankoop niet werkt, heeft dit invloed op de kwaliteit van de slaap: het kan rusteloos zijn, de ochtend zal hard lijken, de stemming - slecht en welzijn - gebroken. Ondanks het feit dat de deken slechts een accessoire is, hangt er veel van af.

Als het assortiment in de winkel breed genoeg is, is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan een product gemaakt van fijne wol Australische merinowol. Dergelijke modellen worden beschouwd als de hoogste kwaliteit en duurzaam, hoewel hun gewicht iets zwaarder is dan de dekens van gewone schapenwol.

Als zo'n deken te koop is, moeten verkopers dit benadrukken en aanbieden om te kopen.

Het is de moeite waard om een ​​wollen deken exclusief in een vertrouwde winkel te kopen, met de mogelijkheid om het product met je eigen ogen te bekijken, om aandacht te besteden aan de dichtheid van de structuur, volume, grootte en topmateriaal (in quilts).

Een certificaat van kwaliteit en naleving van hygiënenormen is een vereiste voor de aankoop.Bovendien geeft een zichzelf respecterende verkoper altijd de besturingsinformatie op het etiket aan, die kan worden gebruikt om de fabrikant, de samenstelling en dichtheid van de vulstof, textiel, afmetingen en onderhoudsaanbevelingen te achterhalen.

Als de deken te licht lijkt, is het waarschijnlijk dat de samenstelling niet natuurlijk, maar gemengd is. Daarnaast is het belangrijk om op de hoes te letten: in een hoogwaardige deken is textiel altijd glad, soepel en vertoont het geen zichtbare gebreken (slijtage, haken, gaten, ongeverfde delen).

In een goede deken is het vulmateriaal gelijkmatig verdeeld, het is elastisch, zacht, heeft geen afdichtingen, klonten en onregelmatigheden. Daarnaast is het belangrijk om voort te bouwen op de prijs en een middenweg te kiezen tussen goedkope en dure opties.

Hoe te geven?

Dekens gemaakt van schapenwol zijn wispelturig in de zorg en worden vervormd in elke, zelfs de meest zachte soort reiniging. Zelfs handenwassen kan de structuur van de vulstofvezels beschadigen, waardoor de afstand tussen de vezels kleiner wordt en ze kleiner worden.

Was het product in geen enkel geval in warm water: wol wordt vilt.

Een van de belangrijkste zorgregels - zorgvuldige bediening.Om de schoonheid van de originele look te behouden, kunt u een dekbedovertrek of een laken gebruiken, naar het voorbeeld van de Italianen.

Dit zal de opeenhoping van vuil vertragen en het reinigingsmoment uitstellen. Om het proces van het aankoeken van dekens te voorkomen en het creëren van een omgeving voor het verschijnen van micro-organismen te voorkomen, is het noodzakelijk om het weefsel periodiek in de frisse lucht te ventileren.

Als het product niet wordt gebruikt, is het het beste om het op te bergen in een ademende tas. Opslag in een plastic zak is onaanvaardbaar, waardoor motten verschijnen.

Degenen die zelfs de geringste vlekken niet accepteren, kunt u chemisch reinigen of dergelijke producten in koud water wassen zonder te drukken. Als reinigen noodzakelijk is, kan dit worden gedaan met een droge borstel of een stofzuiger.

Als wassen onvermijdelijk is, is het onmogelijk om gewoon poeder te gebruiken en het is ook ongewenst om het product onmiddellijk na het spoelen uit te wringen. Het is noodzakelijk het water op een natuurlijke manier te laten stromen en pas daarna de deken lichtjes in te drukken. Geen roterende beweging, die de structuur van het materiaal zal beschadigen.

Zie hieronder hoe je een deken van schapenwol kunt wassen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer